saldona 19.03.03, 08:38 Proszę o jakieś informacje na ten temat. Jak się tego pozbyć? Chodzi mi o przewód pokarmowy. A może ktoś odeśle mnie do odpowiedniego wątku. Pewnie ten temat był juz poruszany? Pozdrawiam wszystkich Link Zgłoś Obserwuj wątek
kwik Re: Candida 19.03.03, 10:19 pomaga citrosept (kilka - kilkanascie kropel w wodzie lub soku pomaranczowym, dla zlagodzenia smaku); kuracja opisana w ulotce preparatu. Link Zgłoś
fryderyka Re: Candida 22.03.03, 23:45 Wpisz w wyszukiwarkę Candida albicans i będziesz miała czytania na kilka dni, a jeśli znasz angielski to na kilka tygodni :-))) W skrócie: - wyeliminuj z diety cukier łącznie z owocami (uwaga na produkty z "ukrytym cukrem" np. jogurty, musli, pieczywo - ogranicz węglowodany - jedz produkty z dużą zawartością błonnika (jeśli ryż to niełuskany, makaron pełnoziarnisty itp.) - jedz produkty zawierające "dobre" bakterie oraz warzywa - zrezygnuj z alkoholu Jeżeli nie jest to zbyt niedyskretne pytanie to napisz proszę skąd wiesz, że Twój układ pokarmowy zaatakowała Candida? Czy są na to jakieś testy? A jeżeli zostało to stwierdzone przez lekarza to chyba przepisał Ci też jakieś leczenie? Podejrzewam, że ja też mogę mieć ten problem ale nie wiem jak się upewnić. Pozdrawiam i życzę zdrowia Fryderyka Link Zgłoś