Dodaj do ulubionych

horoskop klasyczny

16.09.06, 13:58
mam problem interpretacyjny wink
Mam przed sobą ciekawy horoskop- Ascendent w Baranie, 5 dom we Lwie a w nim
Słońce, Merkury i Mars we Lwie, Księzyc w domu 4 w raku, Jowisz w domu 9 w
Strzelcu (nie spotkałam sie jeszce z czyms takim) W Raku ma jeszcze Wenus po
stronie 3 domu, Saturn jest tez w 3 w Bliżnietach. Uran w Wadze w 7, Pluton w
Pannie w 6, a Neptun w Strzeclu w 8. Nie wiem jak ten horoskop ugryżc, tyle
tego Ognia, i nie dośc ze planety we władztwie to jeszce w swoich klasycznych
domach. Co tu będzie najwazniejsze? Słonce we Lwie i najwazniejszy,
najbardziej zapakowany planetami dom 5?
A może jednak Jowisz w 9? Całe zycie podrozuje ta osoba, mieszkała juz nie
zlicze w ilu krajach na wszystkich kontynentach.
Obserwuj wątek
    • aarvedui Re: horoskop klasyczny 16.09.06, 15:10
      mysle ze najwazniejsze bedzie...duzo ognia smile
      jesli jest TYLE ognia to cechy ogniste będą wiodące i będą zagłuszać większosć
      cech pobocznych.
      czy ważniejsze jest słońce czy obciążony 5 dom? mysle ze oba.
      to jest tak jakby symboliczna "koniunkcja" słońca i tych planet,a na pewno
      bardzo duze podobieństwo.
      energia,entuzjazm,silna wola,zasady,moralne,skupienie na sobie,lekkie braki w
      empatii i poczuciu dystansu - to najbardziej rzucajace sie w oczy cechy
      podkreslenia ognia.
      mysle ze nalezy wyjsc od tego (rozłozenie zywioły),potem jakosci.to juz określi
      szkielet od którego łatwo przejść do "tkanek" interpretacji smile
      • arcoiris1 Re: horoskop klasyczny 16.09.06, 15:55
        dzieki Aarvedui! w tym horoskopie najwazniejszy jest zywioł Ognia,
        a "jakościowo" wychodzi kardynalna, wzmocniona dodatkowo tym, że Ascendent w
        Baranie a Mars we Lwie w domu 5. Od tego wyjdę bo tu całośc sie rozgrywa.
        Zastanawialo mnie, ze przy tym calym Ogniu dziewczyna jest dość "skromna", mao
        ekspresyjna, chociaz jak przyjdzie co do czego to potrafi zaryczeć jak
        prawdziwa Elza, Lwica z afrykanskiego buszu wink Wydaje mi sie tez bardzo,
        bardzo ciepłą, matczyną osobą, romnatyczną i kobiecą- tu chyba wpływ Księzyca w
        Raku w 4 domu w Raku, oraz Wenus, również w tym znaku. Tak mi tu ta Woda
        dominowała w jej osobie, mimo, że "zaledwie" dwie planetki tam trafiły, no ale
        dla kobiety Wenus i Księzyc przeciez najwazniejsze. Druga sprawa- taki Ogień, i
        to przy okazji sekstylu Lwiego Merkurego do Urana i Saturna w Bliznietach
        powinien dać, tak myślę, porywająca, oryginalną elokwencję, werbalny
        championship, zabawę słowem a tak nie jest. Chyba potwierdza się, że znak
        Saturna faktycznie oznacza symboliczna kłodę- tu w domu 3 w Bliżnietach, co nie
        oznacza, że dziewczyna nie jest bystra, ale no nie ma tak zwanego polotu w
        komunikacji werbalnej.
        • aarvedui Re: horoskop klasyczny 17.09.06, 00:25
          proszę Arcoiris! smile
          nie wiedzialem ze to kobieta jest wink w takim wypadku księżyc będzie bardziej
          widoczny oczywiscie,zwlaszcza ze jest podwójnie silny.
          nie widze kółka ale mysle ze moze to byc taki mały "rozłam" w osobowości.nie
          wiem jakie aspekty łączą te obie rzeczy,ale wydaje mi sie ze taka osoba moze
          dzialac na dwóch róznych poziomach - na tym księżycowym
          instynktownie,podświadomie. a reszta będzie się właczać w zależnosci od sytuacji.
          widze ze jest połączenie przez recepcję,strzelę więc,ze sporo zachowań tu
          zaczyna się od ksiezyca,potem dochodzi do słonca (swiadomosci) i dopiero potem
          rozchodzi się dalej.
          czyli faktycznie cos w rodzaju "cichej wody"..wink
          co do planet męskich - może pogaducha o facetach którzy jej się podobają pomoże
          ustalić na jakim poziomie dzialają u niej słońce/mars/saturn?
          • arcoiris1 Re: horoskop klasyczny 18.09.06, 00:04
            dzięki Aarvedui wink
            Połączenie przez recepcje... Gdzie? Księzyc w Raku jest w 4 domu, rzadzi Wenus
            i niczym innym, ale jest super silny, on, Słońce we Lwie w 5 oraz Jowisz w
            Strzelcu władca 9 domu w opozycji do Wenus władcy Dcs- wygnało ja to z
            Australii do Europy. Niestety Uran w 7 w sekstylu do Slonca i tego 5 domowego
            stellum pcha ja w ramiona jakich uranicznych ekscentrycznych poparanców wink,
            kaze sie ekscytowac i sprawia ze kazdy związek na poczatku wydaje sie bombastic
            a mister fantastic, pomimo tego ze Saturn w sekstylu do Urana wymagalby jakiejś
            stabilizacji. Jak juz z mozołem sie włączy Saturn, a ostatecznie raczy, 4 dmowy
            Księzyc dyspozytor władcy Dsc- Wenus krzyknie halo, halo co tu sie dzieje to
            jest klops.

pozdrawiam

• aarvedui Re: horoskop klasyczny 18.09.06, 07:21
              arcoiris1 napisała:

> dzięki Aarvedui wink
              > Połączenie przez recepcje... Gdzie?

no wlasnie - w mojej głowie ;P nie wiem czemu mi sie wydawało ze swiatła są na
              odwrót(moze dlatego ze to mój ulubiony układ kobiecy wink ) ^^

no to jest pare silnych,osobnych częsci.popatrzylbym na tranzyty czy nie
              uruchamiają jednocześnie paru rzeczy, i co Ona wtedy robi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka