Dodaj do ulubionych

gdzie wesele w Białej Podlaskiej lub okolicach??

• bjkor Re: gdzie wesele w Białej Podlaskiej lub okolica 20.05.09, 06:14
      nie czytamtego wątku bo wesele mam za sobą. Ale byłem na imprezie w zajeździe w Horoszkch, dawna szkoła i stanica harcerska. POLECAM. Żarcie naprawdę OK obsługa też , Las, cisza, pokoje fajne
    • sand123 Wesele w Habibi 15.06.09, 14:23
      Witam. Sezon weselny w pełni, więc ponawiam pytanie o restaurację
      Habibi. Planuję tam przyjęcie weselne i jestem ciekawa opinii osób,
      które były w tym lokalu na weselu.
      Dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam
      • ktopytanie Re: Wesele w Habibi 23.07.09, 08:39
        Osobiście nie byłam ale byli moi rodzice. Sala w sumie fajna, klimatyzowana, wszystko ładnie podane jedyne na co "narzekali" to jedzenie ale z tym to wiadomo jedni lubią ostre przyprawy a inni łagodne. Rosół był pyszny taki domowy ale np. ryż podany do jednego zdań rozgotowany :( Jedzenie to jak się im uda
    • 19rosa Karczma Kalina 23.07.09, 08:52
      Myślę, że warto rozważyć to miejsce. Co prawda nie miałam tam wesela tylko inną uroczystość rodziną ale było super. Jedzenie bardzo smaczne - gorąco polecam solankę. Owoce i cisto zapewniają swoje. Dodam, że ciasto jest prawdziwe domowe a nie wszystko na jedno kopyto różniące się jedynie kolorem. Tort owocowy, który tam jedliśmy był rewelacyjny, poszedł do ostatniego kawałeczka a to rzadko się zdarza. Miła obsługa. Jest gdzie wyjść jak ktoś chce się przewietrzyć. Plac zabaw dla najmłodszych, także maluchy mają dodatkowe zajęcie. Obok jest hotel gdyby ktoś chciał przenocować gości.
    • mar-bas Hotel Capitol W Białej 02.08.09, 13:33
      Co sądzicie o weselach organizowanych w Hotelu Capitol w Białej Podlaskiej?
      • cafe_tee Re: Hotel Capitol W Białej 03.08.09, 00:02
        mar-bas napisał:
        > Co sądzicie o weselach organizowanych w Hotelu Capitol w Białej >Podlaskiej?

...że to kicha.
        Osobiście, nigdy nie zdecydowałabym się zrobić tam wesela.
        Kicha i już.
        • isabelee hotel Delfin 03.08.09, 12:10
          Bawiłam się ostatnio w hotel uDelfin i szczerze odradzam to miejsce,
          szczególnie dla tych którzy chcą aby goście mieli coś do picia!!
          Pomine fakt, że o wódke kelnerów trzeba było się upominać. Najgorsze
          jest to, że około 24 zabrakło nam na stole zimnych napojów i
          niestety nikt tego nie zauwazył. Pozostalismy bez napojów tak przed
          dobrą godzinę. Pozyczyliśmy sobie z sąsiedniego stołu, bo na sali
          nie było akurat wtedy kelnerów. Wiele do życzenia pozostawiał także
          stolik z kawą i harbatą. Ktos prawdopodobnie wylał na stolik kawe i
          niestety obrus nie został zmieniony, tylko leżał taki brudny. Co do
          jedzenia, to niestety nie bylo smaczne. a najgorsza już była zupa.
          Nawet nie wiem jak nją nazwać, bo było w niej tylko pokrojone mieso
          i pieczarki i taka pomidorowa zasmażka. Ble to było okropne!!
          • 4freddy Re: hotel Delfin 03.08.09, 12:18
            >a najgorsza już była zupa.
            > Nawet nie wiem jak nją nazwać, bo było w niej tylko pokrojone mieso
            > i pieczarki i taka pomidorowa zasmażka. Ble to było okropne!!

Bo to nie była zupa :D - a Boeuf Strogonow. Dodatkowo nieumiejętnie
            przyrządzony - jeżeli nie smakował.
            Ostatnio przepysznego Boeuf'a jadłem na trasie, pomiędzy Wa-wą a Siedlcami,
            mięso i pieczarki rozpływały się w ustach, doprawiony był wyśmienicie - a
            konsystencja była w "sam raz".
        • mar-bas Re: Hotel Capitol W Białej 03.08.09, 18:11
          nie wiem jak tam wyglądają wesela...zastanawiam się nad zorganizowaniem tam
          przyjęcia na ok.60 osób,"cafe_tee"bardzo proszę o jakieś szczegóły.
      • tramaq Re: Hotel Capitol W Białej 31.07.15, 14:08
        Polecam luknąć na tę stronę www.slubwbialej.pl/kategorie-firm/baza-firm/sale-weselne/ jest tam mini przegląd sal weselnych w Białej i nie tylko
    • bezimienna1987 Re: grabanów 14.08.09, 10:09
      bardzo proszę o informację dotyczące wesel organizowanych w dworku w
      Grabanowie. czy jedzonko jest zjadliwe? czy organizacja na plus? I
      przede wszystkim jak zabawa? proszę o odpowiedź... no i przy okazji
      jaki zespół jest godny polecenia?
      • 4freddy Re: grabanów 14.08.09, 14:17
        >no i przy okazji
        > jaki zespół jest godny polecenia?

Szczerze mówiąc - tyle ile wesel, tyle zespołów będą ludzie polecać.
        Najważniejsze:
        żeby grali, a nie chlali całą noc i żeby nie robili przerwy... co 3 kawałki :)
        Goście jak trochę "się rozluźnią", to i tak będzie im wszystko jedno co zespół
        gra. Nogi same tańczą :D
        forum.gazeta.pl/forum/w,118,61466114,,co_myslicie_o_zespole_Rewers.html?v=2
        forum.gazeta.pl/forum/w,118,62518642,92824509,Witulin_i_Grabanow.html
        • bezimienna1987 Re: grabanów 14.08.09, 15:31
          co racja to racja !!!
      • emeczka123 Re: grabanów 14.08.09, 16:52
        jedzonko super, byłam tam ostatnio na weselu (jakies 5 tyg temu).

Co do zespołów - u nas grał Relax - numer tel nzjadziesz w Słowie
        Podlasia. Super zabawę prowadzi też Kawer.

Nie polecam Passatu (zeszli na psy - może i super spiewają ale za to
        robia okrpnie długie przerwy) i nie polecam zespołu Tiim -
        • madak-2 Re: grabanów 17.08.09, 12:14
          zależy kiedy grał RELAX,bo zmienił jakiś czas temu skład(ok pół roku temu)
          • m-marecki Re: grabanów 27.08.09, 01:25
            Ja byłem w Grabanowie w ubiegłą sobotę, obsługa spoko, bo chodzą sprawdzają, co
            do jedzenia to mi smakowało tak sobie, kwestia wyboru chyba, przystawki były też
            takie jakoś mało zjadliwe. Zależy co kto sobie wybierze.
    • emeczka123 Re: gdzie wesele w Białej Podlaskiej lub okolica 14.08.09, 16:57
      nie polecam na wesele: hotelu delfin - beznadziejna obsługa, ciezko
      dogadac się z właścicielem, sala nad sklepem Barbara (no comment)

polecam - Porosiuki, Czosnówkę (chcoć tu niektórzy narzekają na
      wysokie ceny i grymaszenie wlascicielki), sale balową na Korczaka,
      Ekonomik (pyszniaste jedzonko), stołówkę w SP 9 (najlepsze
      jedzenie), Grabanów
      • karolinka_kb Re: gdzie wesele w Białej Podlaskiej lub okolica 05.10.09, 15:00
        A ja polecam Rotę. Tylko przy placeniu trzeba najpierw wszystko sobie wczesniej
        w domu policzyc. Ile bylo gosci dokladnie, ile na poprawinach bylo. Trzeba tez
        pamietac, ze za każda dodatkową godzine sie placi chyba 150zl, o czym nie
        zostalismy wczesniej poinformowani. Ale obsluga w trakcie wesela super. Do
        rozdawania pierwszego dania bylo z 7 kelnerow. Na poprawinach gorzej, bo 2
        kelnerki obslugiwaly nasza sale, jakies chrciny i jeszcze normalnych gosci z
        restauracji. takze masakra. Ogolnie super bylo. Jedzenie, klimatyzacja. Mozna
        dogadac sie z p.Agnieszka co do wszystkiego.
        I polecam stol barmanski. Rewelacja na weselu dla gosci. Wszyscy, nawet babcie,
        chodzili po drinki :)
    • bezimienna1987 kawer czy fortis? 22.08.09, 10:31
      Zastanawiam sie nad dwoma zespolami kawer i fortis. moze ktos bawil
      sie przy oby zespolach i moze doradzic?
    • mar-bas Zajazd Leśny w Horoszkach 04.12.09, 19:57
      Planujemy wesele w Horoszkach. Ostatnio słyszeliśmy bardzo niekorzystne informacje na temat tego lokalu (duże zastrzeżenia co do menu, bardzo małe ilości jedzenia, a nawet brak..) prosimy o jakiekolwiek informacje, jeśli ktoś tam był na weselu. Pomóżcie!!!
      • isabelee Re: Zajazd Leśny w Horoszkach 04.12.09, 22:17
        Witaj:)

Niestety nie byłam na weselu w Horoszkach i nie mogę nic powiedzieć o obsłudze a tym bardziej o menu tego lokalu. Zastanawia mnie a wręcz oburza zachowanie właścicieli lokali weselnych, którym za dużą kwotę pieniędzy powierza sie zorganizowanie tej gastronomicznej strony najpiękniejszego dla Nowożeńców dnia. Nie rozumiem gdzie się zagubiły jakiekolwiek normy moralne właścicieli tych lokali. Przecież za ich usługi płacimy bardzo duże pieniądze a w zamian otrzymujemy małe ilości zamówionego i zapąłconego przez nas jedzienia!!

Mam nadzieję, że takie praktyki przejdą kiedyś do historii.
        • marzenie-r sala 27.01.10, 21:44
          Witam:)
          Czy ten watekjest jeszcze "na chodzie",bo mam pytanie.
          Słyszeliscie moze cos odnosnie Zajazdy w Rogozniczce,bo planuje tam.Co prawda
          dopiero na czerwiec 2011,ale chyba juz czas zaczac(sie martwic).Bede wdzieczna
          za inf.
          Co do Jolanty w Czosnowce,to jezeli ktos ma jeszcze nadzieje na letnie miesiace
          w 2011,to niestety je rozwiewam.pierwszy wolny termin to paczatek pazdziernika
          2011,tak było przynajmniej 2 dni temu:)
          pozdrawiam.
        • marzenie-r sale 27.01.10, 21:53
          witam
          cze ten wątek jest jeszcze "na chodzie"bo mam pare,własciwie jedno jak na razie
          pytanie,a mianowicie,czy macie jakies inf.odnosnie zajazdu w Rogozniczce to jest
          prasa na Miedzyrzec,bo planuje tam weselicho na 2011,kupa casu co prawda,ale
          chyba juz czas zacząć(sie martwić).bede wdzieczna za wszelkie spostrzezenia
          aha.co do jolanty w Czosnówce,to jezeli ktos ma jeszcze nadzieje na miesice
          letnie w 2011,to niestety rozwiewam:)pierwszy wolny termin to pierwszy weekend
          pazdziernika 2011,tak było przynajmniej 2 dni temu.a i słyszałam ze w tej Jolce
          to sie jakies przycinki z kasa zaczeły,ale nie wiem ile w tym prawdy.
          pozdrawiam
          • isabelee Sala weselna Rogoźnica 28.01.10, 09:42
            Mogę coś niecoś powiedzieć o tej sali. Aczkolwiek na weselu tam nie byłam
            osobiscie ale od przyszłej Teśćiowej słyszałam dobre opinie o tym miejscu. Sala
            jest bardzo ładna, wystrój ma śliczny jak dla mnie nie takiej typowej sali
            weselnej jak np. w Porosiukach. Mówią, że sala jest na 200 osób ale ja bym nigdy
            nie pomyślała ze tyle osób może się tam zmieścić. Jest zdecydowanie za mała. Do
            dyspozycji nowożeńców są chyba 2 pokoje na górze a dookoła sali jest mały
            ogródek. Nie wiem jaka jest cena od osoby i jakie proponują menu bo jak my tam
            byliśmy to nie było właścicielki. wiem ,ze poprawiny kosztowały w 2009 roku -
            50/os. Ale nie wiem czy to aktualna cena.

Pozdrawiam i życzę powodzenia w szukaniu odpowiedniej sali:D
            • marzenie-r Re: Sala weselna Rogoźnica 28.01.10, 22:21
              Dziekuje bardzo:)
              Podobno w tej Rogozniczce,jes mozliwosc "regulacji"wielkosci tej sali,dzieki
              jakies ruchomej scianie(cokolwiek to oznacza)mama mi dzis tak donisła,i nie wiem
              na 100%.Jak by jeszcze cos ktos ciekawego wiedzała to prosze o dalsze inf.
              • zawsze-madalena Re: Sala weselna Rogoźnica 16.02.10, 17:30
                Witaj!
                Tak się składa, że byłam tam na weselu, w Rogoźniczce i powiem
                szczerze jako gośc, że w pewnym momencie nie było co jeśc.Może
                zależy jakie menu ustalą młodzi. Porcje są małe, a jak się skończą
                to już nie donoszą. Wcześniej poruszano już ten wątek więc warto
                poczytać, jak to zgadzają się na Twoje napoje, a później wstawiają
                swoje.Wystrój jest bardzo klimatyczny, ale z tym jedzeniem to
                przegięcie. W pewnym momencie było pusto na stołach, tylko wędlina
                stała... Nie polecam!Obciach!
          • kateczka1986 Re: sale 08.02.10, 22:22
            WITAM

CZY MA KTOŚ NR KONTAKTOWY DO PANI W POROSIUKACH?

A CO DO SALI W ROGOŹNICZCE KOLEŻANKA MIAŁA TAM I BYŁO SUPER, JEDZONKA DUŻO,
            PICIA TROCHĘ ZBRAKŁO WIĘC MUSIELI POTEM DOPŁACIĆ, SALA PRZESTRONNA

pOZDRAWIAM
            • zawsze-madalena Kto był na imprezie w sali balowej przy obwodnicy? 16.02.10, 17:35
              Witam! Ciągle nie mogę znależć odpowiedzi na pytanie dotyczące
              jedzonka w tejże sali. Czy smaczne? Czy dużo? Czy lepiej nie
              ryzykować?
        • 1pantera Zajazd Leśny w Horoszkach 29.01.12, 13:25
          Witam. Mieliśmy przyjemność organizować wesele w Zajezdzie Lesnym w lipcu 2010r.
          I byliśmy zadowoleni. Musieliśmy jednak ograniczyć liczbę osób do 120.Niska jak na te okolice cena za osobę. Dostaliśmy nawet gratis stół wiejski z przepysznymi swojskimi wyrobami. Było bardzo smacznie. Jedzenia było dużo, w dodatku to co zostało, spakowano nam do domu i mogliśmy jeszcze zorganizować poprawiny w domowym zaciszu.Planujemy tam zorganizować latem chrzciny dla naszej córeczki.Jesteśmy tam często w sezonie na niedzielnych obiadach i jest naprawdę miło,przyjemna obsługa, dużo miejsca, jedzenie smaczne i duże porcje. Najbardziej smakują mi naleśniki ze szpinakiem i szarlotka na ciepło z lodami.
          Polecamy
          • nati179 Re: Zajazd Leśny w Horoszkach 02.01.14, 15:33
            powiedz mi czy Zajazd Leśny w Horoszkach, jak się tam robi wesele to jest możliwość zorganizowaniu noclegu dla przynajmniej 20-30 gość ???? Czy to sala bez noclegu, a nie wiem ponieważ nigdy tam nie byłam
            • anitka2345 Re: Zajazd Leśny w Horoszkach 27.03.14, 16:09
              Witam. Zajazd Leśny to raczej restauracja nie sala weselna, dobry jest na kameralne wesele. Są domki i pokoje na hotelu.Jeśli w nazwie jest słowo zajazd to i muszą być noclegi. Życzę udanego wyboru.
              Pozdrawiam . Anita
              • monikaa.pl Wesele w sali GOKu Leśna Podlaska czy ktoś robił?? 14.05.14, 10:28
                Witam czy ktoś robił tam wesele lub był mozecie cos powiedziec ja tam planuje wesele i nie wiem jak to bedzie nigdzie nie spotkałam sie z opiniami
      • horoszki0 Re: Zajazd Leśny w Horoszkach 04.02.13, 14:45
        Nie wiem skąd ludzie mają takie info o Zajezdzie, jak to może być brak jedzenia, co puste talerze... Śmieszni ludzie. Nie ma co słuchać plotek konkurencji psującej wizerunek. Najlepiej sami się przkonajcie i odwiedzcie Zajazd Leśny na niedzielny obiadek, poproście o pokazanie zdjęć jak wyglądaja stoły weselne przed samym przyjęciem weselnym,każdy lokal gzie organizują przyjęcia posiada taraz takie fotki, przeczytajcie księgę Gości, którzy tam się wpisują, jakie są ich wrażenia- też w prawie każdym lokalu jest coś takiego. Lepiej zobaczyć na własne oczy niż słuchać plotek zawistnych ludzi.
    • obserwator208 gdzie zamowic dekoracje sali weselnej 21.02.10, 10:02
      czesc moze ktos doradzi dobra firme dekorującą sale weselne
    • m-marecki Re: gdzie zamowic dekoracje sali weselnej 25.02.10, 21:03
      ceny wszędzie będą prawie jednakowe, my mieliśmy dekorację z al.
      Tysiąclecia,byliśmy zadowoleni, musisz przejechać i wybrać ewentualnie kolor
      dekoracji do sali.
      • 4freddy Re: gdzie zamowic dekoracje sali weselnej 03.03.10, 09:46
        konshens napisała:

> W Tomaszowie Lubelskim jest świetny Zajazd Arkadia(...) To
        > chyba niedaleko od Białej Podlaskiej?

Bliziutko :D
        ślub w Białej - a potem tylko jakieś 260 km (do 4godz.)jazdy i już mamy Tomaszów
        Lubelski :D
        Ale co tam! jak się bawić, to na całego!
        • kasiaa2987 Re: kamerzysta na wesele 10.04.10, 21:34
          czy ktos moze mi polecic dobrego kamerzyste na wesele?
          • m-marecki Re: kamerzysta na wesele 10.04.10, 21:54
            Co do kamerzysty, to koniecznie trzeba obejrzeć płytę z całego wesela. Wziąć do
            domu, obejrzeć i wtedy świadomie wybrać. Ja mogę odpowiedzialnie polecić
            www.ekstra-slub.pl/ tel. 500-700-153, zadzwoń weź płytki dvd do domu i
            ewentualnie wybierz. Ze słowa to loteria, ale też można spróbować, tylko
            koniecznie obejrzyj nagranie. Cena to nie wszystko czasem lepiej trochę dopłacić
            200-300 złotych i mieć ładną pamiątkę.
    • kaka98-1 Re: nowootwarta sala weselna 18.05.10, 15:33
      czy to jest gdzieś w pobliżu jakis hotel?
      • bialconclub Re: nowootwarta sala weselna 18.05.10, 22:17
        Mamy kilka noclegów na miejscu, sala jest przy obodnicy więc z
        dotarciem do hotelu nie ma problemu. Możemy pomóc w rezerwacji
        noclegu. Proszę o kontakt telefoniczny.
      • e_dytk_a Re: nowootwarta sala weselna 17.08.10, 19:08
        a moze ktos z Was byl na weselu w nowej sali przy starym cmentarzu?
        napiszcie kilka slow o tej sali.
        z gory dziekuje i pozdrawiam
    • moniamiel Wesele w Zajeździe Leśnym w Horoszkach 14.09.10, 16:45
      Witam,
      planujemy wesele w Zajeździe Leśnym w Horoszkach jednak nie bardzo wiemy jak to wyjdzie. Może miał ktoś tam wesele lub uczestniczył w weselu w tym właśnie zajeździe.
      Bardzo proszę o odpowiedź.
      Pozdrawiam!
      • 1pantera Re: Wesele w Zajeździe Leśnym w Horoszkach 29.01.12, 13:29
        Witam. Mieliśmy przyjemność organizować wesele w Zajezdzie Lesnym w lipcu 2010r.
        I byliśmy zadowoleni. Musieliśmy jednak ograniczyć liczbę osób do 120.Niska jak na te okolice cena za osobę. Dostaliśmy nawet gratis stół wiejski z przepysznymi swojskimi wyrobami. Było bardzo smacznie. Jedzenia było dużo, w dodatku to co zostało, spakowano nam do domu i mogliśmy jeszcze zorganizować poprawiny w domowym zaciszu.Planujemy tam zorganizować latem chrzciny dla naszej córeczki.Jesteśmy tam często w sezonie na niedzielnych obiadach i jest naprawdę miło,przyjemna obsługa, dużo miejsca, jedzenie smaczne i duże porcje. Najbardziej smakują mi naleśniki ze szpinakiem i szarlotka na ciepło z lodami.
        Polecam.
    • grafit.online Re: gdzie wesele w Białej Podlaskiej lub okolica 04.10.10, 23:01
      Kij z reguły ma dwa końce...
      • l_ukasz_87 Re: gdzie wesele w Białej Podlaskiej lub okolica 09.10.10, 19:39
        witam,
        bardzo prosze o jakies opinnie na temat sali u karasia w kakolewnicy. zastanawiamy sie nad zorganizowaniem wesela wlasnie tam i zanim sie zdecydujemy chcielibsmy poznac jakies relacje. moze ktos z Was byl tam na weselu albo innej imprezie.
        pozdrawiam
    • grzesiek-bp Gdzie wynającie sali na wesele w szkole /świetlicy 13.10.10, 21:28
      Witam! Poszukuje wynająć salę na wesele, ale chodzi mi o zorganizowanie wszystkiego we własnym zakresie. Moi znajomi wynajmowali świetlicę w Terebeli i sami robili wesele? Czy ktoś może coś więcej się nt. temat wypowiedzieć. Jakie są ceny. Wynajęcie stołówki np. sp nr. 9? Piszcie wszystkie pomysły jakie znacie miejsca w Białej i okolicy. Pozdrawiam.
    • molinezka Re: Jolanta w Czosnówce czy Magda przy obwodnicy? 08.11.10, 15:11
      Którą z poniższych sal polecilibyście na zorganizowanie wesela? Oglądałam Jolantę w Czosnówce i Madgę przy obwodnicy (znana chyba również jako "sala balowa") , ale nie mam żadnych obiektywnych opinii na temat tych miejsc. Czy są godne polecenia? Zależy mi na rzetelnej opinii. Jaka jest jakość jedzenia, organizacji imprezy i czy nie ma żadnych problemów w dopełnianiu formalności? Proszę o pomoc
      • m-marecki Re: Jolanta w Czosnówce czy Magda przy obwodnicy? 08.11.10, 19:32
        Ja z tych dwóch wybrał bym "Magdę" ponieważ, mimo iż Czosnówka z zewnątrz wydaje się ładniejsza to w środku jest za ciemna i na kasecie wygląda później nie bardzo. Co do jedzenia to trochę lepsze jest w Magdzie a ostatnio tez sporo osób narzeka, że właścicielka z Czosnówki urosła w "piórka" i przed podpisaniem umowy jest wszystko fajnie super, a przed samym weselem dolicza dodatkowo za różne rzeczy. Jak jednak zdecydujesz się na Czosnówkę to koniecznie wypisz wszystko w umowie co będzie się znajdowało w cenie by później nie było dopłat.
        • kmowa5 Re: Jolanta w Czosnówce czy Magda przy obwodnicy? 16.11.10, 22:56
          m-marecki napisał:

> Ja z tych dwóch wybrał bym "Magdę" ponieważ, mimo iż Czosnówka z zewnątrz wydaj
          > e się ładniejsza to w środku jest za ciemna i na kasecie wygląda później nie ba
          > rdzo. Co do jedzenia to trochę lepsze jest w Magdzie a ostatnio tez sporo osób
          > narzeka, że właścicielka z Czosnówki urosła w "piórka" i przed podpisaniem umow
          > y jest wszystko fajnie super, a przed samym weselem dolicza dodatkowo za różne
          > rzeczy. Jak jednak zdecydujesz się na Czosnówkę to koniecznie wypisz wszystko w
          > umowie co będzie się znajdowało w cenie by później nie było dopłat.

Nie zgadzam sie z Tobą,co do Jolanty w Czosnówce, otóż jedzenie jest duużo lepsze niż w Porosiukach i sala również mi osobiście bardzo sie podoba bardziej. Ceny nie sa podwyższane przy rozliczeniu,wiem bo robiliśmy z mężem tam wesele dokładnie 2 tygodnie temu i wszystko było jak w umowie.Dementuje te plotki.Naprwde jestesmy bardzo zadowoleni a Pani Jola jest normalną kobietą,napewno sie nie wywyższa, można o wszystko pytać i szczerze doradza,aby nowożeńcom najbardziej pasowało i gościom,zawsze była pod ręką,można było pytać.jeszcze co do cen,to jak sie zmawia sale na rok lub dwa do przodu,to niestety wydaje mi sie ze jakies podwyżki mogą nastąpić,ale nie aż tak kolosalne o jakich piszecie.nie zgdzam sie z negatywna opinią o czosnówce,ja polecam!! Świadczy o tym choćby brak wolnych terminów na wesela właśnie dwa lata do przodu.A Magde oceńcie sami,choćby z zewnątrz klapa! Olbrzymie ceny to słyszałam że są w tej nowej Skali przy cmentarzu. J
          • zawsze_ania1985 zespół na wesele 21.01.11, 10:47
            czy ktoś może miał do czynienia z zespołem RETURN z Białej Podlaskiej??? Zamówiliśmy go na wesele a słyszeliśmy już różne opinie,
            • aga156-la Re: zespół na wesele 07.02.11, 20:36
              Opiniami się nie przejmuj, jednym zespół będzie się podobać innym nie. Nie jest możliwe, by zespół/jedzenie/sala/ fotograf/kamerzysta/kościół wszystkim pasował. Ja jestem zdania, że obecnie jak ktoś chce się bawić na weselu to i jak mu włączyć muzykę z magnetofonu to będzie tańczyć i się wybawi.
              Return grał na weselu w kwietniu 2010 w Skansenie na weselu mojej koleżanki. Dla mnie się podobał, robili krótkie przerwy, w czasie wesela wyszli na środek i zrobili fajną biesiadę (grali i śpiewali). Oczepiny też nie najgorsze.
              Jak chcesz coś innego, to i tak musisz sama wymyśleć, bo zespoły robią zawsze to samo. Popatrz na youtube zabawy i poproś zespół o zrobienie czegoś takiego na twoim weselu.
              • whitesauber Re: zespół na wesele 06.05.11, 23:37
                Dworek w Roskoszy. Wspaniałe miejsce. Polecam.
                • paulina_mala11 dworek w roskoszy? 12.07.11, 20:15
                  chcę zorganizowac wesele w roskoszy i mocno się zastanawiam:) nie mam nikogo kto mógłby mi z doswiadczenia powiedziec czy to jest dobre miejsce jeżeli chodzi o salę a także ten namiot który jest dostawiony.. bardzo prosze o jakies informacje na ten temat. planujemy wesele w sierpniu 2012 i nie wiemy czy nie bedzie tam za gorąco (chodzi o namiot) i czy komary nas nie zjedza (takze chodzi o namiot:)) wesele planujemy tak na okolo 200 osob. aha no i bardzo wazne jak jedzonko czy nie brakuje na stolach?:)
                  dziekuje za jakiekolwiek cenne dla mnie informacje
                  pozdrawiam

> Dworek w Roskoszy. Wspaniałe miejsce. Polecam.
                  • natalaala Re: dworek w roskoszy? 29.11.12, 15:27
                    Ponawiam zapytanie koleżanki :) chciałabym wiedzieć czy dworek w Rozkoszy jest dalej tak świetnym miejscem, poniważ planuje zrobić tam wesele. Może ktoś podpowiedziec?
            • zawsze_ania1985 Re: zespół na wesele 02.08.11, 22:38
              Polecam dj Markusa www.djmarkus-bp.pl
            • tramaq Re: zespół na wesele 31.07.15, 14:09
              Polecam Mariall www.slubwbialej.pl/baza-firm/mariall-zespol-muzyczny/
          • kort1514 Re: Jolanta w Czosnówce czy Magda przy obwodnicy? 04.10.11, 00:52
            Co do sali Jolanta w Czosnówce to szczerze nie polecam: jedzenie bardzo słabe i mało na stołach, przystawki to nędza. Wiadome dania gorące zamawiają młodzi, ale przystawek powinno trochę być, a jest mało i jakieś śledzie z jajkiem i majonezem po pewnym czasie do jedzenia się nie nadają. Kto na wesela robi przystawki z majonezu, który szybko jełczeje i nikt go nie chce jeść? Ciasta też nic specjalnego, tylko sękacz dla mnie nadawał sie do jedzenia.
            Wygląda na to, że sala jest dobra tuż po otwarciu, a póżniej jest już z każdym rokiem coraz gorzej.
            Domyślam się też, że zaraz zostaną założone nowe konta na gazecie, by wychwalać ta salę, ale aż szczypie w oczy, że to klaka - przecież nikt takim sztucznym językiem nie wychwala sali gdzie np by jako gość na weselu.
            Z kolei wesele w Rocie na Dokudowskiej z tego roku uważam za bardzo udane: jedzenie smaczne, kelnerzy często zmieniali talerze, gorące dania były ekspresowo donoszone. I na stołach duzo jedzenia.
            Nie każdy musi się ze mną zgodzić, w koncu każdy ma swój gust.
            • saksosa1 Re: Jolanta w Czosnówce czy Magda przy obwodnicy? 30.10.11, 11:16
              Dlaczego wyrzucacie moje wpisy?jestem w szoku.Są tylko opinie wybranych sal widzę. To jest nie uczciwe
              • m-marecki Re: Jolanta w Czosnówce czy Magda przy obwodnicy? 30.10.11, 15:37
                Muszę się dołączyć do postu powyżej, to po prostu dziecinada, jak można usuwać czyjeś posty nie podając przyczyny, które nikogo nie reklamują. Później dziwicie się, że nikt tu nie pisze. Jak dalej będzie to też dam sobie spokój z tym forum.
                • cafe_tee Re: Jolanta w Czosnówce czy Magda przy obwodnicy? 30.10.11, 23:46
                  szczerze mówiąc - ja się nie dziwie, że zostały usunięte. Tam była delikatnie mówiąc, przepychanka słowna - nie wnosząca merytorycznie nic do dyskusji.
                  Panowie o ile kojarzę, MAŁO dżentelmeńsko się odnosili do siebie?? padło słowo "du pek"??
                  może ktoś zgłosił do usunięcia?
                  • 4freddy Re: Jolanta w Czosnówce czy Magda przy obwodnicy? 30.10.11, 23:53
                    hahaha padł nie tylko d*pek, ale i palant :) ja również wcisnąłem "do usunięcia". Bo można sobie "takie"sprawy załatwić na mailu? można.
                    A marecki pewnie dostał rykoszetem, bo zacytował inwektywy w swoim poście.
            • bunga65 Re: Jolanta w Czosnówce czy Magda przy obwodnicy? 25.11.11, 20:25
              Nie jestem z żadnej "klaki" - jak to nazwałeś. organizowałam już 2 wesela u Pani Joli w Czosnówce i mi się podobało. Nie wiem na co można narzekać. Jedzenie moim gościom smakowało, dania gorące były przynoszone szybciutko. Jakoś tak było sprawnie i fajnie. Kelnerki i kelner byli mili, znali się na swojej robocie. Piszesz o jajkach i śledziach - te przystawki są wszędzie podawane (akurat mamy w rodzinie takie imprezy weselne i byłam w kilku lokalach miejscowych iteż były jajka w majoniezie itp...) Nie wiem czy jesteś kort1514 malkontentem i tak lubisz narzekać czy to może Ty jesteś z jakiejś klaki. Ja byłam bardzo zadowolona i mam zamiar wesele trzeciej córki też organizować w Czosnówce.
              Z Panią Jolą dogadywałam się swobodnie i nie miałam jej nic do zarzucenia. Wydaje mi się , że nawet gdy są jakieś kwestie sporne, to trzeba rozmawiać o tym a nie obmawiać.
              Szczerze polecam Zajazd Jolanta w Czosnówce i służę informacjami na temat jak zorganizować tam wesele. Zresztą wydaje mi się że Pani Jola sama zrobi to doskonale.
              U mnie na stołach było na prawdę dużo jedzenia i gości miałam z Lublina i z Poznania i wszystkim smakowało i podobało się. Chwalili wystrój i podkreślali czystość!
              I oczywiście potwierdzam cena od osoby 130 zł.
              Polecam wszystkim :)

• swiat-kolorowych-lat Re: Jolanta w Czosnówce czy Magda przy obwodnicy? 07.12.11, 18:54
                Czy może Pani do mnie napisać? Mam pytanie do pani.
                swiat-kolorowych-lat MAŁPECZKA gazeta.pl
    • ladykindla Re: gdzie wesele w Białej Podlaskiej lub okolica 12.07.11, 20:52
      Witam, orientujesz się może ile kosztuje wynajem samej sali, interesuje mnie organizacja we własnym zakresie, i czy wiesz może jak jest z terminami na 2012?
      Pozdrawiam.
    • ladykindla Re: gdzie wesele w Białej Podlaskiej lub okolica 14.07.11, 01:25
      wielkie dzięki za info, znalazłam profil na nk, fajna ta sala, jeszcze tylko ostatnie pytanie czy orientujesz się jak jest z terminami na 2012 rok? trzeba się spieszyć z podejmowaniem decyzji?
      • ss1703 Re: gdzie wesele w Białej Podlaskiej lub okolica 14.07.11, 11:12
        Z tego co wiem jest wiele wolnych terminów to zależy przede wszystkim od miesiąca.
      • martinajp Re: gdzie wesele w Białej Podlaskiej lub okolica 23.08.11, 10:30
        Hej, nie mogę znaleźć o jakiej sali rozmawiacie. również szukam czegoś na 2012 rok, czy mogłabyś mi podać nazwę tego lokalu???
        • 55gosc Re ; Wesele Biała i okolice ;Zajazd Horoszki 11.03.12, 16:37
          Witam, wstępnie zrobiliśmy rezerwację na sierpień w Zajeżdzie Leśnym w Horoszkach. Mają dobrą cenę i co najważniejsze można się rozliczyć po weselu, bo nie wiem skąd byśmy wzięli tyle kasy przed ,jak chcieli w jedej sali,, X,,
          Jest tam ładnie i słyszeliśmy dobre opinie , czy ktoś tam robił wesele? Bo nie wiemy czy podpisywać umowę.
          • swiat-kolorowych-lat Re: Re ; Wesele Biała i okolice ;Zajazd Horoszki 15.06.12, 20:11
            Byłam tam na weselu, jedzenie jest smaczne, ale minus za salę. Są oddzielne sale do jedzenia i tańczenia oddzielone korytarzem (trzeba przejść przez drzwi przez korytarz na drugą stronę do sali tanecznej). Samo chodzenie nie jest jeszcze problemem, na jedno ok, że jest cicho na sali z jedzeniem ;-)
            Ale jak zespół jest rozstawiony w sali tanecznej to nie ma wogóle kontaktu z weselnikami, nie widzi ich i nie słyszy. Goście coś zaczynają śpiewać, a zespół jak jest poza salą, to nic o tym nie wie i nie może się do gości przyłączyć, czy też im pomóc.

Dużo lepiej na nieduże wesele zainteresować się odremontowaną Stylową (deptak na Brzeskiej w Białej PSS). Byłam tam na weselu w styczniu i powiem szczerze jestem pod wrażeniem. Dostali dofinansowanie z Unii Europejskiej, więc Stylowa jest kompletnie przebudowana i wyremontowana. Wszędzie ładnie, czysto i elegancko. Naprawdę luksusowo.
            Sala nie jest duża, ale jak było ok. 80 osób to jeszcze było luźno. W miarę duży parking od ul. Prostej i od Brzeskiej.
            Jedzenie pyszne, dużo na stołach, obsługa też super. Mam nadzieję, że to nie tylko na początek, że się nie zepsują jak im woda sodowa strzeli do głowy...
            Grał zespół Passat - świetnie grali i śpiewali, prowadzenie też ok. Dobre też mieli oświetlenie.
            Jakby ktoś chciał namiar na dobrego fotografa i kamerzystę, to pisać do mnie na email. Fotki i zdjęcia z tej imprezy też były super, aż się zdziwiłam, że tak ładne mogą być zdjęcia z wesela.
    • martinajp Re: gdzie wesele w Białej Podlaskiej lub okolica 23.08.11, 14:04
      Czy stoły stoją na tej samej sali gdzie się tańczy??? Bo ważny jest dla mnie kontakt orkiestry z państwem młodym i salami. No i kwestia kateringu. Jak to u państwa wygląda??? Macie swoich ludzi czy trzeba wynajmować kucharkę i obsługę???
    • joan-jett Re: gdzie wesele w Białej Podlaskiej lub okolica 03.10.11, 17:32
      Jakie są koszty "od talerzyka" w salach w tej chwili?
      • ladykindla Re: gdzie wesele w Białej Podlaskiej lub okolica 03.10.11, 17:41
        Skala - 160 zł.
        Sala Balowa Magda - ok. 135 zł.
        Jolanta - 140 zł.
        • saksosa1 Cena od osoby w Jolancie 130 zł 14.11.11, 07:06
          Kto tak ludzi w błąd wprowadza jeśli chodzi o ceny od "talerzyka"???? Siostra miała wesele w tym roku w październiku właśnie u Pani Joli w Czosnówce i płaciła od osoby 130zł, także podaję prawdziwą info.
          Mieli też apartament dla nowożeńców,który jest za darmo.Bardzo piękne pokoje są w hotelu,rzeczywiście na wysokim poziomie urządzony,sama sprawdzałam,hehe. Mi bardzo się podobało wesele w Czosnówce i polecam innym.
          Noi na zewnątrz też robi wrażenie,profesjonalna aranżacja zieleni i ogrodu widać.
    • magda-1702 Sala weselna u Kępińskich 27.11.11, 15:48
      Witam, chcę polecić salę weselną u Kępińskich w Konstantynowie, moje wesele odbyło się na tej sali, z czego jestem bardzo zadowolona, jedzenie bardzo smaczne, obsługa bardzo miła, na wysokim poziomie, wystrój sali powalający... Sala godna polecenia, w naszym regionie nie znalazłam drugiej takiej. Gorąco polecam naprawdę warto...
      • m-marecki Re: Sala weselna u Kępińskich 28.11.11, 19:15
        magda-1702 napisała:

.... wystrój sali powalający....

ciekawi mnie co Cię tam tak "powaliło"?
        • saksosa1 Re: Sala weselna u Kępińskich 28.11.11, 19:57
          No właśnie "nic powalającego" u kępińskich nie ma, mi też osobiście się nie podobało na weselu u kuzynki, no ale są "gusta i guściki"...
        • magda-1702 Re: Sala weselna u Kępińskich 29.11.11, 23:39
          powalił mnie wygląd sali w środku, moje wesele było przygotowane przez właścicieli sali. Wiem że istnieje możliwość wynajęcia samej sali i samemu wszystko wykonać, może akurat byliście na takim weselu... ja bardzo polecam sala moim zdaniem jest ekstra
      • mario.2014 Re: Sala weselna u Kępińskich 24.08.14, 10:16
        Ja niestety mam zupełnie inne zdanie. Poza wyglądem sali, każda rzecz jest już tylko gorsza od drugiej. Mianowicie: z klimatyzatora nad parą młodą cieknie woda - SKANDAL. W toaletach brak ciepłej wody - to nie jest remiza. No i jedzenie, Pani kucharka potrafi wszystko zepsuć za co tylko się weźmie: flaki przypalone, dania zimne, niesmaczne w ilościach że małe dziecko będzie głodne. No ale jak ktoś całe życie handlował złomem to o prowadzeniiu sali weselnej nie ma pojęcia i nie ma się czemu się dziwić. Podsumowując: sala jak daleko jest w polach tak daleko jej do jakichkoliwek standardów.
        Odradzam !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • 4dudek Re: sala w Bialconie super 31.07.12, 11:38
      Byłem u kumpla na weselu w Bialconie, super micha, ładna sala, dziewczyny z obsługi uśmiechnięte, jak znajdę kandydatkę ;)) swoje robię tam.
    • kookimonster Re: gdzie wesele w Białej Podlaskiej lub okolica 28.07.13, 23:48
      Miałam wesele w Białej w tym miesiącu i mogę z czystym sumieniem polecić:
      - salę w Skali - obsługa full profeska, bardzo ładny lokal, który wymaga minimum dekoracji, bo sala sama w sobie jest bardzo ładna, hotel super, lokal bardzo elastyczny, jeśli chodzi o wszelkie niestandardowe prośby, jedzenia i napojów bardzo dużo, klimatyzacja, wszędzie blisko
      - panią Walentynę z ul. Górnej w kwestii tortu weselnego - pyszny
      - kwiaciarnię Carmen Flor - do dekorowania sali
      - salon L'Oreal - fenomenalnie czeszą i makijażują :)
      - zespół Bravis - zespół spod Lublina, bo bialskie zespoły są rozpuszczone jak dziadowski bicz i nie szło się z nimi dogadać
      - salon sukni ślubnych Prata w Białej - przepiękne sukienki firmy Papilio, na rynku nie ma niczego ładniejszego, jeśli ktoś szuka naprawdę pięknej i niepowtarzalnej sukienki; są modele, które można nosić w długiej wersji do kościoła i w krótkiej wersji na wesele
      - buty firmy La Boda (kupione w salonie Ona przy Al. Jana Pawła II w Warszawie) - bardzo wygodne i ładne ślubne buty, skórzane; za dodatkowe 70 PLN można odesłać buty po ślubie do producenta i pofarbują je na jeden z 8 kolorów.
    • doltu Re: gdzie wesele w Białej Podlaskiej lub okolica 12.03.14, 22:29
      czy ktos z forumowiczow byl moze na weselu w Droblinie? Sala w dwoprku wyglada bardzo ladnie, ale w zwiazku z tym ze jest dosyc nowa, zastanawiam sie jakie tam jest jedzenie, obsluga itd ?
      • mod79 Re: gdzie wesele w Białej Podlaskiej lub okolica 05.07.14, 11:14
        Zdecydowanie odradzam Droblin, a jesli juz to upewnij sie ze w umowie spisujesz wszystkie detale bo inaczej w ostatniej chwili wszystko sie zmieni - u nas podczas rozmowy pani kierwoniczka zapewniala ze takie rzeczy jak obsluga stolu slodkiego i wiejskiego, czy dekoracja za mlodymi (najprostsza w swiecie - kawalek tkaniny z wiszacym obrazkiem) beda zapewnione w cenie . Teraz przed weselem okazuje sie ze zmienili zdanie i za obsluge stolu wiejskiego mamy zaplacic 150zl, to samo ze stolem slodkim kolejne 150zl
        ). Pani kierowniczka ''na pewno nie obiecala'' nam prostej dekoracji za mlodymi... wiec bedziemy musieli za nia zaplacic (uprzejmie polecila nam ''zaprzyjazniona'' firme dekoratorska ktora wycenila nam taka prosta dekoracje na 500zl...)
        Rozumiem ze nie ma nic za darmo, ale zasad gry nie zmienia sie w trakcie meczu! O takich dodatkowych kosztach mowi sie z gory, i wtedy mlodzi moga sie albo zgodzic albo szukac innego miejsca na wesel... My dokladnie pytalismy o te rzeczy i powiedziano nam ze nie beda platne dodatkowo.
        Na nasze protesty, pani kierowniczka stwierdzila ze jesli chcemy zrobic impreze gdzie indziej to moze nam oddac zaliczke...3 miesiace przed slubem...
        naprawde odradzam Droblin. Moze jest tam przepieknie, ale wspolpraca jest beznadziejna.
        • jantareks Re: gdzie wesele w Białej Podlaskiej lub okolica 06.11.14, 21:08
          Widze ze nie tylko my mielismy problem z Droblinem.... nam tez naobiecywali roznych rzeczy, w umowie tego nie spisalismy bo to byly ''drobiazgi'' a potem sie z tego powycofywali kilka tygodni przed weselem. W sumie musielismy wydac jakies dodatkowe 3 tysiace przez niekompetencje i falszywe obietnice Droblina. Bylismy z tym u prawnika ale powiedzial ze umowa jest tak sformulowana ze Droblin moze sie wycofac wlasciwie ze wszystkiego.... czyli obiecaja ci wszystko bo wiedza ze i tak zrobia tak jak im sie podoba i mozesz in tylko nagwizdac...
          Ale my i tak chyba mielismy szczescie. Fryzjerka do ktorej chodzi zona mowila ze byla niedawno na weselu ktore Droblin zorganizowal komus na placu budowy bo sie nie wyrobili z oddaniem jakiejs duzej sali - ciekawe co na to sanepid i czy sprawa juz lezy w sadzie... hehehe

W kazdym razie ja zdecydowanie odradzam Droblin.
          • szeszekbp Re: gdzie wesele w Białej Podlaskiej lub okolica 31.01.15, 08:05
            Naprawdę aż takie problemy stwarzają w Droblinie? Tam jest teraz nowa sala i planujemy z narzeczoną wesele w tej właśnie sali z bali drewnianych. Z kierowniczką nie da się dogadać? Pomaga trochę czy naprawdę tak jak pisaliście ściemnia? A jak tam jest z jedzeniem na weselach, no i jak z obsługą? Byliśmy w restauracji to jedzenie było ok ale jak jest na weselu? Kierowniczka jest podczas wesela w razie problemów? Proszę o opinie!!! Pomóżcie!!!
            • agamarasz Re: gdzie wesele w Białej Podlaskiej lub okolica 10.02.15, 11:51
              Witaj! W Droblinie byłam kilka razy, najczęściej w niedzielę na obiadach (fajne brunche organizowali) i byłam też raz na weselu u mojej przyjaciółki. Jedzenie jest ok na weselach, ale to tak jak wszędzie w zależności co wybieracie (ja polecam pasztet i schab w galarecie :)). W każdym razie było tego sporo na stołach więc to jest akurat na plus. Obsługa też jest spoko, aczkolwiek na weselu na którym byłam i później jak byliśmy na restauracji nie było niestety już takiego miłego starszego, łysego :) pana :) Bardzo miły człowiek :) Menadżerka... Szkoda słów. Nie rozumiem jak taki człowiek tam pracuje. Rozmawialiśmy z Nią to wiemy jak to wygląda. Ale jak coś to resztę mogę napisac na priv.
            • mod79 Re: gdzie wesele w Białej Podlaskiej lub okolica 12.02.15, 08:45
              Mielismy wesele w Droblinie w ubieglym roku. O przygotowaniach mozna by napisac ksiazke, ktora niejednego moglaby przyprawic o zawrot glowy.Powiem szczerze ze nie polecam tego miejsca I gdybym wiedziala jak beda wygladac przygotowania I kontakt z Droblinem to omijalabym szerokim lukiem to miejsce. Pozwole sobie wymienic kilka z wielu problemow:
              - 3 dni przed weselem pani kierownik kazala nam jechac do sklepu zeby kupic wino musujace na powitanie gosci (wczesniej wielokrotnie zapewniala ze jest w cenie) na nasze protest stwierdzila ze sie pomylila I wina na powitanioe nie bylo w naszym menu I jesli sobie nie kupimy to nie bedzie. Na nasze protest pan wlasciciel stwierdzil '' Pani kierownik popelnila blad i wina na powitanie nie bedzie''
              -w piatek przed weselem o 14.30 pani kierownik powiedziala ze nie maja wystarczajacej ilosci takich samych krzesel zeby posadzic wszystkich gosci (ok160 osob). Na szczescie mialam wypozyczone pokrowce na krzesla, ale nie zostaly zalozone bo pan wlasciciel stwierdzil ze ma wizje i ze ustawi krzesla tak jak jemu sie podoba a poza tym nie maja czasu zeby moje pokrowce zakladac (krzesla byly mieszane)
              -w dniu slubu ok 10.30 rano pani kierownik powiedziala ze nie pasuje im ilosc osob siedzacych przy kazdym ze stolow (z innymi krzeslami jeden ze stolow byl znacznie dluzszy od pozostalych i wystawal na parkiet) i zasugerowala ze mam zmienic plan usadzenia gosci (mielismy winietki z imionami)
              -po weselu nie zostalo nam oddane zadne jedzenie (ponoc nic nie zostalo z wesela)
              -nocowalismy w hotelu i rano na sniadanie zaserwowali gosciom wedline i salatki z wesela (sniadanie bylo platne dodatkowo)
              -za nocleg para mloda musiala zaplacic
              -zginela mi czesc dekoracji swietlnej - Droblin zasugerowal ze na pewno goscie rozkradli swiatelka (ja z mezem wychodzilismy z sali weselnej ostatni i wtedy jeszcze dekoracja byla kompletna. po naszym wyjsciu zostala tylko obsluga sali )
              -zaplacilismy dodatkowo za kelnera zeby zajal sie rozstawianiem wodki na stoly. Goscie mowili ze ze butelki byly sprzatane ze stolu czasem z 1/4 zawartosci (sama tego nie zauwazylam, powiedzieli mi goscie)
              -podczas wesela kuchnia miala problem z wydaniem deseru (czekali az lody zamarzna!) Po ok 45 min czekania sytuacje ratowal zespol ktory powiedzial nam jaki jest problem... Pozstanowilismy ze deser bedzie zaserwowany z nastepnym daniem i zespol rozpoczal zabawe - Pani kierownik nie angazowala sie wogole w rozwiazanie problem.
              -wpuscili dekoratorki do ubierania sali dopiero w sobote okolo 8-9 rano. O tej godzinie stoly jeszcze nie byly ustawione nie mowiac juz o nakryciu.
              -zorganizowali nam wesele na placu budowy (plytki w toaletach byly kladzione jak bylismy w kosciele) Odbiory budowlane, Sanepidyu itd?Sala nie miala zadnych odbiorow. Nie uslyszelismy nawet glupiego przepraszam za to ze trzymali nas w niepewnosci co do tego czy sala bedzie skonczona czy nie i za to ze wesele bylo na placu budowy. Kierownictwo zachowywalo sie jakby robili nam przysluge ze wesele sie tam odbywa i oczekiwali wdziecznosci. Masakra

To jest jedynie KILKA przykladow z 4 dni okoloweselnych. Reszta moich doswiadczen moglaby stworzyc obszerna ksiazke. Moze w kolejnym poscie napisze wiecej...

W skrocie : Droblin...nie polecam
              • szeszekbp Re: gdzie wesele w Białej Podlaskiej lub okolica 16.02.15, 08:55
                To jest jakieś chore. Takie ładne miejsce a z tego co widzę to "plotki" krążące po Białej się potwierdzają... Proszę napiszcie coś więcej o organizacji, podejścia kierownictwa do wesela itp. bo miejsce jest super, ale chyba nie chcemy się martwić i stresować tym co będzie się działo, lub kto się "pomyli". Proszę piszcie i ewentualnie co polecacie? Polonia, Helena, Jolanta, Skala? Pomocy!!!
                • mazak.i123 Re: gdzie wesele w Białej Podlaskiej lub okolica 27.05.15, 10:50
                  Generalnie polecam Hotel i Restaurację Skala. Było bardzo wygodnie dla przyjezdnych gości (centrum miasta i piękne pokoje!!!). Pokoje wspaniałe, goście zachwyceni, pokój pary młodej (gratisowy :) też piękny! Sala przygotowana dzień wcześniej, więc mogłam bez poroblemu ubrać salę dzień wcześniej bez większych kosztów, tylko kwiaty a wazony z hotelu, bo sala jest piękna sama w sobie. Sala była idealna na 100 osób z okrągłymi stołami. Obsługa dobra i dokładna. Ale...
                  Trzeba jednak BARDZO pilnować szczegółów typu, kiedy co ma być podane, jak ma być pokrojone np. kromka chleba na wiejskim stole miała ok 5 cm grubości, a owoce do fontanny podane w skórkach i pokrojone na pół banany (okropność), reszta owoców nie została pokrojona, a specjalnie zakupiłam do fontanny czekoladowej. Dodatkowo kiedy mają wymieniać talerze, napoje i wódkę itp. Bywały momenty, że obsługa strasznie się leniła, na stole puste butelki, a oni stoją przy wejściu na salę, albo wszyscy znikali. :(( ALE WYSTARCZYŁO NIEWIELKIE "UPOMNIENIE" DO PANI MEAGER I BYŁO OK!
                  Niestety Klima najpierw nie działała, a potem działała za mocno, trzeba to uzgodnić PRZED WESELEM i sprawdzić gdzie usadzić ciepłolubnych a gdzie zimnolubnych :)
                  Generalnie wybrałabym to miejsce ponownie! Ostrzegam tylko, że jak czegoś nie ustalicie to nie spodziewajcie się, że ktoś za Was pomyśli i zrobi więcej niż musi!
                  • stolywiejskie Re: gdzie wesele w Białej Podlaskiej lub okolica 02.06.15, 19:48
                    Obowiązkową atrakcją podczas wesela, komunii, spotkania rodzinnego, czy hucznych imprez firmowych jest stół wiejski. Uginający się pod ciężarem wyłożonych kiełbas, szynek, baleronów i boczków. Cieszy się zainteresowaniem wszystkich smakoszy swojskiego, tradycyjnego polskiego jadła.

Witamy Drodzy Państwo,
                    Chcielibyśmy przedstawić Państwu naszą ofertę, która dotyczy kompleksowej obsługi i wynajmu stołu wiejskiego ? okolicznościowego.
                    Jest on wspaniałą atrakcją kulinarną samą w sobie, urozmaica wszelakie imprezy indywidualne, uroczystości rodzinne jak i zarówno firmowe spotkania biznesowe na najwyższym poziomie.
                    Wierzymy, że dobra aranżacja stołu wiejskiego powinna być bardzo rozbudowana, skomponowana z wielu rodzajów i gatunków mięs i wędlin. Wprowadzając w życie tę myśl, dajemy Państwu możliwość kosztowania i delektowania się wieloma smakami.
                    Stół nasz jest niepowtarzalny, gdyż wyroby serwowane na nim pochodzą tylko i wyłącznie z naszej własnej produkcji. Wszystkie wyroby to połączenie natury i ręki profesjonalisty, czego możemy być strażnikiem i gwarantem, w 100-u % ekologiczne, bez konserwantów oraz pozbawione jakiejkolwiek chemii. Przygotowywane według starych receptur i przepisów, a wędzona na wiekowym szlachetnym drewnie liściastym?
                    Jesteśmy firma rodzinną, której korzenie sięgają lat 80-tych. Na początku był to własny wyrób wędlin, przez lata poznanie rynku pozwoliło na przystosowanie się do niego i nieustanne poszerzanie naszej oferty. Do każdego zlecenia podchodzimy indywidualnie i z wielka starannością ?dopinając je na ostatni guzik?, co sprawia, że oferowane przez nas zarówno usługi jak i towary są zawsze na wysokim poziomie i zadowolą nawet najbardziej wyrafinowane gusta i podniebienia.
                    Dowóz naszego stołu jak i naszych wyrobów odbywa się w dzień przyjęcia (by jedzenie było świeże i wyglądało wyśmienicie), a odbiór następuje dzień po jego zakończeniu. (Dowóz stołu do 30 km gratis)
                    Zasięg naszej firmy jest nieograniczony, działamy zarówno na naszym rodzimym bliskim rynku województwa mazowieckiego, jak i po wcześniejszym szczegółowym uzgodnieniu w dowolnym miejscu kraju?

Ceny i rodzaje stołów wiejskich:

Stół mały (do 30 osób) - 699 PLN*
                    Stół średni (do 60 osób)
                    Stół duży (do 120 osób)

*Ceny podane powyżej są cenami względnymi, mogą ulec nieznacznej zmianie w zależności od wybranego asortymentu oraz jego wagi (produkty niestało wagowe).

Przykładowe menu naszego stołu do wyboru:

Pieczone prosie z farszem bądź bez farszu waga uzależniona od ilości gości (opcja dostępna po wcześniejszych ustaleniach, dodatkowo płatna)
                    Pieczona szynka prosięcia wraz z kością ok. 7,00 - 8,00 kg (opcja dodatkowa, dostępna na innej aukcji)
                    Baleron wędzony domowy
                    Kaszanka swojska
                    Kabanosy wiejskie
                    Szynka wędzona po swojemu
                    Polędwica chłopska
                    Ogonówka
                    Pasztet wiejski wieprzowo-drobiowy
                    Pasztetowa swojska (opcjonalnie)
                    Kiełbasa wiejska domowa
                    Kiełbasa czosnkowa
                    Salceson biały gospodarza
                    Kiełbasa wiejska z komina
                    Boczek wiejski swojaczek
                    Żeberka wędzone
                    Sosy do mięś : Musztarda, chrzan, ćwikła, buraczki
                    Smalec swojski topiony ze skwarkami
                    Chleb wiejski prosto z kamiennego pieca
                    Ogórki małosolne lub kiszone (w zależności od sezonu)

Swojskie napitki do posmakowania !!! GRATIS !!!

Istnieje możliwość własnej kompozycji menu wykonanego przez nas stołu?

Kontakt 0 503 508 908

Możemy zorganizować Państwu niepowtarzalną, tradycyjną jak i w 100% naturalną pozycję w Państwa menu na :

? Bankiety
                    ? Wesela
                    ? Swojski catering
                    ? Konferencje
                    ? Studniówki
                    ? Chrzty i komunie
                    ? Urodziny, rocznice
                    ? Grill, imprezy plenerowe, pikniki
                    ? Spotkania integracyjne dla firm

Z poważaniem rodzinnie ?SamSmak"

0 503 508 908
                    www.stolywiejskie.pl
                    stolywiejskie@gmail.com
                  • karolka19946 Re: gdzie wesele w Białej Podlaskiej lub okolica 14.06.15, 19:08
                    Nie polecam na pewno sali Ranczo (flis) w Kornicy. Ogólnie ma złe opinie, dużo jedzenia, wódki i innych rzeczy ginie. Nie są oddawane w ogole ciepłe posiłki. Goście skarżą się że kucharki omijają celowo osoby, żeby pozniej sobie wiecej zabrać jedzenia. Podczas krojenia ciasta dla gości w pudełka wieksza połowa ciata także ginie, na stół krojone jest ciasto w cienkie plasterki. Przystawki i dania główne robione najtańszym kosztem. Znajoma, która pracowała również opowiadała jakie cyrki się dzieją, brak słów. Takze wlasciciele flis nie dbaja w ogole o klienta...NIE POLECAM kazda inna sala lepsza ale nie ta
    • wiola.gw Re: gdzie wesele w Białej Podlaskiej lub okolica 02.04.14, 15:53
      Ja polecam zdecydowanie Pensjonat Uroczysko Zaborek. Moja siostra miała tam wesele, miejsce jest wprost przepiękne, a jedzenie przepyszne!
      Zostawiam linka do jakby ktoś chciał się zapoznać!
      www.gdziewesele.pl/Hotele/Pensjonat-Uroczysko-Zaborek.html
      Polecam i pozdrawiam!
      • joanna8509 Re: gdzie wesele w Białej Podlaskiej lub okolica 28.11.14, 10:13
        Witam, a jak to wygląda w Dworku Łukowiska? jaka jest orientacyjna cena? planuję ślub na 2015 rok i koniecznie chcę organizować to w takim miejscu, zaborek i łukowiska są idealne moim zdaniem, uwielbiam takie klimaty, ale obawiam się że mnie po prostu nie bedzie na to stać...
    • pieknabronka Re: gdzie wesele w Białej Podlaskiej lub okolica 16.02.15, 19:26
      Nie zgadzam sie z poprzednimi komentarzami poniewaz wg mnie to bylo Niezapomniane Wesele!
      Organizacja przebiegła milo sprawnie i bezproblemowo pomimo tego ze nie mieszkam w Polsce i wszystko odbywało się droga mailowa. Wszelkie moje zapytania i wątpliwości były szybko rozwiane a pomysły (było ich sporo) realizowane. Goście byli oczarowani.
      Wszystko przebiegło w 100% jak było planowane a nawet lepiej!
      Jakość jedzenia i serwisu była fantastyczna, nasi goście uznali, że to najlepsze wesele w jakim uczestniczyli!

polecam!
      • budsal Re: gdzie wesele w Białej Podlaskiej lub okolica 20.04.15, 13:37
        Witam Was, ja z kolei mam trochę inne pytanie. Wiem, że tu toczy się rozmowa o salach weselnych a może polecicie jakieś "wiejskie sale" typu remizy gdzie można zorganizować wesele w okolicach Białej. Zależy mi na takich remizach gdzie zmieści się około 200 osób a nawet i więcej.
      • malenstwo456 Re: gdzie wesele w Białej Podlaskiej lub okolica 02.07.15, 19:04
        pieknabronka - to chayba mialas duze szczescie, Moje wesele bylo w Droblinie, i jako ze nie mieszkamy w tej okolicy kontakt z nimi byl mailowy albo telefoniczny... i szczerze mowiac to byla tragedia. Pani kierownik nie odpowiadala na maile po 3 tygodnie (proste zapytania) tlumaczac sie ze ... mail nie doszedl bo w jej biurze internet slabo dziala... PLEASE!!! A jak dzwonilismy to zawsze byla zajeta ''bo wlasnie wybiera obrusy'' itp takze nie mozna bylo sie z nia dogadac...
        Ogolnie to zalowalismy ze zdecydowalismy sie na wesele w Droblinie. Komunikacja tragicza - jak u poprzednikow duzo nam obiecali , z niewielu rzeczy sie wywiazali (w ostatniej chwili musielismy zalatwiac wiele rzeczy na wlasna reke).
        Na zadna pomoc ze strony kierownictwa nie mozna liczyc(kierwoniczka-brak slow...) - swoja niekompetencja narazaja tylko ludzi na niepotrzebny stres...
        W trakcie wesela byly problemy logistyczne (tort sie spoznial) i u nas tez sytuacje ratowal DJ a nie kierowniczka lokalu... masakra
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka