Dodaj do ulubionych

Ból jąder

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.14, 21:13
Witam. Mam pytanie. Może wydawać się śmieszne. Mam 31 lat i praktycznie codziennie się masturbuję, nawet po kilka razy na dzień. Od jakiegoś czasu postanowiłem przestać, bo stwierdziłem, że to chore. I od kiedy tylko przestałem, to jest już ponad tydzień, dzisiaj czuję ból u podbrzusza i w okolicy jąder. Czy ktoś miał coś podobnego? Jak można temu zaradzić? I drugie pytanie: ile trzeba czasu, aby pojawiła się polucja w moim wieku? pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • sureican Re: Ból jąder 12.03.14, 11:04
      z tego co wiem- z nasieniem jest jak z krwią. jeśli przez dłuższy czas oddawałeś cyklicznie, to narastała w zwiększonej ilości w krótszym czasie. jeśli spermy masz teraz za dużo naprodukowane, to ciśnienie w jądrach wzrasta, bo nie ma gdzie ujść. z tego wniosek- jeśli chcesz przestać się masturbować i nie odczuwać obecnego bólu, przestawaj walić sobie powoli/stopniowo, a nie nagle....

ból podbrzusza może być spowodowany wieloma czynnikami. jednym z nich jest np. zapalenie prostaty. w celu dowiedzenia się szczegółów dot. twojego przypadku - proponuję wizytę u urologa

w wielu przypadkach polucja nie pojawia się wcale, a jeśli już to głównie u tych wstrzemięźliwych, więc możesz być spokojny :)
      • Gość: Obolały Re: Ból jąder IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.14, 10:45
        Dzięki kolego za pomoc. Jednakże co do polucji,to pamiętam, że kiedyś je miewałem i mam nadzieję, że powrócą. A Ty miewają polucje?
        • sureican Re: Ból jąder 13.03.14, 10:48
          nigdy nie mialem, poniewaz masturbacje zaczale w wieku ok 13 lat, a Ty kiedy?
          • Gość: Obolały Re: Ból jąder IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.14, 11:22
            Ja też wcześnie zacząłem, też tak około 12 -13 lat. Przez długi czas waliłeś codziennie po kilka razy, ale zauważyłem,że to zaczyna się robić nie zdrowe. A Ty dzisiaj też się masturbujesz jeszcze?
            • sureican Re: Ból jąder 13.03.14, 11:24
              napisz mi na maila sureican@gazeta.pl, to popiszemy wiecej na ten temat

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka