Dodaj do ulubionych

Długości penisa

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.10, 11:05
Mam 17 lat. Mój członek w stanie erekcji ma ok. 8 - 9 cm. Jest mały, jeszcze nie uprawiałem seksu z dziewczyną. Prawie codziennie się masturbuje czy później mogę mieć z tego powodu jakieś problemy? Co mogę zrobić aby mieć większego członka? Czy taka wielkość członka może być spowodowana otyłością? Ważę 130 kg przy wzroście 171,5cm. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Zenon Re: Długości penisa IP: *.koscierzyna.vectranet.pl 26.10.10, 13:25
      Twój penis o takich wymiarach to trochę mały.Masz jednak 17 lat i nadzieję,że może jeszcze urosnąć.Kiedy skończy się okres dorastania wówczas już nie będzie szans na wzrost członka. Może gdybyś teraz intensywnie i regularnie stosował pompkę próżniową miałbyś szanse na powiększenie swego "przyjaciela".
    • Gość: purify sami prowokatorzy :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.10, 10:51
      haha co za kraj
    • Gość: gosc Re: Długości penisa IP: 78.146.72.* 28.10.10, 21:21
      Chłopcze masz 17 lat wiec może jeszcze urośnie :). A co do długości jako takiej to też sie kiedyś martwiłem o moje cm aż do czasu gdy bawiłem sie w "paluszkowanie" dziewczyny i okazało sie ze moje cieniutkie i skromnie 7 cm paluszki w zupełności jej wystarczyły. Fakt krótszy penis wymaga troche przemyślenia co do ustawienia sobie partnerki. Trzeba ja sobie tak ustawic byś mógł calym swoim sięgnąć do srodka. I tu sie raczej pojawia pewnie inny twoj problem bo napisałes ze masz solidna wage. Wiec jeśli twoj brzuch siega dalej niż twoj członek gdy stoi na baczność to sory ale fizyka jest przeciw tobie. Zacznij zżucać kilogramy :)
    • lilyrush Re: Długości penisa 29.10.10, 21:37
      przy 60 kg nadwagi w tym wieku żaden nawet gigantyczny penis Ci nie pomoże....
      najpierw sie gościu skup na schudnięciu
    • michal.lew-starowicz Re: Długości penisa 30.10.10, 01:45
      Gość portalu: Gość Ask napisał(a):

> Mam 17 lat. Mój członek w stanie erekcji ma ok. 8 - 9 cm. Jest mały, jeszcze ni
      > e uprawiałem seksu z dziewczyną. Prawie codziennie się masturbuje czy później m
      > ogę mieć z tego powodu jakieś problemy? Co mogę zrobić aby mieć większego człon
      > ka? Czy taka wielkość członka może być spowodowana otyłością? Ważę 130 kg przy
      > wzroście 171,5cm. Pozdrawiam

Samodzielne pomiary wielkości członka są często bardzo niedokładne i subiektywne. Masturbacja nie powoduje ani nieprawidłowych zmian w budowie członka (chyba, że dochodzi do istotnych urazów prącia), ani nie przyczynia się do wystąpienia zaburzeń seksualnych. Przeciwnie, u młodego mężczyzny nie będącego w związku jest wyrazem normalnego popędu seksualnego i potrzeby jego rozładowania. Podane wartości wzrostu i wagi ciała wskazują na znaczną otyłość. Nadmierna tkanka tłuszczowa zgromadzona w okolicy spojenia łonowego może sprawiać, że członek wygląda na znacznie krótszy (w rzeczywistości częściowo „schowany” w tkance podskórnej). Otyłość sprzyja także występowaniu chorób naczyniowych, hormonalnych i metabolicznych, a te mogą przyczyniać się do pojawienia się zaburzeń seksualnych, np. zaburzeń erekcji. Dlatego zalecam Panu intensywny program odchudzania, najlepiej przeprowadzony pod okiem specjalisty (dieta, aktywność fizyczna) oraz wizytę u lekarza seksuologa lub urologa celem obiektywnej oceny budowy narządów płciowych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka