Dodaj do ulubionych

Nowa knajpka

28.05.04, 23:22
Hmm,wlasciwie nie nowa,bo istnieje juz od miesiaca,ale
ja ja zobaczylam dopiero dzis.Znajduje sie przy pl.Klasztornym,miedzy I LO,a
nieszczesnym kinem "Ognisko".Ich menu brzmi niesamowicie smacznie.Ciekawe jak
jest w rzeczywistosci? Ktos byl i moze napisac?
Obserwuj wątek
    • olus_stad Re: Nowa knajpka 29.05.04, 22:58
      Nazywa sie Romantica czy Roma czy jakos tak z wloskiego.
      Jest podzielona jakby na 3 czesci: pubowa (dla palacych), rest (dla niepalacych) oraz dla zakochanych, czyli jakby oddzielona kotara czesc ukryta;)

Menu: jadlem lasange z brokulami (moja ulubiona potrawa) i naprawde dobra byla, moj ojciec wzial paste, ktora tez calkiem-calkiem (bo wymieniamy sie potrawami), a moja mamuska wziela cos nie wiem co, ale nie bylo wyborne, raczej srednie. Gdybym pamietal nazwe to bym Wam odradzil:) Na przystawke wzielismy salatki z feta (gratis chlebek pizzowy), dobre. Ogolnie potrawy ladnie podane, chociaz na zamowienie trzeba bylo czekac o dziesiec minut za dlugo.

Ceny: jesli ktos byl w Planet to sa mniej wiecej podobne. Za obiad dla 3osob, plus napoje i przystawke zaplacilismy cos kolo 60zl, takze nie jest zle. Mozna
      znalezc tansze i tez dobre rzeczy.

Porownanie: Roma(ntica) jest jakby bardziej mroczno-klimaciarska, w sam raz na romatyczna kolacje. Natomiast jakosciowo lepiej wypada Planet. Rzeczy, ktore tam jadlem byly smaczniejsze, co nie znaczy, ze w R. bylo zle.

Jakies pytania? :)
      • dethy Re: Nowa knajpka 30.05.04, 10:51
        Acha,rozumiem,ze pasty nie brac?

Co do knajpek to jako takiej konkurencji w Legnicy
        Roma chyba nie ma,bo Planet w L.jeszcze niet o ile mi wiadomo ?
        • olus_stad Re: Nowa knajpka 30.05.04, 17:44
          Paste brac, tylko tego czegos, czego nazwy nie pamietam to nie;)) Jak Planet w Legnicy niet, przeciez jest, albo ja juz nic nie rozumiem.
          • goska35 Re: Nowa knajpka 30.05.04, 19:15
            Jest Planet, jest. Wczoraj byłam (po zmaganiach oczywiście), polecam coś co
            nazywa się Crespelle con funghi e spinnaci, a są to naleśniki z grzybami,
            polane sosem gorgonzola ze szpinakiem. Naprawdę pycha :)
            • swek1 Re: Nowa knajpka 30.05.04, 19:22
              goska35 napisała:

> Jest Planet, jest. Wczoraj byłam (po zmaganiach oczywiście), polecam coś co
              > nazywa się Crespelle con funghi e spinnaci, a są to naleśniki z grzybami,
              > polane sosem gorgonzola ze szpinakiem. Naprawdę pycha :)

Szpinak? To nie jest dobry pomysł:( A zaczęło się tak pysznie.
              Pozdrawiam.
              • servus_lca Re: Nowa knajpka 30.05.04, 21:36
                swek1 napisał:
                >
                > Szpinak? To nie jest dobry pomysł:( A zaczęło się tak pysznie.

No właśnie, ten smak żelastwa w zębach, brr.

• goska35 Re: Nowa knajpka 30.05.04, 22:12
                  Ej, no co Wy? Szpinak jest przepyszny... i żadnego żelastwa nie czuć...:)
                  Ale jest też wersja bez szpinaku :))
                  • olus_stad Re: Nowa knajpka 31.05.04, 14:21
                    Szpinak a szpinak serwowany w przedszkolu albo szkole to dwie rozne rzeczy. Tamtej zielonej papki do ust bym nie wlozyl. Co innego szpinak, ktory jest zrobiony! Po prostu miodzio! Moj ojciec pyszne ciasto francuskie nadziewane szpinakiem robi!! W ogole szpinak jest gites:)
                    • servus_lca Re: Nowa knajpka 31.05.04, 14:23
                      olus_stad napisał:

Moj ojciec pyszne ciasto francuskie nadziewane szpinakiem
                      > robi!! W ogole szpinak jest gites:)
                      >

Nie zachwalaj tak, bo się wproszę ;)
          • dethy Re: Nowa knajpka-jest Planet?? 31.05.04, 10:44
            Ale ja jestem niedzisiejsza ! Piszcie mi szybko,gdzie jest u nas Planet!
            • olus_stad Re: Nowa knajpka-jest Planet?? 31.05.04, 14:18
              Dokaldnie kilka metrow nad Klimatami. Otwarta zostala kilka miesiecy temu. Moje 'goraco polecam':)
              • dethy Re: Nowa knajpka-jest Planet?? 31.05.04, 15:44
                olus_stad napisał:

> Dokaldnie kilka metrow nad Klimatami. Otwarta zostala kilka miesiecy temu.
                Moje
                > 'goraco polecam':)
                >
                Sorry,za natarczywe pytania,ale gdzie sa Klimaty??? :)
                • servus_lca Re: Nowa knajpka-jest Planet?? 31.05.04, 16:05
                  dethy napisała:

> Sorry,za natarczywe pytania,ale gdzie sa Klimaty??? :)
                  >

To jest chyba ul. św. Piotra równoległa do ul. NMP.Tam gdzie jest ,albo już nie ma redakcja gazety wyborzczej, chyba jakiś bank i trochę dalej przyjmują lekarze. Ale zamieszałem.
                  • goska35 Re: Nowa knajpka-jest Planet?? 31.05.04, 20:01
                    Strasznie zamieszłaś... jakbym nie wiedziała gdzie to jest, to napewno bym nie
                    trafiła :))

Dethy, Klimaty i Planet jest na Młynarskiej, boczna NMPanny, skręcasz za
                    sklepem rybnym w prawo jak idziesz od Katedry - albo przed rybnym w lewo jak
                    idziesz do Katedry.

Chyba nie namieszałam...:))))
                    • dethy Re: Nowa knajpka-jest Planet?? 31.05.04, 22:38
                      goska35 napisała:

> Chyba nie namieszałam...:))))

Chyba nie namieszalas :) Przynajmniej wiem w jakim rejonie szukac.Tam kiedys
                      byl salon kosmetyczny i sklep z drewnianymi zabawkami.To pewnie gdzies tam :)

Dziekuje Wam wszystkim za oswiecenie :)
                      Teraz mozemy pogadac o tym co dobrego jest w Klimatach i Planet :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka