Dodaj do ulubionych

nowe forum

03.12.04, 15:52
na www.legnica.net.pl/forum/ zamiescilem nowe forum
w miejsce mojej wlasnej "produkcji" zamiescilem phpbb (ostatnio jak widze
jest na topie) :)

mam pyatnie do osob, ktore korzystaly ze starego forum. czy ta zmiana jest
korzystna ?
Obserwuj wątek
    • servus_lca Re: nowe forum 03.12.04, 16:21
      qwerty1231 napisał:

> mam pyatnie do osob, ktore korzystaly ze starego forum. czy ta zmiana jest
      > korzystna ?

Tak.
    • servus_lca portal 03.12.04, 16:25
      a co z nową grafiką portalu?
      Miała być, a coś nie widać. Jest tylko nowe logo.
    • olus_stad Re: nowe forum 03.12.04, 16:32
      Strasznie duzo postow jak na kilka dni dzialalnosci!! Rosnie nam konkurencja:)
      • servus_lca Re: nowe forum 03.12.04, 16:38
        olus_stad napisał:

> Rosnie nam konkurencja:)
        >

o i to nie jedna!
        Ale tak dużo postów to chyba dlatego, że ze starego forum zostały przeniesione.
        • olus_stad Re: nowe forum 03.12.04, 23:01
          Tez tak sobie pomyslalem, ale te swieze daty mnie zmylily. Sa jeszcze jakies inne legnickie fora? Te wyzej wymienione, legnica.org, nasze i ... ??
          • servus_lca Re: nowe forum 05.12.04, 15:19
            jest jeszcze forum na lca.pl
            • qwerty1231 Re: nowe forum 06.12.04, 08:36
              Tak zaiste pracuje nad nowym wygladem stronek, ale poniewaz musze "wybebeszyc"
              caly kod (zmiany beda glownie w tym co sie nie wyswietla, a co odpowiada za
              szybkosc ladowania stron, bezpieczenstwo oraz pozniesze mozliwosci szybkiej
              zmiany wygladu) Tzn. sam wyglad tez sie troche zmieni, ale bez zadnej
              rewolucji. Zawsze uwazalem i uwazam dalej, ze liczy sie tresc, a forma to rzecz
              drugorzedna. No niestety w Legnicy jak sie przez ostatnie 8 lat przekonalem
              rowniez zdobycie tresci na stronki to sztuka nie lada :)

Co sie tyczy samej zmiany dotychczasowego forum
              www.legnica.net.pl/index.php?legnica=forum
              ktore jeszcze funkcjonuje i nawet ludzie tam listy pisza :)
              na www.legnica.net.pl/forum/
              na ktore cos pisac nie chca (byc moze dlatego, ze trzeba sie tu zarejestrowac)
              to mam mieszane uczucia co do zasadnosci wprowadzania zmian.

Wprawdzie najaktywniejsi uzytkownicy "starego" namawiali mnie na zmiany na
              phpbb, ale wydaje mi sie, ze takiemu uzytkownikowi, ktory tylko czasem "z
              doskoku" cos tam napisal bardziej "przyjazny" (nie trzeba sie rejestrowac)
              bylo jednak forum poprzednie :(

Na koniec taka mala uwaga. Zauwazylem, juz dawno :) ze tu coraz wieksza cisza.
              Czyzby userzy sie wykruszyli, a moze tematow zabraklo ? :D
              • servus_lca Re: nowe forum 06.12.04, 08:48
                qwerty1231 napisał:

> na www.legnica.net.pl/forum/
                > na ktore cos pisac nie chca (byc moze dlatego, ze trzeba sie tu zarejestrowac)
                > to mam mieszane uczucia co do zasadnosci wprowadzania zmian.

możesz zrobic forum na którym można pisac jako gość, a tamto stare zamknąć. Najtrudniej jest się przyzwyczaić do nowego. ALe forum na phpbb moim zdaniem jest o wiele lepsze w obsłudze.

> Na koniec taka mala uwaga. Zauwazylem, juz dawno :) ze tu coraz wieksza cisza.
                > Czyzby userzy sie wykruszyli, a moze tematow zabraklo ? :D

Najwyraźniej "inicjatywa" zabrała nam te tysiące użytkowników naszego forum :)
                • qwerty1231 Re: nowe forum 06.12.04, 13:56
                  > możesz zrobic forum na którym można pisac jako gość
                  tu jest raczej problem. zauwaz, ze wszystkie fora (przynajmniej legnickie)
                  wymagaja by user byl zalogowany. w poprzednim moim kazdy mogl od razu pisac,
                  ale kazdy post przechodzil przez moje "rece" zanim zostal dodany, wiec moglem
                  pozwolic na pisanie kazdemu. teraz niestety user musi sie logowac, inaczej bym
                  nie wydolil z usuwaniem wpisow typu "asdadsf" :)

> a tamto stare zamknąć.

no stare już zamknąłem inaczej bym nie wydolił z "wyrownaniem" postow.

> Najwyraźniej "inicjatywa" zabrała nam te tysiące użytkowników naszego forum :)

hyh raczej nie:)
                  sadze, ze "aktywnych pisarzy" jest b. malo i to oni na kazdym forum
                  tworza "szum informacyjny".
                  moze byc np. 150 zarejestrowanych userow, ale popatrz na statystyki ile wyslalo
                  posta i wyjdzie, ze tak naprawde to pisze 10-15.
                  no coz ja tylko daje narzedzie ludziom, a czy oni zechca z niego skorzystac to
                  juz inna sprawa.
              • servus_lca Re: nowe forum 08.12.04, 22:12
                qwerty1231 napisał:

> Tzn. sam wyglad tez sie troche zmieni, ale bez zadnej
                > rewolucji. Zawsze uwazalem i uwazam dalej, ze liczy sie tresc, a forma to rzecz
                >
                > drugorzedna.

Moim zdaniem wygląd to nie taka drugorzędna sprawa. Lepiej się coś czyta ładnie "podane".
                • qwerty1231 Re: nowe forum 09.12.04, 12:28
                  > Moim zdaniem wygląd to nie taka drugorzędna sprawa. Lepiej się coś czyta
                  ładnie "podane".

tak, ale wiesz "jeszcze się taki nie urodził ..." :)
                  są różne gusta i każdemu podoba się co innego. nawet układ strony dla jednego
                  jasny i zrozumiały dla innego może być "czarna magią" :D
                  • olus_stad Re: nowe forum 09.12.04, 15:46
                    Moim zdaniem wszystkie te 'wodowtryski' sa zbedne. Nie lubie graficznych
                    emotikonow, zdjec, roznych czcionek. Dlatego tak bardzo lubie forum Gazety. Ale
                    to tylko moje zdanie i mozecie sie zgodzic lub nie:)
                    • qwerty1231 Re: nowe forum 10.12.04, 16:04
                      olus_stad napisał:

> Moim zdaniem wszystkie te 'wodowtryski' sa zbedne. Nie lubie graficznych
                      > emotikonow, zdjec, roznych czcionek.

w koncu rozsadny glos :) dlatego moje (choc przyznaje proste) forum podobalo mi
                      sie. no ale coz poszedlem z duchem czasu. staram sie jednak sukcesywnie usuwac
                      wszystkie obrazki i inne pierdolki z "mojego" phpbb. dlatego np. ograniczylem
                      dodawanie obrazkow ktore pokazywaly sie pod profilem.

Jednak co do forum gazety to mam tez powazne watpliwosci, czy aby na pewno jest
                      takie dobre. wiem, ze komercyjni i zalezy im na "odslonach" ale jak wchodze w
                      temat, a tu np. 30(!) postow w temacie to szlak mnie trafia. 30 razy otwierac
                      stronki zeby wszystko przeczytac ? Zwlaszcza, ze czasem strony laduja sie
                      koszmarnie dlugo...
                      • if_ona Re: nowe forum 10.12.04, 17:09
                        qwerty1231 napisał:

ale jak wchodze w
                        > temat, a tu np. 30(!) postow w temacie to szlak mnie trafia. 30 razy otwierac
                        > stronki zeby wszystko przeczytac ? Zwlaszcza, ze czasem strony laduja sie
                        > koszmarnie dlugo...

Nie wiem, czy dobrze zrozumiałam z tym 30krotnym otwieraniem postów
                        • olus_stad Re: nowe forum 10.12.04, 22:43
                          Nawet jest taka opcja w 'Moje forum', aby domyslnie byly pokazywane wszystkie posty w watku przy otwarciu, czyli nawet nie musisz uzywac opcji 'pokaz...' Czy moze nie o to Ci chodzilo Qwerty?
    • iwand Re: nowe forum 13.12.04, 10:35
      Witam
      Co sadzicie o <Ahref="legnica.org/"
      class="inny">http://legnica.org/</A> ??
      • servus_lca Re: nowe forum 13.12.04, 11:45
        wand napisał:

> Witam
        > Co sadzicie o <Ahref="legnica.org/"
        > class="inny">http://legnica.org/</A> ??
        >
        było
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=112&w=18153811&wv.x=2&a=18153811
        • olus_stad Re: nowe forum 14.12.04, 10:33
          To jeszcze ja sie zapytam:

Co sadzicie o http://legnica.org/ ?
          • qwerty1231 Re: nowe forum 15.12.04, 13:58
            Jest OK :)
            Wykorzystuje to samo forum co legnica.net.pl co pokazuje jak popularne stalo
            sie phpbb ostatnio. fajnie by bylo gdyby istaniala mozliwosc "wymiany postow"
            miedzy forami (taka mala wymiana tabel z DB) ale technicznie to raczej jest
            niemozliwe....

zauwazylem przy okazji, ze zmiana forum nie wyszla raczej na dobre prowadzonej
            tam dyskusji :( tu niestety zanim napisze sie posta nalezy sie zalogowac, a na
            moim poprzednim mozna bylo pisac bez ograniczen...

myslalem nawet czy nie wrocic do starej "formuly" :)
    • lca-inicjatywa Re: nowe forum 23.12.04, 15:43
      ja tylko dodam juz zupelnie nie w formie forum :)
      www.legnica.org/viewtopic.php?t=125
      jesli ktos bedzie chetny instrukcje tam zawarte uwaga nie jest chodzi o forum a
      ni nic z tych rzeczy :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka