Dodaj do ulubionych

Obwiniam komisje Millera/Laska o zaniedbania

04.01.14, 09:34
podstawowe

jak twierdzil Miller Lasek

podstawowym zadaniem komisji było wykrycie przyczyny "katastrofy"
i na tej podstawie\
wydanie stosownych zalecen aby uniknąc podobnych w przyszłosci

Niestety komisja nie zidentyfikowała nie nazwała oczywistego błedu pilotów
- trzymajac się oficjalnych danych z raportu

Otóż:

nie zagladałem przedtem specjalnie do zapisów z rejestratorów
wskaźników , przyrzadów pokladowych
- sadziłem że fachowcy eksperci wszystko z nich wyczytają

ok 8:39:55
nastepuję nagły spadek mocy silników
obroty turbin niskiego ciśnienia spadaja z 67,2% do ok 40% po dalszych sekundach do 33,8%

minimum dla bezpiecznego lotu po scieżce schodzenia wynosi powyżej 70%

ten Tu-154 pobił rekord swiata w szybowaniu na glissadzie
bez silnika ( mały gaz pomijamy bo przy klapach 36 opory są zbyt duze aby taki ciag - obroty 33,6%- mógł sensownie pchac samolot i to przez 40 sekund)

była w przeszłosci katastrofa Tu-154 w której fragment lotu po glissadzie jest analogiczny jak w Smoleńsku- wspomniania już przez Amielina w 2010 roku

Norylsk 1981 rok
Обoрoты пo кoнтyрy низкoгo дaвления yменьшилиcь c 79% дo 53%, т.е. пoчти дo мaлoгo гaзa. Этoт режим рaбoты двигaтелей coхрaнялcя в течение 15 cекyнд.

15 sek wystarczyło aby przy wiekszym ciągu niż Tu-154 w Smolensku
samolot zaczał opadac i konieczna była ingerencja pilotów
piloci podchodzili identycznie jak ci w Smoleńsku ustawiony automat ciagu
pochylenie korygowali ręcznie

komisja winna była sformułowac nastepujace wniosek:

1. Dla samolotu Tu-154 zakazuje sie podchodzenia do lądowania na lotniskach bez ILS przy włączonym automacie ciagu a przy ręcznym sterowaniu kątem pochylenia gdyz
autoamt może przy odebraniu okreslonych sygnalów o szybkości , kącie pochylenia spowodowac niezbezpiedczne zmiany reżimu pracy silników co prowadzi do katastrofy.

.
Obserwuj wątek
    • mariner4 Spadaj idioto. 04.01.14, 09:39
      Załóż sobie forum i wypisuj te bzdury.
      M.
      • niegracz Re: Spadaj idioto. 04.01.14, 09:46
        mariner4 napisał:

> Załóż sobie forum i wypisuj te bzdury.
        > M.
        .
        nie masz nic konkretnego do powiedzenia
        spadaj idioto

i] Ludzie nie mający wiedzy są podatni na manipulacje mediów.
      • zuzkazuzka111 sam jesteś idiota. 04.01.14, 09:48
        nędznie opłacany przez GW pacan internetowy.
        • indeed4 Zdrajca broni zdrajcy. 04.01.14, 10:07
          To był wybuch! Podmieniono próbki

wyborcza.pl/1,75478,15204342,Macierewicz__Podmieniono_probki.html

Koniec tematu.
          • zuzkazuzka111 Re: Zdrajca broni zdrajcy. 04.01.14, 10:09
            Znaczy.. ty bronisz kogo?
            Millera? Laska? WSI?
            Kogo bronisz?
            • indeed4 Nie pisz do mnie. 04.01.14, 10:12
              Ze zdrajcami Polski nie gadam.
              • zuzkazuzka111 Re: Nie pisz do mnie. 04.01.14, 10:57
                indeed4 napisał:

> Ze zdrajcami Polski nie gadam.

Gadasz i to z chęcią :-)) przy okazji każdego wpływu na r-k za tą pisaninę na FK...

taki z ciebie sprzedajny... ;-) ... współpracownik...
                • indeed4 Re: Nie pisz do mnie. 04.01.14, 11:51
                  Płatnym współpracownikiem jesteś ty i niegracz. Obaj nie rozumiecie, że prawda o zamachu i śmierci prezydenta Lecha Kaczyńskiego to kwestia racji stanu. Dojść do niej może tylko pan Macierewicz, dlatego każdy szanujący się Polak ma obowiązek głosować na pana Macierewicza i PiS.
          • magdolot Re: Zdrajca broni zdrajcy. 04.01.14, 10:22
            indeed4 napisał:

> To był wybuch! Podmieniono próbki
            >
            > rel="nofollow">wyborcza.pl/1,75478,15204342,Macierewicz__Podmieniono_probki.html

Macierewiczowi podmieniono głowę. Czas zacząć śledztwo.
            • indeed4 Re: Zdrajca broni zdrajcy. 04.01.14, 10:38
              forum.gazeta.pl/forum/w,28,148813953,148814566,Re_Zdrajca_broni_zdrajcy_.html
          • indeed4 Re: Zdrajca broni zdrajcy. 04.01.14, 10:37
            Pan wiceprezes Macierewicz mówi, że "próbki dotarły do Polski, zostały przebadane, lecz wyniki analiz zostały ukryte i dlatego podjęto decyzję pobrania nowych".

PiS znajdzie te schowane próbki. Kiedy Jarosław Kaczyński dojdzie do władzy prawda o zamachu wyjdzie na jaw.

• sclavus Re: sam jesteś idiota. 06.01.14, 12:02
          ... tobie też w główeńce wybucha???
    • indeed4 Post jest nieważny. 04.01.14, 09:53
      Brak adnotacji o tym, że "TU-154 nie zostawia śladów na ziemi, a taki Boenig 767 i owszem i to w górskiej glebie".

Podpisano: Forumowa Komisja Weryfikacyjna
      • sclavus indeed?? :D n/t 06.01.14, 12:05

• zgred-zisko Re: Obwiniam komisje Millera/Laska o zaniedbania 04.01.14, 09:56
      Jak się Lasek o tym dowie, to się chyba załamie!
      Ale przynajmniej piloci pozostałych TU154 (w liczbie 0) będą wiedzieli, że od glissanda lepsze jest murmurando.
      • jan.urbaniak1 Tych troje co się uratowało nadal błądzi po lasach 04.01.14, 10:18
        zgred-zisko napisał:

> Jak się Lasek o tym dowie, to się chyba załamie!
        > Ale przynajmniej piloci pozostałych TU154 (w liczbie 0) będą wiedzieli, że od g
        > lissanda lepsze jest murmurando.
        Ostatnio widział ich Pan Minister Macierewicz Antoni w okolicach Leska. Leska !!! anie Laska !!!
        • calun_torunski Tych troje to niegracz, ruskazuzka i truporg 04.01.14, 10:29
          choć wygląda na to ze ruskazuzka i truporg chodza w jednym ubraniu
          • jan.urbaniak1 Re: Tych troje to niegracz, ruskazuzka i truporg 04.01.14, 10:34
            calun_torunski napisał:

> choć wygląda na to ze ruskazuzka i truporg chodza w jednym ubraniu
            Tak podejrzewałem, że niegracz błąka się po forum. Ostatnio widziano go w dziale "Świat" a później zniknął w "Prasa i media" W "towarzyskie" już go nie chcą bo mówią, że pedofil i w dodatku ksiądz !
        • sclavus ... kawał drogi zrobili!! ;) n/t 06.01.14, 12:04

• bogucjusz [zieeew] A obwiniaj sobie... n/t 04.01.14, 10:32
    • behemot17-13 Re: Obwiniam komisje Millera/Laska o zaniedbania 04.01.14, 10:45
      no proszę, towarzystwo wzajemnej adoracji tak oczadziało, że pomyliło działy. niegracz i zuzka, jest dział w którym można się produkować do woli. no chyba, że desant na fk, w ramach ćwiczeń z propagandy?
    • 1zzarda Re: Błąd podstawowy komisja Millera nie była od 04.01.14, 10:53
      ustalania przyczyn a przynajmniej ni to jest jej głównym zadaniem! Podstawowym zadaniem było opracowanie zaleceń mających zapobiec tego rodzaju zdarzeniem w przyszłości! I z tego w 100% się wywiązała. Natomiast zespół Antka robi wszystko aby zaciemnić obraz, usprawiedliwić winnych i w dupie ma co się stanie w przyszłości!
    • adam111115 Re: Obwiniam komisje Millera/Laska o zaniedbania 04.01.14, 11:11
      No to gdzie jest kokpit trollu?
      • 1zzarda Re: Obwiniam komisje Millera/Laska o zaniedbania 04.01.14, 11:44
        Zabrali helikopterem?
        • m.c.hrabia Re: znalazłem kokpit 04.01.14, 12:04
          www.wprost.pl/F/pic.php?T=news&P=161710&w670=1&brt=1
    • niegracz Opinia radziecko/rosyjskiego specjalisty 05.01.14, 09:45
      doswiadczonego pilota Tu-154 Jerszowa

autora ksiązek instruktażowych o lataniu Tu-154
      • m.c.hrabia Re: Opinia radziecko/rosyjskiego specjalisty 05.01.14, 10:02
        fizycznie niemożliwe jest aby

ja do niedawna też tak myślałem ,
        aby istniał taki idiota jak ty, ale się myliłem
        • niegracz Re: Opinia radziecko/rosyjskiego specjalisty 05.01.14, 11:55
          m.c.hrabia napisał:

>
          > ja do niedawna też tak myślałem ,
          > aby istniał taki idiota jak ty, ale się myliłem
          ..
          dokładnie m.c.hrabio dokładnie :)))) spojrz w lustro

- Nie wiedziałem ,ze na świecie jest tylu idiotów dopóki nie zjarzałem do internetu.
          S.Lem.

( tylu nie znaczy że mało, że jednostki\
          tylu w tym pzypadku znaczy tak wielu , zdecydowana większość... to niestety prawda

• niegracz Sprawdziłem 06.01.14, 10:12
      Sprawdziłem
      nigdy w historii lotów żaden samolot nie podchodził do lądowania po ścieżce przez 40 sek
      na minimalnym gazie. Jedyny który sie zblizył do wyniku to ten Tu-154 który przy obrotach 52% po 15 sekundach zszedł poniżej scieżki i uległ katastrofie.
      Tak tylko na wszelki wypadek sprawdziłem- bo to fizycznie niemozliwe.
      ( Przejrzałem wiele raportów z katastrof i zdarzeń , zalecen technicznych etc.)

Dla każdego typu samolotu sa podane konkretne obroty na scieżce.
      I tak np boeing 727 to ok 70%
      Boeing 727
      The 50-foot call was made 12 seconds and 2,500 feet
      beyond the threshold. Engine throttles were
      reduced from 75 per cent N1 to idle thrust, about
      14 seconds after threshold crossing.

Boeing 737 To min ok 50%
      For flap 30, start with 55% N1, then adjust as required.
      Set flaps to 30. Set power between 53 and 58 percent N1.
      • m.c.hrabia Re: Sprawdziłem 06.01.14, 10:18
        sprawdzaj dalej , sprawdzaj,
        tylko dupy nie zawracaj ,macie swe psychodeliczne forum (katastrofa smoleńska) i tam się onanizuj.
      • erte2 Re: Sprawdziłem 06.01.14, 11:17
        Zaraz zaraz - no to jak to w końcu było ? Błąd pilotów czy seria wybuchów ? Nieszczęśliwy wypadek czy zamach ? Sztuczna mgła, podejście do lądowania przy braku warunków - a może cukier w paliwie ?
        • adam111115 Re: Sprawdziłem 06.01.14, 11:24
          Nie zapominaj o, moim zdaniem, najlepszej teorii. Czyli zostali porwani dziewiątego kwietnia i wywiezieni na Syberię, a Smoleńsk to tylko inscenizacja
          • dystans4 Re: Sprawdziłem 06.01.14, 11:37
            To kolejny przykład zdrady wartości i w ogóle, żeby nie było nic.
            Był zamach, o czym agitator niegracz pisał nie raz, a najlepszą i słuszną, jedynie słuszną teorią jest moja, o sprężonej próżni. Tak! To POtwornie sprężona próżnia była narzędziem zamachowców, Tuska i Putina.
            Niegracz zapomniał?
            • erte2 Re: Sprawdziłem 06.01.14, 13:26
              dystans4
              Przyznam że hipoteza o "sprężonej próżni" nader ciekawa jest. To wiele tłumaczy - nagły spadek mocy silników, utrata siły nośnej powodujaca niekontrolowany spadek o 100 metrów, chwilowa niepoczytalność pilotów...Bardzo, bardzo interesujące...
              • dystans4 Re: Sprawdziłem 06.01.14, 13:41
                Jest tu:
                forum.gazeta.pl/forum/w,28,126400644,126400644,Prawdziwy_przebieg_zamachu_8211_redakt_Rzepy_dedykuje.html

Jest klarowna i spójna i tłumaczy znacznie więcej, a jej potencjał wydaje się wciąż nie w pełni wykorzystany.
    • sclavus jeszcze nie masz dość? 06.01.14, 12:01
      produkowania własnych bzdetów?
      Toż nawet Twój Dziennik przyznał już, że nie było wybuchów...
      ... i ciągle tylko w twoim łbie wybucha i wybucha...
      ... i jak tu nie ... uFielbiać tÓmaństFa???
      • dystans4 Re: jeszcze nie masz dość? 06.01.14, 13:52
        Zupełnie serio.
        Słuchaczki i słuchacze RM już tego nie kupują.
        Niech PiSze. Robi już tylko antypropagandę kłamstwa.
        A coś czuję, że jak tak dalej pójdzie a PiS nie będzie miał miażdżącej przewagi w rankingach (a może nie mieć), w 2015 usłyszymy coś takiego, jak w 2001 o Krzaklewskim.
        Wiele zależy od wyniku SP do europarlamentu. Alternatywą może być i Gowin.
    • niegracz Obwiniam komisje Millera/Laska o pisanie bzdur 06.01.14, 18:57
      Jak to jest w modzie pisać- za pieniadze podatników.

Dodatkowe wolne, dodatkowy czas na przeczytanie Załacznika...

Załacznik do raportu-
      opis półbeczki:
      Przy przechyleniu około -35° , po pokonaniu około 80 m od chwili utraty fragmentu
      lewego skrzydła

Fizycznie niemożliwe, aby w ciagu 1 sek samolot przechylił sie o ok 32,5 stopni rozpoczynając od predkosci obrotowej bliskiej 0.

Jednoczesnie Tab 1 podaje że w odległosci ok 60 m od brzozy samolot miał kąt przechylenia 90 stopni ( wielkosc wyliczona) - to już kompletna bzdura.

( jednoczesnie raport podaje ze na odcinku ok 100m od punktu 616 do 518m od pasa samolot przekręcił sie tylko o 20 stopni )

Powstałe, na skutek utraty końcówki lewego skrzydła, niezrównoważenie siły nośnej nie było możliwe do skorygowania wychyleniem lotki prawego skrzydła. Zapoczątkowało to obrót samolotu w lewo względem osi podłużnej z jednoczesną zmianą kierunku lotu około 3,5°

Fizycznie niemozliwe aby nastąpiła jednoczesna zmiana kierunku lotu -brak siły która byłaby w stanie zmienić momentalnie kierunek ruchu tak cieżki obiektu o takim pędzie
      " zasada zachowania pędu"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka