Dodaj do ulubionych

PWSZ w Legnicy.....

20.06.07, 23:16
Co sądzicie o tej uczelni??? Jestem tegoroczna maturzystka i chyba bede tam
studiowac...bo watpie ze mnie przyjma do wrocka....czy ta uczelnia jest taka
zła..wszyscy na nia narzekaja...ale przeciez szkola jak kazda inna..owszem
nie ma tradycji, jest mloda, ale ksztalci, gwarantuje wykszatlcenie wyzsze
(tylko licencjat ale..)
Obserwuj wątek
    • dawidos07 Re: PWSZ w Legnicy..... 21.06.07, 11:30
      czesc, ja jestem studentem pierwszego roku (mam nadzieje ze przejde na drugi:))
      mysle ze szkola jest ok noi czasami sa fajne laski :) ogolnie polecam szkołe
      • anuulaa Re: PWSZ w Legnicy..... 21.06.07, 14:32
        Ja nie narzekam. Kończę teraz I rok pedagogiki a PWSZ i jestem zadowolona. To
        nie jest tak, że jest lajt i nic nie musisz robić. Szkoła ma naprawdę dobry
        poziom kształcenia. U mnie wykłada bardzo dużo doktorów i profesorów z
        Wrocławskiego Uniwersytetu, więc jak widać nie trzeba studiować we Wrocławiu.
        Wrocław ma tylko renomę..i nic więcej.
        • maringo A co po studiach ? 21.06.07, 20:01
          Skończyłem studia dawno temu.
          Z perspektywy czasu ważniejsze jest jaki kierunek wybierzesz
          i co chcesz robić po studiach?
          Czy znajdziesz pracę i za ile z wybranym zawodem ?
          Pod takim kątem należy oceniać uczelnie.
          Chyba, że dla Ciebie nie jest to istotne i zostaniesz wyłącznie matką Polką.
          Czy dla Ciebie są interesujące kierunki na PWSZ?
          Czy wykształcenie w tych kierunkach ma przyszłość ?
          Musisz sama ocenić.
          • gabmar1 Re: A co po studiach ? 21.06.07, 20:32
            maringo napisała:

... chyba, że dla Ciebie nie jest to istotne i zostaniesz wyłącznie matką
            Polką...

a co jest złego w zostaniu matką polką. lepsza dobra matka polka niż dupiasty
            magister !!!
            • ewcia1841 Re: A co po studiach ? 21.06.07, 22:23
              Ja na poczatku bylam zdecydwana na pedagogike, ale po dluuuugim namysle
              zmieniłam zdanie na zarzadzanie, ten kierunek wydaje mi sie bardziej
              przyszlosciowy...nie wiem czy nie bede zalowac decyzji, boje sie tego, ale co
              ja bym mogla robic o pedagogice..pracowac w szkole...a ja nie chce...
              • olus_stad Re: A co po studiach ? 22.06.07, 00:08
                Warto zrobic dwustopniowe studia, tzn licencjat i do tego uzupelniajace magisterskie. Moje kolezanka tak zrobila im ma trzy tytuly, jeden licencjat i dwa ROZNE uzupelniajace. Mozesz zrobic nawet trzy albo cztery, do tego podyplomowe jakies. Takze z tym zarzadzaniem to calkiem dobrze wybralas:)
          • agat321 Re: A co po studiach ? 22.06.07, 12:04

Moi rodzice zawsze mówili nigdy nie będziesz szczęśliwa jeśli będziesz robiła
            coś z musu dla pieniędzy a nie z potrzeby wewnętrznej. Moja siostra jest
            ratownikiem medycznym zarabia sami wiecie ile ale jak opowiada o swojej pracy
            to czuje się że to jest jej życie ona naprawdę czuję się spełniona bo kocha to
            co robi i to jest jej życiem oczywiscie na pierwszym miejscu jest rodzina.
            Także pomyśl o tym co naprawdę w życiu kochasz jakie masz pasje wewnętrzne
            pragnienia i wybieraj uczelnię która pomoże Ci zrealizować Twoje pragnienia.
            Kasa nie jest najważniejsza w życiu nie dla pieniedzy się żyje powodzenia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka