Dodaj do ulubionych

balanitis - drożdżyca

20.05.04, 10:35
Witam. Mam taką chorobę: balanitis - drożdżyca. Do jakiego lekarza mam się
udać? Urologa czy dermatologa? Czy długo się leczy taką chorobę
Pozdrawiam i dziękuję
Obserwuj wątek
    • allumeuse_21 Re: balanitis - drożdżyca 20.05.04, 17:00
      polecam forum zdrowie kobiety, tam od takich chorob az sie roi ze sie tak
      wyraze. mozesz tez poszukac w archiwum tego forum, na pewno temat juz wyplynal.
      z wlasnego doswiadczenia wiem ze najlepszy bylby dermatolog-wenerolog [lekarz o
      dwoch specjalizacjach] a jesli on nie poradzi to da ci skierowanie do urologa.

powodzenia!
      • kylo2s Re: balanitis - drożdżyca 21.05.04, 08:37
        to wole oderazu iść do Urologa :)
      • kylo2s Re: balanitis - drożdżyca 21.05.04, 08:41
        Sprawdziłem na forum zdrowie kobiety ale tam nic nie ma o balanitis.
        Może zna Pani forum "zdrowie mężczyzny"? ;)
        Pozdrawiam Krzysiek
        • allumeuse_21 Re: balanitis - drożdżyca 21.05.04, 11:01
          kylo2s napisał(a):

> Sprawdziłem na forum zdrowie kobiety ale tam nic nie ma o balanitis.
          >

jest troche o drozdzycowych przewleklych zapaleniach pochwy, podobno swinstwo i
          ciezkie do wyleczenia, wiec jesli sie da to uderzaj od razu do urologa, bedzie
          na skroty, oszczedzisz sobie wizyt u dermatologa.

forum o zdrowiu mezczyzny niestety nie ma, a szkoda, przydaloby sie zapewne, bo
          jak na razie to mezczyzni wola dusic w sobie problemy i choroby, zamiast sie
          zwyczajnie kogos poradzic i leczyc :(
          • kylo2s Re: balanitis - drożdżyca 21.05.04, 13:28
            u dermatologa byłem ale dupek mi powiedział że to od prezerwatywy.Wiedziałem że
            to nie od tego bo czy w czy bez to tak samo było. Napisałem do jednego lekarza
            powiedział, że maść i samo przejdzie. Gdzie indziej wyczytałem, że ta maść
            komuś zaszkodziła. A gdzie indziej że musi być zero sex.Tylko, że nie wiem jak
            długo.Wczoraj nic a dziś już mi się chce... :) Pozdrawiam
            • allumeuse_21 Re: balanitis - drożdżyca 21.05.04, 16:27
              hah biedaku :( najbardziej sie seksu chce wtedy kiedy nie mozna.. :D

ja mojego mezczyzne juz od kilku tygodni namawiam na wizyte u wenerologa, bo na
              penisie pojawily mu sie malenkie biale plameczki, on uparcie twierdzi ze to
              podraznienie od latexu, poki nie swedzi nie bedzie tego leczyl :( no coz,
              obserwuje to i nie zachodza zadne zmiany, nie rosnie, nie rozwija sie, nie
              zmienia koloru.. ach jakie zycie byloby piekne gdybyz to bylo naprawde tylko
              niegrozne uczulenie od latexu.. :)
        • jawojtello Re: balanitis - drożdżyca 29.08.04, 21:52
          Jest mnóstwo info na temat drożdżycy ale pod potoczną nazwą grzybica .
          Dziewczyny ci wytłumaczą co i jak . Dermatolog przepisał mi Clotrimazolum ale
          wrócło . Radzę pod koniec kuracji dodatkowo gotować bieliznę .
          Godny uwagi jest jeszcze KETOKONAZOLUM bez recepty pod postacią kremu Nizoral i
          POVIDONE IODINE bez recepty pod postacią maści Betadine lub PV JOD .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka