Dodaj do ulubionych

Poltorakwadratura

31.07.06, 09:23
Jak dziala poltorakwadratura Saturna do Wenus? Czy jak kwadrtura tylko
slabiej? Rzadko kiedy omawiamy tu male aspekty.
Obserwuj wątek
    • neptus Re: Poltorakwadratura 31.07.06, 10:50
      Podobnie. To tez aspekt dynamiczny.
      • anahella Re: Poltorakwadratura 31.07.06, 19:33
        neptus napisała:

> Podobnie. To tez aspekt dynamiczny.

Podobnie do kwadratury, domyslam sie, chcialas napisac.

Mysle ze jest wrednawy, bo niby harmonijny (planety moga byc polozone w tym
        samym zywiole) a jednak nieharmonijny. Nie cierpie poltorakwadratury, bo ona
        jest taka "dobra" ale "zla". Jako aspekt dynamiczny nakreca, ale z powodu tych
        samych zywiolow zniecheca.
        No i posiadac poltorakwadratury jest narazony na palec diabla przy tranzytach.
        Wlasciciel kwadratury tez, ale kwadratura jako aspekt silny jest widoczna - nie
        sposob nie zauwazyc problemu. Poltorakwadratura nie jest na pierwszym planie,
        wiec czlowiek nakreca sie przez planety z ukladu, jest w jednym zywiole,
        slicznie sie wszystko zapowiada a potem - bach! - rozbija sobie glowe o poltora
        kwadrata.
        • arcoiris1 Re: Poltorakwadratura 31.07.06, 22:34
          jako włascicielka dwóch diabelskich paluchów w radiksie sie pozwole zgodzic-
          diabelski układ bo lecisz w ciemno w cos co potem okazuje sie kompletną klapą,
          albo trudno z tego sie wykaraskac. Kolejna podobna jazda to połkwadratura. Niby
          sekstyl, a nieharmonijnie. U mnie - między Swiatłami- Lew i Waga. Te pół i
          półtora sa takie trygoniaste własnie, łatwe, oszałamiają a w sumie zwodzą na
          manowce. Lecisz i krzyczysz hop hop a tu zachodu nie ma, i nie ma i nie będzie.

Jeden z dwóch wspomnianych diabelskich w moim bardzo kwadraturowym kółku, czyli
          Jowisz-Wenus-Neptun- zamienie/sprzedam/oddam za darmo/dopłace!!

• vestalinka Re: Poltorakwadratura 05.08.06, 11:38
            Półsekstyl,tzw.konfinis,działa podobnie jak sekstyl? Nie wiem czy można odczuć
            jego działanie np.pomiędzy dwiema Wenus i jak to się przejawia?
            • neptus Re: Poltorakwadratura 05.08.06, 13:33
              Półsekstyl jest nieharmonijny, to sasiednie znaki i nie bardzo sie "lubią".
              Aspekt jest słaby i szczególnie w kość nie daje.
            • arcoiris1 Re: Poltorakwadratura 05.08.06, 21:01
              mam półsekstyl Saturna do Merkurego, właściwie go nie czuję. Logiki u mnie jak
              na lekarstwo winkNie wiem, półskstyle nie wydają mi sie harmonijne, bo to inne
              zywioły.. Dwie Wenus powiadasz.. Dajmy na to ty ją masz we Lwie, on w Pannie- i
              co? Ty z rozmachem, Królowa Życia w sobotnią noc aby do rana tatatammm a on
              poukładany pedant z regularnym zdrowym trybem życia trzy posiłki dzienie,
              trzeba sie wyspac, ty rozrzutna on oszczędny.. Nieeeeeeeeeeeeeeeeeee.
              W synastrii myśle najlepsze koniunkcje, opozycje i skestyle, trygony tez- ale
              wtedy istniej niebezpieczeństwo ze jesteście zbyt podobni, a ktos przeciez musi
              płacic rachunki wink (mój Lew mi to mówi wink
          • neptus Re: Poltorakwadratura 05.08.06, 13:44
            Oj tak, półkwadrat jest też parszywy. Mam Saturn/Neptun, Lew/Waga, 4/5 dom, a
            planety niezbyt do siebie przystające energiami. Ciągle mnie na tym wciąga w
            jakieś ciężkie zawirowania życiowe, zwykle z deszczu pod rynnę, Neptun wpada w
            zachwyt i leci w ciemno, a potem Saturn dokopuje w zadek. Jestem gotowa
            twierdzić, ze ten układ dał mi bardziej popalić w zyciu niż cała plejada
            posiadanych kwadratur, bo na kwadraturach przynajmniej wiem, co jest grane, a
            tu jak jeszcze sie np. Jowisz na Neptunie usadzi, to jakbym sie nie zapierała i
            tak w końcu dam się zwariować.
            • arcoiris1 Re: Poltorakwadratura 05.08.06, 21:11
              yhym. Półkwadrat jest gorszy niz kwadratura, mydli oczy, bo niby znaki
              pokrewne. Zwłaszcza jeżeli domy sa w półsekstylu- wtedy konflikt sie pogłebia,
              heheh, pół biedy jezeli domy są sekstylowate wink Półkwadrat Ogień-Powietrze
              sprawia że rzucasz sie bez pomyslunku w nowe idee, koncepty, pomysły, a potem
              jakos tak nie wychodzi wink))) U mnie Słońce we Lwie zywiołowo sie zapędza a
              potem Księzyc się z tego nabija do rozpuku i posyła mnie do kąta.
              Strach pomyslec jak sie realizuje na osi Woda/Ziemia!
              • sarna34 Re: Poltorakwadratura 05.08.06, 21:56
                A jak działa półtorakwadratura między męską wenus a kobiecym marsem? Bo
                kwadratura jest cholernie namiętna i goraca.
                • arcoiris1 Re: Poltorakwadratura 06.08.06, 00:19
                  hhhhhhhmmm. Pewnie namiętnośc przez pół, albo półtora? wink))){oza tym,
                  diabelski palec w razie tranzytu jest naprawde niefajny, wierz mi, mam natalnie
                  dwa! I to na osi 3-8-11, heheh. Bleeh.
                  Nie wiem, ja jakos nie przepadam za "pół" czy półtora- jakies to mało
                  konkretne ;DDDDDDDD

Jak juz, to juz! a nie nie tam jakies połowiczne aspekty big_grinDDDD
                  Od kwadratu lepsza koniunkcja wenus/mars- miałam ja w Byku z moim byłym- było
                  fajnie w TYM temacie, hehhh. Stare czasy! wink))))
                  • arcoiris1 Re: Poltorakwadratura 06.08.06, 00:21
                    chyba ze poł litra wink))) albo półtora wink)))

Pozdrawiam w sobotnia noc, zaraz idę na impreze i wszystki m zyczę fajnego
                    weekendu!

K.
              • makaryna Re: Poltorakwadratura 05.08.06, 23:53
                arcoiris1 napisała:
                > Strach pomyslec jak sie realizuje na osi Woda/Ziemia!

ano tak, jak moze podsumowac 3-cio domowy Pluton w Pannie takiego
                sentymentalnego naiwniaka jak asc. w Raku sad(((

ale ten sam Pluton z 1,5 kwadratu odleglym Ksiezycem znakomicie sie rozumieja
                chociaz koncowe efekty tej wspolpracy nie zawsze sa pozytywne...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka