11.04.10, 17:25
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • 3miastowy Walesa jak zwykle promuje wlasna osobe 11.04.10, 17:29
      nawet przy tej okazji.....

ten czlowiek nie ma sumienia
    • ciastekciastecki Re: Lech Wałęsa: Ja im dziś wybaczam, ale oni mi 11.04.10, 17:30
      cali "wy", tylko bolek i bolek, a koleś niewinny...
    • melisa28 Żenua 11.04.10, 17:31
      Hipokryta do kwadratu.
      Ciekawe do kiedy by czekał z tym wybaczeniem, jakby K. i W nie zginęli.
      Albo się umie wybaczyć i robi się to przy pierwszej możliwej okazji, albo się
      nie robi szopki, gdy za ludźmi się już wieko trumny zatrzasnęło. Wstyd i tyle.
    • wilhelm4 Lech Wałęsa: Ja im dziś wybaczam, ale oni mi ju... 11.04.10, 17:32
      Walesa jest OK, wypowiedz naprawde fair.
    • mancias Re: Lech Wałęsa: Ja im dziś wybaczam, ale oni mi 11.04.10, 17:32
      Ehhh, już by mógł się ugryźć w język i oszczędzić swoich przemyśleń. :(
    • yesname Wielka tragedia... 11.04.10, 17:33
      Szok, ból, żal...
      Wszyscy okazują współczucie.
      Ale przyjdzie czas normalny. Co wtedy? Czy naprawdę wszyscy wybaczą?
      Czy zapomną?
      Bóg odebrał życie wielu wspaniałym ludziom... Szymanek - Deresz,
      Szmajdziński i inni...
    • matteom Lech Wałęsa: Ja im dziś wybaczam, ale oni mi ju... 11.04.10, 17:34
      dosc tych wasni, bzdurnych komentarzy, zlych niepotrzebnych slow.
      nie glosowalem na Niego i daleko mi do PiSu
      Oby to, co sie stalo, nauczylo nas, Polakow, ze niezaleznie od czegokolwiek, mamy wspolny cel
      • kecsam74 Re: Lech Wałęsa: Ja im dziś wybaczam, ale oni mi 11.04.10, 17:39
        Ja nie widzę nic złego w słowach L. Wałęsy.
        Przebaczył . I tyle.
        A dlaczego nie zapytacie czy inni przebaczyli?
        Zresztą komentarze powinny zostać wyłączone. Aż czytać się nie chce tych postów. Polacy to dziwny naród.
    • goodsamaritan Lech Wałęsa: Ja, Ja, Ja, Ja, Ja.... 11.04.10, 17:40
      Lechu...
    • rainmonk Lech Wałęsa: Ja im dziś wybaczam, ale oni mi ju... 11.04.10, 17:43
      Gdyby Wałęsa nie był OK, to wypowiadał by się jak większość hipokrytów, czyli
      w samych superlatywach wobec Kaczyńskiego, jaki to mąż stanu był i bohater. Ci
      co Kaczyńskiego opluwali dziś mówią o jego wręcz heroicznych walorach, niemal
      święty. Wałęsa zaś wypowiada się jak człowiek, który zna swoje zdanie, nie
      zmienia go, ale szanuje osobę, i współczuje w tragedii - jest sobą. Tak trudno
      to zauważyć? Oszust i kłamca tak się nie zachowuje. Teraz widać kto jest kim.
      • dr_pitcher Re: Lech Wałęsa: Ja im dziś wybaczam, ale oni mi 11.04.10, 17:51
        Pan Prezydent Waleasa moglby pomyslec zanim cos powie. Slowo "przebaczyc" jest
        wysoce w tym momencie niestosowne. Mysle, ze chodzilo mu o "pogodzenie" -
        brzmialo by to znacznie lepiej.
        • rainmonk Re: Lech Wałęsa: Ja im dziś wybaczam, ale oni mi 11.04.10, 17:55
          Możliwe, ale On taki po prostu jest, zawsze taki był, taki jest Jego styl bycia
          - co po prostu potwierdza Jego autentyczność, wyraża to co myśli i czuje wprost
          nie dobierając wyszukanych słów, jak człowiek zwykły, prosty*, którym jest.

(*prosty to nie to samo co prostacki...)
    • styp Lech Wałęsa: Ja im dziś wybaczam, ale oni mi ju... 11.04.10, 17:44
      Ci co na pluli i plują stracili głos a ci co POkazywali celowo nieładne
      fotografie prezydenta tez się POgubili Wałęsa POwinien mieć oddany medal z
      Jasnej Góry i przeprosić O. Rydzyka bo POwiesz POtem za późno
      • cillian1 Re: Lech Wałęsa: Ja im dziś wybaczam, ale oni mi 11.04.10, 17:54
        Rydzyk????? to powinien opuścić Polskę!
      • power_mac Re: Lech Wałęsa: Ja im dziś wybaczam, ale oni mi 11.04.10, 18:00
        Metody bolszewickie! (slynny okólnik do mediów PZPR o
        zminimalizowanie pierwszej wizyty papieża w Polsce kłania się)
        Uważam, że Putin okazał więcej solidarnośći z Polską niż Tusk, który
        musi odejść, za brak kultury politycznej, za brak wyciągnętej ręki
        ku pojednaniu, za niszczenie bohatera narodowego, którym był i
        pozostanie Lech Kaczyński!!!
    • power_mac Uprasza się Wałęsę o nie zabieranie głosu!!!! 11.04.10, 17:48
      Czy ktoś może wytłumaczyć jegomościowi, że to finito, i że już nikt
      go nie chce go słuchać, że sztucznie nadymany balonik właśnie pękł
      ukazaniem kim się od A do Z naprawdę jest (bełkot nad trumną
      bohatera narodowego), i że jeden z prawdziwych twórców (moralnych i
      prawnych) Sierpnia właśnie tragicznie zginął.
      • fc Re: Uprasza się Wałęsę o nie zabieranie głosu!!!! 11.04.10, 17:55
        Drogi Kolego Power_Mac, zabieraj glos za siebie, bo nie mam ochoty czytac
        komentarzy, w ktorych ktos sie za mnie wypowiada. Napewno znajdzie sie wiele
        osob, ktore go jeszcze oprocz mnie chca sluchac.
        A tam gdzie mieszkam slucha go wiecej osob niz Ci sie wydaje , takze pomysl
        zanim cos napiszesz.

• cillian1 Re: Uprasza się Wałęsę o nie zabieranie głosu!!!! 11.04.10, 17:57
        > (bełkot nad trumną bohatera narodowego)
        niektórym już naprawdę odwala!!!!! Co on takiego bohaterskiego zrobił? O zmarłym
        nie mówi się źle, a też nie upiększa się jego życiorysu!No może w rodzinnym
        gronie, ale teraz jakie słowa padają, to straciliśmy wszystko!!!!!
        Brak słów na te gloryfikacje!
      • rainmonk Re: Uprasza się Wałęsę o nie zabieranie głosu!!!! 11.04.10, 17:58
        Zdziwił byś się, ale w mniejszości są Ci co Go słuchać nie chcą.
    • j-50 Zbędna bufonada 11.04.10, 17:52
      Wybaczenie jest decyzją osobistą. Przedstawiane publicznie staje się
      zwykłą bufonadą. Za to też będzie kara na Sądzie Ostatecznym.
    • dziubdzinek Re: Wielka tragedia... 11.04.10, 17:53
      Jesteś żałosny.
    • wowkawowka53 Lech Wałęsa: Ja im dziś wybaczam, ale oni mi ju... 11.04.10, 17:54
      Opatrzność załatwiła to za nas! Może znormalniejemy.Doskonale rozumiem byłego
      Pana Prezydenta. Szczere wyrazy współczucia dla Wszystkich Bliskich!
      • toms69 Re: Lech Wałęsa: Ja im dziś wybaczam, ale oni mi 11.04.10, 19:02
        Sprawdzianem szczerości będzie fakt,czy Lech Wałęsa pogodzi się z Jarosławem
        Kaczyńskim.A tak przy okazji moja osobista refleksja: zginęli ludzie z różnych
        opcji politycznych i o różnych życiorysach.Zginęli,aby dać świadectwo
        prawdzie.Prawdzie o Katyniu,która przez 70 lat była
        manipulowana,zakłamywana,nawet dzisiaj też.Wieczny odpoczynek racz Im dać Panie...
        • darkraj Wielka pomyłka lub pszenno-buraczana bajka 11.04.10, 23:00
          toms69 napisał:

> Sprawdzianem szczerości będzie fakt,czy Lech Wałęsa pogodzi się z Jarosławem
          > Kaczyńskim.A tak przy okazji moja osobista refleksja: zginęli ludzie z różnych
          > opcji politycznych i o różnych życiorysach.Zginęli,aby dać świadectwo
          > prawdzie.Prawdzie o Katyniu,która przez 70 lat była
          > manipulowana,zakłamywana,nawet dzisiaj też.Wieczny odpoczynek racz Im dać Panie
          > ...
          =================== Od dawania świadectwa prawdzie są historycy, za
          pośrednictwem nauczycieli i wykładowców.
          Napewno nie są do tego powołani politycy, którzy dla partykularnych interesów
          robią z nie do końca wyjaśnionych wydarzeń martyrologiczne szopki i masowe
          przedstawienia dla ogłupiania ciemnego ludu.

Partyjni aktywiści nie udali się do Katynia, żeby zginąć za udokumentowania
          historycznych faktów, jak by to wynikało z treści komentowanej wypowiedzi
          (zginęli, aby dać świadectwo prawdzie).
          Jak do tej pory, nikt na świcie nie osiągnął niepodważalnego monopolu na prawdę.

Ludzie z nizin społecznych nie są w stanie nawet zrozumieć znaczenie tego słowa.
          Jest to bowiem filozoficzne pojęcie abstrakcyjne, podobnie jak sprawiedliwość,
          uczciwość a nawet miłość czy dobro.
          Poproś księdza dobrodzieja o przeredagowanie agitek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka