Dodaj do ulubionych

Poszukuję koleżanki Uli

01.07.06, 19:43
Kiedyś mieszkałam w Legnicy, tu urodził się mój brat. Mieszkaliśmy na ulicy
Łowieckiej 12 obecnie chyba Św. Trójcy w bloku wojskowym. Miałam tam koleżankę
z klatki "cywilnej" chodziłyśmy razem do szkoły podstawowej nr6. W 1976 roku
wyprowadziliśmy się do Częstochowy- mieszkam tu do dzisiaj.Przez jakiś czas
miałyśmy ze sobą kontakt nawet odwiedziłyśmy się, ale z biegiem lat jakoś to
wszystko się urwało. Nazywa się Urszula z domu Sadowska, ma siostrę Ewę. Może
ktoś ją zna, może czytaja to Forum ludzie którzy kiedyś chodzili ze mną do
szóstki. Proszę, może ktoś coś wie. Pozdrawiam wszystkich Legniczan. Zresztą
może wybiorę się do Legnicy w te wakacje, obiecałam to synowi.
Obserwuj wątek
    • vinona67 Re: Poszukuję koleżanki Uli 02.07.06, 19:46
      Naprawdę nikt nic nie wie? To wasze Forum jest jakoś bardzo puste, czemu?
      Zajrzyjcie do nas do Częstochowy, u nas to się dzieje, taki tłok... Przeciez nie
      tylko młodzodzi czytaja Forum.
      • hofff Re: Poszukuję koleżanki Uli 02.07.06, 20:32
        powodow moze byc kilka. najwazniejsze:
        czestochowa jest 2,5 razy wieksza od legnicy - stad i ruch na forum wiekszy
        zaczely sie wakacje, sezon ogorkowy
        nikt nie zna twojej uli i nie pamieta ciebie :-(

mam nadzieje, ze ten ostatni nie wchodzi w gre i ktos sie wreszcie obudzi.
        pozdrawiam cieplo i zapraszam w wakacje do odwiedzenia legnicy
      • mmarusia Re: Poszukuję koleżanki Uli 02.07.06, 21:05
        vinona67 napisała:

> Naprawdę nikt nic nie wie? To wasze Forum jest jakoś bardzo puste, czemu?
        > Zajrzyjcie do nas do Częstochowy, u nas to się dzieje, taki tłok... Przeciez
        ni
        > e
        > tylko młodzodzi czytaja Forum.

Przykro mi,ale nie znam Twojej kolezanki.Moze zadzwon na informacje,wez nr tel
        chociazby do rodzicow tej kolezanki(gdyby zmienila nazwisko),a dalej po nitce
        do klebka :)

Przykro to stwierdzic,ale przyznaje Ci racje,ze nasze forum jest nudne.W kolko
        tematy o lekarzach...
        • vinona67 Re: Poszukuję koleżanki Uli 02.07.06, 21:45
          Dzięki, że ktoś się odezwał, właśnie wybieram sie w te wakacje do Legnicy,
          obiecałam synowi pokazać to miasto, miejsca mojego dzieciństwa. Poczytałam sobie
          dzisiaj parę postów z waszego forum, miło poczytać o mieście w którym kiedyś sie
          mieszkało. Mimo niektórych negatywnych wypowiedzi na temat Legnicy uważam, że to
          bardzo ładne miasto. A Częstochowa?, może większa, ale czy ładniejsza?, Gdyby
          nie Jasna Góra... Wiem, ze cięzko tak kogoś znaleźć, ale napisałam tak, a
          nóż...Pozdrawiam.
          • vinona67 Małe pytanko 02.07.06, 21:50
            Czy ten park z fontannami jest nadal taki piękny? Bo na naszych starych
            rodzinnych fotografiach wygląda imponująco.
            • hofff Re: Małe pytanko 02.07.06, 23:36
              mieszkam w legnicy od kilku lat. wczesniej mieszkalem w wielu miastach - bardzo
              duzych i troche mniejszych. przyznam sie, ze to miasto ma wiele plusow. jest na
              tyle duze, ze nie trzeba sie klaniac co drugiej osobie na ulicy (choc to nie
              problem;-) a na tyle male, ze wyprawa na zakupy to nie rodzinna wyprawa w
              nieznane. bliskosc wroclawia i granicy ulatwia wiele spraw. przez te kilka lat
              zauwazylem jak to miasto sie zmienia na lepsze. rdzenni legniczanie narzekaja,
              ale mysle, ze oni patrza troche inaczej i nie zauwazaja wielu rzeczy. uwazam
              jednak, ze maja powody by byc dumnymi ze swojego miasta. naturalnie, jest tutaj
              wiele do zrobienia, ale gdzie nie jest. ciekaw jestem twoich wrazen. mam
              nadzieje, ze podzielisz sie po powrocie :-)
              pozdrawiam
              park jest nadal piekny
              • vinona67 Re: Poszukuję koleżanki Uli 03.07.06, 10:18
                Taka wizyta po 28 latach na pewno będzie ciekawa, zapewniam, ze się odezwę i
                opisze wrażenia jakie odniosłam po wizycie w Legnicy.
                • mmarusia Re: Poszukuję koleżanki Uli 04.07.06, 23:39
                  Mnie sie bardzo Legnica podoba.Mieszkalam tam przez 8lat i nie mieszkam od roku.
                  Co do parku to napewno musicie sie tam wybrac!!Odwiedzcie tez wyremontowana
                  palmiarnie.Jeszcze tam nie bylam wcale ,bo przed remontem godziny otwarcia byly
                  nie dla pracujacych ludzi.Teraz podobno wiele sie zmienilo,m.in.godziny
                  otwarcia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka