Dodaj do ulubionych

Wodonercze!!!

23.01.09, 21:40
Czy jest ktos kto zmaga sie z wodonerczem u dziecka???
Obserwuj wątek
    • Gość: Sabi76 Re: Wodonercze!!! IP: *.adsl.inetia.pl 24.02.09, 19:04
      Witam!
      Mój trzymiesięczny synek urodził się z wodonerczem. Jak chciałabyś się skontaktować to podaje moj nr gg 4156040
      • Gość: mamcia Re: Wodonercze!!! IP: 83.2.100.* 26.02.09, 12:11
        jestem w 36tyg ciąży-u mego dzidziusia wykrytu wodonercze jakies 3tyg temu i
        lekarz podjął decyzję o przyśpieszeniu porodu-ma to być w przyszłym tyg. Lewa
        nerka dziecka powiększona jest o 18mm. Boję się bardzo o maleństwo. Jak to się
        leczy potem i jakie są rokowania?
        • mamaszkin Re: Wodonercze!!! 26.02.09, 14:04
          Moja starsza córka, która ma obecnie 7 lat również urodziła się z
          wodonerczem. O tym fakcie wiedziałam już kiedy byłam z nia w ciąży.
          Nie miałam przyspieszanego terminu porodu z tego tytułu. Noworodki u
          których układ moczowy jest jeszcze nie dojrzały może zdarzyć się, ze
          mają zastoje moczu w nerkach. Oczywiści niezbędna jest konsultacja,
          ale dzieci czesto same z tego wyrastają. Tak było w moim przypadku.
          Nie była potzrebna interwencja chirurgiczna
          • Gość: Sabi76 Re: Wodonercze!!! IP: *.adsl.inetia.pl 04.03.09, 17:04
            Witam! Dałabym wiele za to żeby u mojego kochanego synusia było tak jak u Twojej córeczki tzn. zeby wodonercze samo ustąpiło i zeby obyło sie bez operacji.Syn ma w tej chwili 3,5 miesiaca. Urolog powiedział ze prawdopodobnie bedzie musiał mieć operacje chociaz mam jeszce cien nadziei ze moze jednak nie :(. Pozdrawiam
            • mamaszkin Re: Wodonercze!!! 11.03.09, 22:17
              Nas też miała czekać operacja ale lekarze z prokocimia powiedzieli,
              że jeszcze pokoczekają.Trwało to dość długo ale wyszłysmy z tego.
              Zyczę dużo zdrowia dla Twojego synka.Pozdawiam
              • Gość: Sabi76 Re: Wodonercze!!! IP: *.adsl.inetia.pl 16.03.09, 19:06
                Witam! A mogę zapytać jak długo u Was to trwało zanim wodonercze u córeczki znikneło? To była kwestia miesięcy czy lat? Pozrawiam
                • mamaszkin Re: Wodonercze!!! 17.03.09, 13:46
                  Niestety jest to kwestia lat. Co kilka miesięcy kontrole. Mam
                  nadzieję, że u Was tez obejdzie sie bez operacji. Tego życzę.
                  • Gość: Sabi76 Re: Wodonercze!!! IP: *.adsl.inetia.pl 24.03.09, 08:52
                    Witam! Wczoraj byliśmy u urologa, nastepna wizyta w czerwcu. Na usg wyszło, że wodonercze się nie powiększyło i to jest optymistyczna wiadomość. Poki co bedziemy obserwowac ale doktor znowu cos wspomniał o operacji. Bedziemy tez robic kolejna scyntogrfie. Pierwsza wykazała ze funkcjonowanie tej nerki z wodonerczem jest niezłe. Czy mozesz mi napisać jak duze to wodonercze było u Twojej córeczki i ile miała lat kiedy okazało sie ze to całkowicie znikneło? Rozumię ze kolejne badania wykazywały ze wodonercze nie postepuje a wrecz przeciwnie zmniejsza sie tak? Moj lekarz watpi ze u mojego synka cofnie sie to samoistnie.Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka