Dodaj do ulubionych

Harmonogram matur

09.05.14, 20:47
Tak przy dzisiejszym zestawie matur czyli rozszerzona matematyka i rozszerzony wos zaczęłam się zastanawiać, czy osoby układające ten harmonogram matur na pewno wiedzą co robią? Wydaje mi się, że całkiem sporo ludzi może podchodzić i do matematyki, i do wosu. W rezultacie mają 6 godzin egzaminu.
Obserwuj wątek
    • tinywee Re: Harmonogram matur 09.05.14, 21:26
      Najwyraźniej układający nie słyszeli o tym, że istnieje profil mat-społ.

A szkoda...

• morekac Re: Harmonogram matur 10.05.14, 08:49
        Fakt, myślę, że mogli to jakoś bardziej przemyśleć...
        • Gość: Agatka_s Re: Harmonogram matur IP: *.play-internet.pl 10.05.14, 11:38
          No mój syn tak pisał, da się przeżyć. Zreszta w środę tez tak było bo angielski był wpierw podstawowy a potem dwujęzyczny. Moim zdaniem gorzej mieli humanisci, 4 dni bez przerwy a jak ktoś jeszcze wos to 5 dni. Nie wiem czy jest dobre rozwiazanie, zawsze ktoś będzie " poszkodowany".
          • joa66 Re: Harmonogram matur 10.05.14, 11:56
            Niestety nie mam pomysłu jak to logistycznie rozwiązać, żeby matury nie trwały dwa miesiące.
            Mój syn pisał tak tylko angielski, a i tak po tym tygodniu egzaminów jest wykończony (fakt- egzaminy rozpoczął przeziebiony i na lekach przeciwgorączkowych)

Chyba, żeby zrezygnować z obowiązku zdawania przedmiotu na poziomie podstawowym jeżeli ten sam przedmiot zdaje się na poziomie rozszerzonym i wymyslic jakiś sensowny przelicznik.

Jedyne co mogą robic rodzice w tym czasie to trochę "podopieszczać" młodego człowieka.
          • jakw Re: Harmonogram matur 10.05.14, 15:28
            Ale w sumie język podstawowy czy rozszerzony to nadal ten sam przedmiot. A wos i matematyka to już jednak przedmioty mocno różniące się. I gdyby nastąpiła zamiana wosu z historią sztuki czy filozofią to pewnie żadnej tragedii by nie było.Btw nie tylko humaniści czy humaniści z wosem mieli kilkudniowy maraton, przyszli inżynierowie także: poniedziałek - środa - 3P , ewentualnie angielski rozszerzony; czwartek po południu - rozszerzona fizyka, piątek rano - rozszerzona matematyka. Za to biol-chemy mają dosyć lajtowo: biologia w poniedziałek, w piątek chemia. Za to w ostatnim tygodniu matur: 3 języki , historia i informatyka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka