Dodaj do ulubionych

Marszowa Warszawa

06.10.06, 09:30
Hejka wszytskimsmile
No to jutro sie będzie w Wawce działo. Zgłoszono 11 marszów i zgromadzen.
Ciekawe czym to sie skończy?
Wybieracie się na któryś z wieców?
Ja tradycyjnie w Czarnym Bloku będę, z Anarchistamismile

Wiecej macie tu:

serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,3666632.html

Pozdrówkasmile
Krzysztof

Obserwuj wątek
    • warszawianka_jedna Re: Marszowa Warszawa 06.10.06, 09:49
      ja przejdę się na spacer z pl.Piłsudskiego na pl. Zamkowy.
      • kriss67 Re: Marszowa Warszawa 06.10.06, 09:52
        Fajniesmile Będe Cie wypatrywałsmile

---------------------------------------
        Rząd na bruk, bruk na rząd

• warszawianka_jedna Re: Marszowa Warszawa 06.10.06, 10:05
          kriss67 napisał:

> Fajniesmile Będe Cie wypatrywałsmile

moje zdjęcie znajdziesz w wizytówce, do miłego wink
          • beer_forever Re: Marszowa Warszawa 06.10.06, 10:19
            moje zdjęcie znajdziesz w wizytówce, do miłego wink

To Ty??
            Daj mi namiar gdzie dokladnie bedziesz. Przyprowadze swojego ogiera.
            Patataj,patataj.
            • warszawianka_jedna Re: Marszowa Warszawa 06.10.06, 10:33
              beer_forever napisał:

> moje zdjęcie znajdziesz w wizytówce, do miłego wink
              >
              > To Ty??
              > Daj mi namiar gdzie dokladnie bedziesz. Przyprowadze swojego ogiera.
              > Patataj,patataj.

byle by był czystej krwi arabskiej, jak ja wink
              • beer_forever Re: Marszowa Warszawa 06.10.06, 10:38
                Jestes Arabka?
                • warszawianka_jedna Re: Marszowa Warszawa 06.10.06, 10:50
                  jak widać.
                  Zdjęcie trochę nieaktualne, bo jak napewno wiesz, araby z wiekiem zmieniają
                  umaszczenie.
                  • beer_forever Re: Marszowa Warszawa 06.10.06, 11:00
                    He,he dobra odpowiedz wink.
                    Ale wierze Ci bo w ogole nie znam sie na kuniach. A tak szczerze to konie sa
                    okropne. Ile forsy na nich przegralem to az strach liczyc.
                    • warszawianka_jedna Re: Marszowa Warszawa 06.10.06, 11:07
                      beer_forever napisał:

> nie znam sie na kuniach. A tak szczerze to konie sa
                      > okropne. Ile forsy na nich przegralem to az strach liczyc.

okropni to są tacy hazardziści jak ty, o koniach pojęcia nie mają ale
                      obstawiają, a później koń jest winny przegranej.
                      Na szczęście dla ciebie, wyścigi teraz można tylko oglądać, bez obstawiania,
                      czyli bez sensu.
                      • beer_forever Re: Marszowa Warszawa 06.10.06, 11:12
                        "Na szczęście dla ciebie, wyścigi teraz można tylko oglądać, bez obstawiania,
                        czyli bez sensu".

Taaak?. Gdzie tak mozna ogladac bez obstawiania?. Chyba ze cyrk przyjechal do
                        miasta.
                        • warszawianka_jedna Re: Marszowa Warszawa 06.10.06, 11:18
                          beer_forever napisał:

> "Na szczęście dla ciebie, wyścigi teraz można tylko oglądać, bez obstawiania,
                          > czyli bez sensu".
                          >
                          > Taaak?. Gdzie tak mozna ogladac bez obstawiania?.

na wyścigach w Warszawie, widzę że straciłeś orientację w terenie.
                          • beer_forever Re: Marszowa Warszawa 06.10.06, 11:29
                            na wyścigach w Warszawie, widzę że straciłeś orientację w terenie.
                            >
                            Topografie Warszawy to wyssalem z cyca Mamusi.
                            Piszesz o tym miejscu dla meneli i alkoholikow pod tytulem Sluzewiec, tak ?
                            Ja bardziej mam na mysli konie z klasa. I z kasa.
                            O wielkich wyscigach w UK, USA, czy HK to slyszala?
                            • warszawianka_jedna Re: Marszowa Warszawa 06.10.06, 11:33
                              beer_forever napisał:

> na wyścigach w Warszawie, widzę że straciłeś orientację w terenie.
                              > >
                              > Topografie Warszawy to wyssalem z cyca Mamusi.
                              > Piszesz o tym miejscu dla meneli i alkoholikow pod tytulem Sluzewiec, tak ?

ja chodzę na VIP-owską trybunę wink

> Ja bardziej mam na mysli konie z klasa. I z kasa.
                              > O wielkich wyscigach w UK, USA, czy HK to slyszala?

słyszała ale mnie bardziej interesują konie, niż hazardowanie się.
                              • beer_forever Re: Marszowa Warszawa 06.10.06, 11:37
                                > słyszała ale mnie bardziej interesują konie, niż hazardowanie się.
                                >
                                Good for You wink
                                • kriss67 Re: Marszowa Warszawa 06.10.06, 11:42
                                  Beer, kolega który mieszka w Irlandii mówił, że tam mają fioła na pukncie
                                  kłusaków - konik taką przyczepke dwókółkową ciagnie. Obstawiają takie wyscigi
                                  że szok.
                                  • warszawianka_jedna Re: Marszowa Warszawa 06.10.06, 11:46
                                    kriss67 napisał:

> mają fioła na pukncie
                                    > kłusaków

kłus to najpiąkniejszy krok konia wink
                                    • kriss67 Re: Marszowa Warszawa 06.10.06, 11:51
                                      Chyba jeszcze nie widziałem konika w kłusiesad
                                      Dla mnie koń jak leci to zwyczajnie, galopujesmile

Swoją drogą fajne to słówko "kłus". Koń kłusujesmile

I z wątku marszowego zrobił się hippicznysmile

Pozdro
                                      Warszawiankasmile
                                      • warszawianka_jedna Re: Marszowa Warszawa 06.10.06, 12:03
                                        kriss67 napisał:

> > I z wątku marszowego zrobił się hippicznysmile

kłus, to własnie taki koński marsz. Do zobaczenia na torze, między Piłsudskim a
                                        Zamkiem wink
                                    • to.ja.kas Re: Marszowa Warszawa 06.10.06, 12:06
                                      Na konkurs powożenia kłusaków jezdze do Bydgoszczy. Piekne zawody i piekne
                                      konie.
                                      • to.ja.kas Re: Marszowa Warszawa 06.10.06, 12:06
                                        Powiedz Warszwianka,ze jeszcze konno jezdzisz i naprawde zaczne wierzyc ze mam
                                        klona smile))
                                        • warszawianka_jedna Re: Marszowa Warszawa 06.10.06, 12:09
                                          no, jeździć nie jeżdżę, chociaż próbowałam, pokonał mnie lęk wysokości ;-(
                                          • to.ja.kas Re: Marszowa Warszawa 06.10.06, 12:11
                                            Lęk wysokości zaposiadam (kilka innych również), ale czasem kłusuję a nawet
                                            galopuje (ostatnio w stajni na Bródnie). Piękna wizytówka u Ciebie. Uwielbiam
                                            końskie chrapy-miękkie, ciepłe, delikatne, takie..zamszowe smile)))
                                          • kriss67 Re: Marszowa Warszawa 06.10.06, 12:17
                                            Raz w życiu jechałem na koniku. Bałem że szok. Ten łachmyta zaczął łazic gdzie
                                            chciał. W ogóle nie umiałem nim kierować. W końcu wlazł w krzaki i zaczął żreć
                                            liście. I tyle sie najeździłemsad
                                            • to.ja.kas Re: Marszowa Warszawa 06.10.06, 12:20
                                              Każdy koń gdy siada na nim jezdziec (zwlaszcza jesli kon nie zna jezdzca a tak
                                              najczesciej sie dzieje w stajniach gdzie na jednym koniu jezdzi wiele osob)
                                              robi tzw probe sił. Przy pierwszej mojej jezdzie bez lonzy kon rowniez łaził
                                              gdzie chciał, wyłaził z padoku, ja sie darłam a kon pokazał mi ze nie zamierza
                                              sie mnie słuchac. Po kilku lekcjach przekonał sie ze to ja rządzę i wiecej
                                              sztuczek nie probował, aczkolwiek od czasu do czasu próbuje mnie przechytrzyc i
                                              wycina jakies numery.
                                  • beer_forever Re: Marszowa Warszawa 06.10.06, 12:32
                                    kriss67 06.10.06, 11:42 + odpowiedz

Beer, kolega który mieszka w Irlandii mówił, że tam mają fioła na pukncie
                                    kłusaków - konik taką przyczepke dwókółkową ciagnie. Obstawiają takie wyscigi
                                    że szok.

Czesc Kriss. Jak tam samopoczucie przed jutrzejsza gra naszych kopaczy??
                                    Wracajac do tematu (ktory suma sumarum nie jest tematem tego watku), to kazdy
                                    kto chce i ma kase to lubi postawic sobie na konia czy na psa lub na trotta.
                                    Tak to sie nazywa konik, ktory ciagnie wozek (horse trotting). Popularna gra i
                                    jakos nikt nie wyzywa nikogo od hazardzistow tak jak co niektore osoby majace
                                    lekkiego fiola na tym forum i bez zadnych podstaw klepia swoja diagnoze o
                                    innych uczestnikach tego forum.
                                    Pozdrawiam.

• kriss67 Re: Marszowa Warszawa 06.10.06, 12:41
                                      Heloł Beersmile
                                      Wątek rzeczywiście zrobił sie koński.
                                      Jak przed mecze? Nie najlepiej. Kontuzje kilku kluczowych graczy. Jakaś wojna
                                      podjazdowa PZPN wobec Benhakera. Dzisiaj napisali w prasie, że Benhaker w
                                      sobote podać ma sie do dymisji.
                                      Engel stoi na czele grupy anty-Banhakerwoskiej. Odwołali holendrowi trenera
                                      bramkarzy, co Benhaker w mediach ostro zjechał.
                                      Ogólnie bajzel totalny. A zobacz, że Kazachowie urwali punkty Belgom.
                                      Pozdro
                                      Krzysztof
                                    • kriss67 Re: Marszowa Warszawa 06.10.06, 13:03
                                      sport.gazeta.pl/sport/1,65025,3666751.html
                                    • warszawianka_jedna Re: Marszowa Warszawa 06.10.06, 13:41
                                      beer_forever napisał:

> kriss67 06.10.06, 11:42 + odpowiedz
                                      Popularna gra i
                                      > jakos nikt nie wyzywa nikogo od hazardzistow tak jak co niektore osoby majace
                                      > lekkiego fiola na tym forum i bez zadnych podstaw klepia swoja diagnoze o
                                      > innych uczestnikach tego forum.
                                      > Pozdrawiam.
                                      >

jeśli to do mnie, to looknij na wcześniejsze swoje wypowiedzi a przekonasz się,
                                      że to ty zacząłeś koński wątek i to niezbyt uprzejmie.Diagnozę wystawiłeś sobie
                                      sam, dalej poszło samo wink
                                      Pozdrawiam również.
                                      • beer_forever Re: Marszowa Warszawa 06.10.06, 14:31

warszawianka_jedna napisała:
                                        >
                                        > jeśli to do mnie, to looknij na wcześniejsze swoje wypowiedzi a przekonasz
                                        się,
                                        > że to ty zacząłeś koński wątek i to niezbyt uprzejmie.Diagnozę wystawiłeś
                                        sobie
                                        > sam, dalej poszło samo wink
                                        > Pozdrawiam również.
                                        >

He,he . No to zakonczmy juz ten dialog i ruszmy dalej z innymi tematami wink
                                        Graba ?
                                        • warszawianka_jedna Re: Marszowa Warszawa 06.10.06, 14:46
                                          beer_forever napisał:

> Graba ?

Graba!
                    • kriss67 Re: Marszowa Warszawa 06.10.06, 11:11
                      Beer, ogiery to będą na miejscu, w postaci Policji konnejsmile
                      A piekne koniki mają.

--------------------------------------------
                      Dzisiaj na kolacje zjem wielkie korporacje
    • lekia Re: Marszowa Warszawa 06.10.06, 11:17
      Z racji swojego umaszczenia bede w Białym Bloku,z Alpakamismile
    • mk968 Re: Marszowa Warszawa 06.10.06, 13:06
      Pod Parlamentem razem z PD
      • pshem.co Re: Marszowa Warszawa 06.10.06, 15:40
        Z racji zakorkowania miasta wybiorę się ... statkiem do młocin wink

pozdrawiam

pshemo deX
    • kriss67 Moje koty też demonstrują dzis 07.10.06, 08:18
      Nas będzie 10 tysiecy, a nas 15, a nas najwiecej. Pod NBP zwolennicy Leszka, po
      drugiej stronie placu przeciwnicy Mieszka.
      Pod Pekinem Kaszubi w strojach regionalnych, i górnicy, i hutnicy, i zespoły
      ludowe. I sam Prezio.
      Piekne partyjne koszulki, wielkie transparenty.
      Kwiaty będą kobietom dawać ci od Konia Który Gada.

A w plecakach....hm... pochowane jajka i pomidory, tak na wszelki wypadeksmile

Moja mama też zażyczyła sobie wiecu poparciasmile
      Cała piatka naszych kotów wychodzi o 12 przed blok trzymając w łapkach
      wielganchy transparent: popieramy naszą Panią.
      Tylko kurde nie zgłosiłem tego w ratuszu na czas.....

Pozdro
      Krzysztof

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka