trombozuh 11.04.10, 17:25 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
3miastowy Walesa jak zwykle promuje wlasna osobe 11.04.10, 17:29 nawet przy tej okazji..... ten czlowiek nie ma sumienia Odpowiedz Link Zgłoś
ciastekciastecki Re: Lech Wałęsa: Ja im dziś wybaczam, ale oni mi 11.04.10, 17:30 cali "wy", tylko bolek i bolek, a koleś niewinny... Odpowiedz Link Zgłoś
melisa28 Żenua 11.04.10, 17:31 Hipokryta do kwadratu. Ciekawe do kiedy by czekał z tym wybaczeniem, jakby K. i W nie zginęli. Albo się umie wybaczyć i robi się to przy pierwszej możliwej okazji, albo się nie robi szopki, gdy za ludźmi się już wieko trumny zatrzasnęło. Wstyd i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
wilhelm4 Lech Wałęsa: Ja im dziś wybaczam, ale oni mi ju... 11.04.10, 17:32 Walesa jest OK, wypowiedz naprawde fair. Odpowiedz Link Zgłoś
mancias Re: Lech Wałęsa: Ja im dziś wybaczam, ale oni mi 11.04.10, 17:32 Ehhh, już by mógł się ugryźć w język i oszczędzić swoich przemyśleń. :( Odpowiedz Link Zgłoś
yesname Wielka tragedia... 11.04.10, 17:33 Szok, ból, żal... Wszyscy okazują współczucie. Ale przyjdzie czas normalny. Co wtedy? Czy naprawdę wszyscy wybaczą? Czy zapomną? Bóg odebrał życie wielu wspaniałym ludziom... Szymanek - Deresz, Szmajdziński i inni... Odpowiedz Link Zgłoś
matteom Lech Wałęsa: Ja im dziś wybaczam, ale oni mi ju... 11.04.10, 17:34 dosc tych wasni, bzdurnych komentarzy, zlych niepotrzebnych slow. nie glosowalem na Niego i daleko mi do PiSu Oby to, co sie stalo, nauczylo nas, Polakow, ze niezaleznie od czegokolwiek, mamy wspolny cel Odpowiedz Link Zgłoś
kecsam74 Re: Lech Wałęsa: Ja im dziś wybaczam, ale oni mi 11.04.10, 17:39 Ja nie widzę nic złego w słowach L. Wałęsy. Przebaczył . I tyle. A dlaczego nie zapytacie czy inni przebaczyli? Zresztą komentarze powinny zostać wyłączone. Aż czytać się nie chce tych postów. Polacy to dziwny naród. Odpowiedz Link Zgłoś
rainmonk Lech Wałęsa: Ja im dziś wybaczam, ale oni mi ju... 11.04.10, 17:43 Gdyby Wałęsa nie był OK, to wypowiadał by się jak większość hipokrytów, czyli w samych superlatywach wobec Kaczyńskiego, jaki to mąż stanu był i bohater. Ci co Kaczyńskiego opluwali dziś mówią o jego wręcz heroicznych walorach, niemal święty. Wałęsa zaś wypowiada się jak człowiek, który zna swoje zdanie, nie zmienia go, ale szanuje osobę, i współczuje w tragedii - jest sobą. Tak trudno to zauważyć? Oszust i kłamca tak się nie zachowuje. Teraz widać kto jest kim. Odpowiedz Link Zgłoś
dr_pitcher Re: Lech Wałęsa: Ja im dziś wybaczam, ale oni mi 11.04.10, 17:51 Pan Prezydent Waleasa moglby pomyslec zanim cos powie. Slowo "przebaczyc" jest wysoce w tym momencie niestosowne. Mysle, ze chodzilo mu o "pogodzenie" - brzmialo by to znacznie lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
rainmonk Re: Lech Wałęsa: Ja im dziś wybaczam, ale oni mi 11.04.10, 17:55 Możliwe, ale On taki po prostu jest, zawsze taki był, taki jest Jego styl bycia - co po prostu potwierdza Jego autentyczność, wyraża to co myśli i czuje wprost nie dobierając wyszukanych słów, jak człowiek zwykły, prosty*, którym jest. (*prosty to nie to samo co prostacki...) Odpowiedz Link Zgłoś
styp Lech Wałęsa: Ja im dziś wybaczam, ale oni mi ju... 11.04.10, 17:44 Ci co na pluli i plują stracili głos a ci co POkazywali celowo nieładne fotografie prezydenta tez się POgubili Wałęsa POwinien mieć oddany medal z Jasnej Góry i przeprosić O. Rydzyka bo POwiesz POtem za późno Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Lech Wałęsa: Ja im dziś wybaczam, ale oni mi 11.04.10, 17:54 Rydzyk????? to powinien opuścić Polskę! Odpowiedz Link Zgłoś
power_mac Re: Lech Wałęsa: Ja im dziś wybaczam, ale oni mi 11.04.10, 18:00 Metody bolszewickie! (slynny okólnik do mediów PZPR o zminimalizowanie pierwszej wizyty papieża w Polsce kłania się) Uważam, że Putin okazał więcej solidarnośći z Polską niż Tusk, który musi odejść, za brak kultury politycznej, za brak wyciągnętej ręki ku pojednaniu, za niszczenie bohatera narodowego, którym był i pozostanie Lech Kaczyński!!! Odpowiedz Link Zgłoś
power_mac Uprasza się Wałęsę o nie zabieranie głosu!!!! 11.04.10, 17:48 Czy ktoś może wytłumaczyć jegomościowi, że to finito, i że już nikt go nie chce go słuchać, że sztucznie nadymany balonik właśnie pękł ukazaniem kim się od A do Z naprawdę jest (bełkot nad trumną bohatera narodowego), i że jeden z prawdziwych twórców (moralnych i prawnych) Sierpnia właśnie tragicznie zginął. Odpowiedz Link Zgłoś
fc Re: Uprasza się Wałęsę o nie zabieranie głosu!!!! 11.04.10, 17:55 Drogi Kolego Power_Mac, zabieraj glos za siebie, bo nie mam ochoty czytac komentarzy, w ktorych ktos sie za mnie wypowiada. Napewno znajdzie sie wiele osob, ktore go jeszcze oprocz mnie chca sluchac. A tam gdzie mieszkam slucha go wiecej osob niz Ci sie wydaje , takze pomysl zanim cos napiszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Uprasza się Wałęsę o nie zabieranie głosu!!!! 11.04.10, 17:57 > (bełkot nad trumną bohatera narodowego) niektórym już naprawdę odwala!!!!! Co on takiego bohaterskiego zrobił? O zmarłym nie mówi się źle, a też nie upiększa się jego życiorysu!No może w rodzinnym gronie, ale teraz jakie słowa padają, to straciliśmy wszystko!!!!! Brak słów na te gloryfikacje! Odpowiedz Link Zgłoś
rainmonk Re: Uprasza się Wałęsę o nie zabieranie głosu!!!! 11.04.10, 17:58 Zdziwił byś się, ale w mniejszości są Ci co Go słuchać nie chcą. Odpowiedz Link Zgłoś
j-50 Zbędna bufonada 11.04.10, 17:52 Wybaczenie jest decyzją osobistą. Przedstawiane publicznie staje się zwykłą bufonadą. Za to też będzie kara na Sądzie Ostatecznym. Odpowiedz Link Zgłoś
wowkawowka53 Lech Wałęsa: Ja im dziś wybaczam, ale oni mi ju... 11.04.10, 17:54 Opatrzność załatwiła to za nas! Może znormalniejemy.Doskonale rozumiem byłego Pana Prezydenta. Szczere wyrazy współczucia dla Wszystkich Bliskich! Odpowiedz Link Zgłoś
toms69 Re: Lech Wałęsa: Ja im dziś wybaczam, ale oni mi 11.04.10, 19:02 Sprawdzianem szczerości będzie fakt,czy Lech Wałęsa pogodzi się z Jarosławem Kaczyńskim.A tak przy okazji moja osobista refleksja: zginęli ludzie z różnych opcji politycznych i o różnych życiorysach.Zginęli,aby dać świadectwo prawdzie.Prawdzie o Katyniu,która przez 70 lat była manipulowana,zakłamywana,nawet dzisiaj też.Wieczny odpoczynek racz Im dać Panie... Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Wielka pomyłka lub pszenno-buraczana bajka 11.04.10, 23:00 toms69 napisał: > Sprawdzianem szczerości będzie fakt,czy Lech Wałęsa pogodzi się z Jarosławem > Kaczyńskim.A tak przy okazji moja osobista refleksja: zginęli ludzie z różnych > opcji politycznych i o różnych życiorysach.Zginęli,aby dać świadectwo > prawdzie.Prawdzie o Katyniu,która przez 70 lat była > manipulowana,zakłamywana,nawet dzisiaj też.Wieczny odpoczynek racz Im dać Panie > ... =================== Od dawania świadectwa prawdzie są historycy, za pośrednictwem nauczycieli i wykładowców. Napewno nie są do tego powołani politycy, którzy dla partykularnych interesów robią z nie do końca wyjaśnionych wydarzeń martyrologiczne szopki i masowe przedstawienia dla ogłupiania ciemnego ludu. Partyjni aktywiści nie udali się do Katynia, żeby zginąć za udokumentowania historycznych faktów, jak by to wynikało z treści komentowanej wypowiedzi (zginęli, aby dać świadectwo prawdzie). Jak do tej pory, nikt na świcie nie osiągnął niepodważalnego monopolu na prawdę. Ludzie z nizin społecznych nie są w stanie nawet zrozumieć znaczenie tego słowa. Jest to bowiem filozoficzne pojęcie abstrakcyjne, podobnie jak sprawiedliwość, uczciwość a nawet miłość czy dobro. Poproś księdza dobrodzieja o przeredagowanie agitek. Odpowiedz Link Zgłoś