venet 03.10.07, 10:15 Witam. Czy obecność tejże koniunkcji w horoskopie będzie oznaczała fascynację pracą, zaangażowanie, czy też ujawni się w formie zainteresowań WH rozmaitymi metodami leczenia? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
arcoiris1 Re: Chiron koniunkcja Słońce 03.10.07, 10:45 chyba nie da sie nic tu stwierdzic na podstawie jednego aspektu, w dodatku Chirona (nic mu nie ujmując) Nie wiadomo co bedzie oznaczało, moze bedzie slynnym lekarzem? A moze bedzie mial końskie zdrowie? Albo doslownie, słonce wyleczy mu rany (bo WH bedzie mial np choroby skórne), moze bedzie sie interesowal roznymi formami uzdrawiania a moze bedzie mial pozytywna- Słońce, uzdrawiająca-Chiron energię, która bedzie umial przekazać innym. A moze bedzie lubil ranic innych zeby podkarmic swoje ego. Trudno cos wyciagnac wiecej.... Specjalista od Chirona i malych planetek jest Piotr Piotrowski, w wyszukiwarce znajdziesz jego wątki, zajrzyj tez na jego astrobloga, jest zalinkowany na tym forum pozdrawiam Odpowiedz Link
arcoiris1 Re: Chiron koniunkcja Słońce 03.10.07, 10:53 z wlasnego doświadczenia- moj Chiron jest w kon z Jowiszem w Baranie. Jowisz włada domem 11 i 12 i lezy w 3, Marsa jego władcę mam w Byku. Szybko sie leczę z przeziebien i innych katarów czy kaszli, rzadko je miewam, może to jego zasługa? Leczniczo działa tez na mnie grupa wsparcia, którą tworzą gdy zajdzie taka potrzeba moi przyjaciele. Jesli chodzi o 3 dom... Chiron pewnie pokazuje jak sie regenerujesz, fizycznie i duchowo, jesli chodzi o mnie, hehehe, to najfajniej mi jak czytam przed zasnieciem a obok mnie talerz fajnych, jowiszowych przegryzek Odpowiedz Link
venet Re: Chiron koniunkcja Słońce 03.10.07, 17:04 Dzięki za fajną odpowiedź Z kolei mój Chiron znajduje się w dwustopniowej koniunkcji ze Słońcem w znaku Byka, w domu IX. Jest nieco "kwinkunksiasty": odbiera kwinkunksy od Neptuna, Plutona oraz Lilith. Jak twierdzi większość znajomych i cała rodzina jestem niedoszłym lekarzem - bo z zamiłowania jestem przyrodnik i humanista, w obecnej chwili uczę przedmiotu humanistycznego. Co niektórzy też twierdzą że powinienem być psychiatrą - rozpoznaję ludzi bardzo szybko, wyczuwam ich emocje, mam chyba raczej wysoki stopień empatii, potrafię też powiedzieć, na jakim polu dana osoba ma problem emocjonalny. Od zawsze się bałem, że kogoś mogę zranić, ale nie fizycznie, tylko psychicznie - dlatego też swoim uczniom tłumaczę do oporu, rezygnując z krzyku. Odpowiedz Link
devine80 Re: Chiron koniunkcja Słońce 03.10.07, 19:42 Hej Ja mam słonce w 5 domu w koniunkcji z Chironem i z Ceres też. Mam tez książkę Piotra Piotrowskiego (z autografem i bardzo ją polecam! Wiele się można dowiedzieć i przeczytać co znaczą połaczenia Chirona w rozmaitych aspektach. No i nawet można sobie muzyke dobrać na podstawie położenia Chirona Twojego i danego kompozytora. Chiron (poszperaj w MITOLOGII) to faktycznnie "rana" i "uzdrowienie", czerpanie z najgłębszych stanów psychiki i wykorzytywanie potencjału. Ja to tak odbieram. Jeśli chodzi o zdrowie jest ok, najwyżej przeziębienie i dużo, dużo empatii. Tez odczuwam świat bardziej duchowo, te przeczucia i kurcze nie wiem jak to jest, ale zawsze wiem, że ktoś mnie nie lubi! Czuję to! I dziwię sie tylko, jako księżycowa koza, ze lubią mnie dzieci i zwierzęta, one też podobno dużo czują. Ale dzieci? Totalne zadziwenie! Pozdro Anka p.s. Jak chcesz to możesz zobaczyć inne aspekty Chirona, moja data ur. - 4 maja 1980 Piła, godz. 22.35. Odpowiedz Link