sibeliuss 30.11.13, 20:11 Milczeć i patrzeć, czy głośno wypowiadać swoje zdanie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
morfeusz_1 Re: Ukraina 30.11.13, 20:37 Tatko mojej Przyjaciółki pozostawił po sobie cytat, pozwól że go tu zamieszczę ... "Polityka to kurwa i złodziej - skoro dziecko nie jesteś żadną z tych opcji to się trzymaj z daleka" A teraz rób co chcesz, sibi Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Ukraina 01.12.13, 20:27 www.tvn24.pl/walesa-o-ukrainie-gdybym-tam-byl-do-starc-by-nie-doszlo,376073,s.html Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Ukraina 03.12.13, 12:20 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,15062810,Przerobione_zdjecie_Jaroslawa_Kaczynskiego_robi_furore_.html JarKacz pojechał tam jako kto? Odpowiedz Link
skiela1 Re: Ukraina 03.12.13, 15:37 Przerabiane zdjecia Jaroslawa byly smieszne kiedys ,teraz sa po prostu glupie. > JarKacz pojechał tam jako kto? tez sie zastanawialam.... Odpowiedz Link
jedzoslaw Re: Ukraina 08.12.13, 14:12 Nie wiem, po co Jarkacz pojechał na Ukrainę. Eurosceptyk wspierający proeuropejskie dążenia? Co więcej, dążenia tylko części Ukraińców. Ale wiem, że robienie artykułu na temat jakiegoś memu ma niewiele wspólnego z poważnym dziennikarstwem. A już naśmiewanie się z czyjegoś wzrostu jest po prostu prymitywne i szanujący się dziennikarz nie powinien w tym brać udziału. Ale dowcip już zaszedł, tłumy się chichrają, klikalność rośnie, jest git. Odpowiedz Link
tan.nawe Re: Ukraina 08.12.13, 19:40 mk968 napisał: > jest tylko i wyłącznie sprawa tego kraju Pobożne życzenie! Odpowiedz Link
jedzoslaw Re: Ukraina 08.12.13, 21:42 Z jednej strony, proeuropejskie dążenia Ukrainy są nam na rękę, ale z drugiej strony, Janukowycz i jego ekipa doszli do władzy legalnie. To już nie są czasy Pomarańczowej Rewolucji. Jakbyśmy zareagowali, gdyby np. podczas zamieszek na 11 listopada narodowców wspieraliby przedstawiciele Victora Orbana czy Jobbiku? Zresztą, mieliśmy u siebie także niemiecką Antifę na gościnnych występach i chyba nie bardzo lubimy, gdy nam ktoś z zewnątrz próbuje ingerować i się wymądrzać. Odpowiedz Link
tan.nawe Re: Ukraina 08.12.13, 21:51 ... dlatego napisałam, że to pobożne życzenie. Bo jednak życzenie. Tylko. Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Ukraina 09.12.13, 08:36 Do wielu ludzi nadal nie dociera, że dawne Kresy to nie jest Polska. Nie rozumieją, że też że mieszkający tam ludzie to nie są Polacy i że oni nie za zbytnio są do nas pozytywnie nastawieni. Nie jest tajemnica, że wielu naszych rodaków patrzy na tamte tereny z sentymentem, a oni na nas przez pryzmat ewentualnych korzyści. Stąd wizyta Jarosława Kaczyńskiego na ulicach Kijowa, który powinien reprezentować tam jedynie tylko samego siebie... Odpowiedz Link
morfeusz_1 Re: Ukraina 09.12.13, 12:21 Aż zobaczyli ilu ich, poczuli siłę i czas, I z pieśnią, że już blisko świt szli ulicami miast; Zwalali pomniki i rwali bruk - Ten z nami! Ten przeciw nam! Kto sam ten nasz najgorszy wróg! A śpiewak także był sam. Patrzył na równy tłumów marsz, Milczał wsłuchany w kroków huk, A mury rosły, rosły, rosły Łańcuch kołysał się u nóg... Jacek Kaczmarski - Mury Odpowiedz Link
sibeliuss Dlaczego były premier stał z banderowcami.... 09.12.13, 12:31 www.tokfm.pl/Tokfm/1,103087,15099836,_Isakowicz_Zaleski_skrytykowal_prezesa_PiS__ze_stal.html Odpowiedz Link
sorel.lina Re: Dlaczego były premier stał z banderowcami.... 09.12.13, 13:20 Nie odpowiada mi polska lewica. Miller? brrr! Cimoszewicz? Jeden z nielicznych normalnych i niegłupich, ale cóż! On nie chce działać. Prawica "smoleńska" przyprawia mnie o dreszcze i mdłości. Kaczyński, Macierewicz, Brudziński and company... Ratunkuuu! Palikot ze swoim - niby "Twoim Ruchem" - hipokryzja ("Tak mi dopomóż Bóg" i "Krzyż do sądu"), Himalaje zakłamania, oportunizmu, koniunkturalizmu. Gowin i "przydatki" - głosowanie rodzinne. Nawet gadać się nie chce, co najwyżej pokiwać ze litośnie głową. Solidarna ( z kim?) Polska - sfrustowani "wyrzuceni", marzący o wielkości ( w Unii) - no comment. Tusk i Platforma? - Nijakość spokoju. Chociaż wolę już to. Ale, co ja mam w tej sytuacji do wyboru??? Odpowiedz Link
morfeusz_1 Re: Dlaczego były premier stał z banderowcami.... 09.12.13, 13:25 PSL ? .... Odpowiedz Link
sorel.lina Re: Dlaczego były premier stał z banderowcami.... 09.12.13, 13:28 PSL???!!! Żartujesz, prawda? Odpowiedz Link
morfeusz_1 Re: Dlaczego były premier stał z banderowcami.... 09.12.13, 13:34 no to masz jeszcze eko-zielonych jak już nie kcesz czerwonych Odpowiedz Link
sorel.lina Re: Dlaczego były premier stał z banderowcami.... 09.12.13, 13:42 Jestem polityczną daltonistką. Kolory mam gdzieś. Ale głupotę, bezmyślność, bezwzględną interesowność, fanatyczny konserwatyzm, neoficką gorliwość ( z obu extremów) odrzucać będę po kres moich dni! Odpowiedz Link
morfeusz_1 Jest super jest super więc o co ci chodzi ... 09.12.13, 13:46 www.youtube.com/watch?v=kfH1hxvAN30 Odpowiedz Link
tan.nawe Re: Dlaczego były premier stał z banderowcami.... 09.12.13, 13:48 A mnie się wyrok w sprawie krzyża w Sejmie podoba. I co? Zakrzyczycie mnie? Ukamienujecie? Wyrzucicie? Odpowiedz Link
izydor88 Re: Dlaczego były premier stał z banderowcami.... 09.12.13, 13:57 tan.nawe napisała: > A mnie się wyrok w sprawie krzyża w Sejmie podoba. I co? > Zakrzyczycie mnie? Ukamienujecie? Wyrzucicie? Chyba sobie pochlebiasz Tannawe... Kto i za co ma Cię ukamieniować? Odpowiedz Link
tan.nawe Re: Dlaczego były premier stał z banderowcami.... 09.12.13, 14:07 izydor88 napisała: > Chyba sobie pochlebiasz Tannawe... > Kto i za co ma Cię ukamieniować No, bo ja jestem pochlebczynią własną Izydorze. Różnimy się? Hmmm, raczej niekoniecznie. A kamienować można za wszystko. Szczególnie za niezależność. Coś chyba o tym, jako uczestniczka wielu forów, powinnaś wiedzieć.... tak mi się zdaje.. Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Dlaczego były premier stał z banderowcami.... 09.12.13, 14:25 tan.nawe napisała: > Coś chyba o tym, jako uczestniczka wielu forów, powinnaś wiedzieć.... tak mi się zdaje.. > I Ty również Odpowiedz Link
tan.nawe Re: Dlaczego były premier stał z banderowcami.... 09.12.13, 14:53 Ja również! Oczywiście! Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Dlaczego były premier stał z banderowcami.... 09.12.13, 14:56 I już wcześniej znałaś Klarę? Odpowiedz Link
tan.nawe Re: Dlaczego były premier stał z banderowcami.... 09.12.13, 15:03 sibeliuss napisał: > I już wcześniej znałaś Klarę? Co to za dochodzenie, Sibeliussie? I co to znaczy "wcześniej"? "Znam" ( zauważ cudzysłów, Sibi ) Klarę od czasu jej bytności na K. i innych forach GW. I wystarczy. Przynajmniej dla mnie... Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Dlaczego były premier stał z banderowcami.... 09.12.13, 15:16 Ja zwyczajnie pytam, kto pyta nie bladzi. Odpowiedz Link
tan.nawe Re: Dlaczego były premier stał z banderowcami.... 09.12.13, 15:21 Mhm. Też nie lubię chodzić po omacku, Sibelissie. Odpowiedz Link
izydor88 Re: Dlaczego były premier stał z banderowcami.... 09.12.13, 15:24 K. to drobiazg w porównaniu do - "Na liście lektur nie będzie Gombrowicza" )) Moje szczęście w nieszczęściu polegało na tym,że na K. spotkałam Maję z Podwórka. Trudno o bardziej fachową siłę w walce z upiorami i świrami... Odpowiedz Link
tan.nawe Re: Dlaczego były premier stał z banderowcami.... 09.12.13, 15:40 izydor88 napisała: > K. to drobiazg w porównaniu do - "Na liście lektur nie będzie Gombrowicza" )) > Moje szczęście w nieszczęściu polegało na tym,że na K. spotkałam Maję z Podwórk > a. > Trudno o bardziej fachową siłę w walce z upiorami i świrami... Gombrowicz Gombrowiczem, najgorsze upiory i świry mieszczą się zawsze we własnym mózgu, Izydorze. Odpowiedz Link
sorel.lina Re: Dlaczego były premier stał z banderowcami.... 09.12.13, 16:42 Tan.nawe... walisz głową o mur. Odpowiedz Link
tan.nawe Re: Dlaczego były premier stał z banderowcami.... 09.12.13, 16:45 Ja mam mocną głowę, a... mury runą, runą, runą.. Odpowiedz Link
tan.nawe Re: Dlaczego były premier stał z banderowcami.... 09.12.13, 17:48 izydor88 napisała: > K. to drobiazg w porównaniu do - "Na liście lektur nie będzie Gombrowicza" )) > Moje szczęście w nieszczęściu polegało na tym,że na K. spotkałam Maję z Podwórk > a. > Trudno o bardziej fachową siłę w walce z upiorami i świrami... A gdzież ta " fachowa siła" teraz się podziewa? Izydorze, nie brnij w ślepy zaułek, dobrze radzę. Odpowiedz Link
tan.nawe Re: Dlaczego były premier stał z banderowcami.... 09.12.13, 17:53 Aha. I powinnaś chyba polegać na własnych "siłach fachowych". Potrzebne Ci inne autorytety? No... to nie wiem... Odpowiedz Link
tan.nawe Re: Dlaczego były premier stał z banderowcami.... 09.12.13, 18:42 I jeszcze jedno. Gdyby teraz - dziś, jutro - "fachowa siła" cudownym trafem pojawiła się na K. - nie będę zdziwiona. Odpowiedz Link
izydor88 Re: Dlaczego były premier stał z banderowcami.... 09.12.13, 18:56 Po co? Nie było ostatnio na forach żadnych "tajemniczych zgonów".))) Odpowiedz Link
tan.nawe Re: Dlaczego były premier stał z banderowcami.... 09.12.13, 19:04 I co z tego? "Fachowa siła" pojawia się nawet wtedy, kiedy trzeba "fachowym autorytetem" poświadczyć np. zainteresowanie przewodnikiem po parkingach, ukazującym się na K... Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Dlaczego były premier stał z banderowcami.... 09.12.13, 21:42 tan.nawe napisała: > I jeszcze jedno. Gdyby teraz - dziś, jutro - "fachowa siła" cudownym trafem poj > awiła się na K. - nie będę zdziwiona. A możesz nie przenosić jakichś chorych akcji z innego forum na S@lon, z góry dziękuję i nie planuję tłumaczyć dlaczego tak chcę. Odpowiedz Link
tan.nawe Re: Dlaczego były premier stał z banderowcami.... 09.12.13, 22:07 sibeliuss napisał: > A możesz nie przenosić jakichś chorych akcji z innego forum na S@lon, z góry dz > iękuję i nie planuję tłumaczyć dlaczego tak chcę. I słusznie. Nie musisz tłumaczyć. Dziękować też nie musisz. Niie przenoszę i nie planuję niczego przenosić, Sibeliussie. To, co tu wyszło, było tylko częścią rozmowy z Izydorem-Klarą, którą to rozmową chyba zresztą trochę się zainteresowałeś? Ale napisałam: Amen! Więc - Amen, szlus, basta! Odpowiedz Link
izydor88 Re: Dlaczego były premier stał z banderowcami.... 09.12.13, 14:27 tan.nawe napisała: > No, bo ja jestem pochlebczynią własną Izydorze. Różnimy się? Hmmm, raczej niek > oniecznie. > A kamienować można za wszystko. Szczególnie za niezależność. Coś chyba o tym, j > ako uczestniczka wielu forów, powinnaś wiedzieć.... tak mi się zdaje.. > Różnimy się,ja nie jestem "pochlebczynią własną" .Wręcz przeciwnie,mam o sobie bardzo złe zdanie... Kamieniowania za "niezależność" doznałam,ale ....tylko na jednym forum.Bo to trzeba mieć pecha,żeby na początku internetowej przygody - trafić na najbardziej porąbane ze wszystkich for .W sumie,po latach - mogę stwierdzić,że to było bardzo zabawne... Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Dlaczego były premier stał z banderowcami.... 09.12.13, 14:37 I na tamtym forum spotkałaś login "tan.nawe"? Odpowiedz Link
tan.nawe Re: Dlaczego były premier stał z banderowcami.... 09.12.13, 14:46 izydor88 napisała: > Różnimy się,ja nie jestem "pochlebczynią własną" .Wręcz przeciwnie,mam o sobie bardzo złe zdanie... No, tom się uśmiała! > Kamieniowania za "niezależność" doznałam,ale ....tylko na jednym forum.Bo to tr > zeba mieć pecha,żeby na początku internetowej przygody - trafić na najbardziej > porąbane ze wszystkich for Fakt. Forum K. to po...bane forum! Dziw, że Ty, właśnie tam trafiłaś! Z lektury tegoż, wnoskuję, że kierowana zapiekłą chęcią udowodnienia swoich "krzywd i racji". zatraciłaś zdolność rozeznania rzeczywistości. Daj sobie spokój, Izydorze! Nawet ty masz prawo do błędu. Odpowiedz Link
izydor88 Re: Dlaczego były premier stał z banderowcami.... 09.12.13, 13:56 morfeusz_1 napisał: > > PSL ? .... > PSL było fajne za Waldka. Na pytanie : Na kogo głosujesz? - zawsze odpowiadałam - na Waldka Pawlaka... Odpowiedz Link
tan.nawe Re: Dlaczego były premier stał z banderowcami.... 09.12.13, 14:18 > PSL było fajne za Waldka. Uooo rany!!! Izydorze, to naprawdę Ty napisałaś?! > Na pytanie : Na kogo głosujesz? - zawsze odpowiadałam - na Waldka Pawlaka... No tak! Gejzer intelektu myślący trochę długo i ciężko, ale... miał przecież w odwodzie Kłopotka, myślącego szybko, albo... wcale. Co to zresztą za różnica, prawda? Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Dlaczego były premier stał z banderowcami.... 09.12.13, 13:35 wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/kaczynski-wywolal-zdumienie-mordowanie-polakow-to-bohaterstwo/0kpey Odpowiedz Link
jedzoslaw Re: Dlaczego były premier stał z banderowcami.... 09.12.13, 14:03 No właśnie. Postsowieccy sentymentaliści, którzy popierają rząd lubią też i Moskwę, proeuropejscy natomiast rekrutują się także z pogrobowców OUN i UPA. Nie bardzo widzę tutaj dla nas sprzymierzeńców. Ludzie Janukowycza mają przynajmniej ten plus, że nazywają sprawę Wołynia po imieniu. Dlatego nic nam do tego, nie mamy na Ukrainie żadnych korzyści. Powiedziałbym nawet, że obecny rząd, lawirujący między Brukselą a Moskwą to opcja dla nas optymalna. Buforuje nas od Rosji i nie dopuszcza do władzy neofaszystów. Odpowiedz Link
morfeusz_1 Re: Dlaczego były premier stał z banderowcami.... 09.12.13, 14:15 Tolerancja sł. Marcin Wolski, muz Jacek Kleyff Tyrani – im zostawmy małość, Grzech pychy, zbrodni, ignorancji, Idzie przez świat wyrozumiałość, Cioteczna siostra tolerancji A zieleń pod jej stopy klęka A lód w jej tchnieniu się rozpuszcza, Spokój łagodny jak jej ręka, Uśmiech łagodny jak jej usta. Nie jest tak słaba jaj ją winią, Nie drażni ludzi jej biel śnieżna, Ktoś woła - przez nią sprawy giną, Ktoś inny - przez nią zło zwycięża. Kompromis – wrogiem - groźny okrzyk Goni ją falą opętańczą. Idzie przez świat wyrozumiałość Cioteczna siostra tolerancji. A przeciw niej się stosy palą, Jej struny rwie żałobny grajek Idzie przez świat wyrozumiałość, Co chwila staje…….. Odpowiedz Link
izydor88 Re: Ukraina 09.12.13, 19:41 Na forum Gazety.pl bywam od sierpnia 2011. S@lon Odrzuconych odpowiada mi najbardziej Odpowiedz Link
izydor88 Re: Ukraina 09.12.13, 19:49 Za dużo zainteresowania moją osobą. Odpuść Tannawe,bo źle to znoszę Odpowiedz Link
tan.nawe Re: Ukraina 09.12.13, 19:54 Odpuść Tannawe,bo źle to znoszę Zatem, będzie Ci odpuszczone! Amen! Odpowiedz Link
sibeliuss Litwini są konkretni 22.01.14, 22:42 Minister spraw zagranicznych Litwy Linas Linkeviczius wyraził opinię, że po wydarzeniach w Kijowie Unia Europejska powinna rozważyć wprowadzenie wobec członków władz Ukrainy sankcji w postaci zakazu wjazdu do UE i zamrożenia rachunków bankowych. Szef litewskiego MSZ jest zdania, że stanowisko UE wobec Ukrainy powinno być twardsze i nie powinna ona odrzucać ewentualności wprowadzenia sankcji w ograniczonym zakresie - wobec odpowiedzialnych za sytuację przedstawicieli władz. UE powinna zaangażować się w restrykcje dotyczące swobody podróżowania i zamrożenia rachunków bankowych. Takie sprawy powinny być rozważone. Nie są one obecnie na porządku dnia, ale uważam, że powinny tam się znaleźć. Nie możemy odrzucać tych ewentualności i powinniśmy uważać je za bardzo realne" - powiedział agencji BNS, którą cytuje PAP. Odpowiedz Link
jedzoslaw Re: Litwini są konkretni 23.01.14, 13:43 Wcześniej uważałem, że nic nas to nie powinno obchodzić, bo rządy Janukowycza zostały wybrane demokratycznie. Ale teraz myślę, że wobec ofiar śmiertelnych należy podjąć konkretne kroki. Jeśli demokratycznie wybrany rząd zmienia się w autorytarny to już siedzieć cicho nie można. Odpowiedz Link
loczek62 Re: Litwini są konkretni 23.01.14, 13:50 Jakoś nie mam przekonania do tego że winni są po stronie władzy za te ofiary śmiertelne. Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Litwini są konkretni 23.01.14, 13:55 gdzie sie tluka - zawsze sa ofiary. Ale.....gdyby tak sadzic, to mozna by twierdzic ze ci zabici na Wujku to tez w wyniku wspolnej rozroby..... loczek62 napisał: > Jakoś nie mam przekonania do tego że winni są po stronie władzy za te ofiary śm > iertelne. Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Ukraina 23.01.14, 08:15 milczec? Czy chcielibyscia aby caly swiat milczal w 1956,1968,1970,1976, 1981 roku? Chcielibyscie, czy macie wszyscy skleroze jak to w Polsce bylo? sibeliuss napisał: > Milczeć i patrzeć, czy głośno wypowiadać swoje zdanie? Odpowiedz Link
marcin_rz Re: Ukraina 23.01.14, 12:24 Gdyby nie pieniądze Polski i innych krajów UE, wspierające opozycje, to już dawno by się po kościach rozeszło.Wychodzi na to że lepiej rozpierniczyć kraj "od środka"i wspierać bojóki jak to teraz się dzieje, niż dać konkretne zapewnienia co do przysżłości współpracy z Unią. Krew na rękach Tuska i Barroso Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Ukraina 23.01.14, 12:33 acha..... To Reagan i Kohl mieli tez krew Polakow na swoich rekach.... Czlowieku, ale Ty pieprzysz. marcin_rz napisał: > Gdyby nie pieniądze Polski i innych krajów UE, wspierające opozycje, to już daw > no by się po kościach rozeszło.Wychodzi na to że lepiej rozpierniczyć kraj "od > środka"i wspierać bojóki jak to teraz się dzieje, niż dać konkretne zapewnienia > co do przysżłości współpracy z Unią. > Krew na rękach Tuska i Barroso > Odpowiedz Link
loczek62 Re: Ukraina 23.01.14, 12:49 1zorro-bis napisał: > To Reagan i Kohl mieli tez krew Polakow na swoich rekach.... Zapomniałeś o najważniejszym graczu... Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Ukraina 23.01.14, 13:48 FAKT.Gorbaczow.... loczek62 napisał: > 1zorro-bis napisał: > > > > To Reagan i Kohl mieli tez krew Polakow na swoich rekach.... > > Zapomniałeś o najważniejszym graczu... > Odpowiedz Link
marcin_rz Re: Ukraina 23.01.14, 13:13 Poczytaj, postudiuj. Solidarnośc bez pieniędzy z Niemiec, Szwecji, USA by ani nie "pierdła" podziękujmy tym państwom za doprowadzenie Polski w latach 80 do bankructwa. Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Ukraina 23.01.14, 13:49 to moge Tobie tylko wspolczuc, ze w takim zbankrutowanym panstwie dzisiaj zyjesz..... Nie ma to jak za Gierka,co? marcin_rz napisał: > Poczytaj, postudiuj. > Solidarnośc bez pieniędzy z Niemiec, Szwecji, USA by ani nie "pierdła" podzięku > jmy tym państwom za doprowadzenie Polski w latach 80 do bankructwa. > Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Ukraina 24.01.14, 08:05 dalej uwazacie, ze nalezy milczec? wyborcza.pl/1,75477,15328256,W_Kijowie_trwa_polowanie_na_majdanowa_opozycje.html Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Ukraina 24.01.14, 08:45 to jak w Polsce kiedys..... wyborcza.pl/1,75477,15328450,Porwania_i_pobicia_na_Ukrainie___Wrogowie_zostali.html Odpowiedz Link
1zorro-bis Re: Ukraina 31.01.14, 07:42 ma ktos jeszcze watpliwosci, ze milczec Europa nie powinna? wyborcza.pl/1,75477,15365307,Dmytro_Bulatow__szef_automajdanu_odnaleziony___Bity.html Odpowiedz Link
marcin_rz Re: Ukraina 23.01.14, 13:14 acha i cieszę się, że ty też zauważyłeś analogię z tym co dziś i sprzed 30-tu laty, niejesteś taki głupi jak czasem udajesz Odpowiedz Link