Dodaj do ulubionych

Do DOKIEGO!!!!!

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.03, 10:10
Mam taki problem. Po zrobieniu testu na ukryta krew w kale wyszedl mi wynik
dodatni. Czy to oznacza raka jelita grubego ?? Prosze o odpowiedz, czy moze
byc jakas inna mniej drastyczna przyczyna?? Jakie dodatkowe badania powinnam
zrobic ( mam 25 lat ). Do jakiego lekarza sie udac ??
Obserwuj wątek
    • Gość: a. Re: Do DOKIEGO!!!!! IP: 213.25.26.* 04.11.03, 10:17
      Nie jestem lekarzem, ale za nim odezwie sie Doki lub ktos inny kompetentny
      chcialbym Cie uspokoic, ze krew w kale nie musi oznaczac raka. Jest wiele
      bardziej prozaicznych przyczyn (moze nawet hemoroidy?). Poza tym z tego co
      wiem, to rak jelita grubego w wieku 25 lat bylby naprawde ewenementem.

To tyle, pewnie niedlugo odezwie sie jakis profesjonalista i poradzi Ci co z
      tym robic dalej.
      Pozdrawiam
      a.
      • Gość: Artur Re: Do DOKIEGO!!!!! IP: *.sasknet.sk.ca 04.11.03, 10:20
        Gość portalu: a. napisał(a):

> Nie jestem lekarzem, ale za nim odezwie sie Doki lub ktos inny kompetentny
        > chcialbym Cie uspokoic, ze krew w kale nie musi oznaczac raka. Jest wiele
        > bardziej prozaicznych przyczyn (moze nawet hemoroidy?). Poza tym z tego co
        > wiem, to rak jelita grubego w wieku 25 lat bylby naprawde ewenementem.

Jak wyzej.
        • Gość: Laura Re: Do DOKIEGO!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.03, 10:31
          Dziki :) Juz mi lzej !!! Pozdrawiam
          • Gość: mario Re: Do DOKIEGO!!!!! IP: *.gdynia.mm.pl 04.11.03, 10:33
            Moja siostra też miała krew w kale (18 lat). Okazało się że miała jakąś ścianke
            uszkodzoną. Nic groźnego.
            • Gość: Doki Re: Do DOKIEGO!!!!! IP: *.196-201-80.adsl.skynet.be 04.11.03, 12:46
              Dodatni wynik na krew utajona w kale nie oznacza wcale raka. Moze wyjsc dodatnio
              nawet nazajutrz po duzym krwawieniu z nosa. Aha- badanie wychodzi tez dodatnio u
              osob przyjmujacych preparaty zelaza.
              Jesli jednak nie leci Ci krew z nosa i nie bierzesz zelaza ani nie zywisz sie
              wylacznie produktami zawierajacymi duzo zelaza, jak czerwone mieso w
              przemyslowych ilosciach czy kaszanka, to dodatnia krew utajona w kale jest
              wynikiem nieprawidlowym i trzeba poszukac co sie dzieje. Moze chodzic o
              krwawiacy wrzod zoladka, hemoroidy, zapalenie jelita grubego... mozliwosci jest
              sporo. Warto odiedzic gastroenterologa.
              • Gość: Laura Re: Do DOKIEGO!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.03, 07:14
                Bardzo dziekuje za odpowiedz!! Wybieram sie do lekarza i mam nadzieje ze okaze
                sie co to jest i ze nie bedzie to nic groznego!! Pozdrowienia Laura

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka