Dodaj do ulubionych

Kto ma uszy niechaj słucha

29.10.13, 15:30
Kto ma oczy niechaj ogląda: vod.gazetapolska.pl/5514-zobacz-szczegoly-najnowszych-ustalen-prof-chrisa-cieszewskiego

To relacja na żywo z posiedzenia Zespołu Parlamentarnego ds. Zbadania Przyczyn Katastrofy TU-154 M, podczas którego prof. Chris Ciszewski (University of Georgia) przedstawia szczegóły swoich ustaleń.
Obserwuj wątek
    • tw_wielgus Re: Kto ma uszy niechaj słucha 29.10.13, 15:33
      Czy to ten profesor, który potrzebuje jeszcze paru lat życia środków finansowych i intensywnych badań naukowych żeby odkryć istnienie GPS'ów?
      • pan.nikt Re: Kto ma uszy niechaj słucha 29.10.13, 15:41
        POLECAM LARYNGOLOGA.
        Może coś coś uratuje, może aparacik zasugeruje.

Ciszewski dość precyzyjnie powiedział o GPS
        • tw_wielgus Re: Kto ma uszy niechaj słucha 29.10.13, 16:10
          W takim razie już wie że istnieje to skomplikowane urzadzenie. Dzięki Bogu! Niech bedzie chwała Najwyższemu!
          A wie do czego służy?
          • pan.nikt Re: Kto ma uszy niechaj słucha 29.10.13, 16:18
            on wie, szkoda,że ty nie wiesz
            nie wiesz, nie słyszysz, a się mądrzysz
    • indeed4 GW jest jednak niezastąpiona 29.10.13, 15:37
      www.polskatimes.pl/artykul/1027083,afera-fotogrametryczna-gw-obnaza-manipulacje-czy-sama-probuje-manipulowac,id,t.html

akurat brałem udział w tej łomotaninie na twitterze i widziałem, jakie ściemy walił Imielski. Gorsze niż "Kirk Douglas" Ciszewski ;-)
      • absurdello "Uwielbiam" słuchać patriotów co to w 20 lat 29.10.13, 16:00
        zapominają swojego języka ojczystego (w końcu p. Cieszewski wyjechał na Zachód jako dorosły człowiek, a nie jako dziecko)

Mam wuja w Kanadzie, mieszka tam od 1963 roku i tak nie kaleczy języka polskiego jak przyjeżdża do Polski (a nie robi tego zbyt często).
    • snajper55 Ten twój "profesor" to jedynie dr (Ph.D.) /nt 29.10.13, 15:39
      anwad napisała:

> Kto ma oczy niechaj ogląda: vod.gazetapolska.pl/5514-zobacz-szczegoly-najnowszych-ustalen-prof-chrisa-cieszewskiego
      >
      > To relacja na żywo z posiedzenia Zespołu Parlamentarnego ds. Zbadania Przyczyn
      > Katastrofy TU-154 M, podczas którego prof. Chris Ciszewski (University of Georg
      > ia) przedstawia szczegóły swoich ustaleń.
      >
      • indeed4 W USA profesorami nazywa się wykładowców 29.10.13, 15:52
        stopień naukowy "profesor" nie istnieje, podobnie zresztą jak w Polsce.

Jeśli nie wierzysz zapytaj prof. Bartoszewskiego i prof. Magdaleny Środy ;-)
        • snajper55 A w Polsce nauczycieli w podstawówce 29.10.13, 21:32
          indeed4 napisał:

> stopień naukowy "profesor" nie istnieje, podobnie zresztą jak w Polsce.
          >
          > Jeśli nie wierzysz zapytaj prof. Bartoszewskiego i prof. Magdaleny Środy ;-)

Profesor w Polsce to tytuł naukowy. Tylko ci, którzy go mają mają prawo dodawać go przed nazwiskiem.

Profesor w Polsce (i nie tylko) to także nazwa stanowiska. Ci, którzy pracują na stanowisku profesora nie mają prawa dodawać go przed nazwiskiem.

Dlatego napisanie "prof. Cieszewski" jest kłamstwem, gdyż dr. Cieszewskie nie ma tytułu profesora.

S.
          • absurdello Podobnie jak i profesorzy na Beee 30.10.13, 11:01
            Binienda i Baden ;))
    • indeed4 "Binienda i Gieras są jak z innej planety 29.10.13, 15:46
      w porównaniu z tymi tak zwanymi ekspertami Laska" - Cieszewski teraz ;-)))

No proszę - początek i już jest wesoło!
      • platfusy.do.paki Ja mam takie pytanie 29.10.13, 15:52
        Dlaczego ty zawsze podniecasz się praktycznie wyłącznie pierdołami?

Clou sprawy to obalenie wyliczeń Cieszewskiego dotyczących położenia drzewa a nie przepychanki na poziomie Monisi Olejnik.
        • indeed4 Re: Ja mam takie pytanie 29.10.13, 16:00
          A czym mam się podniecać? Od pierwszego referatu wiadomo, że to taka sama ściema jak symulacje bez danych Biniendy ;-) Gość dziś za brzozę wziął jakieś krzaki...
          • platfusy.do.paki Re: Ja mam takie pytanie 29.10.13, 16:04
            Myślę, że twój dziennikarski "warsztat" już w tej chwili mógłby zrobić z ciebie dziennikarza GW. Śmiejesz się z czegoś do czego sam pasujesz jak ulał.
            • indeed4 Re: Ja mam takie pytanie 29.10.13, 16:33
              No ale co ja na to poradzę, że świat nauki uparł się ośmieszać na oczach milionów widzów ;-) Jak nie Binienda, Artymowicz czy inny "wybitny ekspert badania katastrof" to znowu ten...
    • m.c.hrabia Re: Kto ma uszy niechaj słucha 29.10.13, 15:48
      co za przyjemność pensjonariuszy psychuszki podglądać.
      • pan.nikt Re: Kto ma uszy niechaj słucha 29.10.13, 15:56
        Pielęgniarz wziął cię na spacer po ośrodku w którym przebywasz??
        • m.c.hrabia Re: Kto ma uszy niechaj słucha 29.10.13, 16:00
          nie,
          pielęgniarze obstawiają sabat zespołu mam luzik.
    • anwad Główna konkluzja 29.10.13, 16:02
      Raport Millera jest fałszywy, ponieważ według tego raportu to brzoza była przyczyną katastrofy smoleńskiej, a tymczasem - jak wynika ze zdjęć satelitarnych - ta brzoza była już złamana 5 kwietnia 2010 r. Trzeba wznowić komisję ds. badania przyczyn katastrofy.
      • m.c.hrabia Re: Główna konkluzja 29.10.13, 16:06
        a konkluduj sobie ,konkluduj gołębico tyle twego.

przecież byśmy zbankrutował gdyby po każdej konkluzji jakiegoś idioty trzeba by komisje na nowo uruchamiać.
        • absurdello Ciekawe po co "prof" Binienda 30.10.13, 11:03
          symulował z takim nakładem sił i środków zderzenie z brzozą, której jakoby nie było ? ;))
      • platfusy.do.paki Zadanie dla Laska 29.10.13, 16:07
        1. Udowodnić, że brzoza stała 10 kwietnia tam gdzie miała stać,
        2. Uzyskać od MON pełen dostęp do dokumentacji technicznej TU-154M 101, wprowadzić dane i udowodnić, że taka brzózka niszczy skrzydło,
        3. Udowodnić matematycznie, że obcięcie skrzydła powoduje taką różnicę w sile nośnej na obu skrzydłach, że samolot obraca się o 180 stopni,
        4. Udowodnic, że upadek do góry kołami powoduje takie rozczłonkowanie konstrukcji przy tych prędkościach.

I to by było tyle.
        • m.c.hrabia Re: Zadanie dla Laska 29.10.13, 16:11
          oglądasz za dużo Macierewicza ,zidiociałeś do reszty.

naprawdę nie rozumiesz ,że Lasek nic nie musi ,że wasze pierdy ma głęboko......
          Raport jest i kropka.
          Teraz czekamy na koniec śledztwa i tyle .
          • platfusy.do.paki Re: Zadanie dla Laska 29.10.13, 16:13
            Jak chce uratowac dupę to musi.

Przecież już niedługo twojego idola Tuska wypali się gorącym żelazem, że śladu po nim nie będzie. Lasek może się jeszcze próbować uratować.
            • m.c.hrabia Re: Zadanie dla Laska 29.10.13, 16:18
              Lasek może się jeszcze próbować uratować.

mogę ci powiedzieć gdzie Lasek i Tusk mają wasze pierdy o żelazach, ale będziesz musiał szybko czytać bo giwi wytnie.
              • platfusy.do.paki Re: Zadanie dla Laska 29.10.13, 16:21
                ciebie też niedługo wypali się gorącym żelazem.
                • absurdello Czy to groźby z gatunku 30.10.13, 11:05
                  karalnych ?
        • obraza.uczuc.religijnych Zadanie dla Cieszewskiego: 30.10.13, 08:32
          1. Pojechać do Smoleńska i ustalić współrzędne brzozy,.
          2. Udowodnić że zdjęcie które pokazuje jest z 5 kwietnia.
      • tw_wielgus Re: Główna konkluzja 29.10.13, 16:13
        Nie Skarbie! Według raportu to nie brzoza była przyczyną. Zgaduj dalej cukiereczku.
        • platfusy.do.paki Re: Główna konkluzja 29.10.13, 16:16
          Wg raportu była bezpośrednią przyczyną.

"O godz. 6:41:02,8 na wysokości 1,1 m nad poziomem lotniska, w odległości 855 m od
          progu DS 26, samolot zderzył się lewym skrzydłem z brzozą o średnicy pnia 30-40 cm,
          w wyniku czego nastąpiła utrata około 1/3 długości lewego skrzydła. Spowodowało to
          wejście samolotu w niekontrolowany obrót w lewą stronę.
          O godz. 6:41:05 KL wydał komendę: „Ухoд нa втoрoй крyг!” („Odejście na drugi
          krąg!”). Samolot znajdował się wtedy w odległości 698 m od progu DS 26, kontynuując obrót
          w lewo.
          Zderzenie samolotu z ziemią nastąpiło o godz. 6:41:07,5 w pozycji odwróconej.
          Bezpośrednio przed upadkiem samolot poruszał się po torze nachylonym do ziemi pod kątem
          10-12º z kursem 240º i prędkością 260 km/h.
          "
          • tw_wielgus Re: Główna konkluzja 29.10.13, 16:18
            Jedną z... platfusie.
            • platfusy.do.paki Re: Główna konkluzja 29.10.13, 16:20
              Była bezpośrednią przyczyną uszkodzenia samolotu tak - ponoć - dotkliwego, że maszyny nie można już było wyprowadzić.

Czytanie ze zrozumieniem się kłania.
              • absurdello Było ostatnią z przyczyn 30.10.13, 11:08
                te przyczyny wcześniejsze spowodowały, że samolot znalazł się na NIELEGALNEJ wysokości w zakresie pni drzew, a styk z nimi żadnej konstrukcji nie robi dobrze.

W kilka sekund nie opanujesz samolotu z takimi uszkodzeniami, których dodatkowo zakresu dokładnie nie znacz, więc nawet nie wiesz jak z nimi walczyć (pomijając już to, że tego się nawet na symulatorach nie ćwiczy).
            • anwad Re: Główna konkluzja 29.10.13, 16:22
              Była przyczyną, skoro jeszcze przed katastrofą była złamana?
              • obraza.uczuc.religijnych Re: Główna konkluzja 30.10.13, 08:33
                Przecież nikt nie udowodnił że przed katastrofą byłą złamana. Cieszewski nie ustalił w Smoleńsku współrzędnych brzozy i nie wykazał że zdjęcie które pokazuje jest z 5 kwietnia.
      • jot-es49 Wbij sobie do głowy raz na zawsze! 29.10.13, 16:21
        anwad napisała:
        > Raport Millera jest fałszywy, ponieważ według tego raportu to brzoza była przyc
        > zyną katastrofy smoleńskiej,
        a tymczasem - jak wynika ze zdjęć satelitarnych -
        > ta brzoza była już złamana 5 kwietnia 2010 r. Trzeba wznowić komisję ds. badani
        > a przyczyn katastrofy.

Brzoza, skrzydło i inne pierdółki były skutkiem katastrofy a nie jej przyczyną!
        Kiedy to pojmiesz - napisz!
        • a74-7 Re: Wbij sobie do głowy raz na zawsze! 29.10.13, 21:10
          "wbij sobie do glowy " a feee ,jotek .
          Rozumiem ze stosujesz metode : nic na sile , lekko mlotkiem ;-)
          Dziwna ta krajowa "demokracja ".
          Uzyj lepszych argumentow ,zeby anwand przekonac ,
          Na szczescie nie wszyscy pozwola sobie wbic mlotkiem jedyna i sluszna "prawde",
          Fajnie kiedy kazdy moze miec swoje zdanie , niezaleznie jak bardzo rozni sie od np twojego , czyz nie ?
          • hal9000 Re: Wbij sobie do głowy raz na zawsze! 30.10.13, 23:33
            Fajnie kiedy kazdy moze miec swoje zdanie , niezaleznie jak bardzo rozni sie od np twojego , czyz nie ?

Masz zupełną rację. Jeżeli masz taką ochotę to możesz wierzyć, że Ziemia jest płaska albo, że świat został stworzony mniej więcej 6000 lat temu ;)
      • obraza.uczuc.religijnych Re: Główna konkluzja 30.10.13, 08:31
        Niech Cieszewski udowodni że zdjęcia które pokazuje są z 5 kwietnia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka