IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 01.12.01, 18:18
Mam pewien problem. Moje lewe jądro jest jakby wieksze od prawego,t.zn jest
zawieszone nizej o jakis 1 cm . Dodatkowo jest bardziej niejednolite od prawego-
kiedy go dotykam , to oprocz wlasciwego jadra wyczywam jeszcze nieco wyzej
jakby pęcherzyk. Co to za pecherzyk? czy to jest najądrze,czy moze wodniak?
Dodam jeszcze ,że mam 17 lat
Prosze o odpowiedz!
Obserwuj wątek
    • Gość: armin Re: jadra IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 02.12.01, 18:52
      Mam podobny problem : tyle że moje prawe jądro jest znacznie większe niż lewe
      (Prawe ma jakieś 6-7 cm lewe 4 cm) .Róznica była zawsze odkąd wkroczyłem w
      dojrzewanie lecz z czasem się powiększała - tak jakby prawe się rozwijało a
      lewe nie . Pragnę zaznaczyć że nie mam żadnych problemów zdrowotnych ani
      kłopotów w seksie . Penisa mam raczej niezłego (tak sądzą dziewczyny) jakieś
      18cm długości i 15 obwodu , wytryski też normalne. Jeszcze dodam że mam 24 lata.
      • Gość: Liszaj Re: jadra IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.12.01, 22:30
        A ja mam penisa 50 na 50 cm . Każde miejsce jest dobre, żeby się pochwalić!
        A do Larrego: Jeśli to się zmniejsza, gdy leżysz i powiększxa, gdy długo
        stoisz, to prawdopodobnie masz coś z żyłą nerkową. Nie jest to szczególnie
        groźne, lecz nieleczone może dać bezpłodność. Usunięcie tego polega na
        zrobieniu małej dzirki w brzuchu i spędzeniu 3 dni w szpitalu.
    • Gość: lucek Re: jadra IP: 213.76.146.* 03.12.01, 20:22
      Natychmiast idz do urologa. Mialem podobny problem. To może być niebezpieczne.
      Powinien zbadać cie lekarz!!!
    • Gość: jarek Re: jadra IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.12.01, 20:29
      Larry, fakt ze twoje lewe jadro jest "zawieszone " nieco nizej znaczy po prostu
      ze jestes "typowy". Wedlug wiarygodnych zrodel (lekarzy i fachowej literatury)
      wiekszosc mezczyzn ma lewe jadro nieco wieksze i "zwisajace" nieco nizej niz
      prawe. Jednakze zgadzam sie z Luckiem, jesli masz jakiekolwiek watpliwosci idz
      do urologa. To nic nie boli, a na pewno Ci ulzy jak uslyszysz od lekarza, ze
      wszystko jest z Toba OK. Ja tez mialem kiedys podobny problem i nawet
      zastanawialem sie czy moze nie zbliza sie moj koniec, co oczywiscie rozbawilo
      urologa.

Pozdrawiam
    • Gość: hbcvb Re: jadra IP: 195.116.188.* 06.12.01, 15:41
      Qmko
      • Gość: larry Re: jadra IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 12.12.01, 16:31
        doktorze, prosze o odpowiedż!!
    • andrzej.depko Re: jadra 19.12.01, 00:16
      Wymiary jąder wynoszą w przybliżeniu : długość od jednego końca do drugiego 4-5
      cm, szerokość 2,5 do 3,5 cm oraz grubość około 2 cm . Waga jądra wraz z
      najądrzem wynosi około 20 do 30 gramów. Jądro lewe jest często fizjologicznie
      większe od prawego. Po przebytym dojrzewaniu płciowym jądra osiągają swój
      fizjologiczny rozmiar. Jeżeli nad lewym jądrem wyczuwasz jakiś twór dodatkowy
      zgłoś się jak najszybciej do urologa na konsultację. Badanie USG określi co to
      za zmiana ( wodniak, żylaki powózka nasiennego, zmiany pozapalne najądrza ), a
      lekarz zaproponuje odpowiednie leczenie. Nigdy nie wolno lekceważyć zmian w
      obrębie jąder z uwagi na możliwość zlekceważenia nowotworu jądra.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka