Dodaj do ulubionych

Stare fotki POLKOWIC

11.02.07, 14:13
jezeli ktos posiada takie fotki to prosze o wklejanie, badz podawanie linkow
do takich fotek
z gory dzieki...
a oto jaka znalazlem:):):)
www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/7ec58a4e09ed671f.html
Obserwuj wątek
    • appr19 Re: Stare fotki POLKOWIC 11.02.07, 18:40
      www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/5b199ce490345679.html
      super widokowka:):)

nieociagac sie ... dawac jakies fotki:):):)
    • adr Re: Stare fotki POLKOWIC 18.02.07, 17:30

Fajne!!! Szczególnie to ze starym domem towarowym (hotelem z czasów
      przedwojennych)

Muszę w starych szpargałach coś poszukać, nie obiecuję, ale może coś znajdę ;)

pozdrawiam
      • appr19 Re: Stare fotki POLKOWIC 19.02.07, 18:06
        cos to mrawo idzie....
        a oto ratusz:):)
        www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/97f28cde1ff2cb76.html
        i jakas fotka bardzo stara:) - dla mnie droga prowadzaca z rynku na stadion
        www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/0baf1a0b81cd0f92.html
        i jeszcze raz nieociagas sie:)...
        • adr Re: Stare fotki POLKOWIC 19.02.07, 19:41
          Hej,
          A co to za wieża za nowym kościołem? Na drugim zdjęciu?
          • appr19 Re: Stare fotki POLKOWIC 19.02.07, 19:46
            niema pojecia, foto to pochodzi z 1918 roku...
            • syja00 Re: Stare fotki POLKOWIC 27.02.07, 21:05
              ja wog.óle nie znam takich Pokowic mieszkam tu od 1986 ,ale fotki sa super
              • adr Re: Stare fotki POLKOWIC 04.03.07, 21:23
                To faktycznie historyczne foty - np PKS na Rynku albo stary dom towarowy na
                Glogowskiej, jeszcze pare zdjec znajdzie sie do kolekcji, mam nadzieje ;)

pozdrawiam
                • appr19 Re: Stare fotki POLKOWIC 05.03.07, 10:40
                  heh ... dawac jakies fotki Polkowic...
                  pozdrawiam !!!
                  • appr19 Re: Stare fotki POLKOWIC 19.03.07, 15:51
                    heh...jednak sam tutaj jestem:):):)

czy naprawdę nikt nic niema ??

oto kolejna niespodzianka.....

pozdrawiam !!!!

www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/1be44f350ed393dd.html
                    • insomnia31 Re:hej,appr 30.03.07, 16:25
                      dobrze,że ciągniesz ten wątek, to przynajmniej coś się dzieje:), fotki fajne,bo
                      nie mieszkałam tu wcześniej, więc dobrze wiedzieć jak tu było...
                      • appr19 Re:hej,appr 30.03.07, 23:42
                        no to fakt coś się dzieje, ale zerowy odzew:):):)

POLKOWICE brać się do roboty:):):)

heh...to może piszcie na jakich ulicach mieszkacie :):):)

ja LIPOWA

no a teraz wasza kolej :)

pozdrawiam !!!
                        • appr19 Re:hej,appr 31.03.07, 15:33
                          następna seryjka starych POLKOWIC :):):)

www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/3c756d42ad13d7c8.html
                          www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/7f5f65d35d7324ac.html
                          www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/385c38e15e988428.html
                          www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/52478b66fb73659b.html
                          www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/996622c30758369c.html
                          www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/d5bf9422a11cce10.html
                          www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/3ce86305c249718e.html
                          pozdrawiam !!!
                        • adr Re:hej,appr 06.04.07, 12:53
                          Ja - Matejki.... Ciekawe czy wiesz gdzie to jest ;)
                          • osiniak97 Re:hej,appr 30.04.07, 21:44
                            oś Wołodyjowskiego4.
                            • ira.mak Re:Niestety nie mam fotek ale... 10.05.07, 22:17
                              do Polkowic przyjechalismy w 1974 r.-niezbyt zachecająco to wtedy
                              wyglądało...Ciekawostka-tam gdzie jest kino i amfiteatr była sadzawka,bo stawem
                              tego raczej nie można nazwać.Z kolei tam gdzie mieszkasz-na Lipowej było boisko
                              do piłki noznej(namiastka stadionu)nawet rozgrywano tam jakies mecze ktore
                              mogliśmy oglądac z okna( z ul.Górników)W domkach na Lipowej ludzie jeszcze
                              hodowali drób i jak sedzia gwizdał to w jednym z domkow indor strasznie
                              gulgotał.Sporo jest takich ciekawostek.....
                              • appr19 Re:Witam ponownie !!! co taka cisza ? 23.07.07, 10:03
                                dawać jakiś odzew bo inaczej po nas :):):)

pozdro dla urlopowiczów !!!

a tak propo gdzie byliście bądź będziecie na urlopach lub wakacjach ???

ja niedługo wyjeżdżam do MIELNA :)
                                • djmhz Re:Witam ponownie !!! co taka cisza ? 27.07.07, 00:29
                                  Ja posiadam duży zbiór fotek ze starych polkowic, map, itp. :] tylko za dużo by było wysylanie to na fotosika. Mam inne pytanko za to. Czy macie w domu stare rzeczy np :
                                  - stare pocztówki z lat wojennych, przed wojennych, po wojennych do 1950 ? fotografie ?
                                  - bagnety po dziadku lub inne wyposażenie wojskowe, może hełmy, skrzynki po amunicji wojskowej często do gospodarstwa ludzie po wojnie takie brali więc może wam tylko przeszkadzają :] to chętnie je przyjmę za małą sumkę jeśli trzeba, bo kolekcjonuję właśnie takie starocie.

Pozdro
                                  • djmhz Re:jaka cisza 27.07.07, 00:37
                                    swoją drogą, na tej fotce photos04.allegro.pl/photos/oryginal/219/14/66/219146643 zdjęcie po prawej stronie na dole to gdzie to jest w polkowicach to miejsce ? bo jakoś nie poznaję.
                                    • fanpolkowice Re:jaka cisza 29.07.07, 11:48
                                      Jest to plac piastow i wejscie do rynku, blok to ulica glogowska z diagonala na
                                      dole a po prawej zaraz jest piekarnia jarzabek
                                      Do dzis stoi to wszystko bez fontanny i malowidla

Poswiec sie i pokaz innym cos z historii Polkowic wiec powrzucaj co masz :)

pozdr
                                      FAN
                                      www.fanpolkowice.prv.pl
                                  • appr19 Re:Witam ponownie !!! ....... elo,elo,elo 27.08.07, 22:57
                                    djmhz napisał:

> Ja posiadam duży zbiór fotek ze starych polkowic, map, itp. :] tylko za dużo by
                                    > było wysylanie to na fotosika

Nie bądź taki leniwy i dawaj wszystkie fotki, mapy !!! zapewne niejedna osoba
                                    powspomina dawne dzieje, więc dawaj szybciutko ...:):):)
                                    pozdro !!!

heh a reszta ???
                                    • djmhz Re:Witam ponownie !!! ....... elo,elo,elo 30.10.07, 21:16
                                      Niewiem czy to było więc daje co mam fajnego i nietypowego :] :
                                      img146.imageshack.us/img146/7967/30219en7.jpg
                                      Po drodze do Sobina, po lewej stronie widać mały jakby to nazwać terenik z drzewkami" tam właśnie był 1 basen w Polkowicach. Gdy budowano tą kopalnie koło Sobina, zasypali gruzem pustą nieckę tego baseniku. Do dziś widać betonowe mury i inne fajne rzeczy jak wiadomo gdzie szukać, miedzy innymi śluzy, obok strumienia który zasilał ten basenik, a strumień płynie z cegielni :] koło polanki.
                                      img146.imageshack.us/img146/9992/11816kq6.jpg
                                      img146.imageshack.us/img146/1464/245421786ty0.jpg
                                      Ten drewniany wiatrak stał tam gdzie teraz jest przychodnia.
                                      img146.imageshack.us/img146/3090/dfrab040030ex0.jpg
                                      img146.imageshack.us/img146/2507/117768pg8.jpg
                                      Koło targu, pomnik ofiar 1 w św.
                                      img146.imageshack.us/img146/8595/polkowice381928mh1.jpg
                                      pomnik ten znajdował się koło dzisiejszego domu dziecka. Warto wspomnieć że dawniej wkoło tego budynku był cmentarz żołnierzy rosjskich którzy zgineli podczas walk na polach pomiędzy Sobinem a Polkowicami Dolnymi. Potem ich odkopano i przeniesiono na cmentarz w Głogowie.
                                      img146.imageshack.us/img146/3180/pomnikzolnierzwq4.jpg
                                      Staw dolny, dzisiaj tam jest parking. Jest to ten parking naprzeciwko PGM
                                      img146.imageshack.us/img146/8950/stawdolnybb3.jpg
                                      Jedyny pomnik zachowany :] no bo duży :D hehe jest koło kina, dam gdzie to gospodarstwo.
                                      img337.imageshack.us/img337/2959/pomnikkamienlp5.jpg
                                      A to największe gospodarstwo które było w Polkowicach, dziś już nieistnieje. Może ktoś wie gdzie ono było ?
                                      img337.imageshack.us/img337/5646/stadninali9.jpg

A tak wogóle drodzy polkowiczanie, macie może fotki tego pomniku orzeł polski godło, który stał koło poczty koło SP1 ? naprzeciwko urzędu pocztowego. Akurat rok temu jeszcze był, niedawno go usuneli :/ fotek nie zdąrzyłem pstryknąć.

Więcej fotek nie dam bo są dość żadkie na necie :] hehe skąpiec ze mnie :P. Jak coś walcie na gg 3033841 w sprawie tego pomnika i wogóle :]
                                      • przemus90 Re:Witam ponownie !!! ....... elo,elo,elo 06.01.08, 20:34
                                        djmhz napisał:

> Więcej fotek nie dam bo są dość żadkie na necie :] hehe skąpiec ze mnie :P. Jak
                                        > coś walcie na gg 3033841 w sprawie tego pomnika i wogóle :]

Szkoda, że nie chcesz się zbiorami pochwalić, bo znam odpowiednią strone gdzie
                                        byłyby one docenione, jak cos to wal na gg 2228236

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka