Gość: x. IP: 212.182.31.* 18.09.09, 13:53 lekarz stwierdzil na podstawie wymazu z pochwy bakterie coli,jednak leczenie nie przynosi skutku.jakie badanie mozna jeszcze wykonac ktore nada wlasciwy kierunek leczeniu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sun-1 Re: E.COLI jak wyleczyc 19.09.09, 16:51 nie wiem jak to sie leczy ale tez mialam coli i ginekolog przepisal mi Albothyl. pomoglo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witosha Re: E.COLI jak wyleczyc IP: *.chelmza.mm.pl 21.09.09, 17:07 Witam! Wystarczy szczepionka polivaccinum, razem ok 12 zastrzykow. Mnie pomogla na nawracajace zakazenia e. coli- od czterech miesiecy mam spokoj. Z e. coli walczylam 4 lata, warto sprobowac- wystaczy recepta od lekarza rodzinnego, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jacek_tomaszewski Re: E.COLI jak wyleczyc 08.10.09, 13:14 Po pierwsze czy ma Pani jakieś objawy? Sama obecność bakterii typu E.coli nie zawsze jest związana z potrzebą leczenia. Bakterie te często kolonizują przedsionek pochwy ( wynika to z relacji anatomicznych odbytnicy i pochwy) ale nie jest to jednoznaczne ze stanem chorobowym. W większości przypadków naturalna biocenoza pochwy daje sobie doskonale radę z kontaminacją tymi bakteriami. Jeżeli jednak ma Pani dolegliwości sugeruję gałkę magistralną zawierającą Ciprofloksacynę w dawce od 250 do 500 mg na gałkę lub kosztowny krem z 2% klindamycyną. Profilaktycznie może Pani zastosować probiotyki np. Lacibios Femina. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś