kylo2s 20.05.04, 10:35 Witam. Mam taką chorobę: balanitis - drożdżyca. Do jakiego lekarza mam się udać? Urologa czy dermatologa? Czy długo się leczy taką chorobę Pozdrawiam i dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
allumeuse_21 Re: balanitis - drożdżyca 20.05.04, 17:00 polecam forum zdrowie kobiety, tam od takich chorob az sie roi ze sie tak wyraze. mozesz tez poszukac w archiwum tego forum, na pewno temat juz wyplynal. z wlasnego doswiadczenia wiem ze najlepszy bylby dermatolog-wenerolog [lekarz o dwoch specjalizacjach] a jesli on nie poradzi to da ci skierowanie do urologa. powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
kylo2s Re: balanitis - drożdżyca 21.05.04, 08:37 to wole oderazu iść do Urologa :) Odpowiedz Link Zgłoś
kylo2s Re: balanitis - drożdżyca 21.05.04, 08:41 Sprawdziłem na forum zdrowie kobiety ale tam nic nie ma o balanitis. Może zna Pani forum "zdrowie mężczyzny"? ;) Pozdrawiam Krzysiek Odpowiedz Link Zgłoś
allumeuse_21 Re: balanitis - drożdżyca 21.05.04, 11:01 kylo2s napisał(a): > Sprawdziłem na forum zdrowie kobiety ale tam nic nie ma o balanitis. > jest troche o drozdzycowych przewleklych zapaleniach pochwy, podobno swinstwo i ciezkie do wyleczenia, wiec jesli sie da to uderzaj od razu do urologa, bedzie na skroty, oszczedzisz sobie wizyt u dermatologa. forum o zdrowiu mezczyzny niestety nie ma, a szkoda, przydaloby sie zapewne, bo jak na razie to mezczyzni wola dusic w sobie problemy i choroby, zamiast sie zwyczajnie kogos poradzic i leczyc :( Odpowiedz Link Zgłoś
kylo2s Re: balanitis - drożdżyca 21.05.04, 13:28 u dermatologa byłem ale dupek mi powiedział że to od prezerwatywy.Wiedziałem że to nie od tego bo czy w czy bez to tak samo było. Napisałem do jednego lekarza powiedział, że maść i samo przejdzie. Gdzie indziej wyczytałem, że ta maść komuś zaszkodziła. A gdzie indziej że musi być zero sex.Tylko, że nie wiem jak długo.Wczoraj nic a dziś już mi się chce... :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
allumeuse_21 Re: balanitis - drożdżyca 21.05.04, 16:27 hah biedaku :( najbardziej sie seksu chce wtedy kiedy nie mozna.. :D ja mojego mezczyzne juz od kilku tygodni namawiam na wizyte u wenerologa, bo na penisie pojawily mu sie malenkie biale plameczki, on uparcie twierdzi ze to podraznienie od latexu, poki nie swedzi nie bedzie tego leczyl :( no coz, obserwuje to i nie zachodza zadne zmiany, nie rosnie, nie rozwija sie, nie zmienia koloru.. ach jakie zycie byloby piekne gdybyz to bylo naprawde tylko niegrozne uczulenie od latexu.. :) Odpowiedz Link Zgłoś
jawojtello Re: balanitis - drożdżyca 29.08.04, 21:52 Jest mnóstwo info na temat drożdżycy ale pod potoczną nazwą grzybica . Dziewczyny ci wytłumaczą co i jak . Dermatolog przepisał mi Clotrimazolum ale wrócło . Radzę pod koniec kuracji dodatkowo gotować bieliznę . Godny uwagi jest jeszcze KETOKONAZOLUM bez recepty pod postacią kremu Nizoral i POVIDONE IODINE bez recepty pod postacią maści Betadine lub PV JOD . Odpowiedz Link Zgłoś