Dodaj do ulubionych

"Prostackie żarty. Znów''

12.01.12, 20:58
Awantura w Sejmie podczas debaty o ustawie o ochronie praw zwierząt. Gdy na mównicy występował poseł Ruchu Palikota Robert Biedroń, poseł Marek Suski z PiS-u porównał związki partnerskie do zoofilii.

Robert Biedroń chwilę później zdenerwowany wyszedł z sali. - Po raz kolejny jestem w takiej sytuacji. Już nie wiem jak zareagować. Znów pojawiają się żarty, które są kompletnie nie na miejscu. Prostackie, jak spod budki z piwem. Nie spodziewałem się, że ktoś będzie w stanie urządzić taki spektakl wstydu i zażenowania - mówi poseł Ruchu Palikota.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114884,10956766,Awantura_w_Sejmie__Z_mownicy_posel_Marek_Suski_porownal.html?lokale=trojmiasto
Biedron jest slaby.Najlepiej jak sobie da spokoj z polityka, bo w tym przypadku to jakby plewy mlocil.Nie latwo byc w mniejszosci .
Obserwuj wątek
    • jedzoslaw Re: "Prostackie żarty. Znów'' 12.01.12, 21:03
      Biedroń jak zwykle zachowuje się jak beksa, ale Suski jest po prostu zwykłym chamem.
      • 1zorro-bis Re: "Prostackie żarty. Znów'' 13.01.12, 07:39
        to CYRK.big_grin
      • piotr_57 Re: "Prostackie żarty. Znów'' 13.01.12, 11:22
        jedzoslaw napisał:

..., ale Suski jest po prostu zwykłym ch
        > amem...

Nikt nie twierdził, że polityka jest zajęciem dla grzecznych panienek.
        >
    • jhbsk Re: "Prostackie żarty. Znów'' 13.01.12, 09:01
      Suski znowu popisał się chamstwem i prostactwem. Swoją drogą dlaczego mu się tak wszystko jednoznacznie kojarzy?
      • anoagata Re: "Prostackie żarty. Znów'' 13.01.12, 09:22
        A ja zastanawiam sie dlaczego taki Suski jest posłem?? powinna być jeszcze opcja 'osłem'.
    • sibeliuss Re: "Prostackie żarty. Znów'' 13.01.12, 10:02
      Płaczliwość i obrażalskość Biedronia jest chwilami żałosna.
      • anoagata Re: "Prostackie żarty. Znów'' 13.01.12, 10:10
        sibeliuss napisał:

> Płaczliwość i obrażalskość Biedronia jest chwilami żałosna.
        To prawda ale uderzenie w czuły punkt czasem trudno wytrzymać.Możemy też usłyszeć ,że On jest bardzo ale to bardzo wrażliwym człowiekiem.
        • sibeliuss Re: "Prostackie żarty. Znów'' 13.01.12, 10:13
          Zatem znajduje się w niewłaściwym czasie i w niewłaściwym miejscu.
          Trzeba mieć mocne łokcie i twardą dupę, żeby pchać się do polityki. On tego nie ma.
          • anoagata Re: "Prostackie żarty. Znów'' 13.01.12, 10:22
            On niczego nie ma nawet podstawowych wiadomości o Sejmie.Znalazł sie myślę jako 'okaz' na pokaz.Nauczy sie grać albo wypadnie z gry,pożyjemy zobaczymy.
            • piotr_57 Re: "Prostackie żarty. Znów'' 13.01.12, 11:26
              anoagata napisała:

> On niczego nie ma nawet podstawowych wiadomości o Sejmie.Znalazł sie myślę jako
              > 'okaz' na pokaz.Nauczy sie grać albo wypadnie z gry,pożyjemy zobaczymy.

oczywiście że wypadnie. Ludzie już obejrzeli małpę w ZOO, teraz przechodzą do następnej klatki.
              • 1zorro-bis Re: "Prostackie żarty. Znów'' 13.01.12, 11:29
                i czego wymagac potem od prostych "ludków" jesli politycy sa tacy jacy sa?
          • beata_z_rudy Re: "Prostackie żarty. Znów'' 13.01.12, 10:23
            sibeliuss napisał:

> Zatem znajduje się w niewłaściwym czasie i w niewłaściwym miejscu.
            > Trzeba mieć mocne łokcie i twardą dupę, żeby pchać się do polityki. On tego nie
            > ma.

jest polityka i polityka, bycie posłem nie wymaga wg mnie posiadania takich samym umiejętności "twardodupstwa" jak np. członków rządu. Pracowałam dawno temu w sejmie, jest tam sporo normalnych ludzi, my znamy tych najbardziej medialnych.

Nie przeszkadza mi sporadyczne ujawnienie emocji, w końcu to ludzkie. Czy gdyby się typowo dla faceta wkurzył, byłoby lepiej? Może właśnie tak jest prawidłowo, nie płakał, był poruszony. Nic wielkiego wg mnie się nie stało, a wręcz go za to polubiłam smile
            • piotr_57 Re: "Prostackie żarty. Znów'' 13.01.12, 11:28
              beata_z_rudy napisała:
              Pracowałam dawno temu w
              > sejmie,

Ja nie pracowałem ale przez blisko pięć lat byłem tam częściej niż większość posłów.

jest tam sporo normalnych ludzi

Zaryzykowałbym twierdzenie, że ...kiedyś było tam sporo normalnych ludzi...
            • skiela1 Re: "Prostackie żarty. Znów'' 13.01.12, 19:59
              > Nie przeszkadza mi sporadyczne ujawnienie emocji, w końcu to ludzkie. Czy gdyby
              > się typowo dla faceta wkurzył, byłoby lepiej? Może właśnie tak jest prawidłowo
              > , nie płakał, był poruszony. Nic wielkiego wg mnie się nie stało, a wręcz go za
              > to polubiłam :

Tez tak uwazam.
          • piotr_57 Re: "Prostackie żarty. Znów'' 13.01.12, 11:24
            sibeliuss napisał:
            > Trzeba mieć mocne łokcie i twardą dupę, żeby pchać się do polityki. On tego nie
            > ma.

To nie do końca tak!
            Miałem z nim do czynienia. Tutaj rżnie skrzywdzoną niewinność, ale gdy tylko czuje wiatr w plecy potrafi być jeszcze bardziej chamski niż poseł Suski. Co jednak nijak posła Suskiego z chamstwa nie rozgrzesza.
    • mamalgosia Re: "Prostackie żarty. Znów'' 13.01.12, 11:47
      Oczywiście zachowanie Suskiego to chamstwo.
      Ale może ktoś mi wyjaśni, dlaczego poseł Biedroń wszystko mówi z uśmieszkiem? Denerwuje mnie to i nie pozwala traktować go poważnie
      • beata_z_rudy Re: "Prostackie żarty. Znów'' 13.01.12, 11:53
        trudno mi powiedzieć, czemu poseł B. mówi wszystko z uśmieszkiem. Może pokrywa nim niepewność albo nerwy? A może ma takie słodkie podejście do świata? Irytować mogą różne rzeczy, kogoś innego np. mina obrażona lub nadęta.
        • mamalgosia Re: "Prostackie żarty. Znów'' 13.01.12, 13:54
          Tak, ale mina obrażona czy nadęta nie powoduje, że wydaje się, że ten ktoś ma lekceważacy stosunek do spraw, na temat których się wypowiada
          • matt.j Re: "Prostackie żarty. Znów'' 14.01.12, 12:37
            mamalgosia napisała:
            > Tak, ale mina obrażona czy nadęta nie powoduje, że wydaje się, że ten ktoś ma l
            > ekceważacy stosunek do spraw, na temat których się wypowiada

To może wartałoby abyś popracowała nad odbiorem innych czy też odczytywaniem mowy niewerbalnej? Nie wszyscy funkcjonują tak jak ty i to nie oni a ty jak widać masz z tym problem, skoro to ciebie drażni.

Kiedyś w pracy mieliśmy chłopaka cały czas uśmiechającego się. Po poznaniu go okazało się, że jest bardzo niepewny siebie. Nawet ci z największymi klapkami na oczach przyzwyczaili, że u gościa to taka reakcja mimiczna, głownie na stres.
      • piotr_57 Re: "Prostackie żarty. Znów'' 13.01.12, 11:59
        mamalgosia napisała:

> Ale może ktoś mi wyjaśni, dlaczego poseł Biedroń wszystko mówi z uśmieszkiem? D
        > enerwuje mnie to i nie pozwala traktować go poważnie

A mnie zastanawia co innego.
        Biedroń zrobił ze swojej orientacji seksualnej swój "program" i na tym "patencie" dostał się do sejmu. Teraz jest mocno zdziwiony, ze wszyscy widza w nim tylko geja (czy jak kto woli pedała). To jakasśniekonsekwencja. Cóż dziwnego w tym, że ludzie go postrzegają tak, jak sam się przedstawił w kampanii wyborczej??
        • beata_z_rudy Re: "Prostackie żarty. Znów'' 13.01.12, 12:08
          piotr_57 napisał:

> A mnie zastanawia co innego.
          > Biedroń zrobił ze swojej orientacji seksualnej swój "program" i na tym "patenci
          > e" dostał się do sejmu. Teraz jest mocno zdziwiony, ze wszyscy widza w nim tylk
          > o geja (czy jak kto woli pedała). To jakasśniekonsekwencja. Cóż dziwnego w tym,
          > że ludzie go postrzegają tak, jak sam się przedstawił w kampanii wyborczej??

ok, ale co innego widzieć w kimś tylko homoseksualistę (podobnie jak tylko sportowca, aktora itd.) a nie posła, a co innego wypowiadać się o nim drwiąco lub chamsko (jak to się okresowo dzieje w sejmie).
          • piotr_57 Re: "Prostackie żarty. Znów'' 13.01.12, 12:15
            beata_z_rudy napisała:

> ok, ale co innego widzieć w kimś tylko homoseksualistę (podobnie jak tylko spor
            > towca, aktora itd.) a nie posła, a co innego wypowiadać się o nim drwiąco lub c
            > hamsko (jak to się okresowo dzieje w sejmie).

Toteż ja nie mam zamiaru usprawiedliwiać chamstwa! Wskazuję jeno na fakt, że Biedroń, w ogromnej mierze, sam jest sobie winien.
        • mamalgosia Re: "Prostackie żarty. Znów'' 13.01.12, 13:54
          piotr_57 napisał:

> A mnie zastanawia co innego.
          > Biedroń zrobił ze swojej orientacji seksualnej swój "program" i na tym "patenci
          > e" dostał się do sejmu. Teraz jest mocno zdziwiony, ze wszyscy widza w nim tylk
          > o geja
          O, to to! Bingo!
      • skiela1 Re: "Prostackie żarty. Znów'' 14.01.12, 16:07
        mamalgosia napisała:
        > Ale może ktoś mi wyjaśni, dlaczego poseł Biedroń wszystko mówi z uśmieszkiem? D
        > enerwuje mnie to i nie pozwala traktować go poważnie

Dlaczego?A to takie istotne?
        Widac ma swoje powody.Wazne,ze jemu z tym dobrze, czy jakos mu to pomaga.
        Kazdy odbiera inaczej.
        Ja lubie ten jego zawadiacki usmiechsmile
    • piotr_57 Re: "Prostackie żarty. Znów'' 13.01.12, 19:48
      Wchodzi facet do baru, kładzie 200 zł na ladzie i każe barmanowi nalewać tak długo jak się kasa nie wyczerpie.
      - Panie, co się stało? - pyta barman zdziwiony.
      - Właśnie się dowiedziałem, że mój ojciec sypia z mężczyznami!
      Za 2 tygodnie sytuacja się powtarza.
      - Panie, co się stało? - pyta barman.
      - Właśnie się dowiedziałem, że mój syn sypia z mężczyznami!
      Za 2 tygodnie znowu.
      - Panie, czy w pana rodzinie w ogóle ktoś sypia z kobietami?
      - Tak, moja żona, właśnie się o tym dowiedziałem.
    • matt.j Re: "Prostackie żarty. Znów'' 14.01.12, 12:26
      Biedroń jest przedstawicielem grupy mniejszościowej w sejmie i tylko przez to przez część swoich kolegów polityków jest obrażany, nieszanowany itp.
      A tu, na forum, wywiązała się dziwna dyskusja. Słyszymy, że to nie poseł Suski, który jest prostakiem i zachował się jak cham nie powinien znajdować się w sejmie a Biedroń, któremu oberwało się, nie nadaje się na posła…

Biedroń nie jest moim ulubieńcem politycznym, jak każdy mam prawo do swojego zdania. Jednak skoro tak parł aby zostać politykiem, dostał się do sejmu i nie rezygnuje ze swojego zajęcia to nie wydaje mi się abyśmy mieli podstawy radzić mu aby odszedł. Sam powinien decydować czy chce czy też nie ma ochoty prowadzić działalności politycznej, jak widać na razie czuje się dobrze, jest jednym z aktywniejszych polityków Ruchu. Do tego nie wydaje mi się aby wsławił się jakimś konkretnym zachowaniem niegodnym posła za co wyborcy mieliby prawo sugerować mu odejście.
      • 1zorro-bis Re: "Prostackie żarty. Znów'' 14.01.12, 12:33
        smirk
      • anoagata Re: "Prostackie żarty. Znów'' 14.01.12, 12:39
        Wczoraj słuchałam,oglądałam dyskusję nad ustawą refundacyjną,zauważyłam jak naumieli sie posły gadać rękami,co mnie wnerwia bardzo,żeby tak kultury osobistej naumieli sie w przyspieszonym tempie.
        • matt.j Re: "Prostackie żarty. Znów'' 14.01.12, 13:16
          anoagata napisała:
          > Wczoraj słuchałam,oglądałam dyskusję nad ustawą refundacyjną,zauważyłam jak nau
          > mieli sie posły gadać rękami,co mnie wnerwia bardzo,żeby tak kultury osobistej
          > naumieli sie w przyspieszonym tempie.

Jednym ze sposobów nauczenia kogoś zachowań społecznych jest napiętnowanie tych niewłaściwych.
          Za publiczne obnoszenie się z chęcią podglądania tego co dzieje się w łóżku lesbijek poseł Węgrzyn z PO zakończył swoją karierę polityczna.
          Dobrze, że media pokazały i krytykowały posła Suskiego za jego porównanie oraz późniejsze prymitywne tłumaczenie się, że to był żart. Właściwym będzie jeśli w tym przypadku sprawa zostanie skierowana do komisji etyki poselskiej. Może kolejny poseł ugryzie się w język zanim będzie miał ochotę bezpodstawnie obrażać i poniewierać kogoś. Po co taki rozgłos, krytyka mediów i jeszcze komisja etyki na głowie – może to kolejnego przekona i się trzy razy zastanowi.
          • anoagata Re: "Prostackie żarty. Znów'' 14.01.12, 13:25
            Matt,Twoja teoria jest właściwa ale zastosowanie jej w praktyce przez najbliższe lata nie wejdzie do użytku powszechnego,nawet jeżeli tego Suskiego wy.....
            • matt.j Re: "Prostackie żarty. Znów'' 14.01.12, 13:32
              anoagata napisała:
              > Matt,Twoja teoria jest właściwa ale zastosowanie jej w praktyce przez najbliższ
              > e lata nie wejdzie do użytku powszechnego,

A wg mnie to się potroszę właśnie dzieje, przynajmniej w niektórych kwestiach.

> nawet jeżeli tego Suskiego wy.....

Ale dlaczego, po co?
              Wydaje mi się, że wystarczył medialny szum i ostracyzm jego osoby. Teraz przydałaby się jeszcze jakaś wisienka na tym torciku nawet tylko w postaci nagany/upomnienia komisji etyki.
              • anoagata Re: "Prostackie żarty. Znów'' 14.01.12, 14:09
                Matt,być może ze coś dostanie za swój występek ale to nic nie da ani pomoże zupełnie.Kuracja musi być wstrząsowa lub elektrowstrząsowa,to może po drodze niektóre 'chwasty' się wypleni.
                • 1zorro-bis Re: "Prostackie żarty. Znów'' 14.01.12, 14:23
                  a tych "chwastow" sporo jeszcze....smirk
            • 1zorro-bis Re: "Prostackie żarty. Znów'' 14.01.12, 13:33
              polityki i politykow ja mam po .....dziurki w nosie.smirk
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka