Dodaj do ulubionych

Pajac Binienda!

24.05.12, 12:50
Z całą stanowczością mogę to stwierdzić na podstawia fragmentu tylko jego (jeśli w rzeczy samej tak powiedział) słów:
"Jego zdaniem, brzoza nie mogła odłamać skrzydła w Tu-154M. Przypomniał, że pokazywał swoje badania na polskich uczelniach przed znakomitymi profesorami, a ci podzielili jego pogląd. - Wszyscy oni jednoznacznie powiedzieli - po mojej prezentacji - że brzoza ani piloci nie są przyczyną tej katastrofy - powiedział doradca zespołu Macierewicz. - Także możemy sobie w ogóle darować tę brzozę - dodał.
Teoria Biniendy jest całkowitym zaprzeczeniem wniosków, które znalazły się w się w raporcie komisji Millera.
- Wiem, że nie zrobiłem błędu, moja praca jest perfekt - uważa naukowiec."

Naukowcem w Akron może i jest - z tym nie mam zamiaru dyskutować.
Jednakże takiej kumulacji bzdur jakie zawarte są w przytoczonym fragmencie nawet na tym forum trudno w jednym miejscu znaleźć!

Pozdrawiam miłośników pajaca!
Obserwuj wątek
    • obraza.uczuc.religijnych Re: Pajac Binienda! 24.05.12, 12:57
      A na których polskich uczelniach pokazywał te badania?
      • maccard.3 Re: Pajac Binienda! 24.05.12, 13:58
        obraza.uczuc.religijnych napisał:

> A na których polskich uczelniach pokazywał te badania?

"Na uczelniach" to już nie takie rzeczy pokazywano. O akademikach (też część uczelni) nie wspominając.

Lepiej byłoby wiedzieć, przed którymi naukowcami swoje wyniki prezentował.
      • jot-es49 Na specjalistycznych! 25.05.12, 08:14
        M.in. na UKSW
        Tam wygłosił kazanie!
    • state.of.independence Re: Pajac Binienda! 24.05.12, 15:59
      jot-es49 napisał:

> Naukowcem w Akron może i jest - z tym nie mam zamiaru dyskutować.

Kończąc doktorat, przez rok pracowałam w liceum. I w tym liceum też był naukowiec. Nie, nie - to nie ja zostałam okrzyknięta tym mianem. Naukowcem była pani pedagog, która rozdała uczniom ankiety do wypełnienia, potem na podstawie tych ankiet zrobiła dwie tabelki, trzy wykresy i zaprezentowała wyniki swoich badań naukowych na posiedzeniu rady pedagogicznej.
      • jot-es49 State! 25.05.12, 08:48
        Nie jestem i już na pewno nie będę żadnym naukowcem.
        Zawsze jednak uważałem, że prawdziwy naukowiec, prawdziwy badacz nigdy nie może sobie pozwolić na stwierdzenie, że to co zbadał czy to co odkrył świadczy o jego perfekcyjności. Takie bowiem podejście zamyka przed nim dalszą drogę badawczą. Zawsze uważałem, że w nauce najważniejsza jest chęć poznania, dążenie do odkrycia czegoś nowego ale przede wszystkim rzetelność. No i pewność, że celem jest lepsza przyszłość.

W jego postępowaniu niczego takiego nie widzę niestety.

Jest buta, jest arogancja i samouwielbienie - nie ma nic z badacza...

Dla mnie jest i pozostanie błaznem - jestem w stanie obronić swoje stanowisko przed każdym sądem!
        • state.of.independence Re: State! 25.05.12, 13:24
          Ależ tu nie chodzi o żadną naukę. Trąbię od paru miesięcy, że facet jest cwaniakiem i że chce się wypromować na wielkiego naukowca, korzystając z nagłej okazji. On by się w ogóle tego nie tknął, gdyby nie to, że może zrobić z siebie celebrytę. Teraz będzie tak jeździł po uczelniach i wygłaszał swoje referaty i cieszył się jaki on sławny.

A prawda jest taka, że czasami słuchacze to jakiś spęd pracowników i doktorantów złapanych na korytarzu przez szefa i pogonionych na aulę, żeby mówca nie referował do pustej sali. Bo to raz w swojej karierze nie chciałam, a musiałam słuchać jakiegoś "zagramanicznego" gościa? Dyrektor instytutu, czy dziekan wydziału kazał i nie było gadania.
    • drobnicakurica górą Binienda! 24.05.12, 16:25
      Polscy naukowcy aprobują badania Biniendy. Naukowcy, doktoranci i studenci polskich wyższych uczelni technicznych, zebrani wczoraj na Uniwersytecie Jagiellońskim, po zapoznaniu się z badaniami prof. Wiesława Biniendy dotyczącymi katastrofy smoleńskiej, stwierdzili, że aprobują metodę jego badań. Według symulacji prof. Biniendy - skrzydło samolotu Tu-154 po uderzeniu w brzozę przecięłoby ją, nie naruszając zdolności nawigacyjnych samolotu.

Portal Niezalezna.pl dotarł do najnowszego komunikatu zespołu parlamentarnego ds. katastrofy smoleńskiej pod przewodnictwem Antoniego Macierewicza. W komunikacie czytamy, że wczoraj w Krakowie przyjęte zostało stanowisko o poniższej treści:

Naukowcy, doktoranci i studenci polskich wyższych uczelni technicznych zebrani na Uniwersytecie Jagiellońskim w dniu 23 maja 2012 r., po zapoznaniu się z badaniami prof. Wiesława Biniendy z Uniwersytetu w Akron Ohio USA dotyczącymi technicznych aspektów katastrofy smoleńskiej Tu-154M w dniu 10 kwietnia 2010 r. stwierdzają, że przesądzają one w sposób ostateczny, iż gdyby skrzydło samolotu uderzyło w brzozę, to z pewnością przecięłoby ją nie naruszając zdolności nawigacyjnych samolotu. Oznacza to, że katastrofa ta nie mogła zostać spowodowana na skutek ułamania skrzydła samolotu przez brzozę.

Stanowisko to potwierdzili: prof. dr hab. inż. Janusz Kawecki – Dyrektor Instytutu Mechaniki Budowli Politechniki Krakowskiej, prof. dr hab. inż. Andrzej Michał Oleś – z Wydziału Fizyki, Astronomii i Informatyki Stosowanej Uniwersytetu Jagiellońskiego, prof. dr hab. inż. Jacek Rońda – z Wydziału Inżynierii Metali i Informatyki Przemysłowej Akademii Górniczo-Hutniczej, prof. dr hab. Edward Malec – Dyrektor Instytutu Fizyki, Astronomii i Informatyki Stosowanej Uniwersytetu Jagiellońskiego, prof. dr hab. inż. Piotr Witakowski – z Wydziału Geomechaniki, Budownictwa i Geotechniki Akademii Górniczo-Hutniczej.
      • calun_torunski juz cie dwa razy obsmiali z tymi pisnaukowcami 25.05.12, 08:16
        a ty wklejasz te same bzdety ponownie

ile razy bys nie klamal - to klamstwa smolenskie tylko rosnie i coraz dalej od prawdy
      • jot-es49 Górą! 25.05.12, 12:11
        Rzeczywiście! Górą Binienda!
        Że też ja się zawsze muszę czepiać człowieka!
        Przecież tylko w swoim wystąpieniu potwierdził to o czym ja tu piszę z dawien dawna!
        "Wszyscy oni jednoznacznie powiedzieli - po mojej prezentacji - że brzoza ani piloci nie są przyczyną tej katastrofy ..."

Ani tylko piloci nie są przyczyną - bowiem stoi za nimi i szkolenie i generalicja... i Casa!
        Ani tym bardziej brzoza - bowiem ona jest skutkiem tego pierwszego!

Pewnie dlatego właśnie zgodzili się! Bowiem trudno się nie zgodzić, że skutek nie może być jednocześnie przyczyną!
        • state.of.independence Re: Górą! 25.05.12, 13:27
          jot-es49 napisał:

> Ani tylko piloci nie są przyczyną - bowiem stoi za nimi i szkolenie i generalicja...

A tak, w szczególności generalicja za nimi stała, skoro ktoś (nierozpoznany zresztą) jakiegoś tajemniczego Tadka prosił do kokpitu.
      • you-know-who ale numer... 25.05.12, 17:45

jestem pod wrazeniem.

:-))))
    • obraza.uczuc.religijnych Prokuratura zaprosiła Biniendę 25.05.12, 12:18
      Pan dr pójdzie czy też zrejteruje?
      • jot-es49 Re: Prokuratura zaprosiła Biniendę 25.05.12, 12:32
        A zaproszenie przesłała przez ABW czy CBA?
        • you-know-who Re: Prokuratura zaprosiła Biniendę 25.05.12, 17:47
          mysle ze przedwczesnie.
      • ae911truthorg Artymowicza nie chcą ? 27.05.12, 09:00
        Może boją się, że rzuci w nich kluczami ;))
        Takiego fachowca co obalił suwakiem komputery, a intelektem Polską Normę, nie chcą posłuchać ?
        Be Prokuratura, be !
    • a74-7 Re: Pajac Binienda! 25.05.12, 22:18
      Przydomek pajaca zostawcie dla Palikota .
      W ktorym miejscu Binienda pajacuje ? YKW mam nadzieje ze to juz ogladales ?
      www.tvp.pl/vod/audycje/publicystyka/jan-pospieszalski-blizej/wideo/24052012-2230/7255266
      • don_eugenio Re: Pajac Binienda! 25.05.12, 22:42
        a74-7 napisał:

> W ktorym miejscu Binienda pajacuje ? YKW mam nadzieje ze to juz ogladales ?

no tak ,Macierewicz,Pospieszalski,Marek Dąbrowski,media Rydzyka - a masz może kogoś nie związanego z dawną UBecją?
        • a74-7 Re: Pajac Binienda! 26.05.12, 09:12
          Binienda?
          • don_eugenio Re: Pajac Binienda! 27.05.12, 07:01
            a74-7 napisał:

> Binienda?
            ??? Pomidor?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka