Dodaj do ulubionych

25 000 euro spadku

08.10.06, 16:42
Witam, podpiąłem się z tym tematem pod ...Internauci z Miedzyrzeca, ale niektórzy z was mogą nie zauważyć mojego wpisu, toteż podjąłem nowy temacik @Darczyńcy dla L.O.@. Jestem absolewentem międzyrzeckiego L.O. z roku 1998 i jak wspominam mury ogóla to mi się przypominają same miłe chwile sic! prawie, poza uczeniem się na pamięć geografii u Fałka :))), chociaż z drugiej strony każdy ma swoje sposoby uczenia. Szczerze powiedziawszy to pamiętam jeszcze 1 lekcję z I klay gegry, siatka geograficzna - to wyobrażony na mapie układ równoleżników i południków....hehhe:)) troche schodzę z tematu, tak więc podziwiam tego gościa za to co zrobił, pracował na zachodzie przez ponad 20 lat i przekazał sporą częśc kasy na swoje dawne L.O. Ciekawe co go zmotywowało do takiego czynu... zapewne tęsknota za miejscem, w których spędził najlepsze chwile swego życia. A biblioteka L.O wyglądała te 10 lat temu jak domek babajagi, nie mam pojęcia jak wygląda teraz ale zapewne przyda się jej remont oraz lepsze wyposażenie. Pozdrwienia
Obserwuj wątek
    • pqp Re: 25 000 euro spadku 09.10.06, 11:28
      Teraz ta biblioteka nie wygląda wogóle bo już jej tam nie ma :) chyba
      przeniesiona została tam gdzie była plastyka pani Fronc :) pozdrówka z mca
      • informatyk11 Re: 25 000 euro spadku 15.12.06, 18:47
        Tak złożyło się, że absolwent międzyrzeckiego LO - dinozaur (rocznik sprzed 1070
        r), "wdepnął" na to forum.

Informuję wiec Zainteresowanych, że aczkolwiek zdarzyło mi się pracować na rzecz
        kapitalistów (oj, bardzo daleko od Polski), to jednak nie jestem autorem owego
        SZCZODREGO GESTU na rzecz mojego LO, o którym tutaj przeczytałem.

Sumę sporo przewyższającą owe 25 000 euro, zainwestowałem we własną rodzinę.
        Wykształcenie dzieci, miejsce do życia (dom) zjadło wszystkie pieniadze więc na
        nic wiecej nie starczyło. Nawet nie mam samochodu i do pracy (6 km) zasuwam
        piechotą.

Jestem pod wrażenie tego gestu. Bardzo chciałbym osobiście poznać
        Darczyńcę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nie plotka ci to?

an_mor@wp.pl mój e-mail

Moi nauczyciele z LO to:

Faja - Biologia, Zoologia
        Gawron - niemiecki
        Leks - fizyka
        Fałek (św. pamieci Ojciec obecnego belfra) - wf
        Niewęgłowska - polski
        Sójka - chemia
        Paluszkiewicz - matematyka
      • informatyk11 Re: 25 000 euro spadku 15.12.06, 18:56
        Tak złożyło się, że absolwent międzyrzeckiego LO - dinozaur (rocznik sprzed 1070
        r), "wdepnął" na to forum.

Informuję wiec Zainteresowanych, że aczkolwiek zdarzyło mi się pracować na rzecz
        kapitalistów (oj, bardzo daleko od Polski), to jednak nie jestem autorem owego
        SZCZODREGO GESTU na rzecz mojego LO, o którym tutaj przeczytałem.

Sumę sporo przewyższającą owe 25 000 euro, zainwestowałem we własną rodzinę.
        Wykształcenie dzieci, miejsce do życia (dom) zjadło wszystkie pieniadze więc na
        nic wiecej nie starczyło. Nawet nie mam samochodu i do pracy (6 km) zasuwam
        piechotą.

Jestem pod wrażenie tego gestu. Bardzo chciałbym osobiście poznać
        Darczyńcę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nie plotka ci to?

an_mor@wp.pl mój e-mail

Moi nauczyciele z LO to:

"Faja" - Biologia, Zoologia
        "Gawron" - niemiecki
        Leks - fizyka
        Fałek (św. pamieci Ojciec obecnego belfra) - wf
        Niewęgłowska - polski (rewelacyjna Nauczycielka)
        Sójka - chemia
        Paluszkiewicz - matematyka (świetny Nauczyciel)
        Borowik - historia (nedzny nAUCZYCIEL)
        jakiś_tam głąb_partyjny - geografia (nalezy zapomnieć jak najszybciej)
        o innych nie beęę pisał bo - przepraszam, ale nie pamietam.

Być może świadectwo maturalne pomoze mi odświeżyć pamięć.

Wspaniałe czasy przeżyłem w tym liceum. Całe cztery bite lata życia, jakże
        wspaniałego!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka