Dodaj do ulubionych

Syllogomania

20.09.12, 09:06
Mój tata zawsze lubił bałagan. Nigdy nie wyrzucał starych rzeczy. Kiedy przeszedł na emeryturę zaczął przynosić różne przedmioty ze śmietnika. Stare odkurzacze, lodówki, jakieś meble. Niczego nie pozwala wyrzucać. Wszyscy mamy go dość - żali się młoda kobieta. Osób, które nie mogą sobie poradzić z bliskimi chorymi na syllogomanię jest dużo więcej. Wszystkich łączy jedno. Bezsilność.
wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/kolekcjonerzy-smieci,1,5245505,wiadomosc.html
Obserwuj wątek
    • loczek62 Re: Syllogomania 20.09.12, 12:59
      Z lekkimi objawami ta przypadłość jest wręcz powszechna w wieku sędziwym...
    • skiela1 Re: Syllogomania 20.09.12, 22:50
      No to u mnie jakos odwrotnie bo im starsza jestem tym czesciej pozbywam sie przeroznych rzeczy.
      Niczego nie magazynuje, nie mam "przydasiow",ale niestety czesto sie u mnie sprawdza prawo Murphy's -jezeli cokolwiek wyrzucisz od razu bedziesz tego potrzebowac.
      • loczek62 Re: Syllogomania 21.09.12, 08:02
        skiela1 napisała:

> No to u mnie jakos odwrotnie bo im starsza jestem tym czesciej pozbywam sie prz
        > eroznych rzeczy.
        > Niczego nie magazynuje, nie mam "przydasiow",ale niestety czesto sie u mnie spr
        > awdza prawo Murphy's -jezeli cokolwiek wyrzucisz od razu bedziesz tego potrzebo
        > wac.

Myślę że to jeszcze nie ten wiek że zaczyna się gromadzić, póki co wyrzucaszwink
        • sibeliuss Re: Syllogomania 21.09.12, 08:40
          Raczej nie, moja Mama i Babcie też wszystko co zbędne wyrzucały.
          • loczek62 Re: Syllogomania 21.09.12, 08:54
            sibeliuss napisał:

> Raczej nie, moja Mama i Babcie też wszystko co zbędne wyrzucały.

Pisząc "powszechna" nie miałem na myśli 100%wink
          • skiela1 Re: Syllogomania 21.09.12, 13:36
            Moja Mama tez gromadzila,ale to byly takie dziwne czasy kiedy kazdy sloik i opakowanie po czyms mogly sie przydac.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka