neptus 21.10.08, 16:40 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80279,5831227,UFO_w_Wlk__Brytanii__Ministerstwo_Obrony_ujawnia_akta.html Opozycja coraz bliżej. Uran już rozwala saturniczne blokady. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
acrux_79 Re: Wiadomość Uran/Saturn 21.10.08, 18:39 Hmm... zawsze myślałem, że Yeti, UFO, 2012, Kod Da Vinci, Anastazja, albo Trójkąt Bermudzki to domena Neptuna, a nie Urana. Oczywiście mogę się mylić. Wśród moich znajomych Neptunicy bardziej w to wierzą, niż Uranicy, choć i jedni i drudzy oczywiście znacznie wystają ponad "przeciętną". Nawet rzekoma katastrofa w Roswell 8 lipca 1947 roku prawdopodobnie ma Ksieżyc w Rybach i prawdopodobnie silniejszego Neptuna niż Urana ( luźna koniunkcja z Wenus i półsekstyl z Merkurym, podczas gdy Słońce w znaku wody, Saturn trygon Mars w Bliźniętach, oraz Saturn sekstyl ów Neptun ). Ale to tylko moje luźne spekulacje i nie należy się z nimi zgadzać. Ja jednak przyporządkowuję UFO Neptunowi, bo to mimo wszystko coś zamglonego, niejasnego, sam charakter zdjęć i dokumentów ( atrybuty merkurialnej, dokładnej Panny ) jest zamazany, co wyraźnie pokazuje rybi charakter zjawiska. Podobnie zresztą z chrześcijaństwem, cuda są, ale jakby ich opis był bardziej poetycki, niż techniczny ( nikt np nie powiedział, co zaczęło dziać się z tymi rozmnożonymi rybami, czy wylatywały Chrystusowi z kosza, albo coś w "technicznym" pojmowaniu rzeczywistości - mam nadzieję, że domyślacie się o czym mówię ). Oczywiście jest też inny bardzo ważny szczegół - Saturn w znaczeniu monopolu, władzy i intelektualno-poznawczych barier, oraz Uran jako pozytywna, ale i różnokierunkowa demolka ). Wtedy jak najbardziej. Odpowiedz Link
acrux_79 Re: Wiadomość Uran/Saturn literówka 21.10.08, 18:41 Eee, miało być trygon Neptun - Mars w Bliźniętach, nie Saturn - Mars... Taka dbałość techniczna. Odpowiedz Link
leyaxxi Re: Wiadomość Uran/Saturn 21.10.08, 19:36 Dla mnie UFO jest jak najbardziej uraniczne Ale dla każdego coś dobrego... W końcu Uran uderza z neptunicznych Ryb a Neptunem zawiaduje uraniczny Wodnik! Mi ta opozycja uściśli się na osi ASC-DSC. Mam nadzieję, że życiem tego nie przypłacę... Od tygodnia czuję się dziwnie niewyraźnie Odpowiedz Link
lwi2 Re: Wiadomość Uran/Saturn 21.10.08, 19:59 niewiarygodne.pl/kat,1017181,title,Amerykanie-ksztalca-telepatow-na-potrzeby-wojska,wid,10490035,wiadomosc.html?ticaid=66d33 Też wiadomość Uran/Saturn. To są planety "intelektu", w sumie także astrologii, obie. Opozycja najbliższa jest ciekawie aspektowana, do Jowisza ładnie, do Plutona mały aspekt i do Węzłów 5-tkowy aspekt. Mi ta opozycja wchodzi w trygon Wenus-Ceres i robi z niego Latawca (trygon wodny), ląduje Saturnem w 12 domu. Nie wiem co to będzie, oś 6-12 dom jest taka sobie, na szczęście mało "wierzę" w domy, ale nie wiem czy to coś pomoże. Odpowiedz Link
neptus Re: Wiadomość Uran/Saturn 22.10.08, 00:31 i to: wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,5836347,_Boga_nie_ma____haslo_dla_miejskich_autobusow.html Odpowiedz Link
neptus Re: Wiadomość Uran/Saturn 21.10.08, 21:34 acrux_79 napisał: > Hmm... zawsze myślałem, że Yeti, UFO, 2012, Kod Da Vinci, Anastazja, > albo Trójkąt Bermudzki to domena Neptuna, a nie Urana. Oczywiście > mogę się mylić. Wśród moich znajomych Neptunicy bardziej w to > wierzą, niż Uranicy, choć i jedni i drudzy oczywiście znacznie > wystają ponad "przeciętną". UFO jest jak najbardziej uraniczne. Szybkość, zaskoczenie, niezwykłość, niebo, obcy - to domena Urana. Natomiast wiara jest neptuniczna i dlatego wierzą neptunicy. Uranicy nie wierzą. Oni chcą to wyjaśnić. Chrześcijaństwo i wszystkie wielkie religie, sa, rzecz jasna neptuniczne. To właśnie epoka Ryb je stworzyła i zapewne z nią odejdą. To jest zupełnie co innego. Odpowiedz Link
neptus Re: Wiadomość Uran/Saturn 21.10.08, 21:47 Czymkolwiek to UFO jest, wszelkie informacje były dotąd o tym blokowane przez wojsko i polityków. I oto Uran starł się z Saturnem (władza, armia) i rozwalił tą blokadę informacji o dziwnych zjawiskach. W przypadku UFO to właśnie neptuniczne zasłony są po stronie Saturna - zamazywanie faktów, puszczanie fałszywych informacji itd. NW efekcie zamiast konkretnych naukowych badań, na kanwie domysłów powstają różne fantazje i lęki. A to nie tylko pole działania neptuna ale i Saturna. Koziorożec ma przecież rybi ogon. Dla mnie to nagłe odpuszczenie blokady jest właśnie zastanawiające. Przygotowują nas na coś jeszcze ciekawszego, czy to ma być tylko próba odwrócenia uwagi od kryzysu bankowego? Odpowiedz Link
mitchharris Re: Wiadomość Uran/Saturn 22.10.08, 00:52 e tam to notka prasowa o wartości "pudelkowych" doniesień o kolorze sznurówek Dody. Od wieków mają coś ujawniać, udowandiać i ...nic. Dopiero co oglądałem program o tej samej tematyce, tez megapoważny z poczatku XXIwieku. I jeszcze ta pani z Syriusza... Póki co UFO jest kwestią wiary. Ja wierzę i to mi wystarczy. Nieodgadnione jest jedynie dlaczego "oni" choć jak widac znacznie lepiej rozwinięci technicznie nie kontaktują sie z nami w jakiś zrozumiały sposób choć tradycja jest wielowiekowa. Albo to bariera percepcji (ta sama która skazuje na porażkę nasze próby szukania życia) albo po prostu jestesmy dla nich krolikami do badan i obserwacji Odpowiedz Link
princesswhitewolf Re: Wiadomość Uran/Saturn 22.10.08, 11:29 obawiam sie mitcharris ze masz racje. To kolejna z wiadomosci jaka niewiele zmieni w sprawie, bo ujawnienie czegos tak transcendentego by zaburzylo porzadek swiata i wiare ludzi w ich systemy religijne etc Odpowiedz Link
tak3mac 27 grudnia 21.10.08, 20:44 Myślę, że więcej szczegółów na temat skutków opozycji U/S poznamy 27 grudnia, zobaczcie sobie ten dzień (dokładny nów będzie o 14:22) Odpowiedz Link
leyaxxi Re: 27 grudnia 22.10.08, 01:44 No nieźle... to stellum z Plutonem i Marsem (w urodz. opozycja Plutona z Marsem) w opozycji do mojego Księżyca, Saturn i Uran na osi AS-DSC, Jowisz na Słońcu... Wyjechac gdzieś? Odpowiedz Link
arossa Re: Wiadomość Uran/Saturn 22.10.08, 13:22 W mojej opinii zdecydowanie chodzi o odwrocenie uwagii spoleczenstw od kryzysu. Odpowiedz Link
princesswhitewolf Re: Wiadomość Uran/Saturn 22.10.08, 13:29 zgadzam sie arossa ze to temat zastepczy Odpowiedz Link
lwi2 Re: Wiadomość Uran/Saturn 31.10.08, 11:07 Opozycja Saturn - Uran nadchodzi, już wkrótce będzie piersze spięcie, 4 listopada jak wiadomo. Już dzisiaj jest poniżej pół minuty kątowej, a więc bardzo ściśle. No i co to będzie? W pewnym horoskopie kontaktowym występuje opozycja Merkurego w Rybach do Marsa (i Juno) w Pannie, dokładnie w tych stopniach, na których teraz będzie opozycja Urana do Saturna. Czyli Uran będzie na Merkurym, a Saturn będzie na Marsie (i Juno). Ważny kontaktowy, przy obecnie zero kontaktu, czy taka opozycja na tych planetach jest w stanie coś zmienić? ??? Lwi Odpowiedz Link
undyna Re: Wiadomość Uran/Saturn 04.11.08, 14:34 Dlaczego ta opozycja uściśliła się w kwadracie do mojej Wenus? Odpowiedz Link
undyna Re: Wiadomość Uran/Saturn 04.11.08, 14:43 Opozycja uściśliła się na ścisło do Wenus, a że Wenus Bliźniacza musi o wszystkim opowiedzieć, czyli już od wczoraj jestem nieszczęśliwa, smutna, przybita i ledwo łażę, nic mi się nie chce, no chyba, że daleko uciekać, nękają mną lęki i popędy separacyjne. Pozdrawiam i trochę mi lepiej Odpowiedz Link
moon_witch UFO nie jest sprawą wiary. 05.11.08, 10:46 Choć na rózne sposoby jest tłumaczone. Osoby naładowane energią Neptuna, będą brać to na sprawę wiary. Jak może stać się to sprawą wiary, gdy setki tysięcy ludzi daje opis NOL. I jak dotąd rządy, aby nie siać paniki zamykają to w swoich archiwach. Gdzie latami przechowują dowody innych wyższych cywilizacji, dla których lot i wypad na planetę ziemię jest jak wycieczka szkolna w nowe tereny. O co chodzi Uranowi? Wbrew pozorom jest to jedna z bardziej pozytywnych planet, która powoli przygotowuje ludzkość do ostatecznego odsłąnięcia. Będziemy mieli wyższą technikę, bedziemy obserwować NOL gołym okiem. Narazie jej nie mamy. Uran to technika, przyszłość, wynalazki. Ciekawa jestem zależności pomiędzy nowymi wynalazkami na miarę swiata, a układami własnie z Saturnem, czy nawet Neptunem. Wkrótce zacznie się dziać coś nowego, bo Uran powoli wychodzi z Ryb, gdzie nie najlepiej mu pasuje to miejsce i wejdzie w znak ognisty, energiczny, szybki, inspirujący ale takze i niebezpieczny. Baran, to znak ognia, ale też i kreacji, ciekawe co nowego wykreuje Uran. Saturn wtedy będzie przebywał w Wadze. Ciekawe czasy nadchodzą. natomiast Pluton będzie w znaku ziemi czyli Koziorożcu. Będą to czasy na zbieranie plonów, czasami z całego dotychczasowego życia.Naradzać będzie się na nowo coś co już dawno zostało zapomniane, a odkopane z ziemi na nowo zakiełkuje>DDDD Odpowiedz Link
aarvedui Re: UFO nie jest sprawą wiary. 05.11.08, 11:36 moon_witch napisała: Jak może stać się to sprawą > wiary, gdy setki tysięcy ludzi daje opis NOL. I jak dotąd rządy, > aby nie siać paniki zamykają to w swoich archiwach. Gdzie latami > przechowują dowody innych wyższych cywilizacji, kwestia logiczna - jak większość ludzi popełniasz pewien błąd,takie chciejstwo pojęciowe. NOL czy też UFO, to po prostu nazwa zjawiska - niewyjaśnionego. czy jest to obca cywilizacja,nasza,zielone ludziki,czy różowy kisiel -jest to nierozstrzygnięte. dlatego właśnie w skrócie występuje słowo Unidentified, względnie Niezidentyfikowany. gdyby było pewne, że jest to pojazd pozaziemski,skrót byłby inny, np POL/EFO. pisanie o UFO, jednoznacznie jako o obiektach cywilizacji pozaziemskiej jest po prostu myśleniem życzeniowym. > > Uran to technika, przyszłość, wynalazki. Ciekawa jestem zależności > pomiędzy nowymi wynalazkami na miarę swiata, a układami własnie z > Saturnem, czy nawet Neptunem. Wkrótce zacznie się dziać coś nowego, > bo Uran powoli wychodzi z Ryb, gdzie nie najlepiej mu pasuje to > miejsce i wejdzie w znak ognisty, energiczny, szybki, inspirujący > ale takze i niebezpieczny. Baran, to znak ognia, ale też i kreacji, > ciekawe co nowego wykreuje Uran. Saturn wtedy będzie przebywał w > Wadze. Ciekawe czasy nadchodzą. natomiast Pluton będzie w znaku > ziemi czyli Koziorożcu. Będą to czasy na zbieranie plonów, czasami > z całego dotychczasowego życia. znowu pobożne życzenia. uran, to nie tylko gapowaty wynalazca, ale przede wszystkim wizjoner, który nie lubi jak mu się przeszkadza. w obliczu przeszkód rośnie jego determinacja. uran w baranie będzie szczególnie niecierpliwy wobec opóźnień w jego planach,a potencjalnym oponentom będzie bez zastanawiania wypłacał - z bańki. innymi słowy - rewolucja, w niesprzyjających układach krwawa i gwałtowna. z pewnością będzie go uwierać saturn w wadze. waga jest z natury konserwatywna,za nią już tylko koziorożec. saturn - w wywyższeniu - w wadze, można uznać za metaforę struktury społecznej opartej na dualizmach...a także oficjalnych,sankcjonowanych prawnie i umownie relacjach międzyludzkich. uran,podniecony swym indywidualizmem podniesionym do kwadratu poprzez ingres do barana, nie będzie sie czuł zbytnio komfortowo,skonfrontowany twardymi realiami ludzkimi. całością zatrzęsie pluton w koziorożcu, który jako władza - jawna i niejawna - będzie chciał rozegrać spór uran-saturn po swojemu,z cichym poparciem status quo. w tym układzie uran będzie przegranym,aby układ się zrównoważył, musi wkroczyć rak, albo też w wyniku tego układu aspekty raka w życiu świata ucierpią (rodzina, korzenie, dziedzictwo, przodkowie, introspekcja-medytacja) Odpowiedz Link
moon_witch Na temat UFO 05.11.08, 13:10 Gdybys odrobine dokładniej poczytał, to byś znalzł fakt, ze UFO juz od dawien dawna nie jest takim UFO jak to marketingowo ludziom sprzedaje. Pisze 'znalzł' bo wydaje mi sie ze wciełam sie w polemike z osobnikiem płci meskiej - ziemianin, z jedna macką z przodu, którą czasami rusza jak głową.D I te wizje Urana w Baranie ..uffff iście z czasopism dla nastoletnich chłopców...Sorry wizje nie z mojego świata.DD Odpowiedz Link
aarvedui Re: Na temat UFO 05.11.08, 16:13 moon_witch napisała: > Gdybys odrobine dokładniej poczytał, to byś znalzł fakt, ze UFO juz > od dawien dawna nie jest takim UFO jak to marketingowo ludziom > sprzedaje. napiszę jeszcze raz, bo wydaje mi sie, że nie zrozumiałaś. sens logiczny skrótu UFO/NOL, to niezidentyfikowany obiekt latający. pozaziemski czy jakikolwiek - jest zidentyfikowany. pojęcie UFO wprowadzono do zkategoryzowania naukowego pewnych obserwacji, do czasu ich wyjaśnienia. nie interesuje mnie Twoja, czy czyjakolwiek interpretacja, czym może być UFO, ponieważ skala i zakres zjawisk jest bardzo szeroki, jak i ilość teorii. > I te wizje Urana w Baranie ..uffff iście z czasopism dla > nastoletnich chłopców...Sorry wizje nie z mojego świata.DD ?? już prędzej wizje "śmiałych odkryć" można pod to podciagnąć. dokonałem ogólnie analizy możliwości w układzie, "bez ściemy" zajmujesz sie w ogóle astrologią? Odpowiedz Link
moon_witch Re: Na temat UFO 05.11.08, 17:57 dziekuje ci za twoje zwierzenia w temacie o sensie jak najbardziej malo logicznym. Pzdr. //Logicznie myslacy proastrolog. Odpowiedz Link
aarvedui Re: Na temat UFO 06.11.08, 00:46 moon_witch napisała: > dziekuje ci za twoje zwierzenia w temacie o sensie jak najbardziej > malo logicznym. logika nie zależy od sensu tematu,podobnie jak np. retoryka. Jest to narzędzie służące wnioskowaniu. pzdr ;p Odpowiedz Link