03.02.12, 19:43
"Hasaniem" nazwał prezydent Komorowski ujawnienie przez prokuraturę przełomowej ekspertyzy biegłych z krakowskiego Instytutu Ekspertyz Sądowych im. Prof. Jana Sehna, ujawniającą, że - wbrew temu, co napisano w raporcie Anodiny i raporcie Millera - na nagraniu z kokpitu nie ma głosu gen. Błasika. Oto cytat:

"Ostatnie wydarzenie, jakim jest opublikowanie opinii biegłych w sprawie badającej problem katastrofy smoleńskiej poprzez rzecznika prokuratury okręgowej, jest czymś co też musi co najmniej dziwić. To są sygnały o jakimś hasaniu, tak powiem, niejasnych zupełnie motywów w Prokuraturze Generalnej" - powiedział prezydent.

Za kogo Komorowski ma Polaków, wypowiadając tak bezczelne słowa? Kim są ludzie mieszkający w Polsce, że nie reagują na to?
Obserwuj wątek
    • venus99 Re: Hasanie 03.02.12, 19:45
      ja zareaguję:pocałuj mnie w dupę pajacu.
    • sclavus Re: Hasanie 03.02.12, 19:49
      Jednak zacznij brać leki...
      I to wszystkie, jakie ci wpadną w rękę!
    • douglasmclloyd Hasanie i ty przeciwko mnie? nt 03.02.12, 19:52
      • anwad Komorowski robi z Was jawnych idiotów 03.02.12, 19:56
        A Wy swoimi komentarzami potwierdzacie, że nimi jesteście.
        • remik.bz Re: Komorowski robi z Was jawnych idiotów 03.02.12, 20:52
          anwad napisała:

> A Wy swoimi komentarzami potwierdzacie, że nimi jesteście.

Az tak dosadnie to bym ich nie określał. To "twardziele", którzy nigdy nie przyznają sie, że zrobiono ich w konia. (jak z ACTA)
          • douglasmclloyd Re: Komorowski robi z Was jawnych idiotów 03.02.12, 21:07
            remik.bz napisał:

> anwad napisała:
            >
            > > A Wy swoimi komentarzami potwierdzacie, że nimi jesteście.
            >
            > Az tak dosadnie to bym ich nie określał. To "twardziele", którzy nigdy nie przy
            > znają sie, że zrobiono ich w konia. (jak z ACTA)

Chcesz powiedzieć, iż nikt nas nie przekona, że białe jest białe, a czarne czarne?
    • losiu4 Re: Hasanie 03.02.12, 19:56
      a co innego mu zostało jak nie rżnięcie głupa? Sam w tym rosyjskim kręceniu brał udział to musi grać do końca.

Pozdrawiam

Losiu
    • zzarda32 Re: Hasanie 03.02.12, 19:59
      To jedna opinia. Nadużyciem jest porówqnywanie wyniku badania KS przez Milera ( które to badanie składa się z wielu opnii i ekspertyz oraz analiz) z jedną opinia wykonaną na potrzeby śledztwa.
      Pomijam, że porównanie badania wykonanego nie na podstawie kpk ze śledztwem prowadzonym na podstawie kpk - to zwykła ordynarna manipulacja
      To czy był, czy nie był dopiero się okaze - jak widze jużwywieracie presję aby nie było w umorzeniu, że z powodu śmierci sprawcy należy umorzyć postępowanie.
      • douglasmclloyd Re: Hasanie 03.02.12, 20:02
        zzarda32 napisał:

> To jedna opinia.

Otoż to, wszysce z napięciem czekają na raport zespołu Macierewicza.
      • losiu4 Re: Hasanie 03.02.12, 20:39
        taaaa. jak były to takie ekspertyzy i opinie o jakości takiej autopsje prowadzonych przez rosjan... I "dowody" z nieistniejących głosów. Bo chyba nie sugerujesz że odczyt krakowskiego instytutu jest błędny.

Pozdrawiam

Losiu
        • douglasmclloyd Re: Hasanie 03.02.12, 20:42
          losiu4 napisał:

> taaaa. jak były to takie ekspertyzy i opinie o jakości takiej autopsje prowadzo
          > nych przez rosjan... I "dowody" z nieistniejących głosów. Bo chyba nie sugeruje
          > sz że odczyt krakowskiego instytutu jest błędny.

Cieszę się, iż zgadzasz się z odczytem krakowskim, z którego wynika, iż załoga witała kilku generałów, a nie jednego.
          • losiu4 Re: Hasanie 03.02.12, 20:56
            znaczy jak witała?

Pozdrawiam

Losiu
            • douglasmclloyd Re: Hasanie 03.02.12, 21:05
              losiu4 napisał:

> znaczy jak witała?

Zapraszam do lektury.
              • losiu4 Re: Hasanie 03.02.12, 21:11
                juz przeczytałem i zapodałem. Wersje wybiórczej. Jak masz namiar na oryginał daj znać na wątku. CHętnie poczytam, bo poza wersją wybiórczej nie udało mi sie zlokalizować wiele wiecej.

Pozdrawiam

Losiu
          • losiu4 Re: Hasanie 03.02.12, 21:08
            z tego czerpałeś wiedzę?:
            "8.36. Męski głos informuje "... generałowie (?))", a dowódca mówi: "Witamy (?))". Czyżby kapitan witał wysokich rangą wojskowych, i to nie jednego? Przez kilka minut mikrofony nagrywają różne męskie głosy (wymieniam w kolejności): "Uważaj[-] (?))", "Na dzisiaj jest zgoda (?))", No, gdybym to wiedział (?))", "Siadajcie", "...siadaj", "Spokojnie".

O 8.39 padają słowa "Tadek (?)), proszę.....". Na pokładzie było trzech Tadeuszów: gen. Tadeusz Buk, przedstawiciel Rodzin Katyńskich Tadeusz Lutoborski i ordynariusz polowy Wojska Polskiego gen. Tadeusz Płoski."
            m.wyborcza.pl/wyborcza/1,105226,10999454,Grzebanie_w_stenogramie.html
            wybacz, ale raz: jest to wybiórcza, dwa: to co uznałeś za powitanie to sugestia tejże wybiórczej, trzy: co "Tadek(?) proszę"???? siadajcie siadaj spokojnie? Gdzie? Na kolanach? Kto? Po jakim czasie te kwestie po sobie nastepują? Ej, jak będziesz tak wybiórczej wierzył to dziś w trampkach na śnieg wyjdziesz wierzac ze upał na polu...

Pozdrawiam

Losiu
            • losiu4 Re: Hasanie 03.02.12, 21:18
              o jakosci wybiórzej wersji przedstawienia stenogramu znaleziuonego przeze mnie wypowiadać sie nie chce, bo pod palce cisną sie słowa niecenzuralne. Dlaczego tak sądzę? A bo udało mi sie dokopać do "legendy stenogramu, a wygląda ona tak:
              www.fakt.pl/m/faktonline/files/legenda-Instytut.pdf

Pozdrawiam

Losiu
    • hasan.hasankiewicz Tak, słucham! 03.02.12, 20:24
      Kto mnie wołał i w ogóle... osssochosi?!
      • douglasmclloyd Re: Tak, słucham! 03.02.12, 20:29
        hasan.hasankiewicz napisał:

> Kto mnie wołał i w ogóle... osssochosi?!

Wanda woła Hasana, co w błocie utknął.

www.youtube.com/watch?v=3khTntOxX-k
    • piq wądziu, jak zwykle nie rozumiesz, o czym jest,... 04.02.12, 03:21
      ...jak i inne podobne tobie nieuki. Ekspertyza nie stwierdziła, że na nagraniu nie ma głosu Błasika, tylko, że instytut nie jest w stanie udowodnić procesowo, że głos występującego na nagraniu niezidentyfikowanego mężczyzny należy do Błasika. Natomiast na nagraniu jest niezidentyfikowany mężczyzna wymieniający uwagi z załogą oraz z kimś na zewnątrz kabiny pilotów oraz komentujący sytuacje związane z pilotażem.

Smoleńszczycy to jednak patentowane durnie, bo nie jesteś odosobniona w swoich bredniach i zwykłych łgarstwach. A wystarczy przeczytać zapis udostępniony przez instytut.
      • remik.bz Smoleńszczycy to jednak patentowane durnie 04.02.12, 08:13
        piq napisał:

>
        > Smoleńszczycy to jednak patentowane durnie, bo nie jesteś odosobniona w swoich
        > bredniach i zwykłych łgarstwach.

Syn Anny Walentynowicz powiedział coś w tym stylu (cytuję z pamięci)
        "staram się zrozumieć ,ze jest walka polityczna, walka o wpływy, pieniądze, władzę, rozumiem lek przed odpowiedzialnością.
        Ale nie rozumiem dlaczego ciągle natrafiam na drwinę ,kpiny czasem nawet agresję , gdy pytam o Smoleńsk. Ludzie, przeciez ja tam straciłem matkę".
        Piq, jestem pewien,ze nie wiesz kto to Anna walentynowicz. Ale nie "guglaj". To co znajdziesz to i tak będzie dla Ciebie i Tobie podobnych "patentowana durnotą".
        • remik.bz Errata 04.02.12, 08:15
          Winno być "Walentynowicz" , sorry
          • gat45 Erratum 04.02.12, 08:22
            Powinno być - skoro poprawiasz tylko jedną pomyłkę :)

Nie wiem, dlaczego akurat do Ciebie się przyczepiłam, to błąd bardzo rozpowszechniony
            • remik.bz Re: Erratum 04.02.12, 08:40
              gat45 napisała:

> Powinno być - skoro poprawiasz tylko jedną pomyłkę :)
              >
              > Nie wiem, dlaczego akurat do Ciebie się przyczepiłam, to błąd bardzo rozpowszec
              > hniony

Dzięki. Ja tego nie traktuję jako czepienie się tylko jako pomoc.
        • mike.recz Smoleńszczycy to jednak patentowane durnie. 04.02.12, 08:55
          "Zamiast zrozumienia i współczucia mamy kłamstwo i szyderstwo."
          niezalezna.pl/22337-szyderstwo-zamiast-wspolczucia
          I na łamach jakiej gazety wypowiada te słowa młody Walentynowicz?

www.polskieradio.pl/5/3/Artykul/455560,Weekendowa-okladka-GP-Prezydent-zostal-zamordowany-
          I jak nie traktować również jego jako "patentowane durnia" nabijającego kasę Sakiewiczowi choć to określenie wcale nie odnosiło się pierwotnie do niego. Osobiście bardzo mu współczuję z powodu jego straty lecz skoro on nie rozumie kto nakręca kpiny i szyderstwo, to nie poradzę na to nic.
          • remik.bz Re: Smoleńszczycy to jednak patentowane durnie. 04.02.12, 09:08
            mike.recz napisał:

>> I na łamach jakiej gazety wypowiada te słowa młody Walentynowicz?
            >
            Nie ma znaczenia "gdzie" mówi. Ważne "co" mówi.
            Wanda Rutkiewicz zaginęła w Himalajach. Jej matka wbrew tzw "rozumowi" uznała ,że córka gdzieś zyje w jakiejś wiosce w górach. Niegdy nie przestała jej szukać. Czy należy z niej drwić?
            • mike.recz Re: Smoleńszczycy to jednak patentowane durnie. 04.02.12, 09:27
              remik.bz napisał:

> mike.recz napisał:
              >
              > >> I na łamach jakiej gazety wypowiada te słowa młody Walentynowicz?
              > >
              > Nie ma znaczenia "gdzie" mówi. Ważne "co" mówi.
              > Wanda Rutkiewicz zaginęła w Himalajach. Jej matka wbrew tzw "rozumowi" uznała ,
              > że córka gdzieś zyje w jakiejś wiosce w górach. Niegdy nie przestała jej szukać
              > . Czy należy z niej drwić?

Szczególnie można dziwić się Tobie skoro w tym wywiadzie młody Walentynowicz stwierdza jasno:

"- Były trudności z rozpoznaniem ciała Anny Walentynowicz?"

"- Z identyfikacją mamy nie miałem żadnych problemów. Ciało było w całości, rozpoznałem ją natychmiast po twarzy – nie miałem wątpliwości. Mimo to Rosjanie pytali mnie o znaki szczególne, np. blizny pooperacyjne."

Ty natomiast wyjeżdżasz z jakimś kompletnie odjechanym od tego wątku tematem.
    • allspice Re: Hasanie 04.02.12, 09:00
      anwad napisała:

> "Hasaniem" nazwał prezydent Komorowski ujawnienie przez prokuraturę przełomowej
      > ekspertyzy biegłych z krakowskiego Instytutu Ekspertyz Sądowych im. Prof. Jana
      > Sehna, ujawniającą, że - wbrew temu, co napisano w raporcie Anodiny i raporcie
      > Millera - na nagraniu z kokpitu nie ma głosu gen. Błasika. Oto cytat:
      >
      > "Ostatnie wydarzenie, jakim jest opublikowanie opinii biegłych w sprawie bad
      > ającej problem katastrofy smoleńskie
      j poprzez rzecznika prokuratury okręgow
      > ej, jest czymś co też musi co najmniej dziwić. To są sygnały o jakimś
      > hasaniu
      , tak powiem, niejasnych zupełnie motywów w Prokuraturze General
      > nej
      " - powiedział prezydent.
      >
      > Za kogo Komorowski ma Polaków, wypowiadając tak bezczelne słowa? Kim są ludzie
      > mieszkający w Polsce, że nie reagują na to?

"Hasanie' - wskazał na układ dot.katastrofy smoleńskiej.
    • gat45 Mam taką propozycję : 04.02.12, 09:04
      Nie ośmieszajcie się sami, to nikt nie będzie z was kpił.

Chyba ze nie o to chodzi, żeby ten "spór" uspokoić ?
      • remik.bz Re: Mam taką propozycję : 04.02.12, 09:10
        gat45 napisała:

> Nie ośmieszajcie się sami, to nikt nie będzie z was kpił.

A co śmiesznego jest w tym , że ktoś bardzo emocjonalnie podchodzi do śmierci bliskiej osoby, czasami wbrew logice i rozsądkowi?
        • gat45 Re: Mam taką propozycję : 04.02.12, 09:13
          Emocje szanuję, ale nawet one nie powinny usprawiedliwiać rzucania kalumnii i oskarżeń.
          A ośmieszanie się ma niewiele wspólnego ze śmiechem.
          • remik.bz Re: Mam taką propozycję : 04.02.12, 09:19
            gat45 napisała:

> Emocje szanuję, ale nawet one nie powinny usprawiedliwiać rzucania kalumnii i o
            > skarżeń.
            > A ośmieszanie się ma niewiele wspólnego ze śmiechem.

Czy matka Wandy Rutkiewicz (wierząca ,że córka zyje gdzieś w wiosce w Himalajach, szukająca córki) Twoim zdaniem ośmieszła się ?
            • gat45 Re: Mam taką propozycję : 04.02.12, 09:27
              remik.bz napisał:

> Czy matka Wandy Rutkiewicz (wierząca ,że córka zyje gdzieś w wiosce w Himalajac
              > h, szukająca córki) Twoim zdaniem ośmieszła się ?

Naprawdę nie widzisz różnicy ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka