Dodaj do ulubionych

Powrót antycznej zdziry

22.01.04, 14:18
Hollywood odkrywa na nowo uroki klasycznych opowieści. Zapowiada się wysyp
muskularnych herosów i półbogów. A przecież dzieje Grecji i Rzymu obfitują w
historie kobiet, które są gotowym surowcem na filmowy hit.
Klasyczny epos powrócił. Wszystko kręci się w najlepsze, jak gdyby nigdy nie
doszło do monstrualnej katastrofy finansowej „Kleopatry” z roku 1963.
Wolfgang Petersen nakręcił „Troję” z Pittem w roli krzepkiego Achillesa.
Będzie też „Bitwa pod Termopilami” z George’em Clooneyem. Vin Diesel przyjął
rolę Hannibala. I aż dwóch Aleksandrów Wielkich (Colin Farrell i Leonardo
DiCaprio) szykuje się, by stoczyć bój w waszym multipleksie. [onet.pl]
tygodnikforum.onet.pl/1147115,0,6179,927,artykul.html
Obserwuj wątek
    • very_famous Re: Powrót antycznej zdziry 22.01.04, 15:31
      Uff - już myślałam że chodzi o inną "zdzirę".
      • vika411 Re: Powrót antycznej zdziry 22.01.04, 16:23
        A mnie imponuja ogromnie trzy zdziry antyku: Liwia rzymska, Popea i ta dziwka
        Penelopa. Mezus meznie sie lajdaczyl z roznymi kurewkami na wyspach i wysepkach
        udajac, ze wraca do chalupy a ona przygruchala sobie az czterdziestu jurnych
        adoratorow i sprytnie doprowadzila do tego, ze sie wytzneli wzajemnie w pien!
        To jest sztuka! Pouzywac sobie a pozniej bez niewygodnych swiadkow -
        udzialowcow w grzechu udawac niewiniontko!!!.-)
        • sloggi Re: Powrót antycznej zdziry 22.01.04, 16:28
          vika411 napisała:

> A mnie imponuja ogromnie trzy zdziry antyku: Liwia rzymska, Popea i ta dziwka
          > Penelopa. Mezus meznie sie lajdaczyl z roznymi kurewkami na wyspach i
          wysepkach udajac, ze wraca do chalupy a ona przygruchala sobie az czterdziestu
          jurnych adoratorow i sprytnie doprowadzila do tego, ze sie wytzneli wzajemnie w
          pien!

Wyrżnęli się? To albo mieli odmienną orientację, albo za dużo pili aloholu.

> To jest sztuka! Pouzywac sobie a pozniej bez niewygodnych swiadkow -
          > udzialowcow w grzechu udawac niewiniontko!!!.-)

A Ty wiesz, że to też jest sztuka - ja już parę ładnych lat to ćwiczę i kiepsko
          mi wychodzi, ale się bardzo staram.
          • gacus2 Re: Powrót antycznej zdziry 22.01.04, 21:10
            Ależ Kochani:
            "Jakież to słowo dziecko wymknęło Ci sie z zagrody zębów?" (Odyseja)

p[enelopa odganiała zalotników- ciekawe ze oni u niej jednka siedzieli- twarde
            sztuki.....
            • vika411 Re: Powrót antycznej zdziry 22.01.04, 21:28
              gacus2 napisał:

> Ależ Kochani:
              > "Jakież to słowo dziecko wymknęło Ci sie z zagrody zębów?" (Odyseja)
              >
              > p[enelopa odganiała zalotników- ciekawe ze oni u niej jednka siedzieli-
              twarde
              > sztuki.....
              >
              Tere fere! a co oni po nocach wyprawiali tosobie latwo wyobrazic chociaz
              dyskretny homer przemilczal! Ty nie badz naiwny! jedna babba i czterdziestu
              chlopa nie siedzieli na czczo przez dziesiec lat! tam byly i orgie i pijanstwa,
              i gwalty i wszelkie zboczenia z sodomia wlacznie! A orientacje seksualne to
              starozytni Grecy mieli w dupie!oni wiedzieli jak uzywac zycia i sie nie
              szczypali z tymi jakimis duperelami moralnymi jak niektorzy dewocid dzisiaj! Ot
              co!
    • geograf Re: Powrót antycznej zdziry 22.01.04, 22:58
      Hollywood zdało sobie sprawę,że Harry Potter i Władca...szybko się skończą,a
      poza tym są jedynie raz w roku,więc wzięli stary,nieśmiertelny temat..
      ciekawe..ciekawe który film tym razem będzie na tyle klapą,że zakończy kolejną
      modę na starożytnoścsmile
      • vika411 Re: Powrót antycznej zdziry 22.01.04, 23:02
        A ty znowu na tematy ekonomiczno- gospodarcze.Ech Geos! Czy ty juz wygladasz
        jak jakis stary ksiegowy- planista- sceptyk czy dopiero zamierzasz?.-)
        • geograf Re: Powrót antycznej zdziry 22.01.04, 23:07
          hmmm..w zasadzie nie mam nic rpzeciwko byciu księgowym..co rpawda nie jestem
          dokłądny w sensie charakteru pisma i pewnie oczy bym wypluł on wpisywania w
          dobre tabelki,ale czego nie robi się za dobrą pensję księgowego...smilepomarzyć
          można, nie?
          • vika411 Re: Powrót antycznej zdziry 22.01.04, 23:10
            Taaaa a pozniej bedziesz mial do mnie pretensje, ze zyjesz w nedzy bo ja Cie
            namowilam na kariere ksiegowego?
            ty sie lepiej wez za jakies Ministerstwo Industrializacji albo jakas kariere
            polityczna. przy twoich zapedach i talentach wszyscy beda miec pozytek a Ty
            bedziesz slawnysmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka