rene8 25.12.05, 19:23 Rózga? A moze fajna "niespodziewanka"? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tomek854 Re: Co Wam Mikołaj podarował? 25.12.05, 20:25 mi parę słodyczy, ale to było przeciez prawie trzy tygodnie temu! Odpowiedz Link
skiela1 Re: Co Wam Mikołaj podarował? 25.12.05, 20:28 a pod choinka nic nie znalazles? Odpowiedz Link
tomek854 Re: Co Wam Mikołaj podarował? 25.12.05, 20:43 Znalazłem, ale to było od Aniołka przecież! Odpowiedz Link
magdajeden Re: Co Wam Mikołaj podarował? 26.12.05, 12:44 tomek854 napisał: > Znalazłem, ale to było od Aniołka przecież! > Aniołek, Mikołaj, Gwiazdor...jakie to ma znaczenie jak nazywany, przecież wiadomo kto kładzie pod choinką te prezenty..... (nie powiem, bo to są na razie tylko moje niesprawdzone podejrzenia) Odpowiedz Link
tomek854 Re: Co Wam Mikołaj podarował? 26.12.05, 22:14 Ale pytanie było "co wam podarował mikołaj" a nie "co znaleźliście pod choinką" Odpowiedz Link
magdajeden Re: Co Wam Mikołaj podarował? 26.12.05, 23:38 o matko, czepiasz się znowu regionalizów? na całym świecie (no, w naszej kulturze) przychodzi Mikołaj..po co się rozdrabniac. Odpowiedz Link
tomek854 Re: Co Wam Mikołaj podarował? 27.12.05, 00:20 U mnie nie przychodzi Należy dbać o tradycję Odpowiedz Link
magdajeden Re: Co Wam Mikołaj podarował? 27.12.05, 11:32 dbać, jak najbardziej ale nie czepiać się wiadomo o co chodzi to po co mącić ? Odpowiedz Link
f.l.y Re: Co Wam Mikołaj podarował? 27.12.05, 12:13 mnie Mikołaj obsypał złotem i dobrą muzyką..... ;P Odpowiedz Link
grudniowe.slonko Re: Co Wam Mikołaj podarował? 25.12.05, 22:33 Od Mikołaja czy nie z przyjemnością się pochwalę Pod choinką znalazłam dwie książki a raczej albumy ‘Wino’ i ‘Sztuka zwana naiwną’ , CD z muzyką Chopina i serwetę na stół oraz kolejny fajny kubek do 'kolekcji'. Odpowiedz Link
genoveva Re: Co Wam Mikołaj podarował? 26.12.05, 09:46 Jak napiszę, że dostałam solniczkę, to nikt mi nie uwierzy A jak jeszcze napiszę, że się z tej solniczki bardzo ucieszyłam, to wyjdę na nienormalną Dobra, dostałam piękną kryształową solniczkę, ze srebrnym sitkiem, podobną do tej, którą miała moja babcia. Szukałam takiej od lat, bezskutecznie. Odpowiedz Link
grudniowe.slonko Re: Co Wam Mikołaj podarował? 26.12.05, 10:07 Wg mojej 'miary' jesteś jak najbardziej normalna, mnie również taki prezent sprawiłby dużą radość Odpowiedz Link
gagunia Re: Co Wam Mikołaj podarował? 26.12.05, 10:04 u mnie Mikolajow bylo kilku w tym roku. Pierwszy w listopadzie podarowal nam zimowe opony, a ten wigiliny tez nie mniej chojny byl i wrzucil mi pod choinke aparat cyfrowy, czapke z szalikiem i piekny portfelik prosto z korei przywieziony ) Odpowiedz Link
zenta1 Re: Co Wam Mikołaj podarował? 26.12.05, 12:35 ...po kolei: granatową kosmetyczkę męską z napisem "NIVEA for MEN", piankę NIVEA MEN SHAVING SENSITIV, NIVEA AFTER SHAVE i na dokładkę maszynkę do golenia MACH 3 TURBO (moja czwarta golarka ) Sam sobie podarowałem skórzane rękawiczki. Odpowiedz Link
groha Re: Co Wam Mikołaj podarował? 26.12.05, 13:04 U mnie był Gwiazdorek) Z książkami (potem "Kot w stanie czystym" Pratchetta zastąpił śpiewanie kolęd, niestety i kosmetykami przede wszystkim. Ale w tym roku Gwiazdorek lekko zgłupiał chyba, bo przyniósł mi także... żelazko. Takie z wodotryskiem i świetne, ale - żelazko! Szczyt praktyczności, fe. Nie mam pojęcia, skąd ten pomysł u Gwiazdorka. Nie jemu przecież prasuję koszule) Odpowiedz Link
tulcymea Gwiazdor 26.12.05, 17:53 Mikołaj przychodzi wszak 6 grudnia, nomen omen w Mikołaja Odpowiedz Link
skiela1 Re: Gwiazdor 26.12.05, 18:06 tulcymea napisała: > Mikołaj przychodzi wszak 6 grudnia, nomen omen w Mikołaja Oczywiscie,bo pozniej leci prosto do Ameryki.U nas 24.12 Mikolaj rozdaje prezenty.NO PRZECIEZ NIE MOZE BYC W DWOCH MIEJSCACH ))) Odpowiedz Link
tomek854 Re: Gwiazdor 26.12.05, 22:16 jaki gwiazdor! To jakieś ziemniaczane wynalazki Do mnie przychodzi aniołek Odpowiedz Link
skiela1 Re: Gwiazdor 26.12.05, 22:49 tomek854 napisał: > jaki gwiazdor! To jakieś ziemniaczane wynalazki > > Do mnie przychodzi aniołek > A widziales.......tego jeniolka ? P Odpowiedz Link
tomek854 Re: Gwiazdor 27.12.05, 00:20 Nie, ale się zawsze podpisuje na prezentach, że to od niego Odpowiedz Link
groha Re: Gwiazdor z Aniołkiem 27.12.05, 01:23 Przecież to jasne, że Aniołek zwykle towarzyszy Gwiazdorkowi Ktoś musi pilnować prezentów i poganiać Gwiazdorka. Widocznie Twój lubi zabalować u sąsiadów, więc Aniołek musi sam ratować sytuację) Odpowiedz Link
aankaa Co Wam Mikołaj podarował? 26.12.05, 20:05 to, o czym ciuchutko (a nieraz głośno) marzyłam Odpowiedz Link
para_my Re: Co Wam Mikołaj podarował? 26.12.05, 20:45 Hm... mnie podarował baardzo ładną koszulę z krawatem, małżonce podarował troebkę ze skóry.Lecz to nie była duża niespodzianka - sama ją sobie wybierała. Odpowiedz Link
xysztov Re: Co Wam Mikołaj podarował? 26.12.05, 23:25 mi aniołek / Mikolaj sfinansował wylicytowaną na allegro wodę Envy, a z "zaskoczenia" dołożył tez "Talki z resztą", piankę do golenia i dwie pary skarpet Odpowiedz Link
magdajeden Re: Co Wam Mikołaj podarował? 26.12.05, 23:43 a mój Mikołaj nie przeczytał listu (jak zwykle) i przyniósł mi odtwarzacz MP3 i coś jeszcze w środku ale nie "rozkminiłam" jeszcze instrukcji obsługi. pomijam wazonik i lusterko. już po świętach!! nareszcie... Odpowiedz Link
towita Re: Co Wam Mikołaj podarował? 27.12.05, 14:12 Świętowaliśmy u teściów i mój Mikołaj przyniósł mi rzeczy i których marzyłam i ... pokrowiec na deskę do prasowania Odpowiedz Link