chango 22.04.09, 19:33 Mam Lilith w rybach.. 5 stopni przed księżycem w 6 domu jeszcze.. w opozycji do asc.. A Chiron jest 5 stopni za Słońcem w 8 domu... w Baranie Moja data 08.04.1975 Piotrków Tryb. Godz 14:45 Macie jakieś sugestie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gabryzjon Re: Chiron 22.04.09, 20:04 O! To też masz koniunkcję słońca z chironem baranie solarny – chcesz czy nie, jesteś obserwatorem ? – zawsze obok, choćbyś się i zaangażował i był „w środku” zawsze coś łapie jak obiektywem inny plan ? u mnie tylko 3 stopnie . Nawet jak jestem „uczestnikiem” to czuję się też „świadkiem” – tak to się u mnie przejawia – Poza tym urazy głowy …. Odpowiedz Link
chango Re: Chiron 22.04.09, 20:27 W wieku 7 lat jak ogniskowa wlazła na plutona w opozycji do stellium z chironem to miałem wypadek w którym z rozbiegu nadziałem się na kant lady kiosku... Goniłem koleżankę po prostu... ona przebiegła pod a ja się nadziałem... ślad mam do dzisiaj... Poza tym dostałem sporo razy kamieniem w głowę w dzieciństwie... Coś w tym jest Dzięki Gabryzjon.. Odpowiedz Link
gabryzjon Re: Chiron 22.04.09, 20:39 Jest coś uroczego w opowieściach o urazach z dzieciństwa U mnie było w sumie bardziej zagadkowo i enigmatycznie , oprócz klasycznych typowych huśtawek zatrzymujących się na mojej głowie i zostawiających trwałe pamiątki , jeszcze operacja otwarcia czaszki w wieku 2,5 lat – w sumie nie wiadomo po co – jakieś badania : próba wykluczenia choroby neurologicznej - moje pierwsze zapamiętane przeżycie - to się robi tylko w znieczuleniu miejscowym Odpowiedz Link
chango Re: Lilith i Chiron 22.04.09, 21:02 Może osoby po wypadkach z głową chwytają za astrologię Ma ktoś sensowne materiały o lilith? Odpowiedz Link
am98 Re: Lilith i Chiron 22.04.09, 22:04 Piotr Piotrowski pisał, m.in. tutaj: www.astrologia.pl/biuletyn/lilith.htm zawsze warto poszukać też w wyszukiwarce, choćby na tym forum. Odpowiedz Link
anahella Re: Lilith i Chiron 22.04.09, 23:37 Tu masz wywiad z Piotrem www.czary.pl/astrologia/podstawy_wywiad_piotrowski.php Książka pewnie jeszcze w księgarniach jest. Odpowiedz Link
chango Re: Lilith i Chiron 22.04.09, 23:55 Dziękuje za namiary.. Jest problem z sensownymi materiałami o Lilith Odpowiedz Link
szczepan4053 Re: Lilith i Chiron 23.04.09, 19:08 Na temat Czarnego Księżyca radziłbym zostawić to w spokoju, ponieważ nie masz scisłych aspektów, wyjątkiem kwadratury Czarnego Księżyca a Neptunem. Warto zwrócić uwagę na uczucia, niestety nie ciekawie to wygląda ta kwadratura między Marsem a Wenus. Co ja widzę w twoim horoskopie, największym problemem jest komunikacja( opozycja między Plutonem a Merkurym). Nie podoba ta potrójna koniunkcja Folos, Księżyc i Lilith. Co to może być????? Astrolog Gandalf Odpowiedz Link
chango Re: Lilith i Chiron 23.04.09, 19:30 Dzięki szczepan4053 za odpowiedź... Z opozycją pluton merkury jest tak, że czas jest potrzebny, żeby oswoić się ze sposobem mojej ekspresji słownej.. Ten Problem mam od zawsze.. Nie potrafię inaczej.. Wyjątkiem są bliskie relacje.. A ta koniunkcja z księżycem? Cóż.. To silne rozdarcie... Samotność-Bliska relacja... Nawet jak jestem w związku z kimś, to potrzebuje długich chwil na osobności... Regeneruje się w ten sposób.. Jak się zregeneruje to potrafię wiele.. A jak się nie regeneruje to jestem nieznośny w słowie.. chociaż chce dobrze.. Myślę, że to jest to.. Szukam opinii innych osób w tym temacie.. Odpowiedz Link
szczepan4053 Re: Lilith i Chiron 23.04.09, 20:14 Jaka była ta twoja matka kiedy ty byłeś dzieckiem? Kluczem do rozwiazania zagadki jest Neptun w czwartym domu. Nie mogę dalej rozpisywać na forum astrologicznym, bo to jest zbyt osobiste, jeśli pan jest zainteresowany kontaktem ze mną to podaje panu email szczepan306wp.pl. Astrolog Gandalf Odpowiedz Link
chango Re: Lilith i Chiron 23.04.09, 21:02 Wiecie doskonale, że ciężko złapać dystans do swojego radiksu... Napiszcie coś w tym temacie.. Odpowiedz Link
neptus Re: Lilith i Chiron 24.04.09, 18:41 W przypadku takich planetek, jak Chiron, czy Lilit liczą sie tylko bardzo scisłe aspekty 1, maks. 2 stopnie. Jak twierdzi Piotr Piotrowski, Lilit ma znaczenie tylko wtedy, kiedy jest bardzo scisle aspektowana, a wtedy czasem wyjasnia cały horoskop. I z tym jestem skłonna sie całkowidzie zgodzić na podstawie moich doswiadczeń. Odpowiedz Link
polpotworek Re: Lilith i Chiron 22.06.09, 02:10 Ja mam Lilith w 1domu w skorpionie w opozycji do Chirona w 7domu w byku. L i Ch aspektuja księzyc, L dodatkowo wenus. Wensu w Raku w opozycji do księzyca w koziorożcu tworzą polkrzyz z plutonem w 12 domu. Pluton w koniunkci z Juno. Wenus w trygonie do urana. Jest czasem cięzko, cholernie czasem boli, czasem sama nie wiem czego chce, czasem mnie to wszystko poprostu przerasta. Niestety szybko się łamię i to mnie troche dobija. Z pozoru jestem troche miekka ale szybko takze podnosze sie z upadku i dostaje powera i wiary ze mozna z niepowodzen wyciagnac cos pozytywnego dla siebie. Sily dodaje mi sloneczko w 8domu w trygonie z Plutonem oraz ascendentem. No i uran w 1 domu ja mysle. Odpowiedz Link
polpotworek Re: Lilith i Chiron 22.06.09, 02:20 Tak dla ciekawostki podam ze mój syn ma tez dosc ciekawy horoskop. Mysle ze dosc skrajny i trudny. Ma slonce w 12 domu w skorpionie w koniunkcji z Lilith(1st). Ta koniunkcja jest w kwadraturze do Chirona. Zadziwiające ze Wensu i księzyc tak samo w kwadraturze do plutona jak u mnie. Z tym ze W i K tworza koniunkcję. Chiron takze tworzy trygon z księzycem jak u mnie. Slonce(lilith), mars, uran tworza wielki trygon w znakach wodnych. Odpowiedz Link
yoanix Re: Lilith i Chiron 23.06.09, 22:16 Ja tez się zastanawiam nad Lilith, mam dość ściśle aspekty 1-2 stopnie ...mam trygon w znakach ziemskich saturn w byku-Lilith w pannie-wenus w koziorozcu...12-5-9 dom Lilith ma też kwadrat do marsa w 7 domu(strzelec) ....też nie wiem jak to interpretnąć pełno skrajności w tym układzie....natomiast Chiron (baran)dom 11 ma 2 stopniowy trygon do jowisz/neptun w 6(strzelec)..i do tego dołancza się pluton(panna) sekstylem z 5 domu...zupełnie nie wiem co to może dawać...może wieczny brak pracy Odpowiedz Link