Dodaj do ulubionych

Praca w Avista Media grupy Netia

13.07.12, 09:46
Witam,

prosze o opinie odnosnie pracy w tej firmie. Obecnie poszukuja duzo ludzi do pracy jako konsultant telefoniczny ale czytalam zle opinie odnosnie pracy tam. Poza tym warunki zatrudnienia to tez porazka: umowa zlecenie przez pol roku, pozniej mozliwosc umowy na etat ale tylko dla najlepszych. Stawka 8zl/brutto + prowizja.
Prosze o opinie, moze ktos teraz juz byl na rozmowie kwalifikacyjnej? Jak to wyglada?
Obserwuj wątek
    • police_women Re: Praca w Avista Media grupy Netia 17.07.12, 22:56
      Pracowałam tam jakiś rok temu . Atmosfera w pracy tragiczna albo kwestia przyzwyczajenia . Inna sprawa to umowa i wynagrodzenie .

Rekrutacja : zapraszają na rozmowę podczas której w sali jest kilku rekrutów i po kolei każdy opowiada krótką "historyjkę " na swój temat . Osoba rekrutująca wyłapuje pewne słowa i dopytuje o nie tzn jeśli powiesz że potrafisz radzić sobie ze stresem to spodziewaj się pytania " w jaki sposób ? " Następnie osoba rekrutująca wychodzi z sali informując że po powrocie oznajmi kto przeszedł pomyślnie 1 krok rekrutacji . Po tym czeka Cię 7 dniowe szkolenie : czyli do nauczenia : produkt sprzedażowy , techniki sprzedaży , bla , bla , bla na koniec czeka Cię test znajomości produktu , formy sprzedaży + sprzętu i odsłuchy rozmów innych telemarketerów .

Ja osobiście nie polecam .
      • l_ania1 Re: Praca w Avista Media grupy Netia 18.07.12, 09:56
        Dziekuje bardzo za odpowiedz. Juz wczesniej wlasnie podjelam decyzje ze jednak nie pojde tam.
      • gumisianka Re: Praca w Avista Media grupy Netia 04.12.12, 13:15
        Rok temu w Aviście na Netii? No bardzo ciekawe... A ile pracowałaś? Dwa dni z nocą? Ja pracuję 1,5 roku. Przyszłam na chwilę i zostałam. Właśnie atmosfera jest cudowna!!! Ludzie sympatyczni, życzliwi, chętni do pomocy. Wspólny papieros przed wejściem szczególnie integruje ;). Co do umowy, to na dzień dobry zlecenie, ale dzisiaj to ciężko od razu dostać umowę o pracę. Ja umowę o pracę dostałam po 6 miesiacach - 2 umowy na 3 miesiące na zlecenie były najpierw. Oczywiście umowa o pracę pierwsza na 3 miesiace teraz mam na rok. Zarobki? Podstawa na umowę o pracę jest taka sobie, wychodzi jakieś 1100 - 1200 zł netto + prowizja za umowy. Oczywiście pierwszy miesiąc szkoleń, gdzie nie obsługuje sie klienta nie ma mowy o prowizji ale to chyba oczywista oczywistość. Na umowie o pracę podstawa średnio 200 zł większa. Prowizja zależy od Ciebie. Jeżeli nic nie robisz, to trzeba być dziwną osoba, żeby spodziewać się z tego tytułu profitów. Moja największa prowizja wyniosła 640 zł netto, więc nie jest źle. Najniższa 311 zł netto.
        Pracowałam w róznych firmach ale tutaj jakoś tak wsiąkłam. Uwielbiam tych ludzi, nawet okazjonalna obsługa wariata nie jest dla mnie jakimś problemem, gdy można się "wymutować" na telefonie i się pośmiać z koleżanka obok ;). Praca może nie jest szczytem marzeń ale by zdobyć doświadczenie, "wyrobić się" to jest zajedwabista. Stałam się bardziej asertywna w rozmowach, bardziej śmiała. Potrafie sama rozmawiać z konsultantami z innych firm i nie daję sobie wcisnać kitu ;). Ale w sumie zależy czego kto oczekuje... można przecież szukać pracy za 2 tys. netto, z miła atmosferą gryzących szczurów będąc zaraz po liceum ;). Są tu osoby po studiach i bez, są osoby, które pracują na infolinii 9 (!) lat i uwierz mi, że nie szukają nowej pracy, więc coś w tym miejscu chyba jednak jest i nie jest to zła atmosfera.
        Pozdrawiam wszystkich malkontentów i pozytywnie zakręconych ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka