Dodaj do ulubionych

dreptanie w miejscu albo drugi oddech kaczuchy

11.09.10, 19:49
mimo iż " bywam" tu z rzadka, widzę, że niewiele się zmienia, aktorzy, autorzy, aktorki, autorki, te same osoby dramatu, ta sama polaryzacja, te same prowokacje, mniej lub bardziej sensowne, i cierpliwe wyjaśniania, po raz setny, zasad fizyki, chociaż wiadomo, że na fanatyzm czy obłęd niektórych nie ma sensu, ani szans, wpływać; do tego w tle krzyżowe spory, potwierdzające, iż chrześcijaństwo u nas w ogóle się nie przyjęło, przejęto jedynie jego symbole na starosłowiańską modłę, zamiast Swiatopełka krzyż.
Obserwuj wątek
    • niegracz Re: dreptanie w miejscu albo drugi oddech qwaczuch 11.09.10, 19:52
      tojabogdan napisał:

> mimo iż " bywam" tu z rzadka, widzę, że niewiele się zmienia, aktorzy, autorzy,
      > aktorki, autorki, te same osoby dramatu, ta sama polaryzacja, te same prowokac
      > je, mniej lub bardziej sensowne, i cierpliwe wyjaśniania,
      po raz setny, zasad fizyki,
      .
      no właśnie

może wyjasnisz wreszcie qwakaczowi że jak schodzi po schodach to nie działa na niego przeciażenie 8G
      Jeszcze w to uwierzy i..
      zrobi sobie krzywdę
      .takie przeciażenie - to nie przelewki !
      • qwakacz 100 raz ? 14.09.10, 22:38
        Niegraczu -ja jestem jeszcze karzełkiem w dochodzeniu prawdy .Moim idolem jest Galileusz którego jeszcze Paweł VI traktowałjako heretyka . I co Galileusz nie miał racji ? miał, ale tacy jak ty wyznawali pogląd jaki im podsuwano w kazaniach. Podobnie jak ty , nikt się nia zastanawiał gdzie jest racja .
        Niezwykle interesująca literatura na temat przeciążeń jest dla ciebie w postach kalka dni później . Tam dopiero piszą herezje !
    • niegracz Re:niektórzy zapomnieli co to była za katastrofa 14.09.10, 18:49
      tojabogdan napisał:

> mimo iż " bywam" tu z rzadka, widzę, że niewiele się zmienia te samei cierpliwe wyjaśniania, po raz setny, zasad f izyki, chociaż wiadomo, że na fanatyzm czy obłęd niektórych nie ma sensu,

.
      no własnie- deklarujesz że jestes mocny z fizyki to
      moze łaskawie w koncu wytlumaczysz takiemu osłowi jak qwakacz czy innym osły
      że po schodach nie schodza z przeciązeniem 8G :)))

co do samej katastrofy
      po pierwsze:
      - sledztwo w sprawie katqastrofy to zajecie totalnei apolityczne ( takim powinno być)
      to sa konkretne zagadnienia z mechaniki, fizyki, aerodynamiki
      z kryminalistyki etc

owszem może wyjsc konkretnie że na taki a nie inny przebieg katastrofy wpłyneły działania osób, instytucji , takze politycznych czy jakichs służb
      ale to dopiero na końcu śledztwa -

po drugie
      wielu zapomniało że zginęli tam ludzie reprezentujacy różne środowiska
      nie wiadomo dlaczego wielu oszołomów widzi w katastrofie tylko śmierc prezydenta i z jego śmierci konstruuje absurdalne hipotezy

po trzecie
      rzeczywiście jest tak ze kto podchodzi krytycznie do rosyjskich komunikatów i komentarzy
      uważany jest przez zbyt wielu za człowieka PIS
      nie wiadomo dlaczego nawet mnie ktos usiłował taką łatke przypiąć

tymczasem przez PIS to ja moge byc tylko uznany za (smiertelnego) wroga ich programu
      ponieważ np
      jestem za usunieciem krzyży z urzędów i instytucji
      religii ze szkól
      i rozdziału Kocsioła i Panstwa w tym zakazie obrzędów religijnych w trakcie uroczystości państwowych
      [pisałem już parę razy o tym na forum ale zaślepione oszołomu wszędzie węszą PIS :)))

jestem wiec w tej sprawie bardziej radykalny niż PO
      • igor_uk Re:niektórzy zapomnieli co to była za katastrof 14.09.10, 19:11
        niegracz milo zaskoczyles mnie tym postem
        po kolei:
        1.Sledztwo ma byc apolityczne,obydwu rekami-za.
        2.To oszolomy z PiS caly czas twierdza,ze to byl zamach na Prezydenta Kaczynskiego,zapominajac,ze tam zgineli przedstawicieli roznych srodowisk politycznych i nie tylko,nawet roznych wyznan.
        3.Nie chodzi o krytyke rosyjskich komunikatow,a tylko chodzi o idyotyczne negowanie wszystkiego,co Rosjanie ogloszaja.A oglosili tak malo,ze wiekszosc oskarzen pod adresem Rosji trzeba bylo by adresowac do polskich dziennikarze,ktore z braku danych zajmiuja sie wesola tworczoscia.
        I na koniec,to ze ty uzywasz jezyka dyskusji bardziej odpowiedniemu dla PiSiorka,to twoja wina.naucz sie argumentowac swoi tezy,wtedy nikt nie bedzie cie zarzucac pisiowatosc(he,he).

Nawiazujac do twojej meki qwakacza tymi 8g przy schodzeniu ,to on wiele razy cie na to odpowiedzial,jak uwazasz to za glupote,to WYLICZENIAMI matematycznymi udowodni mu to,a nie zwracaj sie do innych o pomoc.
        • state.of.independence Re:niektórzy zapomnieli co to była za katastrof 14.09.10, 19:20
          igor_uk napisał:

> 2.To oszolomy z PiS caly czas twierdza,ze to byl zamach na Prezydenta Kaczynski
          > ego,zapominajac,ze tam zgineli przedstawicieli roznych srodowisk politycznych i
          > nie tylko,nawet roznych wyznan.

A teraz się bezczelnie zamachnęli na mnie i pozbawili dostępu do netu na kilkanaście godzin ;-) To chyba prezes osobiście ten światłowód przegryzł ;-p
          • igor_uk Re:niektórzy zapomnieli co to była za katastrof 14.09.10, 19:26
            state,dla tego cie tu nie bylo?
            • state.of.independence Re:niektórzy zapomnieli co to była za katastrof 14.09.10, 19:32
              No przecież sromotnikiem zatruć się nie mogłam, skoro smażyłam kanie :-)

A złośliwość PIS-u jest taka, że odcięli mnie od netu w takiej chwili, w której każdy mógł uwierzyć, że skonałam zatruta grzybem. Potem okazało się, że ktoś ukradł całe metry tego światłowodu, żebym się nie mogła z powrotem podłączyć, niemniej dzięki odwadze i poświęceniu ekipy monterskiej - skradziony światłowód został zastąpiony nowym i po 20 godzinach wojna o internet została wygrana :-)))
              • polazrski Re:niektórzy zapomnieli co to była za katastrof 14.09.10, 19:37
                Cudowne ocalenie! A juz chcialem dac proboszczowi na msze. Znow udalo mi sie zaoszczedzic pare zlotych.;)
                • state.of.independence Re:niektórzy zapomnieli co to była za katastrof 14.09.10, 19:50
                  No, tak myślałam, że tu towarzystwo już stypę robi :-)))

Tak czy owak, szukałam w lokalnej prasie informacji o tym światłowodzie... i nic! Cisza, pustka, milczenie! Tę sprawę trzeba zbadać, zagadkę rozwiązać, winnych ukarać! A najlepiej jeszcze powołać jakąś specjalną komisję, która będzie badała zdjęcia satelitarne z miejsca zdarzenia. O ile w ogóle Amerykanie raczą dostarczyć zdjęcia satelitarne tej drogocennej linii światłowodowej ;-)
                  • polazrski Re:niektórzy zapomnieli co to była za katastrof 14.09.10, 20:10
                    Amerykanie zrobia co w ich mocy (niezbyt duzo, jak sie zdaje).;)
                    • state.of.independence Re:niektórzy zapomnieli co to była za katastrof 14.09.10, 20:25
                      No, podobno gdyby tam u nich niezidentyfikowany sprawca ukradł światłowód od netu to już na drugi dzień byłyby wyniki śledztwa, a ów sprawca siedziałby na krześle elektrycznym ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka