basiek-79 04.09.09, 10:06 Czy może ktoś mi polecić dobrego logopedę dla 3-letniego synka w Legnicy lub okolicach? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
neptunka Re: Dobry logopeda -`Legnica i okolice 04.09.09, 14:05 Pani Lasota - ma gabinet w podstawówce 10 na Jaworzyńskiej byłam z wizyty u niej BARDZO zadowolona Odpowiedz Link Zgłoś
aniutka31 Re: Dobry logopeda -`Legnica i okolice 14.09.09, 11:52 neptunka napisała: > Pani Lasota - ma gabinet w podstawówce 10 na Jaworzyńskiej > byłam z wizyty u niej BARDZO zadowolona A nr telefonu do Pani Lasoty? Tez musimy sie wybrać do logopedy. Mój Synek ma 2 latka i jeszcze niewiele mówi. Odpowiedz Link Zgłoś
emi-29 Re: Dobry logopeda -`Legnica i okolice 14.09.09, 21:39 Aniutka, ja mam jutro wizytę i poproszę ją o numer tel. Napiszę Ci na priv. Odpowiedz Link Zgłoś
neptunka Re: Do Neptunka 04.09.09, 20:39 jeśli dobrze pamiętam to 50 zł (byłam z jakieś 3 m-ce temu), a kolejne w ramach terapii miałyby kosztować 30 zł. Pani logopeda co ważne - absolutnie kasy nie wyciąga, na terapię nie namiawia, jeśli niedociągnięcia po jej instruktażu można korygować w domu Odpowiedz Link Zgłoś
emi-29 Do Aniutka 19.09.09, 16:44 Przesłałam Ci namiary na panią Lasotę na pocztę gazetową. Odpowiedz Link Zgłoś
pelnia1 Re: Dobry logopeda -`Legnica i okolice 21.09.09, 12:18 Drogie Mamy - czy naprawdę macie konieczność chodzenia z dziećmi 2 i 3 letnimi do logopedy? Czy wynika to ze zniekształcenia języczka, krótkiego wędzidełka etc...? Dziecko bowiem do 6-7 r. ż. ma prawo do błędów w wymowie jeśli nie jest to wynik z zaniedbania domowego... zaś zabawy języczkowe jakie w momencie odbywania tzw. terapii logopedycznej wykonuje wykształcona w tym kierunku osoba może sami byście mogli podjąć ( o ile nie macie sami zniekształconej wymowy )... piszę o tym nie w złym kierunku, nie zarzutu ale przemyślenia pedagogicznego... bowiem wizyta półgodzinna nie da wiele, a ćwiczenia w domu codzienne tak. Więc może warto zapisać się na jedną z wizyt poprosić o zestaw ćwiczeń i pobawić się z dzieckiem w domu? A jeśli nie macie czasu wynająć kogoś kto codziennie to będzie robić? Pozdrawiam ciepło i mile widziany wasz odezw w tej sprawie... Bez urazy drogie Panie... :) dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
basiek-79 Do pelnia1 21.09.09, 13:44 Mój synek ma problemy z rozumieniem mowy. Chodzimy co tydzień do logopedy, aby mu pomóc, gdyż już teraz jest opóźniony w stosnku do rówieśników ok. roku. Ciężko jest, gdy dziecko nie odpowiada na pytania ( do mnie odpowiada b. rzadko), gdy nie ma potrzeby komunikacji. Nie rozmumie pojęć nienamacalnych, np. Nigdy nie odpowiedział do tej pory na pytanie: jak masz na imię? Jeździmy do psychologa do Wrocławia raz w miesiącu i dużo pracujemy w domu. Mam nadzieję, że ta moja uparta gadzina w końcu zacznie normalnie poslugiwać się językiem i wydobęde od niego odpowiedź na pytanie: gdzie dziś idziemy? lub cochcesz na kolację? Pelna1 uwierz, większość mam nie chodzi do logopedy z dzieckiem bez powodu. P.S. Autyzm i inne cholerstwa zostały wykluczone, dziecię jest pogodnym, rozrabiającym trzylatkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
pelnia1 Re: Do pelnia1 22.09.09, 08:52 witaj Basiu - dziekuje ci serdecznie za odezw - to dla mnie cenne :) wlasnie chodzi o to, ze jest sporo rodzicow ktorzy logopede traktuja jak spychlandie - logopeda sie nim zajmie ja bede miec spokoj... ;) dlatego napisalam poprzednia wypowiedz... Tymczasem z tego co piszesz robisz wszystko co w Twojej mocy... przypuszczam, ze z poczatku niemalze na migi sie go rozumialo... malec wiec sie nauczyl, ze skoro mnie rozumieja to po co sie wysilac... bo i tak otrzymuje to co chce... Psycholog we Wroclawiu z pewnoscia dobrze ukierunkuje - trzymam kciuki, ale tez prosze byc spokojna - niektore bobasy dopiero w wieku 4-5 lat rozwiazuja swoj jezyczek... jesli zas bedzie opoznienie rozwojowe to tez nie koniec swiata choc kazdy rodzic chcialby najlepiej dla swego dziecka :) proponowalabym takze jak najwiecej kontaktow z innymi dziecmi - zwieksza to odblokowywanie :) dziekuje jeszcze raz i zycze powodzenia :) p.s. a jak efekty u logopedy? Odpowiedz Link Zgłoś
basiek-79 Re: Do pelnia1 22.09.09, 10:15 Co do logopedy - pani Lasota jest jedyną logopedką, której udało się coś wydobyć z matiego. Ma do niego dobre podejście. Jak mały walnął się na pdłogę i zaczął krzyczeć , bo nie chciało mu się pracować, o usiadło koło niego na podłodze i zaczęła tam pracować. Wprowadza mu na zajęciach zabawy ruchowe i cały czas wymysla jakieś nowe. Na razie pracujemy nad nawiązaniem kontaktu między panią a Matim i wypracowujemy komunikację. Dla mnie najważniejsze jest to, że czasem w końcu coś wykona na jej polecenie, śmieje się, a nie udaje, że nie słyszy. Odpowiedz Link Zgłoś
0jolcia Re: Dobry logopeda -`Legnica i okolice 13.01.16, 22:47 Joanna Komendecka Logorytm dla dzieci i dorosłych - 607681829 - rewelacyjna! a przede wszystkim skuteczna, polecam Odpowiedz Link Zgłoś