06.07.16, 10:22
Czy jest ktoś kto ćwiczy i powie mi jak zacząć? W okolicy żadnego klubu fitness proponującego zajęcia nie ma, a ja bardzo chcę spróbować
Obserwuj wątek
    • mirela.sikora75 Re: Joga 13.10.16, 18:59
      Też miałam ten problem. W końcu zdecydowałam się na dłuższe dojazdy do miasta i opłacenie sobie kursu dla początkujących. 13 zajęć, 2h raz w tygodniu. Nauczyciele przekazują podstawową wiedzę na tych kursach, abyś wiedziała, jak dokładnie ustawić swoje ciało, jak rozciągnąć wszystkie mięśnie, jak oddychać. Jeszcze nie jestem w połowie, a wiele się już nauczyłam i jestem bardzo szczęśliwa, że się zdecydowałam na ten krok. Najważniejsze, aby zadbać o własne bezpieczeństwo i o poprawny sposób wykonywania asan. Myślałam, że polubię jogę. Teraz myślę, że pokocham jogę. Polecam!!!
    • dobra-mama1 Re: Joga 27.10.16, 11:43
      Ja zaczęłam w kwietniu i jestem zachwycona! To naprawdę działa, czuję się bardziej odprężona i poprawiła mi się sylwetka. Pracę mam siedzącą i strasznie się garbię, a i wychowanie dzieci to przecież też nie lada wyzwanie. Jakiś czas właśnie szukałam sposobu na to, żeby się trochę odprężyć i zrobić coś dla zdrowia. Mieszkam w dużym mieście więc nie miałam problemu ze znalezieniem zajęć i też mi się wydaje, że najlepiej zacząć u kogoś kto się na tym zna, bo można nabawić się jakiś kontuzji ;)
    • leszekk1234 Re: Joga 30.10.22, 21:20
      ćwiczenia można znaleźć w necie zaproś znajomych
    • milku90 Re: Joga 28.11.22, 13:08
      Ja ćwiczę jogę przez youtube i też jest dobrze, myślę, że na początek zupełnie wystarczy :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka