Dodaj do ulubionych

Terapia po zdradzie męża

07.10.24, 14:19
Mąż miał romans przez prawie pół roku. Nie przyznał się, sama to odkryłam. Romans opierał się głównie na zaangażowaniu emocjonalnym (zakochał się, tęsknił za tamtą kobietą w trakcie trwania ich relacji). Gdy się dowiedziałam zerwał z nią kontakt. Mamy małe dziecko. Chcę iść na terapię, ale tak naprawdę do końca nie wiem po co. Jest mi bardzo trudno, ale nie wiem jaki cel chce osiągnąć. Nasz związek trwa 8 lat, mieliśmy wiele kryzysów, często się kłócimy, oddaliliśmy się od siebie i nie spędzamy razem tyle czasu co kiedyś. Mąż wyznał tamtej dziewczynie, że jego uczucia do niej są silniejsze niż do mnie.
Czy terapia doprowadziła kogoś do decyzji o rozstaniu? Czy terapeuta zadaje takie pytania i skłania do rozmyśleń, które mogą pomóc wybrać odpowiednią drogę? Myślę że pójdę tam z nastawieniem by uratować związek, ale nie wiem czy to jest to czego chce.
Obserwuj wątek
    • chocolate_dog123 Re: Terapia po zdradzie męża 07.10.24, 18:27
      vm.tiktok.com/ZNecBq4vN/X

vm.tiktok.com/ZNecBvQet/X

vm.tiktok.com/ZNecBVtkm/X
      vm.tiktok.com/ZNecBXfdF/X

vm.tiktok.com/ZNecBtR1B/

Facet ma talent.
    • nida21 Re: Terapia po zdradzie męża 07.10.24, 19:26
      Czy, aby ratować związek zaakceptujesz fakt, że mąż kocha tamtą kobietę?
      • dominika.2903.92 Re: Terapia po zdradzie męża 07.10.24, 20:54
        No właśnie… czy zakochanie równa się miłości? Nie wiem jak na to spojrzeć. Zerwał z nią kontakt więc tłumaczę sobie, że nie znaczyła dla niego wiele.
        • chocolate_dog123 Re: Terapia po zdradzie męża 07.10.24, 22:06
          Słabe w ch..y
        • nida21 Re: Terapia po zdradzie męża 08.10.24, 10:55
          Zakochanie to początek miłości. Czy ta kobieta nie znaczyła zbyt wiele - nie wiadomo. Może cały czas wracać do niej myślami. Powinnaś porozmawiać z mężem, czy on chce trwać w małżeństwie, czy nie. Z tego co piszesz, nie było między Wami dobrze, oddaliliście się od siebie. Decyzję o trwaniu w małżeństwie, czy też o rozwodzie musicie podjąć sami. Psycholog za Was tego nie zrobi.
    • butterfly_heart Re: Terapia po zdradzie męża 29.10.24, 11:39
      Witam nie byłam nigdy na terapii małżeńskiej ale wiem jedno, TEN BUFON NA CIEBIE NIE ZASŁUGUJE. Nie warto marnować swojego życia na takiego niewdzięcznika. A co do terapii, to jeśli terapeuta będzie dobry, skłoni cię do głębokich refleksji. Mam nadzieje ze podejmujesz dobra decyzja 🥰😘
      • juicy_colorful_horse2005 Re: Terapia po zdradzie męża 29.10.24, 13:39
        Witam,sama byłam w podobnej sytuaci i jak najbardziej popieram słowa użytkowniczki butterfly_heart.Taki związek okropnie niszczy człowieka i dobre kobiety jak my muszą juz zawsze żyć z przykrymi wspomnieniami.Teraz prowadzę szczęśliwe życie wraz z moją partnerką Dorotą i musze przyznac,ze nigdy nie czulam sie lepiej. Zycze wam poznania takiej osoby jak moja Dorotka! Dorotka kocham cie❤️😘 A tobie Dominko też zycze powodzenia.
        • chocolate_dog123 Re: Terapia po zdradzie męża 29.10.24, 14:07
          Propagowanie lessbijstwa. Ha tfu...
          • juicy_colorful_horse2005 Re: Terapia po zdradzie męża 29.10.24, 15:03
            Drogi użytkowniku chocolate_dog123, nie jestem pewna, co znaczy propagowanie "lessbijstwa", niestety nie jestem zaznajomiona z tym terminem, być może w pańskiej wypowiedzi został popełniony błąd (rozumiem, że nieumyślnie). Po za tym, szczerze przyznaję, iż czuję się bardziej deceniona w związku z Dorotką, niż z zdradzającym mnie mężem, chyba że was kręca takie numery. Wtedy przepraszam, oczywiście szanuje pańskie gusta. Pozdrawiam 🥰🥰
            • chocolate_dog123 Re: Terapia po zdradzie męża 29.10.24, 15:51
              Ch..nas obchodzi twoja Dorotka z krainy Oz...
              • butterfly_heart Re: Terapia po zdradzie męża 30.10.24, 14:46
                Propagujesz drogi chocolate_dog123, to raczej niepoprawna pisownię i zupełnie nie potrzebna nienawiść. Wszyscy rozumiemy że nie poczuwasz się gejem (raczej), co nie oznacza że musisz wypominać to innym. Naprawdę kultury trochę, dobrze?😤
          • aroden Tez potepiam lesbijstwo 29.10.24, 15:44
            chocolate_dog123 napisała:
            > Propagowanie lessbijstwa. Ha tfu...

Tez potepiam lesbijstwo - bo to zmniejsza mi na rynku podaz kobiet...

natomiast popieram gejostwo - bo to zmniejsza mi na rynku meska konkurencje w dostepie do kobiet.
            • juicy_colorful_horse2005 Re: Tez potepiam lesbijstwo 30.10.24, 09:57
              Drogi użytkowniku, z takim podejściem to Was nawet ropucha nie zechce. Za to szanuje popieranie gejostwa! Mam nadzieję, że znajdzie Pan partnera swoich marzeń! Pozdrawiam🌸
              • aroden Re: Tez potepiam lesbijstwo 30.10.24, 17:14
                juicy_colorful_horse2005 napisał(a):

> Drogi użytkowniku, z takim podejściem to Was nawet ropucha nie zechce.

- zechciala i to niejedna...

Za to szanuje popieranie gejostwa! Mam nadzieję, że znajdzie Pan partnera swoich marzeń
                > ! Pozdrawiam🌸

raz jeszcze: popieram gejostwo - gdyz geje zajmujac sie sami soba, zdejmuja mi z rynku meska konkurencje w dostepie do kobiet.

comprende ?
                • chocolate_dog123 Re: Tez potepiam lesbijstwo 30.10.24, 19:28
                  Jaka konkurencja jak kobiet jest więcej niż mężczyzn.
                  forsal.pl/gospodarka/demografia/artykuly/8676519,kobiety-dominuja-w-polskich-miastach-jak-po-ii-wojnie-swiatowej.html
                  • aroden tylko w kilku miastach 31.10.24, 18:05

> Jaka konkurencja jak kobiet jest więcej niż mężczyzn.
                    > forsal.pl/gospodarka/demografia/artykuly/8676519,kobiety-dominuja-w-polskich-miastach-jak-po-ii-wojnie-swiatowej.html

i te nadwyzke stanowia glownie starsze wdowy

jezeli chodzi o Panny do wziecia , to jest ich w Polsce o milion mniej, niz Kawalerow

calosc tu:
                    .
                    www.express-miejski.pl/wiadomosc/23050,ile-panien-i-kawalerow-w-powiatach-prezentujemy-statystyki
                    • chocolate_dog123 Re: tylko w kilku miastach 31.10.24, 18:41
                      Gardzisz kobietami dojrzałymi?
                      • aroden Re: tylko w kilku miastach 03.11.24, 19:21
                        > Gardzisz kobietami dojrzałymi?

jestem juz w takim wieku , ze nie.

ale wczesniej, faktycznie - byly one dla mnie "przezroczyste".
    • obrotowy To nie Romans... 30.10.24, 17:17
      dominika.2903.92 napisała:
      > Mąż miał romans przez prawie pół roku. Nie przyznał się, sama to odkryłam. Roma
      > ns opierał się głównie na zaangażowaniu emocjonalnym (zakochał się, tęsknił za
      > tamtą kobietą w trakcie trwania ich relacji).

To nie Romans - tylko zauroczenie.

Romans - to zaczyna sie od pierwszego pocalunku
    • lady_vetinari96 Re: Terapia po zdradzie męża 08.11.24, 00:18
      Rzuć go w pi*du! Życie masz jedno, a myśli będą wracać i cię niszczyć od środka podkopując twoja pewność siebie "co tamtą miała, a ja nie?", "może on wolałby żebym miała taki kolor wlosow jak ona?", "ciekawe czy jej tak samo robił? ". Szkoda kasy na terapię żeby ratować coś co i tak słabo działało- kłótnie, oddalanie się. Cień szansy jest pod warunkiem, że zdrajca ma faktyczną chęć zadośćuczynienia ci krzywd i sam chce ratować związek, ale z tego wynika, że to Ty chcesz wydawać na terapię, a to on zjebał. Wtedy najlepsza terapia to usunięcie stresora czyli męża. Zasługujesz na to żeby dla kogoś być nr 1. Zadbaj o siebie, własne samopoczucie żeby poczuć się ze sobą pewnie (terapia na to jest ok), po rozstaniu nie wchodz od razu w zwiazki- klin tu się nie sprawdza. Kiedy poczujesz się sama ze sobą szczęśliwa i pewna i rozprawisz się z własnymi demonami oraz będziesz czuła że nie trzeba ci nikogo do szczęścia to wtedy gwarantuje ze akurat pojawią się fajni na horyzoncie ;) powodzenia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka