wirtualna.dziewczyna 03.06.16, 14:59 czy ktoś z was zna może sposób aby przytyć? od kilku lat borykam się ze znaczną niedowagą, i nic nie potrafię z tym zrobić...jem za dwoje, pasożytów brak, tarczyca ok...dieta mc donaldowa też zaliczona...i nic:( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anna.czyz Re: tycie 09.06.16, 14:25 Może jedz 5-6 posiłków dziennie, ostatni na 1-2 godziny przed snem. Wybieraj z produktów takich jak orzechy, masła orzechowe, tahina, melasa z karobu, syrop ryżowy, daktylowy, owoce suszone, banany, koktajle, lody z lodziarni, pieczywo z ziarnami, masła, oleje (do każdej potrawy), miód, dżemy, czekolada, jaja (nawet 2szt/dziennie), tłuste ryby, wieprzowina 2x/tydzień. Zaglądaj do sklepów ze zdrową żywnością, znajdziesz tam wiele ciekawych, smacznych, zdrowych i też wysokokalorycznych produktów. Odpowiedz Link Zgłoś
glowka87 Re: tycie 10.06.16, 23:28 Jeżeli to duży problem, może lepiej idź do dietetyka. Jak on nic nie poradzi, to chyba trzeba będzie się z tym pogodzić... Ale przynajmniej będziesz miała pewność, że nie zniszczysz sobie zdrowia jakimiś cudownymi środkami na masę. Odpowiedz Link Zgłoś
abelaasiana Re: tycie 03.07.16, 21:41 Poczekaj...Ciesz się życiem, nie tyj na siłę. Taką masz konstytucję. Jak utyjesz i osiągniesz upragnioną wagę poczujesz się ciężka i otyła i będziesz żałować. Wiem z autopsji. Nigdy nie ważyłam więcej niż 46 kg przy wzroście 157. Z wiekiem zwalnia przemiana materii i przy 50 kg już czułam się źle mimo, że wyglądam super. Odpowiedz Link Zgłoś
abdulabdullah Re: tycie 04.07.16, 12:06 Heh miałem kiedyś dokładnie to samo, u mnie przy wzroście 175 cm waga cały czas stała na 55 kg bez różnicy czy obżerałem się mcdonaldami i podobnymi czy czekoladami.Ja nie byłem szczupły a wręcz przeraźliwie chudy.Pakowałem w siebie masę słodyczy, czipsów, makaronu, naleśników i całego tego tyjącego szmelcu i nic.Wypad do mcdonalda kończył się na 5-6 mcroyalach jako 2 śniadanie.Tak było do 30 roku życia, teraz mam 32 i pomimo że jem mniej to waga skoczyła mi do 76 kg więc jest teraz ok a co najśmieszniejsze wciąż myślę że jestem chudy, tak to przez tyle lat zakodowało mi się.Teraz z kolei liczę kalorie bo max wagę miałem 82 kilo więc te 6 kilo zjechałem w dół.Zajadaj banany, 2 - 3 dziennie i zobaczysz jak szybko Waga Tobie skoczy. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
sebjasinski Re: tycie 30.09.16, 14:11 W pierwszej kolejności powinnaś się udać do lekarza specjalisty, być może to problem zdrowotny. Odpowiedz Link Zgłoś
laura9191 Re: tycie 16.11.16, 14:23 Idź z tym do dietetyka, który dobierze ci odpowiednio zbilansowaną dietę, dzięki której zdrowo przybierzesz na wadze Odpowiedz Link Zgłoś