Dodaj do ulubionych

Poród na Bema

10.07.07, 13:38
Witam, mam pare pytań dotyczących porodu w szpitalu na Bema. Ile kosztuje
sala jednoosobowa z łazienką i czy wogóle mają takie? Ile kosztuje
znieczulenie zewnątrzoponowe? Czy trzeba zapłacić za to przed czy po
porodzie? Czy muszę zabrać ze sobą rzeczy dla dziecka: pampersy, ciuszki,
kosmetyki itp.? Czy są jakieś problemy jeżeli chcę aby mój mąż był przy
porodzie? Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi, jeżeli o coś nie zapytałam
a jest ważne to też piszcie.
Obserwuj wątek
    • ewelinka191 Re: Poród na Bema 10.07.07, 15:33
      witam,moge odp ze dla dziecka potrzebne sa jedynie ciuszki do wyjscia,przez
      pobyt w szpitalu sa w kaftaniczkach,pieluchach,rozkach szpitalnych,pampersy tez
      maja,kapia,oliwkuja w swioch kosmetykach.jedynie do przewijania maluszkow nie
      maja nic(chodzi mi o np.sudocrem wogole jakis krem itp i chusteczki nawilzone
      jesli bedziesz uzywala)Nie ma zadnego problemu z porodem rodzinnym:)tyle ze
      jest to platne.tyle moge pomoc:))a co do sali to niewiem bo nie lezalam w
      pojedynczej:)pozdrawiam:))
      • ewelinka191 Re: Poród na Bema 10.07.07, 15:36
        i oczywiscie dla siebie musisz miec wszystko:)))jesli masz jakkies pytania to z
        checia pomoge na priv:))
    • mag609 Re: Poród na Bema 10.07.07, 17:17
      Są 3 izolatki- w tym dwie z łazienką i kosztują 200 zł za cały pobyt, ta bez
      łazienki 150 zł (chyba że coś się zmieniło przez ostatnie 8 miesiecy). co do
      znieczulenia to wówczas nie było. Jest fajna sala do porodów rodzinnych i mąż
      może bez problemu może być- bez względu jak się poród skończy (np. cesarka)
      płaci się 100 zł. Dla dzidzi tylko chusteczki nawilżane i krem do pupy, choć
      obie te rzeczy są w niebieskim pudełku które otrzymasz po porodzie. A najlepiej
      to zabierz męża i podjedz do szpitala. Do 15 jest oddziałowa a później każdą
      położną możesz poprosić o zapoznanie z oddziałem, niech Ci pokażą porodówkę,
      izolatki i o wszystko sie wypytaj- tylko się nie zniechęcaj jak właśnie nie
      będą miały czasu bo czasem jest straszny młyn. Wtedy zapytaj się o której i
      kiedy możesz podejść aby nie przeszkadzać. A do porodu- wiem z własnego
      podwójnego doświadczenia- najlepiej się umówić z położną. Bo wtedy Ty ją znasz
      wcześniej, dla męża także nie jest obca, wszelkie dolegliwość tuż przed porodem
      natychmiast konsultujesz (np. telefonicznie) i masz pewność że nie trafisz na
      panią która ma właśnie zły dzień;). Jak chcesz dam Ci namiary na fajne położne.
      • lucas791107 Re: Poród na Bema 11.07.07, 09:39
        Aktualnie za salę jednoosobową nie ma żadnych opłat, jak również za poród
        rodzinny a co do umówienia się z położna to popieram
        • mika020 Re: Poród na Bema 11.07.07, 18:33
          bylam ostatnio na Bema, gdyż na dniach spodziewam sie maluszka. Porod rodzinny
          jest bezplatny (po wszystkim jak macie ochote to kupujecie cegielke za jaka
          kwote chcecie. Połozne z którymi mialam kontakt bardzo sympatyczne i miłe,
          wszystko wyjasnia i powiedza.
      • mika020 Re: Poród na Bema 11.07.07, 18:33
        do meg609 ja bym byla zainteresowana namiarami na polożne
        • mag609 Re: Poród na Bema 12.07.07, 09:42
          podaj mi swoje namiary- mój mail: magdasylwek@o2.pl
          • mika020 Re: Poród na Bema 12.07.07, 10:28
            pisz na gg1601725 (mojego meza) :))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka