skiela1 Re: Ksiązki, książeczki (czyli co czytamy) 28.02.08, 04:35 'Wywiad rzeka' Bartoszewskiego. koncze juz Odpowiedz Link
dzik0 Re: Ksiązki, książeczki (czyli co czytamy) 01.03.08, 21:35 Upadek Cesarstwa Rzymskiego. Odpowiedz Link
hipocrite Re: Ksiązki, książeczki (czyli co czytamy) 01.03.08, 22:22 Aleksjada Anny Komneny przeplatana z Black Notice Patricii Cornwell, jakkolwiek dziwnie to brzmi Odpowiedz Link
prazanka44 Re: Ksiązki, książeczki (czyli co czytamy) 01.03.08, 23:14 Dla mnie nie dziwnie. Właśnie przeplatam Harrego Pottera z De immundo J.Clair. Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Ksiązki, książeczki (czyli co czytamy) 03.03.08, 20:22 Oskar i pani Róża Schmitta. Piękne. Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Ksiązki, książeczki (czyli co czytamy) 08.03.08, 12:22 sibeliuss napisał: > U mnie na tapecie "Sprawiedliwość owiec", zabawnie napisany kryminał filozoficzny z owcami w rolach głównych. -- Kathleen Tessaro "Elegancja". Odpowiedz Link
skiela1 Re: Ksiązki, książeczki (czyli co czytamy) 18.03.08, 00:50 Przygody Dobrego Wojaka.. znow... Odpowiedz Link
tjbazuka Stephen King doluje. 25.03.08, 06:49 pisze to z bolem w sercu bo jestem fanem Kinga. Kiedys King fajnie pisal. Kupa 'bullshitu' ale czytalo sie z przyjemnoscia. Cos sie dzialo. Byla akcja . Kupilem jego ksiazke 'Duma Key'. Nudy straszne. 'Lisey's Story' tez mnie nie zachwycila. Komplikuje temat, i ciezko sie polapac w watku.A ta seria 'Wizardow' to just totalna kicha. Odkrylem ostatnio Michaela Connellego bylego reportera gazety LA Times ktory swietnie pisze kryminaly i jego bohater Harry Bosch detektyw z wydzialu zabojstw stawia czolo najgorszym charakterom z pod ciemnej gwiazdy. Kto lubi czytac starego Raymonda Chandlera to polecam M.C. pozdro Odpowiedz Link
rododendrony Ksiązki, książeczki (czyli co czytamy) 29.03.08, 15:31 "Zakochany duch" CArrolla i Harukiego Murakami " Norwegian Wood". Przepyszne. Odpowiedz Link
prazanka44 Re: Ksiązki, książeczki (czyli co czytamy) 04.04.08, 23:11 Simenon: Maigret et lhmome du banc. Dobre dla nieznających biegle języka, bo niezbyt rozbudowane słownictwo, prosta składnia. Komisarz Maigret: Konserwatysta życzliwy ludziom, powściągliwy w ulepszaniu swoich bliżnich Odpowiedz Link
prazanka44 Re: Ksiązki, książeczki (czyli co czytamy) 06.04.08, 16:03 Wątek o pokoleniu JPII zwrócił mi uwagę na niewesoły ton w Ferdydurke. Dotąd pamiętałam ją na komediowo. Teraz postacie Pimki i Gałkiewicza tchną smutkiem, okazały się tragikomiczne. Odpowiedz Link
frida2 Re: Ksiązki, książeczki (czyli co czytamy) 23.04.08, 09:08 Książki, które lubię leżą odłogiem. Czekają na swoją kolej. Odpowiedz Link
prazanka44 Re: Ksiązki, książeczki (czyli co czytamy) 23.04.08, 16:27 "Imperium" Kapuścińskiego. Najlepszy jest chyba esej o Pałacu Sowietów - esencja dyktatury i przyczynek do rosyjskiej i polskiej niedbałości w traktowaniu np przestrzeni miast. Bo czy warto się wysilać, gdy wszystko może być pewnego dnia wywrócone do góry nogami, unicztożone? Odpowiedz Link
skiela1 Re: Ksiązki, książeczki (czyli co czytamy) 07.05.08, 14:38 Baltazar i Blimunda autor Jose Saramago. Odpowiedz Link
prazanka44 Re: Ksiązki, książeczki (czyli co czytamy) 07.05.08, 21:14 Harry Potter t.3, Opowiadania muzyczne Iwaszkiewicza Odpowiedz Link
judytta Re: Ksiązki, książeczki (czyli co czytamy) 23.05.08, 12:11 Książki o Toskanii , zaczynam przygodę z Panią Francesą Mayes ) judytta.blog.onet.pl/ Odpowiedz Link
distant_dreamer Re: Ksiązki, książeczki (czyli co czytamy) 24.05.08, 11:22 cząstki elementarne, a także ucieczka od wolności fromma Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Ksiązki, książeczki (czyli co czytamy) 05.06.08, 21:31 Krzysztof Tomasik "Homobiografie" Odpowiedz Link
sierzgu Re: Ksiązki, książeczki (czyli co czytamy) 13.06.08, 12:55 "Rysio snajper" Kurt Vonnegut Odpowiedz Link
viki1976 Re: Ksiązki, książeczki (czyli co czytamy) 30.06.08, 12:00 Wczoraj kupiłam "W zgodzie ze sobą" Ewy Woydyłło... może pomoże mi podjąć ważne decyzje o ile nie najważniejsze w moim życiu... Odpowiedz Link
prazanka44 Re: Ksiązki, książeczki (czyli co czytamy) 30.06.08, 17:15 Parę książek niewartych wzmianki. Reszta tomów Harrego Pottera(tu Severus Snape, romantyczny, niezrozumiany bohater o ziemistej cerze i tłustych włosach wart zapamiętania). Historia życia prywatnego pod red. Paula Veyne. Jestem w średniowieczu, która to epoka po obywatelskim Ces.Rzym. odróżnia się docenieniem war- tości życia prywatnego. Odpowiedz Link
moonflour Re: Ksiązki, książeczki (czyli co czytamy) 09.07.08, 13:46 "Sabrina-nastoletnia czarownica";D Moja mała dostała ostatnią czesc i czytała mi ostatnio na głos,potem zmiana itd. Odpowiedz Link
leo76 Re: Ksiązki, książeczki (czyli co czytamy) 17.07.08, 14:44 Harlan Coben "Krótka piłka" Odpowiedz Link
mma_ramotswe Re: Ksiązki, książeczki (czyli co czytamy) 25.07.08, 14:14 Którą książkę Cobena czytasz? Ja po 3 dałam sobie spokój - chociaż podobały mi się Odpowiedz Link
prazanka44 Re: Ksiązki, książeczki (czyli co czytamy) 29.07.08, 17:54 "Samotność w Sieci" - fantazja erotyczna. Pan Wiśniewski nie kłamie, gdy pisze, że tekst pierwotnie nie był przeznaczony do druku, był sobie tylko zapisem w komputerze. Odpowiedz Link
mma_ramotswe Re: Ksiązki, książeczki (czyli co czytamy) 23.08.08, 14:57 Ale teraz panuje moda na ekshibicjonizm, więc jednak oddał do druku. A że przy tym zarobił... Odpowiedz Link
mma_ramotswe "Sprawiedliwość owiec" 25.07.08, 14:13 Świetna Taki humor, jak lubię - trzeba trochę ruszyć głową. Odpowiedz Link
martusi Re: Ksiązki, książeczki (czyli co czytamy) 29.07.08, 22:12 ...Stephen King 'Zdolny uczeń', w planach - 'Colorado Kid' również Kinga... Odpowiedz Link
marcin_rz w tym momencie dwie na raz: 01.08.08, 15:03 "Wysadzić Rosję" Jurij Felsztinski, Aleksander Litwinienko i coś lżejszego kalibru, ale jakże sympatyczną "Nowe Przygody Mikołajka" Rene Goscinny, Jean-Jacques Sempé Odpowiedz Link
skiela1 Re: Ksiązki, książeczki (czyli co czytamy) 12.08.08, 13:57 Warszawskie Wersety M.Sufin. Odpowiedz Link
dede43 Re: Ksiązki, książeczki (czyli co czytamy) 24.08.08, 16:15 "Zarys dziejów traktora po ukraińsku" Mariny Lewyckiej. Wypożyczyłam z uwagi na znakomity tytuł - prawie tak świetny jak "życie jako śmiertelna choroba przenoszona drogą płciową" czy "dyskretny urok burżuazji" Odpowiedz Link
meg-gy Re: Ksiązki, książeczki (czyli co czytamy) 25.08.08, 00:10 Już miałam 3 podejścia do Autobiografii Agathy Christie i za każdym razem lądowała spowrotem na regał. Wczoraj sięgnęłam ponownie i już jestem w drugim tomie. Odpowiedz Link
tfu.tfu Re: Ksiązki, książeczki (czyli co czytamy) 25.08.08, 22:19 C. J. Sansom - Dark Fire Odpowiedz Link
skiela1 Re: Ksiązki, książeczki (czyli co czytamy) 28.08.08, 15:53 Blondynka na Kubie. Odpowiedz Link
meg-gy Re: Ksiązki, książeczki (czyli co czytamy) 29.08.08, 14:32 "Jedenaście minut"- Paulo Coelho Współczesna baśń dla dorosłych. Powieść, która budzi nadzieję, że spotkanie z drugim człowiekiem, może być najważniejszym doświadczeniem w naszym życiu. Odpowiedz Link
dede43 Re: Meg-gy 29.08.08, 18:56 Czy tez korzystasz z bliblioteki na wprost Zajezdni??? Odpowiedz Link
meg-gy Re: Meg-gy 30.08.08, 00:22 dede43 napisała: > Czy tez korzystasz z bliblioteki na wprost Zajezdni??? Bibliotekę mają moi rodzice oraz teść. Odpowiedz Link
nuova Re: Ksiązki, książeczki (czyli co czytamy) 14.09.08, 20:23 na przemian: "Ewangelia wedlug Judasza" J. Archer, ks. prof. F. J. Moloney sdb "Historia pana B." C. Barker "Kobieta i mezczyzni" M. Gretkowska Odpowiedz Link
sibeliuss Re: Ksiązki, książeczki (czyli co czytamy) 16.09.08, 17:15 'Orlando' Wirginii Wolf Odpowiedz Link
prazanka44 Re: Ksiązki, książeczki (czyli co czytamy) 17.09.08, 22:19 Duteurtre "Dziewczynka i papieros" - straszny sen konserwatysty Dużo wierszy Iwaszkiewicza, pominiętego w antologii poezji polskiej pana Grzybowskiego Odpowiedz Link
frida2 Re: Ksiązki, książeczki (czyli co czytamy) 23.09.08, 15:06 sibeliuss napisał: > 'Orlando' Wirginii Wolf woolf. ja jej dzienniki. świetne są. Odpowiedz Link
tfu.tfu Re: Ksiązki, książeczki (czyli co czytamy) 18.09.08, 18:35 P.D. James: The Lighthouse Odpowiedz Link
asiulek123 Re: Ksiązki, książeczki (czyli co czytamy) 22.09.08, 23:46 "Katedra w Barcelonie" Ildefonso Falcones Odpowiedz Link
tfu.tfu Re: Ksiązki, książeczki (czyli co czytamy) 23.09.08, 00:06 Michael Marshall: The Straw Men (zaczyna się dziko i fajny język, kryminał, rzecz jasna ) Odpowiedz Link
oryginal23 Re: Ksiązki, książeczki (czyli co czytamy) 01.10.08, 11:19 Norman Davies "Boże igrzysko",czeka"Europa Walczy" 23. Odpowiedz Link
asiouek Re: Ksiązki, książeczki (czyli co czytamy) 01.10.08, 20:25 Coelho, 11 minut przebrnęłam przez połowę, ale więcej nie dam rady - chciałam przeczytać cuś lekkiego, ale ja nie wiem... Alchemik mi się podobał w liceum, potem przeczytałam Weronikę, ale to już mniej mnie zachwyciło, a teraz to już chyba nie sięgnę po lektury tego pisarza... Odpowiedz Link
nuova Re: Ksiązki, książeczki (czyli co czytamy) 06.10.08, 18:55 jesuu, nie jestem sama mnie Alchemik wcale nie zainteresowal, Na brzegu rzeki mnie wrecz roztroil. Nie wiem czym tu sie zachwycaja inni ? Odpowiedz Link