Dodaj do ulubionych

Zbigniew Religa

31.05.07, 16:03
Urodził się 16 grudnia 1938 roku w Miedniewicach, pow. Żyrardów.
Saturn jest dokładnie w jego pd. węźle. Jutro Mars zrobi zerową kwadraturę do
jego Merkurego. Zapowiedział, że jutro zostanie poddany operacji nowotworu
płuca.
Obserwuj wątek
    • zocha.w Re: Zbigniew Religa 31.05.07, 16:53
      neptus napisała:

> Urodził się 16 grudnia 1938 roku w Miedniewicach, pow. Żyrardów.
      > Saturn jest dokładnie w jego pd. węźle. Jutro Mars zrobi zerową kwadraturę do
      > jego Merkurego. Zapowiedział, że jutro zostanie poddany operacji nowotworu
      > płuca.

Mnie Urania pokazała, że Merkury Z. Religi jest w Strzelcu (ok. 19 st.), a
      teraz Mars jest w Baranie, a więc nie tworzy kwadratury. Linia węzłów -
      Skorpion/Byk, a Saturn jest w Lwie, nie może więc być na jego węźle.
      • hypokaimenon Re: Zbigniew Religa 31.05.07, 18:06
        Neptus się faktycznie pomyliła, ale chyba kwalifikacja "nieetyczne" jest
        nieadekwatna do sytuacji.
        • romy_sznajder Re: Zbigniew Religa 31.05.07, 18:22
          ja tez nie widze w tym niczego "nieetycznego". sama sprawdzalam tranzyty.
          operacja zreszta byla dzis, a dowiedzial sie o chorobie na tranzycie polkrzyz
          (jowisz-uran-merkury) - ok.20 maja, kiedy jowisz byl kon. na jego Merkurym - i
          stad szedl wplyw polkrzyza.
          z wezlami tez wazna sprawa, bo na osi wezlow sa urodzeniowo uran i wenus, a w
          obu przypadkach (diagnozy i publicznej informacji o chorobie) wenus z uranem i
          ksiezycem tworzyly trygon lub wielki trygon, odpowiednio.
          i szalenie wazny neptun, urodzeniowo kwadratura ze sloncem, teraz trygon do slonca.
          i wniosek: szczescie w nieszczesciu. przy protestach lekarzy stal sie bohaterem
          (znowu), a nie nielubianym politykiem. diagnoza wczesna, operacja udana. wiec
          jowisz jednak strzelcom pomaga... nawet jesli pozornie wydaje sie, ze to koniec
          swiata. zycze zdrowia profesorowi i zapewne wszyscy inni tez.
      • neptus Re: Zbigniew Religa 31.05.07, 21:45
        zocha.w napisała:

>
        > Mnie Urania pokazała, że Merkury Z. Religi jest w Strzelcu (ok. 19 st.), a
        > teraz Mars jest w Baranie, a więc nie tworzy kwadratury. Linia węzłów -
        > Skorpion/Byk, a Saturn jest w Lwie, nie może więc być na jego węźle.

Faktycznie, cyferki w roku mi się przestawiły. smile W takim razie Mars jest na
        jego Saturnie i zerowa kwadr. Urana do Merkurego.
        Niefajny chyba czas na operację tuż przed pełnią? Osobiście mu bardzo dobrze
        zyczę. Wielu ludzi uratował.
    • zocha.w Re: Zbigniew Religa 31.05.07, 17:40
      Wahałam się, czy to napisać, ale jednak napiszę.
      Wydaje mi się, że podawanie w takim momencie do publicznej wiadomości takich
      danych, w dodatku z nieprawdziwą sugestią, jest nieetyczne. Ale to tylko mój
      punkt widzenia.
      • zocha.w Re: Zbigniew Religa 31.05.07, 19:54
        Widzę, że użyłam zbyt dużego skrótu myślowego, i moja intencja nie została
        zrozumiana.
        Z wypowiedzi Neptusa, w której podane są tylko dwa trudne aspekty, odczytałam
        sugestię: oj, będzie trudno, może źle. Jak wiadomo (chociaż może nie dla
        wszystkich), myśl jest energią, słowo pisane też. W chwilach trudnych dla
        kogoś, jeżeli chcemy mu pomóc, dobrze jest „tworzyć” tylko pozytywne myśli. Tym
        bardziej publicznie, gdyż przypuszczalnie będą one powtarzane i powielane przez
        wiele osób. Dlatego - podkreślam, że to tylko moje zdanie, i wcale nie chcę
        nikogo przekonywać do przyznania mi racji - nie popieram podawania publicznie
        takich sugestii TUŻ PRZED tak trudnym dla kogoś momentem. Wydaje mi się, że
        trzeba mieć wyczucie, co i kiedy powiedzieć publicznie. Czasem dobrze jest
        trochę odczekać.
        Neptus na pewno nieświadomie się pomyliła. Żałuję tylko, że równocześnie
        nie „wysłała w eter” również jakiejś pozytywnej energii ze znalezionego
        jakiegoś harmonijnego aspektu.

• acrux79 Re: Zbigniew Religa 31.05.07, 21:17
          Zocho / Zosiu ( niepotrzebne skreślić ) W ! Masz wielkiego plusa za swoją
          wrażliwość i głęboki respekt wobec energii myślowej, ale ja nie czuję sugestii,
          że coś się tutaj groźnego szykuje. Zresztą pisanie że następuje kwadrat
          Merkurego do Marsa i Saturn chodzi po Węźle, może pokazywać co najwyżej napiętą
          sytuację, ale żeby od razu mroczne myśli miały przyjść ?

Uważam zresztą, że wszelkie sugestie astrologiczne nie powinny być mieszane z
          energią współczucia. Ciężki tranzyt, ważne wydarzenie - to są fakty, które
          ciekawią, ale nie można brać tego pod lupę etyczności, bo wówczas możemy stać
          się ofiarą zbyt mocnego subiektywizmu i paść pod naporem ciężkich energii
          bijących z radixu. Wydaje mi się że astrolog musi być momentami bezwzględny,
          niczym lekarz, stawiać diagnozę, przewidywać, interesować się każdym przypadkiem
          klinicznym, pytać się grono współpracujących lekarzy. Taka postawa wcale nie
          przekreśla "człowieczeństwa", a ułatwia nieraz obiektywniejsze spojrzenie na
          problem.

Ja traktuję to wydarzenie jako ważny fakt, ale nie nadaję mu metafizycznej
          rangi, by nie mieszać astrologii z miłością bliźniego. Fajnie komuś współczuć,
          pomagać, ale czasem trzeba to zawiesić, by odkryć to, co stało się początkiem
          wszystkiego ( choroby, nieszczęścia, zdrady, itp. ).

Pozdrawiam ciepło smile

• neptus Re: Zbigniew Religa 31.05.07, 21:59
          Nie wydaje mi się, zebym napisała coś nieetycznego. Data jest dostępna na wielu
          stronach w Internecie. Ten Mars w kwadr. do Merkurego wydał mi sie bardzo
          adekwatny. Pomyliłam się, Mars nie płuco ciął ale saturnowy guzek.
          Mam wielki szacunek dla tego człowieka, nie tylko ze względu na jego
          osiągnięcia ale też za stosunek do pacjentów i zycze mu jak najlepiej.
          Niczego nie sugerowałam tymi tranzytami. Tranzyty operacyjne interesują mnie
          osobiście, jak wiesz, sama oczekuję zabiegu.
        • neptus Re: Zbigniew Religa 31.05.07, 22:06
          zocha.w napisała:

> Neptus na pewno nieświadomie się pomyliła. Żałuję tylko, że równocześnie
          > nie „wysłała w eter” również jakiejś pozytywnej energii ze znalezio
          > nego
          > jakiegoś harmonijnego aspektu.

Zosiu, zanim odszukałam dane, wpisałam pod artykułem życzenia powodzenia. Można
          sprawdzić. Może i jestem bez serca ale mam podobno duszę. Szukałam aspektów
          dotyczacych samej operacji, te aspekty niczego złego nie sugerowały, tylko
          zabieg. Trudno oczekiwac, ze w takim momencie beda one rozrywkowe. Gdybym miała
          te aspekty uznać za złą wyrocznię, z moimi już bym spisała testament. smile
          Chyba zbyt surowo mnie oceniłaś.
          • zocha.w Re: Zbigniew Religa 31.05.07, 22:25
            Chyba rzeczywiście jestem zbyt przeczulona na punkcie przesyłania (wysyłania)
            różnych dobrych/złych energii. Obiecuję poprawę w ocenianiu intencji innych. I
            przepraszam Cię, Neptus. Pozostałych też.
            Ale tak sobie myślę, że może dzięki tej dyskusji ktoś zacznie zauważać
            niewidzialne...?
            • neptus Re: Zbigniew Religa 31.05.07, 22:59
              Jowisz zawsze trochę przesadza. smile Zwłaszcza pomiędzy Księżycem a Plutonem
              rozdmuchuje emocje.
              Może i powinnam dopisać coś o profesorze. Nawet chciałam ale śpieszyłam się, bo
              byłam umówiona. No i zostało na sucho.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka