magdalenadebkowska 23.01.09, 21:40 Czy jest ktos kto zmaga sie z wodonerczem u dziecka??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Sabi76 Re: Wodonercze!!! IP: *.adsl.inetia.pl 24.02.09, 19:04 Witam! Mój trzymiesięczny synek urodził się z wodonerczem. Jak chciałabyś się skontaktować to podaje moj nr gg 4156040 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamcia Re: Wodonercze!!! IP: 83.2.100.* 26.02.09, 12:11 jestem w 36tyg ciąży-u mego dzidziusia wykrytu wodonercze jakies 3tyg temu i lekarz podjął decyzję o przyśpieszeniu porodu-ma to być w przyszłym tyg. Lewa nerka dziecka powiększona jest o 18mm. Boję się bardzo o maleństwo. Jak to się leczy potem i jakie są rokowania? Odpowiedz Link Zgłoś
mamaszkin Re: Wodonercze!!! 26.02.09, 14:04 Moja starsza córka, która ma obecnie 7 lat również urodziła się z wodonerczem. O tym fakcie wiedziałam już kiedy byłam z nia w ciąży. Nie miałam przyspieszanego terminu porodu z tego tytułu. Noworodki u których układ moczowy jest jeszcze nie dojrzały może zdarzyć się, ze mają zastoje moczu w nerkach. Oczywiści niezbędna jest konsultacja, ale dzieci czesto same z tego wyrastają. Tak było w moim przypadku. Nie była potzrebna interwencja chirurgiczna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabi76 Re: Wodonercze!!! IP: *.adsl.inetia.pl 04.03.09, 17:04 Witam! Dałabym wiele za to żeby u mojego kochanego synusia było tak jak u Twojej córeczki tzn. zeby wodonercze samo ustąpiło i zeby obyło sie bez operacji.Syn ma w tej chwili 3,5 miesiaca. Urolog powiedział ze prawdopodobnie bedzie musiał mieć operacje chociaz mam jeszce cien nadziei ze moze jednak nie :(. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mamaszkin Re: Wodonercze!!! 11.03.09, 22:17 Nas też miała czekać operacja ale lekarze z prokocimia powiedzieli, że jeszcze pokoczekają.Trwało to dość długo ale wyszłysmy z tego. Zyczę dużo zdrowia dla Twojego synka.Pozdawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabi76 Re: Wodonercze!!! IP: *.adsl.inetia.pl 16.03.09, 19:06 Witam! A mogę zapytać jak długo u Was to trwało zanim wodonercze u córeczki znikneło? To była kwestia miesięcy czy lat? Pozrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mamaszkin Re: Wodonercze!!! 17.03.09, 13:46 Niestety jest to kwestia lat. Co kilka miesięcy kontrole. Mam nadzieję, że u Was tez obejdzie sie bez operacji. Tego życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabi76 Re: Wodonercze!!! IP: *.adsl.inetia.pl 24.03.09, 08:52 Witam! Wczoraj byliśmy u urologa, nastepna wizyta w czerwcu. Na usg wyszło, że wodonercze się nie powiększyło i to jest optymistyczna wiadomość. Poki co bedziemy obserwowac ale doktor znowu cos wspomniał o operacji. Bedziemy tez robic kolejna scyntogrfie. Pierwsza wykazała ze funkcjonowanie tej nerki z wodonerczem jest niezłe. Czy mozesz mi napisać jak duze to wodonercze było u Twojej córeczki i ile miała lat kiedy okazało sie ze to całkowicie znikneło? Rozumię ze kolejne badania wykazywały ze wodonercze nie postepuje a wrecz przeciwnie zmniejsza sie tak? Moj lekarz watpi ze u mojego synka cofnie sie to samoistnie.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś