rubi 19.02.02, 13:14 moja 12 letnia córa została przyłapana prze moja żone jak sie masturbowała. Co zrobić ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yosemite Re: moje dziecko sie masturbuje 19.02.02, 13:52 rubi napisał(a): > moja 12 letnia córa została przyłapana prze moja żone jak sie masturbowała. > Co zrobić ? rozumiem, ze corka sie masturbowala;-) rubi, po pierwsze czego nie robic - wielkiej tragedii i roztrzasania calej sprawy po drugie co robic - pukac przed wejsciem do pokoju corki jesli nie chcecie, zeby sie nabawila nerwicy. Masturbacja u dziewczyn w tym wieku to normalka. pzr Yo Odpowiedz Link Zgłoś
che1 Re: moje dziecko sie masturbuje 19.02.02, 13:57 Całkowicie popieram Yosemite.Co w tym widzisz złego?Rozumiem ,że nie robi tego publicznie,pewnie nie używa wyuzdanych narzędzi,więc o co chodzi.Gdzie jest problem.Dziecię realizuje swoje erotyczne potrzeby jak potrafi i jak może.Jeżeli żona potrafi to niech porozmawia z córką i niech ją przeprosi że przeszkodziła jej w tak intymnej sytuacji.Naprawdę. Pozdr.che1 Odpowiedz Link Zgłoś
kahula Re: moje dziecko sie masturbuje 22.02.02, 09:41 Nie ma chyba powodów do obaw...Ja zaczełam się masturbować pod prysznicem w wieku 11 lat. Teraz wiem, że moje koleżanki robiły dokładnie to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
hans_kloss Re: moje dziecko sie masturbuje 19.02.02, 13:52 Witam, Predzej czy pozniej i tak musialbys stanac przed problemem budzacej sie seksualnosci twojego dziecka. Jest to proces nieuchronny. Nie mozna wiec dziecku zakazac takich praktyk ani za nie karac. Mozna jednak miec wplyw na ksztaltowanie ekspresji seksualnej. Ksztaltowanie zachowan seksualnych wlasnego dziacka jest niezwykle trudne gdyz mlodzi ludzie najczesciej w stosuknku do swoich rodzicow prezentuja postawe negacji. Dlatego pierwsza rzecz jaka ty albo twoja zona winniscie zrobic to pozyskac zaufanie dziecka. Mozna tego dokonac jednie przy pomocy szczerych rozmow, rozmow w rodzaju "kazde pytanie musi znalezc swoja odpowiedz". Nie wolno ani zbywac pytan, ani bagatelizowac problemow. Jak sie zabrac do takiej rozmowy? Gdyby zebrac wszystkie czynniki to powstalby prawie podrecznik komunikacji z dzieckiem. Pamietaj, ze rozmowe taka przeprowadzic moze jedynie ten czlonek rodziny ktoremu dziecku ufa - moze byc to matka, ty, ale czasem ciotka, babka....itd. Po drugie wazna jest intymna atmosfera pelna zaufania. Zadbaj takze o czas i miejsce w ktorym rozmowa bedzie miala miejsce. Ma najbardziej odpowiadac dziecku, a nie tobie. No i wreszcie gdy dziecko bedzie sygnalizowac znuzenie, zmeczenie rozmowe nalezy przerwac i wrocic do niej pozniej. A jaki cel ma miec taka rozmowa? Aby wypracowac z dzieckiem pewien mechanizm, gdy natrafia na cos nowego. Jego reakcja powinna byc prosta: pojde do mamy, taty czy ciotki i sie zapytam. Pozwoli to na ograniczenie eksperymentowania we wlasnym zakresie. Procz seksu bowiem natrafisz na problem palenia, alkoholu, narkotykow i wiele innych. Zawsze dziecko powinno takimi odkryciami dzielic sie przede wszystkim w rodzina. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
okazja Re: moje dziecko sie masturbuje 19.02.02, 13:58 zgodnie z rada udzielona m33....zapros ja do lozka..... Odpowiedz Link Zgłoś
che1 Re: moje dziecko sie masturbuje 19.02.02, 14:00 Okazja wyjaśnij bliżej o co ci chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
okazja Re: moje dziecko sie masturbuje 20.02.02, 14:23 prosze bardzo ..... m33 zapytal: 1. Co Waszym zdaniem należy zrobić, jak w trakcie porannych pieszczot pod kołdrą do sypialni wchodzą dzieci i wpychają się nam do łóżka? Czy należy dzieci kulturalnie wyprosić i dokończyć? Czy może pod kołdrą dalej "działać" a z dziećmi rozmawiać jakby nigdy nic? Czy po prostu wstać niedokończywszy? No i jak to rzutuje na psychikę obojga rodziców? 2. A jak się zachować jak dzieci zobaczą co robią rodzice?" a rubi odpowiedzial: A moze zaprosić - jesli mają po 12 lat ? i to wszystko...analiza zbieznosci nasuwa sie sama..... Odpowiedz Link Zgłoś
6razia Re: moje dziecko sie masturbuje 20.02.02, 17:03 Od razu widać,jaki rubi ma do tego stosunek."Została przyłapana"-czyli wpajanie dziecku od najmłodszych lat,że masturbacja to coś złego... Odpowiedz Link Zgłoś
gwidosz Re: moje dziecko sie masturbuje 21.02.02, 00:57 12-letnia dziewczynka pieści się? Wspaniale. Może będzie należała do tej nielicznej żeńskiej mniejszości, która umie cieszyć się seksem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneri Re: moje dziecko sie masturbuje IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 21.02.02, 09:13 Ja to robiłam od wczesnego dzieciństwa. Gdy rodzice zobaczyli co robię próbowali to zmienić, ale nic to nie dało. Starałam się jedynie ukrywać i tyle. Choć wówczas nie wiedziałam czym to jest. Rzeczywiście lubię seks i ma dla mnie ogromne znaczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
remislanc Re: moje dziecko sie masturbuje 26.02.02, 12:08 okazja napisał(a): > prosze bardzo ..... > m33 zapytal: > 1. Co Waszym zdaniem należy zrobić, jak w trakcie porannych pieszczot pod > kołdrą do sypialni wchodzą dzieci i wpychają się nam do łóżka? > Czy należy dzieci kulturalnie wyprosić i dokończyć? > Czy może pod kołdrą dalej "działać" a z dziećmi rozmawiać jakby nigdy nic? > Czy po prostu wstać niedokończywszy? > No i jak to rzutuje na psychikę obojga rodziców? > 2. A jak się zachować jak dzieci zobaczą co robią rodzice?" > > a rubi odpowiedzial: > A moze zaprosić - jesli mają po 12 lat ? > > i to wszystko...analiza zbieznosci nasuwa sie sama..... > Temu rubiemu przydałaby się masturbacja. I to ostra - tak dla ochłody! Najpierw pisze, że jego córa 12 letnia się masturbuje, a potem proponuje żeby 12-to latka wskoczyła mu do wyra.Zwal sobie porządnego KONIA - rubi. Odpowiedz Link Zgłoś
tassman sie masturbuje 22.02.02, 09:17 rubi napisał(a): > moja 12 letnia córa została przyłapana prze moja żone jak sie masturbowała. > Co zrobić ? **************** Moze jakiś młodziezowy mini wibratorek??;) tassman:) Odpowiedz Link Zgłoś
amina Re: do tassman 23.02.02, 20:08 Widzę, że masz praktyczne podejście do życia diabełku!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tassman do Aminy 26.02.02, 11:49 amina napisał(a): > Widzę, że masz praktyczne podejście do życia diabełku!!!! *************** Amina , Cieszę sie ze podzielasz moje "praktyczne podejście do życia " !!! :) Pozdrawiam tassman:) Odpowiedz Link Zgłoś
amina Re: moje dziecko sie masturbuje 23.02.02, 20:07 Myślę, że to chyba normalne. Ja też się masturbowałam w tym wieku i żyję. I na dodatek lubiłam to i lubię. I mój partner też nie narzeka. Popieram zdanie o umiejętności cieszenia się seksem. Ja ją posiadam i bardzo z tego się cieszę. Myślę, że budzi się w niej seksualność. Tylko nie wyzwól w niej poczucia winy, bo to niczemu dobremu nie służy. I poszanuj jej prywatność - Pukaj przed wejściem do pokoju. PS rubi a swoją drogą ty tego nigdy nie robiłeś? Odpowiedz Link Zgłoś
tassman pytanie do Aminy 26.02.02, 11:51 amina napisał(a): > Myślę, że to chyba normalne. Ja też się masturbowałam w tym wieku i żyję. I na > dodatek lubiłam to i lubię. I mój partner też nie narzeka. Popieram zdanie o > umiejętności cieszenia się seksem. Ja ją posiadam i bardzo z tego się cieszę. > Myślę, że budzi się w niej seksualność. > Tylko nie wyzwól w niej poczucia winy, bo to niczemu dobremu nie służy. I > poszanuj jej prywatność - Pukaj przed wejściem do pokoju. > > PS rubi a swoją drogą ty tego nigdy nie robiłeś? ******************************************* Amina. Pytanie do Ciebie. A jesli mama uzywa wibratora na codzień to powinna pozyczać (wczesniej zaznajomiwszy córę z jego obsługą)go córce??? Oczywiście o higienie nie wspominam -bo to sprawa oczywista...;))) tassman:) Odpowiedz Link Zgłoś
okazja Re: pytanie do Aminy 26.02.02, 12:05 a dwustronne dildo?.... moze by pasowalo? Odpowiedz Link Zgłoś
roki172 Re: pytanie do Aminy 11.03.02, 21:43 Nie widze w tym nic dziwnego.Wez od swojej corki gazety takie jak "Bravo" , "Bravo Girl" lub "Twist" , i przeczytaj pewne rubryki.Wchodzimy do Europy, po prostu swiatowa dziewczyna.P.S.-Ciesz sie ze nie daje dupy na prawo i lewo kolegom z piaskownicy (chociaz kto wie). Odpowiedz Link Zgłoś
aga02 Re: Rubi, daj spokoj swojej corce! 20.03.02, 15:50 Badz dyskretny , chlopie! Przy okazji pochwal ja, ze przeradza sie w 100 % babe. Delikatnie wytlumacz jej, by to robila bez nawet przypadkowych swiadkow,tak, jak to moze byc mozliwe. Cos jak branie prysznicu za zamknietymi drzwiami. A swoja droga, ciesz sie , ze twoja corka nie bedzie zimnym klockiem w przyszlosci. Pozdrawiam, Aga02 Odpowiedz Link Zgłoś
anastazja6 Re: Rubi, daj spokoj swojej corce! 01.05.02, 19:14 Zwracajac na to uwage tylko ja zawstdzisz Mi rodzice wmowili ze to szkodliwe i do dzis mam poczucie winy Odpowiedz Link Zgłoś