Dodaj do ulubionych

moja nowa peruka - fotki

11.06.12, 17:12
czesc dziewczyny
wlasnie dostalam moja nowke, kolejny eksperyment
tym razem zamowilam w tej firmie
www.hairdirect.com/
a oto fotki:
fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3137016,2,1,100-1647.html
fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3137017,2,2,Untitled1.html
fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3137018,2,3,Untitled2.html
fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3137019,2,4,Untitled3.html
ja osobiscie jestem b.zadowolona; na razie testuje jak sie nosi, zobaczymy;
w ogole mysle, ze jak macie fotki jak wygladaja wasze, to tez dawajcie, trzeba sie wspierac i dawac rady, gdzie warto kupowac i czego sie mozna spodziewac; w koncu chodzi o jak najlepszy efekt koncowy;
wiec specjalnie dla was zrobilam te fotki
pozdr
Obserwuj wątek
    • bebe1230 Re: moja nowa peruka - fotki 13.06.12, 10:52
      Hej...
      z tych fragmentów zdjęc wygląda rewelacyjnie, mam parę pytań smile
      - zdradż cenę
      - jaką masz długość włosów
      - kleisz klejem czy na lepcu
      - czy rozpuszczone nie kołtunią się na karku
      a tak ogólnie to pozdrawiam smile
    • majeczka262 Re: moja nowa peruka - fotki 14.06.12, 22:44
      No to jak taki wątek to tu moja pierwsza na nfz,a w sumie 5ta jaką miałam
      fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2837465,2,36,img139.html
      a teraz mam taką
      fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3064794,2,21,marzec-232-zmniejszaczpl-524019.html
    • ala072222 Re: moja nowa peruka - fotki 18.06.12, 21:29
      To naprawdę jest lace? Az trudno mi w to uwierzyć, siateczka jest tak niewidoczna? jaki kolor zamówiłaś i jaką siatkę wziełaś? Bardzo prosze o pomoc bo musze pilnie zamówić...
    • mamma_mia1 Re: moja nowa peruka - fotki 19.06.12, 20:06
      wow! niesamowicie to wygląda! przy Twojej lace, moja wygląda jak robiona na szydełku wink podpinam się do prośby o więcej szczegółów Twojego zamówienia. -cena, rodzaj siateczki, top, rodzaj włosów, czas zamówienia
    • aglaja3 Re: moja nowa peruka - fotki 20.06.12, 10:58
      czesc dziewczyny
      wyjechalam na tydzien i dlatego dopiero teraz Wam odpisuje
      zaplacilam ok 630 dolarow plus 50 euro cla ; przychodzi niestrzyzona, z dlugimi wlosami, wiec ciecie u wlasnego fryzjera (choc chyba mozna zamowic cieta, ale nie probowalam)
      na razie nic zlego sie z nia nie dzieje, ale teraz do konca miesiaca bede ja testowac dalej, to zobacze;
      dlugosc wlosow jest do ramion, w takich mi najlepiej, cieta grzywka, ktora mozna upinac badz na bok
      klejona z przodu linia wlosow na tasme, niebieska(b.mocna), z tylu i po bokach klejona na tasmy czerwona(lekka) i biala (mocna); wszystkie przezroczyste, roznia sie tym jak silnie lapia;
      klej tez kupilam, ale moj fryzjer mi odradzil, ze klej bedzie przechodzil przez siateczke na druga strone i sklejal wlosy; wiec na razie kleje tylko na tasmy, ale jak dla mnie to wystarcza; trzeba uciac pod katem, zeby plaster wyszedl w linii polksiezyca, to wtedy lezy idealnie;
      to nie jest pelnych wymiarow peruka, tylko tak do polowy glowy, bo na reszcie mam wlasne, wiec co do karku to nic wam nie powiem, bo nie wiem;
      material zastosowany to: z przodu i na skroniach ok 5-7 cm hollywod lace (jaka roznica w stosunku do french lace nie mam pojecia jeszcze); top, tyl i boki monofilament; na monofilamencie taze pasek wokol krawedzie do klejenia tasmy, poly;
      wlosy chinskie, calkowicie proste (tylko w takich dobrze sie czuje, krecone mi nie leza, wiec uwazajcie na hinduskie, bo ona zawsze maja lekka falke)
      zamawialam chyba w lutym; przyszla w czerwcu; wiec na poczatek trzeba liczyc 3-4 miesiace, nie liczylabym na szybsza realizacje;

na razie to tyle; bede zamaiwac dwie kolejne takie same, bo bardzo mi sie podobaja, ale nie wiem jeszcze czy w dluzszym noszeniu nie wyjda jakies dziwne 'kwiatki'; wiec na razie nie moge wam z czystym sumieniem powiedziec 'tak, tam zamawiiajce' ; moze tak, moze nie;
      na razie mam ja 10 dni, to troche malo na ostateczna ocene; jakosc wlosa daje sie we znaki najczesciej po 2-3 miesiacach, wiec wtedy bede wiedziec lepiej;
      no i ta siateczka z przodu jest tak delikatna, ze tez nie wiem, jak dlugo to wytrzyma;
      ale chcialam zamiescic te fotki, bo to pierwsza peruka, ktora ma taka linie wlosow. nigdy takiej jeszcze ani nie mialam, ani nie nosilam, wiec na razie jestem zachwycona;
      nie wiem, czy mi takiej nie zrobili 'na przynete' smile
      ale u nich bede probowac dalej, inne firmy nie zrobily dotychczas tak dobrej lini wlosow, wiec tam nie zamawiam ani wam nie podaje namiarow;
      ok, to na razie tyle
      pozdr
      • aglaja3 Re: moja nowa peruka - fotki 20.06.12, 11:00
        acha, wezly na lace pojedyncze, rozjasniane (bleched); na mono chyba podwojne;
        • slim261 Re: moja nowa peruka - fotki 27.06.12, 17:05
          Hej, czyli z Twojego opisu wynika, że nosisz uzupełnienie częściowe?
          A czy mogłabyś wkleić fotki, jak ona wygląda od wewnątrz? Z opisu tak ciężko sobie wyobrazić.
          Gdyby Ci się udało wkleić fotki, to z góry dziękuję. Pozdrawiam
          • aglaja3 Re: moja nowa peruka - fotki 30.06.12, 00:46
            czesc,
            tak, to jest uzupelnienie czesciowe
            co prawda akurat teraz odeslalam ja z powrotem, bo zamowilam zla forme, tzn z tylu za krotka ;nie wiedzialam, jak wlasciwie chce ja nosic, i ostatecznie zeby wlasnych wlosow nie golic nosze ja tak 0.2-0.5 cm nizej jak wlasna linia wlosow, mam dosc wysokie czolo wiec wyglada ok, zreszta tak wlasnie mialam ja zalozona do tych fotek, no i jak przesunelam na przod to z tylu zabraklo mi z 1-2 cm; maja mi dolozyc z tylu na dlugosc, wiec na razie sprawa zawieszona;
            czlowiek uczy sie na bledach, kolejna zamowie juz wg wlasciwej formy;
            ale mam inna, ktora jest robiona wg tego samego wzorca, to ta druga firma, ktorej jednak nie polecam, gorsza linia wlosow, ale od wewnatrz wyglada wlasciwie tak samo
            tu fotka
            fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3153026,2,2,100-1780.html
            tam gdzie wyraznie jest pasek z przodu to jest hollywod lace, potem po bokach sa takie wzdlug krawedzi paski, to jest poly, do klejenia tasmy, b.wytrzymale; na srodku mono;

• slim261 Re: moja nowa peruka - fotki 01.07.12, 10:28
              Dziękuję za odp. i zdjęcie.
        • ala072222 Re: moja nowa peruka - fotki 28.06.12, 13:45
          powiedz mi jeszcze bo to b. wazne, jaka gestośc wziełaś? z góry dziekuje za pomoc
          • aglaja3 Re: moja nowa peruka - fotki 30.06.12, 00:49
            no, wazne, wazne smile
            ja wzielam za duza gestosc, i sie fryzjerka niezle nameczyla, specjalnie cieniowana brzytwa;
            przod byl 100% (tam gdzie lace), reszta 120%; i przyznam, ze mi za gesto;
            no ale mysle, ze beda wypadac, jak w kazdym uzupelnieniu, to tak za pol roku bedzie a-ku-rat smile
            ale kolejna zamowie tak na 90% lace, a reszta 110% moze; musze pomyslec;
            dla mnie to tez nowosc, a kazda firma ma wlasne gestosci, i badz tu madry;
        • shiny_smile Re: moja nowa peruka - fotki 09.07.12, 19:38
          Bardzo ładnie wyglądają te włoski, ale cena jest dość wysoka. Firma jest amerykańska w związku z tym musisz wyłożyć 2 razy więcej pieniędzy, by utrzymać pracowników w Chinach i Stanach. Czy ktoś jeszcze chce się podzielić dobrym i nie tak kosztownym zakupem?

Ja nie mam w ogóle włosków, więc muszę zamawiać full lace wigs. Nie lubię krótkich włosów, więc zamawiam 16", a wiadomo im dłuższe tym droższe. Poza tym żyję aktywnie sportowo, więc dość szybko niszczę zamawiane włoski. Nie zarabiam kokosów i nie ma mnie kto wesprzeć finansowo. Dlatego szukam tańszej alternatywy, ale jednocześnie bardzo zależy mi na tym, żeby włoski był gładkie i łatwe w rozczesywaniu. Wciąż szukam...

Mam jeszcze do Was pytanie dziewczyny, czy staracie się o refundację z NFZ przy zamówieniu peruki ze Stanów lub Chin? Czy prosicie o rachunek albo fakturę VAT?

Pozdrawiam ciepło!
      • ala072222 Re: moja nowa peruka - fotki 28.06.12, 13:35
        Dzięki Ci bardzo za szczegóły a mogłabys jeszcze napisac jaki kolor wziełaś? Ja widziałm u nich na stronie jeszcze taki obszerny wzornik, musze zapytac czy taki mogli by mi wysłać..
        A ile zapłaciłas za przesyłkę jak zamawiałas wzornik?
        Rozumiem ze masz front lace? ja właśnie tez chce czesciowe tylko sie zastanawiam czy taki tupecik czy fronlace... jakie masz wymiary tego uzupełnienia? rozumiem, ze mierzyłas i wysyłałaś im jakś miare- na foli?
        zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz, do czego przyklejasz te taśmy, czy to jest jakas cienka skóraka po obwodzie? i czy za plastrami masz jeszcze troche tej siatki zostawionej, ze linia włosów wyglada tak rewelacyjnie
        • aglaja3 Re: moja nowa peruka - fotki 30.06.12, 01:18
          czesc
          tak, zamowilam wzornik, ale trzeba bylo za niego zaplacic, nie pamietam juz ile, ale zdaje mi sie, ze cos kolo 20-30 dolarow; taniej chyba nie, ale sprawdz na ich stronie, oni to info tam na pewno podaja, bo pamietam, ze chcialam sie obejsc bez wzornika, wlasnie dlatego, ze kosztowal, no ale oni sie nie zgodzili (moze mieli za duzo klientow co przyslali za mala probke, albo wybierali ze strony, a potem niezadowoleni)
          tak wyglada wzornik:
          fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3148590,2,3,100-1755.html
          ja zmowilam kolor nr 3, ciemny blond i zrobili idealny;
          co do formy, to tak, to wlasciwie taki tupecik, uzupelnienie czesciowe; mierze sobie sama, tzn owijam leb folia spozywcza i kleje na to tasmy szerokie przezroczyste; potem maluje kredka na lepetynie granice, gdzie to ma isc, zakreslam zawsze wiecej; sciagam i zaczynam wycinac nozyczkami;
          gotowa foremka wyglada mniej wiecej tak:
          fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3153025,2,3,100-1782.html
          maluje na niej b jak back/tyl/, f jak front / przod/ l jak left / lewa/ r jak right / prawa/
          dodatkowo maluje gdzie ma isc poly a gdzie lace;
          kazda forme mozna zrobic samemu, choc probowali mi wcisnac przybornik do robienia form, ale wg mnie to niepotrzebne, no ale nie wiem na pewno, moze jednak z ich przybornikiem jest to dokladniejsze? nie wiem; w kazdym razie mozna zazyczyc sobie szczegolowo gdzie co ma byc;
          gotowa wyglada tak:
          fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3153026,2,2,100-1780.html
          tam gdzie z przodu siatka , tak prosto, to lace; potem po bokach poly, a na srodku mono;
          linia wlosow to tylko obszar lace tzn z przodu jest tylko b.cieniutka siateczka, imitujaca skore; tasme kleje najpierw na glowe w tych miejscach, gdzie ma isc dokladnie linia wlosow a potem przykladam to uzupelnienie, i dociskam lace z przodu do tych przyklejonych tasm; (nie dawalam rady nakleic tasme na siatke bezposrednio); to co widzisz na fotkach, to jest wlasnie ta siateczka przyklejona bezposrednio na styk z tasma;
          jesli dokleisz siatke i spod siatki bedzie wystawac plaster, to zle klejenie; trzeba utrafic idealnie, zeby pasowalo, dlatego z tego co widzialam, sprzedaja nawet tasmy w okreslonych ksztaltach i z okreslonymi lukami; to wszystko jest kwestia indywidualnego dobrania; ja kroje w polksiezyce, dosc male, i na razie jest ok; ale przyznam, ze babrania sie z zalozeniem jest duzo, to male uzupelnienie zakladam tak z 15-20 minut, bo precyzyjnie dociac, dokleic, zalozyc, a wlasne wlosy schowac , a tu kosmyk sie wysmyknie itp itd; troche wkurzajace, ale cos za cos;

na razie jak pisalam w sasiedniej odpowiedzi musialam ja w ogole odeslac, bo zamowilam z tylu za krotka, i zle sie z tym czulam (choc wygladala super, takze z tylu); no ale zeby miec komfort odeslalam, zeby dorobili mi z tylu tak na 1-2 cm; wiec na razie testy nowki zawieszone; to sie pewnie odezwe tak za 2-3 miesiace, jak dostane z powrotem i troche ponosze dluzej;

acha; w ten sam sposob mozna zamawiac w wielu firmach, wlasciwie to wszystko zawsze wyglada tak samo; pisze o tym przypadku na forum dlatego,ze do tej pory wyprobowalam chyba ze 6 roznych firm (a w szafie mam stos, doslownie stos uzupelnien, btw: chce ktos moze kupic? smile , i to jest pierwsza firma, ktora zrobila mi taka linie wlosow;
          wiec na razie zaprzestaje eksperymentow z innymi firmami i bede probowac w tej;
          jak za pol roku (albo , odpukac, wczesniej ) okaze sie, ze jednak jest do luftu, to bede szukac dalej; bo ja z tych co jak na ponizszym obrazku:
          fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3153030,2,1,nevergiveup.html
          pozdr
          • slim261 Re: moja nowa peruka - fotki 01.07.12, 10:40
            Hej, a mogłabyś podesłać fotki tych uzupełnień i wymiary, może bym coś wybrała na spróbowanie. Czy one są z włosów naturalnych? tzn. chodzi o to czy można je zafarbować, bo mam czarne. Możesz na maila slim261@gazeta.pl
            Powiem, że ja własnie przymierzam się do kupna, nie wiem tylko czy poradzę sobie z zamówieniem, formę zrobię sama bo już robiłam.
            Na tej stronie hairdirect, jest zawsze zaznaczona żywotność uzupełnienia i ta holywood lace ma 3 miesiące? Troszkę mało, ciekawe czy faktycznie tak jest czy można używać dłużej?
            Pozdrawiam
            • bebe1230 Re: moja nowa peruka - fotki 04.07.12, 19:59
              Przynajmniej prawdę mówią a nie jak inni że do 5 lat będą Ci włosy slużyć a jak przyjdzie co do czego i po pół roku się włosy sypią to zwalają na wzmożony łojotok smile
              • slim261 Re: moja nowa peruka - fotki 09.07.12, 15:20
                aglaja, a mogłabyś tak pkrótko napisać jak wygląda zamówienie? Tzn. czy najpierw trzeba wybrać on-line baze, gęstość, jakość włosów.. potem wpłacamy kase i wysyłamy ten nasz model uzupełnienia do nich z potwierdzeniem wpłacenia pieniędzy? czy może jeszcze jakoś inaczej?
                Bardzo dziekuję za odpowiedź.
                Ja bede zamawiać tę szybką wersje z dopłatą 149$, ma być uzupełnienie w ciągu 35 dni.
                Płaciłas paypalem?
                Pozdrawiam.
                • aglaja3 Re: moja nowa peruka - fotki 14.07.12, 01:27
                  czesc, sorki ze dopiero teraz odpisuje, nie mam obecnie neta
                  ja zrobilam tak, ze wybralam sobie baze z tego co ogladalam na ich stronie, zamowilam wzornik kolorow, zrobilam sobie forme i wyslalam im w liscie ta forme, na ktore pomalowalam pisakiem gdzie jaka ma byc baza; pozostale instrukcej mailem, potem oni do mnie napisali, ze dostali list, i potwierdzili mailem szczegoly zamowienia; potem wplacalam polowe kasy przy skladaniu zamowienia, i polowe po 3 miesiacach, jak oni dostali juz to uzupelnienie z fabryki, czyli w sumie calosc kasy zanim dostalam to do reki; placilam karta kredytowa;
                  • ala072222 Re: moja nowa peruka - fotki 07.08.12, 13:30
                    Ja tez bym była zainteresowana tymi uzupełniami ktore masz w szafie... moze cos na spinki masz? napisz cos wiecej moze na maila? a tak apropos to delikatne na przodzie to jest siatka czy jaks mikroskóra? pozdrawiam i czekam na info smile
                    • aglaja3 Re: moja nowa peruka - fotki 09.08.12, 23:47
                      hej
                      nie wiem co to mikroskora;
                      to na przedzie to lace, a doklaniej: hollywood lace;
                      no cos popatrze z tymi stosami, i wam podesle;
                      pozdr

ps. na same spinki nie mam niczego; zawsze mam z poly i z mono;

• aglaja3 Re: moja nowa peruka - fotki 14.07.12, 01:32
              hej
              farbowanie odradzam, bo zafarbujesz wezly, i cala piekna linie wlosow szlag trafi bo bedziesz miec z przodu widoczne supelki;
              co niektorzy naumieli sie rozjasniac wezly sami, ale ja nie opanowalam tego jeszcze, wiec farbowac nie bede;
              jak podaja 3 miesiace to radze sie z tym liczyc; ten lace naprawde jest delikatny, ale tez inaczej nie wygladalby tak naturalnie mysle; cos za cos niestety; z dobrych niusow pytalam i mozna wymieniac sam lace na przedzie jak sie zniszczy; czyli jesli cala baza to jest np mono z tylu i lace z przodu, to po tych 3 miesiacach mozna im to wyslac i oni wymienia ten lace z przodu, to tez wprawdzie kosztuje, ale nie tyle, co nowka;
              ale to tyle co wiem z tego co mi napisali, nigdy tego jeszcze sama nie praktykowalam;
              na razie jestem dobrej mysli, co bedzie dalej zobacze;
              pozdr
      • mantra2211 Re: moja nowa peruka - fotki 18.08.12, 16:34
        HMP wykorzystuje najnowsze rozwiązania niechirurgicznego uzupełniania włosów
        Każdy system nowych włosów, tworzony przez HMP jest wykonywany ręcznie w Polsce z włosów słowiańskich, europejskich lub na życzenie z włosów azjatyckich.
        Starannie dobrana gęstość tkania włosów, daje wrażenie naturalności fryzury, niwelując tym samym efekt tzw. "kasku". Stosujemy różnorodne techniki tkania, również taką, dzięki której fryzura nie będzie opadać na twarz.French part najnowsza technologia,czyli doskonała imitacja naturalnego przedziałka, włosy sprawiają wrażenie, wyrastających ze skóry głowy, ponieważ nie widać wiązania włosa - supełka. www.h-m-p.pl
    • masza8 Re: moja nowa peruka - fotki 20.07.12, 22:28
      Bardzo pomogły mi Twoje szczegółowe informacje. Dziękuję!
      • gaja300 Re: moja nowa peruka - fotki 27.09.12, 22:29
        Mam ogromną prośbę czy mogłabyć podac namiar do siebie np email lub tel ( do autorki postu)
        będę bardzo wdzeczna
    • swiecaca Re: moja nowa peruka - fotki 08.08.12, 10:05
      czesc
      mam sporo pytan, bardzo mi się podoba Twoje uzupełnienie! b. naturalnie wyglada!
      - jak często odklejasz?
      - czy taśma dobrze klei się do siatki? ja mam na całym brzegu poly (ten jakby plastik) i do tego łatwo przykleic tasmę ale niestety ten brzeg bardzo widac, ja mam ukryty pod grzywką
      - czy nie widać siatki jak zrobisz równy przedziałek? HD nie robi silk topów a jednak nie ma jak imitacja skóry przez silk top
      - no i jestem b ciekawa jak z trwałością tej lace i samych włosów, czy nie robią się szorstkie
      pozdrawiam!
      • swiecaca Re: moja nowa peruka - fotki 08.08.12, 10:06
        i jeszcze - jak znalazłas fryzjera który Ci to strzyże?
        • swiecaca Re: moja nowa peruka - fotki 08.08.12, 10:08
          i trzecie - chętnie zainteresuję się tym 'stosem uzupełnień' który masz w szafie
          • aglaja3 Re: moja nowa peruka - fotki 09.08.12, 23:29
            smile
            musze w koncu sciagnac fotki tego stosu, ale po prawdzie , to zadna rewelacja (inaczej sama bym je chciala...);
            jak bede miala to Ci podesle na gazetowego
            pozdr
        • aglaja3 Re: moja nowa peruka - fotki 09.08.12, 23:41
          znalezienie fryzjera to droga przez meke...
          radze Ci sprobowac najpierw w jakims salonie perukarskim, oni czesto albo maja wlasnego fryzjera, albo znaja kogos; jakbys byla w desperacji to moge Ci dac namiary na jednego, ktory tnie b.dobrze, ale jego salon jest na takim wygwizdowiu, ze mnie osobiscie nie chce sie tam juz jezdzic;
          pozdr
      • aglaja3 Re: moja nowa peruka - fotki 09.08.12, 23:22
        hej
        na razie testy jak juz pisalam zawieszone, bo odeslalam ja, zeby dorobili z tylu na dlugosci;
        ale jak ja nosilam to tasma bardzo dobrze kleila sie do siatki, tasma niebieska, b. mocno lapie;
        z poly Ci tak nigdy nie wyjdzie, nawet z mono tak nie wyjdzie; moim zdaniem to musi byc lace
        inne materialy sa zbyt sztywne i odstaja, nie mowiac o nienaturalnej linii; poza tym na poly i mono robia podwojne supelki, a ta linia z tej fotki ma na samym przedzie pojedyncze wezly i rozjasniane, wiec mysle, ze z czasem beda sporo wypadac; przy podwojnych wlosy raczej sie lamia a nie wypadaja;
        ja do tej pory mialam same mono, i tez ukrywalam linie pod grzywka, srednio to wygladalo;
        nie, nic nie widac jak sie zrobi przedzialek, tzn widac przedzialek, nie mialam nigdy silk top, ale brzmi troche slabo przepuszczalnie dla powietrza : -) z tego co czytalam na innych forach latem mozna sie ugotowac z silkiem;
        co do trwalosci to na razie nie wiem, ale nie licze na wiecej jak 6 miesiecy tego pieknego przodu, jesli chodzi o gestosc i calosc tej siatki; jesli chodzi o jakosc wlosow to licze na dluzej ;
        jak wyjdzie w praktyce to sie okaze, na pewno dam wam znac
        pozdr
        • aga.99 Re: moja nowa peruka - fotki 11.08.12, 16:17
          Witaj aglaja,cieszę się,że trafiłam na Twoje posty, sama jestem zainteresowana uzupełnieniem częściowym i bardzo ciekawa jak wyglądają włosy z takim częsciowym uzupełnieniem w całości, może mogłabyś załączyć fotkę części głowy z boku czy z tyłu? Czy te włosy nie różnią się zbytnio od Twoich? A jak wygląda mycie, wszystko razem czy trzeba odkleić uzupełnienia? I najważniejsze, czy pod to uzupełnienie goli się wszystkie włosy z czubka czy też mogą zostać, ale jak wtedy przykleić np. boki? Będę wdzięczna za odpowiedzi..Pozdrawiam Aga
          • lleei Re: moja nowa peruka - fotki 11.08.12, 16:25
            Witam wszystkich zainteresowanych perukami czy lace wig. Mam do sprzedania nową perukę zakupioną w Rokoko ICONE za 3/4 ceny, typ lace-wig, ręcznie tkana na tiulu, z monotopem bardzo przewiewna, naprawdę nie czuje się jej na głowie. Kolor naturalny brąz, włos syntetyczny, ale z tych najnowocześniejszych, nie do odróżnienia od naturalnych-zapewniam.
            Można nosić bez ciężkiej grzywki, zresztą cała fryzura jest bardzo lekka,podobnie jak na zdjęciach lace wig które zamieściła Aglaja. Jesli szukacie czegoś dla siebie-polecam, bo leży w pudełku nietknięta, a cena jest dużo niższa /kosztowała 1000zł/ . Mogę wstawić fotki .
            • nombre Re: moja nowa peruka - fotki 15.08.12, 10:09
              Bardzo prosze o zdjecia.
              • lleei Re: moja nowa peruka - fotki 15.08.12, 12:17
                Nombre przesyłam zdjęcia peruki , jest nieużywana,więc na zdjęciach włosy mogą wyglądać na mocniej "świecące" .Można użyć plastra do przyklejenia przodu ,można też obciąć około centymetra siatki z przodu w zależności od ułożenia fruyzury,ale to już jak ktoś chce:
                fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3192504,2,1,Zdjcie1852.html
                fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3192486,2,4,Zdjcie1703.html
                fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3192467,2,6,Zdjcie1702.html
                fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3192493,2,3,Zdjcie1705.html
                fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3192501,2,2,Zdjcie1706.html
                To zdjęcie oryginalne reklamujące perukę:
                fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3192461,2,5,Icone-MG-0889.html
                Jesli jesteś zainteresowana napisz na maila do mnie.
                • lleei Re: moja nowa peruka - fotki 15.08.12, 12:31
                  Jeszcze coś: jeśli Ci trudno z fotek wyobrazić sobie fryzurę, to bardzo przypomina obecną fryzurę Edyty Herbuś smile.
            • mantra2211 Re: moja nowa peruka - fotki 18.08.12, 16:31
              HMP wykorzystuje najnowsze rozwiązania niechirurgicznego uzupełniania włosów
              Każdy system nowych włosów, tworzony przez HMP jest wykonywany ręcznie w Polsce z włosów słowiańskich, europejskich lub na życzenie z włosów azjatyckich.
              Starannie dobrana gęstość tkania włosów, daje wrażenie naturalności fryzury, niwelując tym samym efekt tzw. "kasku". Stosujemy różnorodne techniki tkania, również taką, dzięki której fryzura nie będzie opadać na twarz.French part najnowsza technologia,czyli doskonała imitacja naturalnego przedziałka, włosy sprawiają wrażenie, wyrastających ze skóry głowy, ponieważ nie widać wiązania włosa - supełka. www.h-m-p.pl
    • aglaja3 Re: moja nowa peruka - fotki 09.10.12, 20:56
      czesc dziewczyny,
      dostalam z powrotem ta peruke, plus nowa ktora zamowilam juz wg prawidlowego 'odlewu', tak, zeby pasowala idealnie na glowe;
      ta stara bez zmian, nadal jest mi za gesto, mimo ciecia, bede jechac w sb do mojego fryzjera, to moze uda mu sie jeszcze bardziej ja wystrzyc i wycieniowac
      ale ta nowa jestem rozczarowana niestety; linia wlosow nie jest juz tak ladna jak przy pierwszej; wezelki nie zostaly tak dobrze rozjasnione, plus natkali przy lini wlosow wiecej wlosow, przez co tworzy sie taka delikatna linia; dodatkowo jakosc wlosa jest gorsza niz przy pierwszej -swieca sie strasznie, pierwsza nie swiecila sie w ogole, wlosy lezaly ladnie, gladko; ta nowa sie swieci i wlosy sie bardziej unosza do gory;
      a mialam co do niej duze nadzieje, bo forma byla tym razem idealna, no i gestosc tez jest mniejsza niz za pierwszym razem (choc i tak wyszla za gesta)
      z plusow to moge dodac, ze nie jest az tak delikatna, na razie mylam ja kilka razy, i nie wypadl ani jeden wlos ; z tej starej takze; wiec sa dosc wytrzymale;
      na razie napisalam do nich ogolnego maila, ale tak jak ta pierwsza pod wzgledem wykonania to dalabym 4+ badz 5, to ta druga, to taka naciagane 4-;
      dzis bylam w niej w pracy, i po przyjsciu do domu sciagnelam; nie podoba mi sie przedzialek i juz; powinna byc bardziej rozjasniona, zeby tych supelkow nie bylo tak widac;
      no nic, na razie zobacze co mi odpisza, w weekend moze wrzuce jakas fotke jak wyglada ta nowa;
      pozdr
      • aglaja3 Re: moja nowa peruka - fotki 10.10.12, 23:23
        czesc
        dodalam pare fotek, zebyscie same mogly zobaczyc i ocenic jakosc

pierwsze zamowienie (jestem zadowolona)
        fotoforum.gazeta.pl/a/68614.html
        drugie zamowienie (nie jestem zadowolona)
        fotoforum.gazeta.pl/a/68615.html
        dzwonili do mnie i odsylam ta druga, maja ja poprawic
        zobaczymy co z tego wyjdzie
        pozdr
        • masza8 Re: moja nowa peruka - fotki 11.10.12, 15:58
          Witaj aglaja,
          dziękuję za Twoją dalszą relację i za zdjęcia! Z pewnością na żywo lepiej widzisz wszelkie detale i różnice, jednak sądząc po zdjęciach uzupełnienia wyglądają bardzo naturalnie, zwłaszcza z przodu linia włosów. Do tej firmy przekonuje mnie też fakt, że nie wymiguje się ona od poprawek, bo u nas płacąc olbrzymią sumę miałam już okazję usłyszeć "tak musi zostać, nic już nie da się zrobić".
          Byłabym wdzięczna, gdybyś mi dała odpowiedź na 3 pytania:
          1. Gęstość. Z tego co pisałaś, przy pierwszym uzupełnieniu wybrałaś 100% lace/120% reszta, a przy drugim 90% lace/110% reszta. Po tym, jak zobaczyłaś uzupełnienia, dotknęłaś włosów i używasz ich, na jaką gęstość byś się teraz zdecydowała? Dla mnie to zasadnicza sprawa. Mam bardzo delikatne blond włosy i rozważam gęstość nawet 60% lace/80% reszta (przy takim samym uzupełnieniu częściowym jak twoje pierwsze), żeby nie wyglądać jak lwica.
          2. Błysk. Czy błysk włosów jest trwały, pozostaje na włosach nawet po umyciu?
          3. Przedziałek. Czy przedziałek był ekstra zaznaczony na formie? Czy przeciwnie, można zaczesywać włosy w dwie strony, bo wygląda to bardzo fajnie i naturalnie.
          Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam serdecznie, m.
          (ewentualnie mail gazetowy: masza8@gazeta.pl)

• aglaja3 Re: moja nowa peruka - fotki 12.10.12, 21:29
            hej
            tak, teraz tez mi jest za gesta; kolejna bede probowac lace 80 i reszta 100;
            w sumie nigdy nie zdarzylo mi sie jeszcze zamowic za rzadkiej, za to za gesto bardzo czesto
            w kazdym razie bede schodzic z gestosci;
            co do blysku, to ta pierwsza ma ladny polysk, mylam kilka razy i wyglada ok; ale ta druga to wrecz sie swieci jak naoliwiona; zwlaszcza w sztucznym swietle to widac; mylam ja kilka razy i nie chce zmatowiec; ale to wlasnie ja bede odsylac do poprawki, moim zdaniem jakosc wlosa jest niedobra na tej drugiej;
            co do przedzialku to ja zawsze biore freestyle; teoretycznie wlosy nie powiny miec zadnego kierunku, w praktyce jednak maja, trzeba je uklada na mokro w innym kierunku, a i tak nie zawsze sie da; wiec roznie to z tym bywa;
            jak masz wiecej pytan, to pisza na maila gazetowego, latwiej mi bedzie odp
            pozdr
            • masza8 Re: moja nowa peruka - fotki 12.10.12, 23:07
              aglaja, dziękuję za odpowiedź! Twoje informacje są bardzo pomocne, wręcz bezcennesmile
              Pozdrawiam!
              • aglaja3 Re: moja nowa peruka - fotki 14.10.12, 00:59
                ciesze sie, ze moge komus pomoc;
                no a teraz maly update - bylam dzis u mojego fryzjera, on sam prowadzi duzy zaklad perukarski;
                i jego zdaniem oba uzupelnienia maja bardzo dobra jakosc wlosa; ja widze roznice, bo ta z drugiego zamowienia ma grubszy wlos;
                dodatkowo podal mi pare rad jak mam zamawiac na przyszlosc lace;
                co do gestosci odradzil mi schodzenie; tak jak mialam lace 90 i reszta 110 , tak poradzil zostawic;
                natomiast co do lini wlosow to doradzil mi, zebym zamowila 1 cm z przodu na lace tkany pojedynczymi wlosami i pojedynczymi wezelkami, i te wezelki oczywiscie potem rozjasniane; ten 1 cm powinien isc od skroni do skroni czyli cala szerokosc przodu; wazne : kierunek tego 1 cm ma byc tkane do dolu do przodu; mowi ze wtedy wlosy z przodu najlepiej sie ukladaja;
                co do gestosci wlosow na tym 1 cm to ma byc lekka, na pewno nie srednia czy gesta;
                co do reszty wlosow moze byc tak jak bylo, acha, powiedzial mi,ze jak biore freestyle to wlosy zawsze beda sie troche unosic do gory, bo beda tkane do gory, po to wlasnie, zeby je mozna bylo uczesac w roznych kierunkach; a jesli zalezy mi na tym,zeby lezaly gladko, to musze wskazac kierunek i przedzialek, i wtedy wlosy moga byc tkane pod katem i beda lezec gladko
                wiec mala aktualizacja mojego poprzedniego posta; drugie zamowienie ma po prostu grubsze wlosy; wiec wymyslilam, ze na kolejnym przesle im kosmyk moich wlosow i niech dobieraja strukture i grubosc; no i zamowie tak jak mi fryzjer doradzil, te same gestosci plus ten 1 cm z przodu z tymi instrukacji jak wyzej;
                no, to sie pewnie odezwe za kolejne 3 miesiace; w koncu moze jakiegos bloga zaloze z tym wszystkim : -)
                pozdr
                • aglaja3 Re: moja nowa peruka - fotki 14.10.12, 15:05
                  a tutaj 2 fotki jak wyglada ostateczna fryzura
                  zam 1
                  fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3256734,5,11,68614,po-fryzjerze4,po-fryzjerze4.html
                  zam2
                  fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3256733,5,7,68615,po-fryzjerze6.html
                  pozdr
                  • swiecaca Re: moja nowa peruka - fotki 15.10.12, 09:57
                    bardzo fajnie i naturalnie wyglada! masz z przodu swoje włosy czy linia jest całkowicie od peruki?
                    a jeszcze, bo nie zrozumiałam Twojego fryzjera - na tym frontowym 1 cm włosy mają 'rosnąć' na twarz? czy odwrotnie, do tyłu?
                    ja się zbieram żeby zamowic u Chinczyka ale chcę dac dokładne instrukcje jak ma byc zrobione
                    kleisz na tasmy czy klej? jak Ci idzie z czyszczeniem lace?
                    • aglaja3 Re: moja nowa peruka - fotki 15.10.12, 22:41
                      hej
                      z przodu jest linia calkowicie od peruki/uzupelnienia
                      tak, ten 1 cm ma 'rosnac' na twarz, dobrze zrozumialas;
                      ja kleje na tasmy, moj fryzjer odradzil mi klej, bo mowi, ze bedzie przechodzic przez siatke i sklejal wlosy i raz, ze ciezko to potem czyscic, a dwa ze skroce zywotnosc lace
                      wiec ja kleje na tasmy; na razie mam malo wprawy, ale robie tak, ze kleje najpierw z tylu, a potem z przodu jak mam nieklejona, to tne cienkie paski i 'podklejam' ja z przodu fragment po fragmencie; ale w sumie malo jeszcze z tym eksperymentowalam;
                      pozdr
                      • anmag0809 Re: moja nowa peruka - fotki 22.10.12, 19:19
                        Hej
                        Mogę wiedzieć gdzie mieszkasz?
                        • anmag0809 Re: moja nowa peruka - fotki 22.10.12, 19:22
                          Pytanie skierowane do "aglaja3"
                          • tiruriruriru [...] 02.12.12, 12:41
                            Treść postu jest niedostępna.
                            • danusia9565 Re: moja nowa peruka - fotki 04.02.13, 13:42
                              wygląda na to ,że nie jestes jedyna sad
                            • babeczka86 [...] 22.05.13, 23:38
                              • 7jagodka7 Re: moja nowa peruka - fotki 02.09.14, 17:30
                                Witam, też mam system na spinki i nie wyrywa mi włosów. Jeżeli Pani wyrywa włosy to nie ejst wina systemu a ni firmy tylko pewnie marnych włosków. Są dwie metody montowania systemów, na klej-taśmy to dla włosów lichych i na grzebyki, jak kto woli.
                                Jeżeli jest coś robione na wymiar to chyba ciężko jest tak ot sobie oddać? nie wiem zresztą.
                                Wiem sama po sobie, inaczej to wygląda mierząc a inaczej wychodzi w praktyce, sama się nie mogę przyzwyczaić, ale wiem, że dam radę bo naprawdę ładnie wyglądam.
                          • aglaja3 Re: moja nowa peruka - fotki 02.04.13, 16:51
                            czesc
                            jesli potrzebujesz jakichs informacji od mnie pisz na gazetowego, aglaja3@gazeta.pl
                            pozdr
    • edi4587 [...] 06.11.13, 08:34
      • lora.ola Re: edi4587 03.04.14, 21:27
        szkoda, że nie trafiłam na tego posta wcześniej sad bo wtedy nie zamówiłabym u nich włosów, ech, nie wiem czemu nie trafiłam na te opinie jak szukałam informacji o tej firmie.
    • bebe1230 Re: moja nowa peruka - fotki 10.11.13, 16:51
      daj jakiś namiar do siebie gg albo mail
      pozdrawiam
      • edi4587 Re: moja nowa peruka - fotki 19.11.13, 22:48
        edi4587@gmail.com piszcie bo wiem że nie jestem jedyna!!!!
    • jjuusst-tyynnaa Re: moja nowa peruka - fotki 02.01.14, 18:04
      Włosy są super!! nic nie widać, żeby nie były Twoje. A ile kosztowały jeśli można wiedzieć? i gdzie mieści się ta firma?
      • aglaja3 Re: moja nowa peruka - fotki 05.01.14, 12:08
        oszczedz sobie takie wpisow;
        NIKT kto poleca firme z bielska nie jest dla mnie wiarygodny, chocby nie wiem co i gdzie innego wypisywal
        a jakbys dokladnie przeczytala watek, to bys wiedziala gdzie zamowilam powyzsze wlosy;
        • jjuusst-tyynnaa Re: moja nowa peruka - fotki 06.01.14, 11:21
          To, jakie wpisy będę robić i czy je w ogóle będę robić jest moją sprawą. Mamy wolny kraj i wolność słowa. Czy nie tak? jak komuś nie pasuje to niech nie czyta. Może faktycznie mój wpis zabrzmiał trochę jak reklama ale nie miałam tego w zamyśle. Chciałam tylko dowiedzieć się czy ktoś dostał gdzieś podobnie dobrze zrobione włosy ale za mniejsze pieniądze bo teraz nie stać mnie na drugi taki wydatek i chciałabym mieć coś tańszego. Moje pierwsze włosy kosztowały 1500zł ale wytrzymały tylko niespełna 3 lata, były ciężkie, szmatkowate i wiele osób pytało się, czy aby to na pewno są moje włosy. A takich pytań wolę unikać. Aaa i mam to do siebie, ze jestem trochę ,,narwana" i nie lubię czytać wszystkich wpisów od początku i po kolei. Być może dlatego pominęłam twój z informacją o cenie. Przepraszam jeśli to Cię tak bardzo dotknęło. Nie denerwuj się tak i nie traktuj wszystkich ludzi jak intruzów, naciągaczy itp bo możesz się pomylić. Pozdrawiam
          • aglaja3 Re: moja nowa peruka - fotki 08.01.14, 21:14
            no coz, mozesz latwo nadrobic wiarygodnosc umieszczajac tutaj fotki swojej super wytrzymalej 4 letniej - a majacej dociagnac do 7 lat - peruki; chetnie wszyscy zobaczymy to cudo;
            • jjuusst-tyynnaa Re: moja nowa peruka - fotki 10.01.14, 17:05
              Być może kiedyś i to zrobię ale jakoś nie mam ochoty promować się w tych włosach w internecie. Nie mam na tyle odwagi. A nuż widelec ktoś znajomy to zobaczy i będzie nieciekawie. A jak narazie to niewiele osób o tym wie, że te włosy to nie moje włosy. Być może ktoś tam się domyśla ale wprost mi nikt tego nie powiedział. ,,Cudo"... nie wiem czy bym to tak nazwała. Ale domyślam się, że chciałaś być uszczypliwa i mi troszkę dopiec, więc oksmile ale tak sobie myślę, że skoro jesteś takim niedowiarkiem, to jakbyś zobaczyła zdjęcia to i tak mogłabyś powiedzieć, że te włosy mają mniej niż 4 lata, nie prawda? bo kto ci każe uwierzyć na słowo? Aaa chyba, że wtedy zażądasz jakiegoś potwierdzenia wpłaty pieniędzy z dokładną ich datą? jej ale może dość już tych nieprzyjemnych rozmów. Konto założyłam sobie tutaj głównie po to, żeby może ktoś polecił coś tańszego i równie dobrego jak mam teraz. Nie chcę się przekomarzać, jak dzieci w przedszkolu, że to, co j mam jest najlepsze na świecie :p
              • aglaja3 Re: moja nowa peruka - fotki 11.01.14, 10:51
                chwila, czyli tak: nikt sie nie domysla, zatem wlosy musza wygladac jak Twoje; skoro tak to musi to byc lace, i ta peruka wytrzymala 4 lata? siatka sie nie porwala, nie byla wymieniana, nic z tych rzeczy?
                a wlosy naturalne, poddawane dzialaniu slonca, wiatru, deszczu, potu, brudu ? i wygladaja na nowe, tak?
                wiesz jak wygladaja nasze wlasne wlosy ktore rosna przy takich czynnikach zewnetrznych? ile to porad na sieci: jak przywrocic wlosom blask i naturalnosc po lecie (czytaj: po sloncu i wietrze);
                a te wlosy z Twojej peruki nie tylko nie rosna, a dzieje sie z nimi cos wrecz przeciwnego: mimo uzytkowania trzymaja sie lepiej niz nasze wlasne; no i jak tu nie wierzyc w cuda co?
                MASZ RACJE - NIE WIERZE CI
            • diamondsgirl Re: moja nowa peruka - fotki 19.02.14, 11:39
              Witam Was dziewczyny,
              Mam do odstąpienia nowe uzupełnienie znanej firmy. Założone tylko jeden raz na wesele. Ja juz jestem na prostej jeśli chodzi o walkę z odrostem. Kiedyś uzupełnienie uratowało moją czuprynę. Jest ono za ramiona koloru brązowego. Jeśli ktoś jest zainteresowany piszciesmile
              Życzę cierpliwości i nudanej walki z eypadającymi włosami
              • zuzi0 Re: moja nowa peruka - fotki 05.04.14, 22:01
                Diamondsgirl, skontaktuj sie ze mna prosze. Moj adres zuzi0@gazeta.pl
    • 1skarbek2012 peruka 15.01.14, 17:27
      Ale ktoś robi antyreklamę SamZaprojektujSwojeWłosy big_grin Moja przyjaciółka nosi uzupełnienia od wielu lat, początkowo korzystała z Handsomen ale ceny kosmiczne i nie była zbyt zadowolona. Teraz ma 3 uzupełnienie z ZSW i jest przeszczęśliwasmile Wloski wyglądają o wiele naturalniej niż te z Handsomen, poprzednie dwa systemy wytrzymały jej po 2 lata, ogólnie bardzo chwaliła tę firmę i ich podejście do klientasmile
      • aglaja3 Re: peruka 15.01.14, 21:48
        prosze nie zasmieca mi watku;
        a jesli przyjaciolka chce wystapic jako obronczyni jakiejkolwiek firmy, to prosze, zapraszamy;
        niech sie tu wypowie i wklei fotki swoich peruk, zeby wszyscy mogli zobaczyc, ze te poprzednie wpisy to bezpodstawne potwarze;
        • matylda778 [...] 11.02.14, 23:34
          • 1skarbek2012 Re: peruka 12.02.14, 00:01
            Aha czyli raz cię oszukali a ty drugi raz zamówiłaś? No to faktycznie rozsądnie...
            • matylda778 [...] 12.02.14, 00:18
              • 1skarbek2012 Re: peruka 12.02.14, 00:43
                To współczuję. Poproszę koleżankę o jakieś zdjecia w peruce z ZSW i tutaj wstawię. Dziwne bo ona czekała 2 miesiace na włosy i były takie jak zamówiła. Jakośc też dobra i nie narzeka a ma je już chwil. Ona miała z inną firmą niemiłe doświadczenia gdzie inni ją zachwalali. Ja już nie wiem od czego to zależy że jeden dostaje wszystko jak trzeba a inny nie....
                • matylda778 [...] 12.02.14, 00:51
                  • 1skarbek2012 Re: peruka 12.02.14, 12:37
                    Nikt ci wierzyć nie każe. Ja tam z nią byłam bo sama od lat tracę włosy i planuję zakup stąd też próbuję się rozeznać w różnych firmach. Nie wiem gdzie ty byłas czy w Katowicach czy Krakowie bo my byłyśmy w Krakowie. Ja sama nie wiem na jaką firmę się zdecyduję, na razie też śledzę różne fora i szukam informacji ale na każdą firmę są i pozytywne i negatywne opinie.
                    • mama3chlopow Re: peruka 13.02.14, 13:11
                      Mam pytanie do osób które niedawno zamawiały włosy w Hairclique. Z czym są problemy? I czemu są takowe skoro przy złożeniu zamówienia dostaje się umowę itd? Pytam, bo też zamówiłam tam włosy w grudniu i zaczęłam trochę się niepokoić w związku z tymi negatywnymi opiniami. A mam jeszcze troszkę czekania bo w umowie mam aż 3 miesiące jako termin realizacji? Po jakim czasie otrzymywałyście swoje zamówienia? Jeśli było coś nie tak to co? Będę bardzo wdzięczna za informację.
                      • 1skarbek2012 Re: peruka 13.02.14, 13:37
                        Wiesz co moja koleżanka też miała w umowie 3 miesiące i pod koniec 3 miesiąca jeszcze nie miała włosków, zadzwoniła i okazało się że będą za tydzień i faktycznie były.
                        Na razie się nie denerwuj, to że ktoś miał z tą firmą problemy nie oznacza że u ciebie też tak będzie. Jeśli chcesz to możesz napisać do mnie na priv to prześlę ci zdjęcie włosków koleżanki bo tutaj nie zgodziła się umieścić. To mój meil: anetka2012@amorki.pl
                        Jeśli ja mam wierzyć opiniom kogoś z internetu a bliskiej koleżance gdzie włosy widzę na żywo to wierzę jej. Choć nie zakładam że kogoś innego nie mogli oszukać. Ja wciąz mam dylemat skąd zamawiać, bo włosów mam coraz mniej i musze się zdecydować ale chyba jednak wybiorę ZSW bo choćbym chciała to na włosy po 5000-6000 zł mnie nie stać...
                        • marcin2299 Re: peruka 01.04.14, 16:37
                          Witam, też jestem zainteresowany zakupem systemu. Widzialem wiele takich rozwiązań za granicą z możliwością zakupu online. Proszę o wiadomości od osób zainteresowanych zakupem takiego systemu na email marcin2299@wp.pl Pozdrawiam Marcin
                        • 3sani Re: peruka 27.12.14, 22:31
                          Co to jest firma ZSW, nie mogę jej znaleźć w necie, mieszkam w Warszawie
                      • lora.ola Re: peruka 03.04.14, 22:24
                        Też zamawiałam w grudniu, dostałam tydzień temu.
                        plusy:
                        1. Są mięciutkie
                        2. Dobrze trzymają się głowy, nic się nie przesuwa.

minusy:
                        1. Zdecydowanie ciemniejsze niż chciałam
                        2. siatka na której włosy są osadzone jest jakby za krótka. Trochę brakuje jej z tyłu.
                        3. Po prawej stronie, przy uchy, jest za dużo włośow i trochę odstają.
                        4. Przedzialek miał być po lewej stronie a jest na środku
                        5. Fryzjerka źle przycięla grzywkę ( jest za gruba), a z długości w ogole nie chiała ściąć i teraz szukam fryzjera, który chociaz przytnie długość i troszke je wycieniuje
                        • marcin2299 Re: peruka 03.04.14, 23:24
                          ile zapłaciłaś za te włosy? jak mogli popełnić taki błąd skoro robli na zamówienie dla Ciebie? To jest coś nienormalnego ja zamierzam zamówić za granicą koszt w UK ok 330 funtów natomiast w Kanadzie 220 dolarów. Jeśli ktoś jest zainteresowany tematem zapraszam do korespondencji marcin2299@wp.pl Pozdrawiam
                        • mama3chlopow Re: peruka 04.04.14, 18:34
                          Hej,
                          ja zamawiałam 18 grudnia a odebrałam 13 marca więc już prawie miesiąc je użytkuje.

Po pierwsze to akurat miałam okazję sprawdzić na swojej skórze że te negatywne opinie nie są zbyt wiarygodne - na konkretne pytanie co było nie tak nikt mi nie potrafił odpisać a w moim przypadku firma wywiązała się i z terminu i nie miałam nigdy problemu z kontaktem z nimi - jak raz nie odebrała Pani z Katowic to za 15 min do mnie oddzwaniała.

Faktycznie - w moim przypadku też miałam tak że wydaje mi się że jak ustalałam gęstość 160% to Pani mi pokazywała znacznie grubszy pęk włosów niż te co ja otrzymałam - uznałam jednak że wyglądają bardzo naturalnie więc trudno. Ale to fakt że na pewno to jest jedna niezgodność.

Co do wielkości systemu - miałam podobne wrażenie że jest za mały - ale u zupełnie innej osoby dowiedziałam się że prawidłowo dopasowany - to taki że jak odegniesz głowę do tyłu to idealnie jest na linii zgięcia - i jak tak zrobiłam to okazało się że jest idealny. Linia tyłu idealnie przylega do linii w której zgina się moja głowa.

Przedziałek - na bank możesz robić we wszystkie strony - ja też miałam gdzie indziej ale zaczęłam robić na "swoją" stronę i włoski po 1-2 dniach zaczęły się idealnie układać.

Szkoda z tym kolorkiem...niby można je faktycznie rozjaśniać i przyciemniać ale wiadomo że człowiek może się rozczarować.

lora.ola - mam pytanko do Ciebie bo widzisz mnie jedynie rozczarowało że jak zamawiałam system to miałam informację że mogę normalnie w nich spać itd itp - a w Zabrzu mnie wystraszyli żeby absolutnie w nich nie spać bo po 2-3 mies zaczną się przerzedzać sad
                          U mnie nie wchodzi to w grę - nie wyobrażam sobie co chwila je zdejmować i zakładać.
                          Jak jest w Twoim przypadku? Spisz w tych włoskach noramalnie czy ściągasz je do spania? Jeśli w nich śpisz to co ile je zdejmujesz do mycia.

Będę wdzięczna za odpowiedź smile
                          • marcin2299 Re: peruka 04.04.14, 19:01
                            włosy indian remi jakie są ma ktoś doświadczenia jestem facetem i będą to krótkie włosy
                          • aglaja3 Re: peruka 04.04.14, 19:49
                            hej,
                            co prawda u mnie sytuacja jest troszkę inna, ale na takie dylematy polecam kupić drugi system/perukę, i nosić je na zmianę;
                            ja w tej chwili mam 3 które nosze na zmianę, zmieniam je co ok. 3 dni, tj kiedy myje własne włosy;
                            moim zdaniem - ale tylko moim - od spania mniej Ci się włosy zużyją, niż od codziennego zdejmowania i zakładania (chyba,ze nie są na plastry tylko np jakie spinki), bo u mnie np. najwięcej włosów wyrywam przy zdejmowaniu peruki;
                            najgorzej jak przykleję świeżo, i zauważę, ze źle leży i wtedy takie swiezynki plastry muszę odklejać; także ja bym Ci doradziła po prostu kup druga perukę i nos na zmiany;
                            acha,mycie i pielęgnacja tylko na główce styropianowej, i żadnego ciągnięcia plastrów jak je odklejasz, tylko delikatnie wacikiem namoczonym woda albo spirytusem roluj, aż zejdzie;
                            ale to pewnie już wiesz;
                            pozdr
                          • lora.ola Re: peruka 04.04.14, 22:30
                            Hej,
                            mama3chlopow: Właśnie mnie też Pani w Katowicach mówiła, że można w niej spać, pływać i robić co się chce, chociaż zaznaczyła,że wtedy szybciej się niszczą. Ja nie mam potrzeby w niej spać.
                            Zakładam rano jak wychodzę do pracy, a ściągam wieczorem. Czytałam kiedyś, że peruki mniej się wycierają, jak na poduszkę da się jedwabną poszewkę.
                            Fryzjerka mówiła,że można je myć raz na miesiąc, tego jeszcze nie wiem, bo mam je dopiero tydzień. Ten przedzialek jakoś nie bardzo chce mi się układać, ale może potrzebuje więcej czasu, może po myciu się ułoży.

Jeśli chodzi o linię zgięcia to sprawdzę jutro, bo dziś już zdjęłam.
                            Termin w umowie był określony jako 3 miesiące i dokładnie tyle to trwało- tego się nie czepiam.

Szkoda z tym kolorem,średnio się z nim czuję, ale może się przyzwyczajęsad
                            bardziej żałuję tej grzywki i ogólnie przycięcia, a raczej jego braku. Noszę związane w niski kucyk, bo inaczej mi się wydaje, że jakoś źle to wygląda.
                            Muszę znaleźć fryzjera.

A jeszcze jedno: Fryzjerka sprzedała mi bardzo drogo kosmetyki, które jak się okazało w necie można kupić za jedną trzecią tej ceny. Tu jestem sama sobie winna, bo mogłam to najpierw sprawdzić, ale naiwnie uwierzyłam,że są tak super,że faktycznie tyle kosztują sad
                            • mama3chlopow Re: peruka 04.04.14, 22:48
                              Oj,nie wyobrażam sobie myć je raz w miesiącu - ja umyłam je zaraz po powrocie do domu - zobaczysz ile jeszcze z nich spłynie farby więc i kolorek troszkę się zmieni - myślę że z przedziałkiem nie będzie problemu.

Szkoda faktycznie obcięcia bo nie po to się daje tyle kasy żeby potem je spinać a to co im trzeba przyznać że włoski jakościowo są bardzo dobre. Ja swoje mam ciągle rozpuszczone, dodam że nie mam grzywki tylko przedziałek z boku i ja na szczęście nie przycinałam ich prawie wcale tylko delikatnie wyrównałam tam na miejscu.

He he, przynajmniej wiem na 100% że kupowałyśmy w tym samym miejscu bo ja też prawie się nabrałam na te kosmetyki - akurat szczęście że nie miałam za sobą gotówki i powiedziałam że zamówię sobie je telefonicznie, a jak już ochłonęłam to stwierdziłam że spróbuje czegoś tańszego i też wybrałam się do profesjonalnego sklepu i kupiłam wszystko za polowe ceny smile

Tu akurat jedna z forumowiczek poleca jakiegoś fryzjera więc może warto zaryzykować zwłaszcza że widać że zna się na temacie smile Powodzenia, i mam nadzieje do zobaczenia za rok- z nadzieją że nadal wszystko będzie ok.
                              • lora.ola Re: peruka 04.04.14, 23:00
                                W porównaniu z włosami syntetycznymi, bardzo przyjemne w dotyku, zastanawiam się tylko jak długo takie będą? Mam nadzieję, że długo.
                                No zła jestem na siebie za te kosmetyki, też nie miałam gotówki, ale blisko salonu niestety jest bankomat, a babka nawet nie dała mi paragonu, co uświadomiłam sobie dopiero w domu.
                                Chyba spróbuję je umyć, może kolor się troszkę zmyje i może będą lepiej się układać? a jak je myłaś? na głowie? czy zdjęłaś i myłaś pod bieżącą wodą?
                                • mama3chlopow Re: peruka 04.04.14, 23:49
                                  A wiadomo jak to jest smile na pocieszenie dodam Ci ze nie jedna osoba na pewno ulegnie bo pani ma bardzo silna moc przekonywania smile

Na pewno troszkę sie rozjaśnia. Moje zeszły z koloru o 2-3 tony no a m je prawie miesiąc. Tzn minie za 10 dni. Przy pierwszym myciu leciała normalnie czarna woda smile ja miałam generalnie czekoladowy brąz.

Pierwszy raz mylam je zdjęte pod bierzaca woda ale raz na głowie tez mi sie zdarzyło i powiem Ci ze spoko tylko ze jednak psychicznie lepiej jak je zdejmuje wink mam juz taki rytuał - co 4 dni zdejmuje - myje swoją głowę- myje system - podduszam lekko i zakładam bez taśm. Potem susze juz na swojej głowie. Bez tych taśm super to sie trzyma wiec do całkowitego wyschnięcia nie posklejam i robie to na samym końcu.

Narazie po 3 tygodniach nadal są miękkie i gładkie - a ja śpię w nich, myje co 3-4 dni s w dodatku codziennie prostuje.

Jedyne co mnie martwi i tu mam kolejne pytanie do osób które noszą takie systemy - czy jak zdejmują system z głowy to widza ze sie te włoski przeciągają jakby na druga stronę siatki - bo u mnie niestety to zaczęły tak przechodzić i teraz nie wiem co robić - czy je ucinac czy da sie je jakos przeciągać i jak myślicie czemu rak sie dzieje?
                                  Będę bardzo wdzięczna.
                            • 1skarbek2012 Re: peruka 06.04.14, 10:40
                              Przepraszam, że się wtrącę ale co do tego kolorku włosów to zalezy jaki zamawiałyście. Bo mnie przy zamawianiu Pani w Krakowie mówiła że są kolory typowo naturalne które nie są w ogóle nigdy farbowane i wtedy kolor jest identyczny jak chcemy. Ale są takie odcienie których po prostu naturalnie nie ma i wtedy są farbowane i farba się wypłukuje. Ja mam zamówiony swój kolor czyli chyba najbardziej popularny mysi brąz więc włoski mam mieć naturalne ale koleżanka mająca czekoladę wpadającą w kasztanowy już musiała mieć farbowanesmile
                              Co do tych kosmetyków to chyba każdemu to wciskają bo koleżance rok temu też je chcieli sprzedać ale ona stosuje przez cały czas kosmetyki drogeryjne, po których włoski się dobrze rozczesują bo to jest ważne żeby ich nie wydzierać przy czesaniu. Co do tych taśm i wydzierania włosków to wiele nie pomogę bo wiem tyle co koleżanka mówiła ale ona ściąga system codziennie wieczorem tylko że tasmy nie odkleja od systemu tylko od skóry glowy, jakoś to podważa patyczkiem i schodzi a taśma do systemu nadal jest przyklejona a wymienia ją 2 razy w tygodniu. No ale ona ogólnie nie ma prawie wcale swoich włosków więc klei sporo tych taśm.
                              Ja będę mieć tylko z samego przodu klejone więc też nie wiem jak to z tymi taśmami będziesad
                              Na razie czekam cierpliwie na moje zamówienie bo minęło 2 miesiącesmile
                              • lora.ola Re: peruka 06.04.14, 17:32
                                Ale ja właśnie chciałam mysi brąz, a włosy są dużo, dużo ciemniejsze, ale może faktycznie trochę ten kolor zejdzie po myciu. Zobaczymy. Dam znać jak umyję.
                                Szukam fryzjera na terenie śląska/zagłebia, który trochę mi te włosy podetnie. Ten polecany przez Aglaja3 jest ode mnie za daleko.
                            • lora.ola Re: peruka 06.04.14, 17:27
                              Po teście odgięcia głowy do tyłu, dalej mi się wydaje ciut za mały.
                              A wiecie jak długo schnie taki system po myciu? Jak miałam syntetyk to mi się zdarzało, że jak umyłam późno wieczorem, to wcześnie rano był jeszcze lekko wilgotny. Czy włos naturalny schnie szybciej?
                            • 7jagodka7 Re: peruka 02.09.14, 17:05
                              Witam, też byłam w tym salonie o którym mowa. Z jakości usług jestem zadowolona, ta fryzjerka też nosi system i przypuszczam, że wie co mówi. Oczywiście każdy jest inny więc niekoniecznie wszystko musi być na tip top. Kosmetyki też zakupiłam i akurat nie żałuję, wiem, że drogie, ale wole zakupić w profesjonalnym salonie ponieważ te co są w internecie struktura tych kosmetyków nie ejst taka bogata jak w tych profesjonalnych (też trzeba patrzeć bo oszukują). To jak jak z proszkami, polski a niemiecki, niebo a ziemia.
                              Fryzurę mam i nawet jestem zadowolona, fryzjerka tnie kawałek po kawałku żeby nie przesadzić. Jeszcze nie mam zdania co do systemu, wyglądam w nim dobrze, tylko pewnie trzeba się przyzwyczaić a podobno do dobrego człowiek się szybko przyzwyczaja.
                          • 7jagodka7 Re: peruka 16.10.14, 13:58
                            Wita, w systemach mozna spać i dosłownie można z tym wszystko robić. Wiadomo tylko że jak ktoś śpi w czymś co jest delikatne to z czasem zrobią się przerzedzania, to normalne. To nie jest produkt syntetyczny, plastikowy,że nic nie wypada, włosy same od siebie się wykruszają bo to jednak już martwy włos. Pani miała racje że lepiej w tym nie spać, chciała przedłużyć żywotność peruki zapewne. Kobietki nie martwcie się, nie musicie ściągać systemu na noc,ale ZAOPATRZCIE SIĘ W POSZEWKĘ SATYNOWĄ, nie wyciera włosów jak bawełniana, włosy się ślizgają i nie są narażone na wypadnie,wycieranie czy łamanie.
                        • aglaja3 Re: peruka 04.04.14, 19:44
                          hej
                          znam jednego b.dobrego fryzjera, ktory moze cos takiego zrobic;
                          jak chcesz, to napisz do mnie na priv na maila gazetowego
                          pozdr
    • 1skarbek2012 Re: moja nowa peruka - fotki 09.06.14, 20:59
      Ja moje włoski mam już prawie miesiąc więc mogę się już wypowiedziećsmile

- włoski miałam po 3 miesiącach i 1 tygodniu - jak się okazało włoski już tam leżały wcześniej i było pomylone nazwisko - najpierw kobieta przyniosła mi jakieś mega gęste blond włosy które były niby dla mnie. Na szczęście pomyłka została wyjasniona i dostalam moje zmówienie.
      - kolor i struktura wloskow identyczne jak moje naturalne
      - gęstośc taka jaka zamawiałam
      - rozmiar uzupelnienia - mam wrażenie że jest jakby ciut przyduże, z wymiarami w umowie się zgadza ale ten czepek w ogóle mnie nie ciśnie i jest taki "w sam raz", myślałam że to powinno być ciaśniejsze
      - same włoski jakościowo cudne

Musiałam je trochę pocieniować z przodu bo było mi za gęsto.
      Nie wiem czy tylko ja tak mam że te włosy lecą mi strasznie na twarz? Przed cieniowaniem w ogóle nie dało się ich rozpuścić, teraz jest coś lepiej ale i tak ciągle biorę je za ucho;/
      • 1skarbek2012 Re: moja nowa peruka - fotki 02.09.14, 19:14
        U mnie mija 4 miesiące użytkowania systemusmile Jestem bardzo zadowolona, włoski absolutnie nic sie nie zniszczyły jak do tej pory ale myślę że to zasługa kosmetyków i delikatnej pielęgnacji. Włoski nie zaczęly również wypadać ani się plątać. Jedyne co to minimalnie rozjaśnił się kolor ale o tym mi mówiła Pani w Zabrzu że przez lato na pewno trochu pojasnieją ale dla mnie to lepiej bo teraz kolor jest identyczny jak moje własne. Poza tym nie mam żadnych zastrzeżeńsmile
    • krk_pol [...] 02.11.14, 10:52
      • zuzi0 Re: moje doświadczenie - moja opinia 03.11.14, 13:01
        Dzieki za ten wpis, wiele osob spotkalo sie z nieuczciwoscia tych firm. Ja od wielu lat nosze systemy, kupowalam je w roznych miejscach i mam bardzo rozne doswiadczenia (najczesciej jednak zle). Mieszkam teraz zagranica, sprawdzilam tez tutejszy rynek i rowniez szalu nie ma, dlatego zamawiam sama. Marze o tym, zeby po powrocie zajac sie wlosami. Kiedys kupilam naprawde swietne wlosy z HM, niestety nigdy juz tak dobry zakup mi sie nie powtorzyl. Prawda, ze nigdy nie wiem, co otrzymam, jak system nedzie wykonany, jaka nedzie jakosc wlosw, jakich bledow i niedociagniec moge sie spodziewac. Zamawiam teraz sama, nosze uzupelnienia na spinki. Moje ostatnie uzupenienie przyszlo obledne, wlosy sa swietne, jedynie czapeczka Do ktorej dowiazane sa wlosy mniejsza o 1,5 cm z kazdej strony...
        • marcin2299 Re: moje doświadczenie - moja opinia 04.11.14, 13:05
          Witaj ZuziO powiedz proszę gdzie zamawiasz sama systemy. Zastanawiam sie nad zamówieniem z zagranicy są bardzo przystepne ceny. Pozdrawiam Marcin
        • krk_pol [...] 04.11.14, 19:49
          • olcia0222 Re: moje doświadczenie - moja opinia 23.11.14, 19:52
            Witam Cię, czy już dostałaś włosy z ZSW? zamówiłam też i się przestraszyłam czytając co napisłaś......
            • krk_pol Re: moje doświadczenie - moja opinia 02.12.14, 09:37
              Witaj Olcia0222, mam pozytywną odpowiedź. Po 5,5 miesiącach otrzymałam info, że włosy są do odbioru. Odebrałam w Gliwicach. Włosy, jak na razie, są niezłe. Ale tak jest zawsze na początku. Ważne, w jakiej będą kondycji po 3 lub 4 miesiącach użytkowania. Zobaczymy... Konsultantka twierdzi, że teraz już wszystkich informuję, że termin realizacji to co najmniej 5 miesięcy. Trzeba się uzbroić w cierpliwość i czekać. Swoją drogą jestem przekonana, że zostałam potraktowana ekspresowo po tym, jak "narozrabiałam" na forach. Pozdrawiam serdecznie i życzę udanej transakcji.
              • olcia0222 Re: moje doświadczenie - moja opinia 06.12.14, 22:50
                No to się cieszę, że dostała Pani swoje włosy, ja dostałam tydzień temu i jestem tak szczęślia, że nie potrafię tego określić. Jestem użyttkownikiem takich włosów od 10 lat i wiem, że jak ktoś nie będzie dbał o włosy to nawet w ciągu miesiąca potrafią się zniszczyć...Po 4 miesiącach niektórzy potrafią włosy do kosza wyrzucić i kupić nowe, jak ich stać prosze bardzo. Moje włosy są bardzo cienkie i mięciutkie, wiem, że na długo wystarczą, ale jak ktoś w nie serca nie wkłada to nawet z najlepszego włosa zrobi się siano. A tak swoja drogą kr_pol nie za szybko na forum wojne zrobiłaś? Pani z firmy ZSW powiedziała że to normalne i ja jej wierzę bo jak kupowałam system w HL to tam mają nawet 6 miesięcy...po prostu cierpliwie czekałam, pozdrawiam,
                ps... Twój wpis jest dosłownie na każdym forum..czy niesądzisz, że powinnaś go sprostować? Dobrze jest pozniej przeczytać, że firmy w których się zaopatrujemy we włosy to nie złodzieje i oszuści jak napisałaś.
      • olcia0222 Re: moje doświadczenie - moja opinia 23.11.14, 19:42
        Witam Cię, czy już dostałaś włosy z ZSW? zamówiłam też i się przestraszyłam czytając co napisłaś..
    • swiecaca Aglaja 03.11.14, 12:29
      mam nadzieję że tu zajrzysz. napisz jak Ci się sprawuje uzupełnienie z HD, ile czasu nosisz i w jakim jest stanie?
    • bealyk Re: moja nowa peruka - fotki 06.11.14, 18:21
      Witam.Chciałam się dowiedzieć czy można zamówić w tej firmie perukę ale przesłać im swoje włosy9Oczywiście chcę kupić)?niestety nie znam języka więc będzie mały problem.Poczytałam wszystkie twoje rady,mam jeszcze jedno pytanie? ja nigdy nie miałam grzywki i chciałabym żeby tak zostało,jak myślisz czy to nie będzie widoczne?i czy ta siateczka z przodu jest dość wytrzymała?
      pozdrawiam
      • swiecaca Re: moja nowa peruka - fotki 07.11.14, 10:19
        jeśli pytasz o firmę Hair Direct to nie można. ponadto oni nie robią z włosów europejskich.

ja mam do sprzedania 2 nowe uzupełnienia częściowe, włosy europejskie, ciemny brąz długości 40cm. śliczne, niestety dla mnie za ciemne a szkoda rozjaśniać bo mogą się zniszczyć. cena okazyjna! zainteresowanych zapraszam na pocztę gazetową swiecaca@gazeta.pl
        • bealyk Re: moja nowa peruka - fotki 07.11.14, 21:22
          Dziękuję za odpowiedz,może ktoś wie gdzie w usa robią peruki lub uzupełnienia z włosów powierzonych?
        • bealyk Re: moja nowa peruka - fotki 07.11.14, 21:24
          Dziękuję za odpowiedz,może ktoś wie gdzie w USA robią peruki lub uzupełnienia z włosów powierzonych?
    • hornet123 Wrażenia 22.11.14, 14:45
      Jestem użytkownikiem peruk od 30 lat. Ja jako ,,stary wyjadacz'' mogę się wypowiedzieć na temat peruk, systemów czy jak tam to jescze je nazywają. Początkowo korzystałem z usług HM pana Ryszarda, kiedyś jedyny na rynku, pamiętam jak wziąłem pożyczkę na pierwsze włosy. Włosy wystarczały mi na parę lat, co parę lat zaopatrywałem się u Pana Ryszarda az do momentu kiedy nagle włosy posypały mi się w przeciągu miesiąca a Pan Ryszard odrzucił moją reklamację twierdząc, że to moja wina. Zacząłem szukać innej firmy, to już nie te lata gdzie, jest tytlko jedna firma i jeden facet. Trafiłem na firmę Zaprojektuj Swoje Włosy, pojechawszy na konsultację do Poznania, miła sympatyczna Pani zaczeła ze mną rozmawiać, chyba godzinę rozmawialiśmy po czym wzieła pomiar spisaliśmy umowę i tylko czekać. Zdziwił mnie fakt, że ktoś poświęcił mi tyle czasu by wysłuchiwać moich żalów i problemów. Jak byłem w Firmie HM to nie miałem czasu by nawet powiedzieć co chcę i nie było szans by choć trochę opowiedzieć o problemie z którym się borykam od bardzo dawna. Potraktowali mnie jak zwykłego gościa kupującego skarpetki, a ja tylko chciałem zrozumienia. Nie wiem jak to będzie, czy system mnie się spodoba, choć z tego co wiedziałem na stole Pani miała bardzo ładne modele i fajny miękki włos, powiedziała że ja będę miał taki sam. Mam jeszcze 1 miesiąc do odebrania moich włosów, mam nadzieję że wszystko bedzie ok. Jak zaraz dostanę system to napiszę o tym.
      Nie chciałem się użalać ani uzewnętrzniać na forum, czytam ich dużo i praktycznie wcale się nie udzielam. Postanowiłam napisać tylko o tym, że wszystkie firmy działają na takich samych zasadach, nie jest to że jedna lepiej a druga gorzej, wszystkie firmy to podwykonawcy i niestety są zależni od wykonawców i my jesteśmy zależni od nich, kiedy zrobią jak zrobią. Niestety ale ten biznes tak działa, ale powiem jeszcze jedno, miło jest porozmawiać z kimś o swoim problemie, kto nie patrzy się na ciebie jak na jakiegoś dziwaka. Miło jest uzyskać zrozumienie od drugiej osoby, osoby, która cie w ogóle nie zna a rozmowa z nią jakby z przyjacielem sprzed lat. Takich ludzi, słuchających, przede wszystkim rozumiejących w tym biznesie jest bardzo mało i tu jest właśnie przykro z tego powodu.
      • marcin2299 Re: Wrażenia 23.11.14, 13:59
        Witam Pana, też borykam się z problemem wypadających włosów. Jeśli jest możliwość to proszę napisać do mnie email marcin2299@wp.pl bardzo trudno spotkać mężczyznę z tym problemem na forum. Pozdrawiam
      • hornet123 Re: Wrażenia 06.12.14, 18:33
        Witam ponownie...pisze by podzielić się moimi wrażeniami z firmą ZSW..otóż dostałem w tym tyg swoje zamówione dwa miesiące temu włosy, jak na starego wyjadacza jestem bardzo zaskoczony, oczywiście pozytywnie, ze tak szybko, byłem przyszykowany na co najmniej 3 a po ostatnich wpisach innych to myślałam, ze w ogóle nie dostanę ich hehe..Pojechałem do Zabrza na odbiór, tam mi docięli i zrobili w sumie inną fryzurę niż chciałem, ale może pora najwyższa zeby od 30 lat coś zmienić, nowy system, nowa fryzura...Co mnie jeszcze zdziwiło, zrobili mi po bokach imitacje siwych włosów (he pierwszej młodości to ja już nie jestem ) i z tego względu czułem się zawsze jak ,,farbowany'' a tu proszę..Pani w salonie wyciąga włosy z tu siwe ! super, czuję sie teraz jak prawdziwy mężczyzna! Dziękuję i dziś wiem, ze godnie mogę polecić tą firmę, nawet zamówiłem drugie.
    • aglaja3 Re: moja nowa peruka - fotki 30.11.14, 15:24
      czesc dziewczyny,
      maly update po 2 latach;
      odpowiadajac na pytanie jednej z poprzednich uzytkowniczek, nie, w HD nie mozna przeslac wlosow, zeby z nich zrobili peruke; takze ta opcja tutaj odpada;

co do uzytkowania tych wlosow ktore zamawialam; po tych 2 systemach ktore zamowilam , zamowialm jeszcze 4 kolejne; wszystko dlatego, ze w knocu chcialam miec 2 identyczne systemy ktore moglabym nosic na zmiane; bo tak, to kazdy system jakos inaczej wygladal, a to kolor jasniejszy, a to inaczej utkany wiec przy cieciu inna fryzura powstala;

w kazdym razie odnosnie uzytkowania; te ktore nosze obecnie nosze juz 6 miesiecy, 2 na zmiane; wygladaja nadal OK; mysle, ze praktyczny czas uzytkowania takiego systemu to ok 1 roku; po tym czasie naprawde trzeba wymienic lace;
      na szczescie mozna u nich wymienic sam lace, i jest to tansze niz zakup nowej peruki;

ALE! - mialam z nimi ostatnio bardzo nieprzyjemna 'przygode'; otoz zamowilam kolejne 2 systemy, i jak przyszly, przysieglabym , ze linia wlosow z przodu byla gorsza niz we wszystkich dotychczasowych systemach; calosc sprawy nie chce mi sie opisywac, ale efekt koncowy jest dosc kuriozalny - HD zwrocilo mi kase za te 2 systemy, i przyjeli zamowienie na 1 nowy system 'ostatniej szansy', ze sie tak wyraze; i jesli ten nie bedzie mi pasowal, to zaprzestajemy wspolpracy; licze bardzo, ze bedzei ok, bo nie chce mi sie szukac innej firmy, zwyczajnie mowiac;

zamowilam tez wymiane frontu lace w jednej z peruk, ktore od nich kupilam, i zrobili ladnie; takze z tej jestem zadowolona;

ogolne podsumowanie : czas uzytkowania radze liczyc max 1 rok, potem front do wymiany;
      wlosy sa ok, nie koltunia sie, wygladaja ladnie; sa chinskie, wiec wiadomo, ze nie beda takie delikatne jak slowianskie, jak komus nie pasuje, to musi szukac gdzeis inndziej;
      co do gwarancji, jak peruka sie nie podoba po realizacji zamowienia, to zwracaja kase, a to jest moim zdaniem bardzo wazne;

mimo wszystko polecilabym ich, ba! licze, ze to nowe zamowienie bedzie ok i wszystko wroci do normy; naprawy starych systemow nadal bede u nich robic;
      takze na razie ogolnie jest ok;
      to tyle, jakbyscie mialy pytania to piszcie albo na forum albo na priv
      pozdr!
      • 33ana Re: moja nowa peruka - fotki 08.12.14, 13:09
        Witam, nie wiedząc jak się udzielić na forum dopisałam na odpowiedz aby opowiedzieć o moich przeżyciach związanych z moim problemem.
        Choruje na łysienie plackowate w sumie od paru lat, od ostatnich 2 lat bardzo się uaktywniła choroba, aż na tyle żeby zostać całkiem łysą. Jakiś czas chodziłam w chustce, dobrze, że są modne dziś;P Ale na pytania niektórych bardzo wścibskich nie wiedziałam bardzo co powiedzieć na to, że nosze chustę! przecież to takie dziwne dla niektórych!
        Zaczęłam grzebać bo necie żeby kupić sobie włosy, żeby nie wyglądać przy tym sztucznie zdecydowałam się na zakup prawdziwych włosów zwanych systemami.
        Pierwsze co znalazłam na str to klinika Handsome Men, dobre opinie myślę se to i pewnie dobra firma. Zapisałam się na konsultacje, poszłam. Przyjął mnie starszy Pan z czymś dziwnym na głowie hehe, opowiedziałam o swoim problemie, ale jakby nie interesowało go co mnie ,,boli'' tylko od razu przeszedł do rzeczy...hmm...nałożył mi coś dziwnego na głowę (folia?) wziął pomiar ustaliliśmy wszystko i tylko czekać. Czekałam 5 miesięcy, wreszcie przyszedł upragniony dzień na odbiór włosów. Pojechałam założyli mi i jakiś pan mi przyciął. Co prawda chciałam inną fryzurę, ale co bym nie powiedziała to nie pasuje mi i tyle, czyli nie miałam nic do powiedzenia. Miałam ze sobą parę propozycji fryzur, ale nikt nawet nie zaglądnął na zdjęcia i cięli jak szło..tak to wyglądało. Poszłam do swojej fryzjerki, zrobiła jak chciałam, czyli jednak da sie? Mniejsza z tym...nosze juz 8 miesięcy perukę, powiedzcie mi jedno, ponieważ borykam się z tym od początku noszenia tych włosów, a że jest to pierwszy mój system to nie mam obeznania, czy głaszcząc się po głowie tuż przy skórze macie takie cienkie kujące igiełki? strasznie mnie to wkurza, mój chłopak jak mnie głaszcze to pyta sie czy mam tam jakieś igły wsadzone, strasznie się z tym czuję..Mało tego powiedzcie czy to możliwe, ze włosy w tak szybkim czasie przerzedziły mi się? czy to normalne dla tego typy peruk? dodam, że nie mieszkam z chłopakiem i włosy ściągam do spania, śpię tylko jak jest u mnie,ale to rzadkość. Wydałam kupę pieniędzy, musiałam pożyczkę wziąć z pracy, 8 tyś na rok czasu a nawet nie bo są juz naprawdę w opłakanym stanie, dbam o nie, nie wiem, może robię coś nie tak? dla mnie to za grogi szpas dać 8 tyś co roku. Błagam pomóżcie, co mam robić, pozdrawiam Annasmile
        • aglaja3 Re: moja nowa peruka - fotki 30.12.14, 22:25
          hej Anna, przede wszystkim zrob sobie herbatki i w miare mozliwosci sie zrelaksuj, z kazdej sytuacji jest wyjscie, pamietaj o tym; wiem, ze to banalne stwierdzenie, ale nie umierasz i nawet jaki Ci calkowicie ta peruka sie przerzedzi, to przezyjesz; teraz co do szczegolow: nie, to raczej nie jest normalne z tymi igielkami; ja mialam tak 2 razy tylko i wylacznie w przypadku, jak peruka byla utkana za gesto i fryzjer cial, a raczej cienioal bezposrednio przy siateczce, aby zdjac z objetosci wlosow; wiec jesli faktycznie masz tam igielki to prawdopodobnie utkali Ci za gesta peruke, i fryzjer chcial zrobic lzejsza fryzurke; nic z tym juz nie zrobisz; nosilam wiele systemow i od samego wypadania wlosow nigdy nie robily sie igielki; co do uzytkowania : czy masz glowke styropianowa do pielegnacji? jak myjesz te wlosy? jak je zakladasz i jak sciagasz? jesli sa juz teraz w nienajlepszym stanie to musisz dolozyc wszelkich staran, zeby wytrzymaly jak najdluzej, a Ty zebys mogla poszukac alternatywy; obawiam sie, ze na dluzsza mete nie wyzyjesz z HM, to strasznie drogi sklep, i odradzalabym Ci tam zakupy; ja na razie kupuje w HD, ale sa tutaj na forum osoby kupujace w innych sklepach, wystarczy poczytac posty; na pewno cos znajdziesz dla siebie, takze glowa do gory, kazda z nas to przechodzila smile
          • 33ana Re: moja nowa peruka - fotki 06.01.15, 17:34
            Witam Cię aglaja3, dzięki za odpowiedz...tylko tak powiem szczerze herbatka nie pomoże na mój problem z którym się borykam. A igły w systemie nie pojawiły się poprzez cięcie, ja je cieniowałam tylko z dołu, te igły były od samego początku, myślałam, że jakoś znikną, ale zamiast zaniku igieł znikają mi włosy, juz mam takie placki że nie wiem jak zaczesywać. Przypominam, że placki mam pod systemem i nie chcę je też mieć na systemie. Jak już wcześniej wspominałam, że za duzo forsy dałam za system żeby wymieniać go w niepełny rok. Byłam w HM z reklamacją, ale wolę nie pisac co mi powiedzieli...więc zostałam jak to się mówi na lodzie.
            Musiałam coś kombinować bo wiem, że lada moment zostanę z gołą głową. Zadzwoniłam do ZSW, jak to się mówi ,,tonący chwyta się brzytwy ''. Poszłam na spotkanie tylko bo byłam ciekawa czy to na takiej samej zasadzie co HM czy nie?
            W sumie jak zobaczyłam systemy na konsultacji to powiem, że się zakochałam w jednym, włos dużo miększy niż mój na głowie. Bardziej lejący i błyszczący. Kurcze zawsze marzyłam, żeby mieć coś takiego. Zamówiłam sobie taki system, jak przyjdzie taki co widziałam to będę najszczęśliwszą osobą na świecie! no i co najważniejsze, kosztują mniej niż w HM. Daj Boziu, żeby już moja męka się skończyła z tymi włosami i żebym już miała swój piękny ukochany system. Napiszę jak go dostanę, już się nie mogę doczekać. Wiem, że się czeka na niego, Pani mi wytłumaczyła dlaczego, ale wiecie co...poczekam! nie mam innego wyjścia ;P
            • lenka1.23456 Re: moja nowa peruka - fotki 13.01.15, 16:18
              Cześć dziewczyny, pisze bo tez chciałabym sie podzielic swoim doswiadczeniem. Nosze włosy od 10 niesiecy, zakupione u orbsik. i powiem szczerze ze nie jestm za bardzo zadowolona. Włosy juz po dwoch miesiacach zaczely sie starsznie platac i mechacic, odeslalam... diagnoza, oczywiscie moja wina bo zle pielegnuje wlosy. Pani "wymyla" je w acze, bo stwierdziła, że włos został obklejony i dlatego sie placze. Faktycznie po odeslaniu wlosy byly piekne, ale nie na dlugo. Po okolo 3 miesiacach problem powrocil. Włosy się plączą, musze je czesac srednio co 15-20 miniut bo inaczej wszystko jakby zbija się w jedna calosć... tworzy się taki mop, nie wiem jak to okresilić. Obecnie caly zcas chodze w wlosach zwiazanych w niskiego kucyka lub koka, bo rozpuszczonych nosic sie nie da. Nie mam mozliwosci czesania ich co 15 minut. Żałuje ze zakupilam te wlosy, bo wydalam taka samą kase jak w ZSW, a bylam już do nich umowiona na wizytę, ale po negatywnych wpisach na róznych forach zrezygnowałam, a widze ze zle zrobiłam. Na konsultacji u orbsik mowila ze wlosy sa europejskie, teraz widze ze chyba jednak nie...Mam do was pytanie, jakich używacie kosmetyków do mycia i odzywek? Musze jakos ratowac te wlosy, bo narazie nie stac mnie na kupno nowych. Dodam jeszcze, że Orbsik, kazała myć wlosy codziennie, że tak tzreba by wlosy byly caly czas miekkie. Ale ja nie wyobrazam sobie myć ich codziennie, czytajac inne fora nigdzie nie znlazlam informacji, że wlosy tzreba myć codziennie. Pozdrawiam.
              • 7jagodka7 Re: moja nowa peruka - fotki 13.01.15, 22:22
                Kochana napisz do mnie na prywatny jagodka7@poczta.pl powiem Ci co masz stosować i dam Ci cenne wskazówki.
              • anna090481 Re: moja nowa peruka - fotki 20.01.15, 12:27
                Ja też mam włosy od Sylwi. Moje też się plątały. Wymyłam je w acze. Masz rację ze to się są włosy takie jak ona opowiada. Ja kupiłam niby słowianskie ale do słowianskich im daleko. Swoje nosze od ok marca 2014. Mam ich dość ale dzięki odpowiedniej pielęgnacji jakoś wyglądają. Jakby to były dobre włosy to można je myć prawie w każdym szamponie. te niestety nie.
                Ja dobrałam do nich szampon echosline ki power. Taki w żółtym opakowaniu a do tego odżywkę. Wlewasz chłodną wodę do miski, i odrobinę szamponu. Najpierw rozczesz włosy bardzo dobrze najlepiej grzebieniem o szerokich zębach.Wkladasz wlosy i bardzo delikatnie je myjesz. Nie szarp bo się splączą. Tak bardziej niech pływają sobie w jedną i drugą. następnie spłucz chłodną wodą i nałóz na nie odżywkę. i rozczesz ją bardzo dokładnie grzebieniem. Spłucz włosy. i to jest najwazniejszy etap bo jak za mało spłuczesz to od razu zrobi się kołtun. Płucz prysznicem ok 10 minut. Owiń w ręcznik i pozwól mu wchłonąć wilgoć w włosów. po 10 minutach rozczesz je porządnie grzebieniem i zostaw na noc do wyschnięcia. musisz je myć przynajmniej raz na 4 dni
                Nie susz suszarką, możesz je przeprostowac prostownicą ale dopiero jak wyschną same. Nie czesz szczotkami tylko grzebieniem dużym o szerokich zębach i niestety zaopatrz się w ten szampon i odzywkę. mi się udało jakoś je ujarzmić ale było ciezko.
                • lenka1.23456 Re: moja nowa peruka - fotki 01.02.15, 22:52
                  Hej Anna090481.
                  No ja własnie mam ta serie ki pawer z echosline, ale tak jak piszesz, włosy tzreba myc co 3- 4 dni bo inaczej sa strasznie sztywne i sie plączą. DLa mnie to porazka jakas... inni maja włosy i myja je co 2 tygodnie, w moim przypadku to niemozliwe... włosy są słabej jakości... bardzo słabej...Problemy zaczeły się juz po dwóch miesiącach od założenia włosów na głowe.... Musze pomyslec o innym uzupełnieniu, bo z tymi od orbsik widze ze za długo nie ujade, moze jeszcze ze 3 miesiace, a uzytkuje dopiero od niecłego roku. Napewno kolejnych nie zamówie u Pani jasiak i nikomu nie polecam. Zastanawiam się nad ZSW, czytałam wiele pozytywnych opini. Ania, napisz do mnie na prywatnego meila. Chciałabym pogadac...lena1.23456@wp.pl
                • mase-lko Re: moja nowa peruka - fotki 05.05.15, 09:45
                  Witam,widze że nie tylko ja nacięłam sie na włosy od Sylwi SECRET HAIR FOR YOU...sadJestem załamana,jakość fatalna...Czy udało Wam sie to u niej zareklamować?
                  • lenka1.23456 Re: moja nowa peruka - fotki 15.05.15, 20:44
                    witaj mase-lko,
                    nie ma szans na reklamacje, ja swojej odeslalam , ale stwierdzila, że wlosy zle uzytkuje. Ja obecnie jestem w trakcie zamawiania bez posredników. Cena prawie o polowe mniejsza niz u Orbsik.
                    • cukierki0 Re: moja nowa peruka - fotki 14.08.15, 12:15
                      Witam Cię Lenka, ja też się natknęłam na Orbsikową, niestety to sianowate coś nie nadawalo sie do chodzenia i w 3 miesiące się rozwaliło. Zaczęłam sama sprowadzać, ale nie wiem co gorsze...przyszły mi włosy zamiast europejskiego to na wpół syntetyczny z indyjskim chyba, byłam załamana bo tam jak kamień w wode, zero reklamacji a pomiar to zamiast mój to chyba z dwóch głow czyiś wzięte. Musiałam znaleźć firmę która nie tylko sprzeda ale i zajmie sie mną całkowicie i będę mogła korzystać nie tylko z produktów , ale i z porad. Oczywiscie myślałam ze nie ma juz takich firm (te wszystkie juz dawno przeszlam i szkoda gadać) Więc zostałam z łysą głową! myslłam że umrę w chustce w taki upał! zaczęłam grezbac w necie i natknęłam się na peruki doroty 24...myslę kto nie próbuje ten owoców nie je...zamówiłam, dostałam w miesiąc! gdzie u innych pół roku i jeszcze ze spóźnieniem! chodzę 2 miesiac i nic sie nie dzieje, włos miękki, chyba najmiekszy z tych wszystkich firm, byłam na konsultacji w Wawie, ale mają wszędzie oddziały. Więc mogę dziewczyny Wszystkim wam powiedzieć , ze może coś wreszcie konkretnego jest na tym rynku, gdzie można polecić ! Ja polecam mam nadzieję że się nie zawiode.
        • anettchen1111 Re: moja nowa peruka - fotki 18.04.16, 23:03
          Witam, zaczęłam interesować się problemem jakis czas temu kiedy po chemioterapii zaczęły mi wypadac wlosy. Koleżanka miała kiedyś łysienie, nie miała włosów z tyłu głowy i przerzedzenia jej pozostały. Bardzo ciężko jej było przekonać się do noszenia peruk bo tylko to, żadne przedłużenia włosów nie wchodzily w grę, golić nie chciała. Tak trafiła to firmy Tukka Hair, gdzie zakupiła cud półperukę, zakładaną od połowy głowy. Piękne włoski służą jej od ponad roku, obcina je tylko.. Gdy na mnie przyszedł czas nawet nie szukałam nic w necie tylko kupiłam od nich bardzo tanio perukę naturalną, i to ONLINE! Przez przypadek trafiłam na to forum i jak czytam to uwierzyc nie mogę, że aż takie są problemy, że az tyle to kosztuje, dlatego postanowilam się zalogować i napisać o moim super doświadczeniu. Firma nie jest chyba nastawiona na peruki, generalnie włosy ale spróbujcie może czegoś sprawdzonego, pozdrawiam i życzę pozytywnych opinii i dobrych peruk bo wiem teraz sama jak to ważne.
    • mysza702 Re: moja nowa peruka - fotki 09.08.15, 13:56
      Witamipozdrawiam,chętnie odkupię używaną lacewig lub system,sprawa bardzopilna anna.gorni@spoko.pl
    • pf.pauli Re: moja nowa peruka - fotki 14.10.15, 22:41
      Dziewczyny...

Męczę się z tematem od 20 roku życia, to już 6 lat, minął czas kiedy zachwyt z posiadania "zakupionych włosów" dodawał pewności siebie, jest dobrze, gdy jest nowa, a prawdziwy koszmar zaczyna się, gdy syntetyczne włosy tracą wygląd i stają się koszmarem... Nie zarabiam tyle, by móc zakupić włoski w cenie liczonej w 2-3 tys. Upadam psychicznie - sprowadzając do utraty włosów wszystkie przyczyny problemów w ułożeniu sobie relacji z ludźmi, lubię sport - chodzę na siłownię, ale w sumie najlepiej bym ćwiczyła w pustej siłowni, mocno wycofuję się z kontaktów z ludźmi - przez ten strach, że ktoś doczepi się do tematu, będzie szydził... Noszę włoski zrobione na tiulu z monofilamentem na górnej części, to już i tak wydatek ok 1300 zł, powinnam zmieniać fryz co kilka miesięcy... Ale finanse... Czasem rezygnuję z wyjścia... Gdy widzę, że włosy już się nie układają - mam ochotę zapaść się pod ziemię, jestem wykształconą osobą, ale problem tego braku akceptacji mocno ciągnie mnie w dół, nie mam z kim o tym porozmawiać i cholera(!) widzę w sobie tylko maszkarę przez te włosy... Pomóżcie, bo ja już nie mogę.
      Skóra po czasie mi się uraża, fryzura jest już do d... Nie wiem. Tak bardzo chciałabym mieć dłuższe włosy, zmienić fryzurę, trzymam się jednego fasonu, by nie wzbudzać nadmiernego zainteresowania (ludzie w pracy mi nieźle kiedyś dokopali)... Powiedzcie, gdzie szukać lepszej alternatywy, gdzie dobrać coś ciekawego i jak Wy sobie radzicie... Błagam, ja już po prostu nie mogę.
    • ninna233 Re: moja nowa peruka - fotki 26.10.15, 21:39
      pf.pauli - czy mogłabyś podać jakiś kontakt do siebie? czytając twój post czułam się jakbym czytała (prawie) o sobie... fajnie by było porozmawiać z kimś, kto zna problem i też w tym 'siedzi' i kto przede wszystkim rozumie jak ciężko prowadzić normalne życie w takim przypadku.
      • pf.pauli Re: moja nowa peruka - fotki 27.10.15, 18:44
        jasne, zazu8@o2.pl
    • alicjaa08 Re: moja nowa peruka - fotki 17.11.15, 21:54
      Hairclinique. zaprojektujswojewlosy.pl/peruki-naturalne-tupety-uzupelnienia/

Witam wszystkich. Zacznę od tego, że nikomu nie polecam tej firmy. Zwyczajnie zbywaja klientow jak juz dostaną pieniadze. Opisze po czesci moja sytuacje. Zamowilam system, dostalam i okazal sie za maly!! Szybko skontaktowalam sie z firma i wyjasnilam sytuacje po czym kazano mi odeslac system. Zaraz po tym nastapila bardzo dluga cisza z ich strony. Na e-maila przestali odpisywac, kiedy pytalam co dalej z tym bedzie. Jak juz wyslalam list o zwrot pieniedzy, Szanowna Pani postanowila odpisac i stwierdzila, ze oni nigdy ode mnie nic nie dostali, ze nawet nie maja zadnego dowodu, ze ja ten system im odeslalam, kiedy ja wiem, ze system do nich dotarl gdyz poinformowala mnie o tym konsultantka, ktora juz nie pracuje w tej firmie. Nowy system postanowilam zamowic kiedy w tym poprzednim zauwazylam duze ubytki. Wtedy zapytalam czy stary system zostanie uzupelniony kiedy zamowie nowy u nich, powiedziano mi, ze tak, ze bez problemu. Po czym poproszono mnie ponownie o zmierzenie glowy, tak wiec zrobilam i odeslalam wymiary chwile po tym. Pani mnie poinformowala, ze temat ucichl Oni nigdy nic ode mnie nie dostali, tak samo jak od konsultantki tej firmy. Zamawiajac system od poczatku korespondowalam z jedna konsultantka twierdzac, ze to jest jedna firma i to nie ma wiekszego znaczenia- jednak ma.
      Tak jak juz wspomnialam Nikomu tej firmy nie polecam, poniewaz firma nie dba o klienta, ciezko jest sie z Nimi skontaktowac i w systemach szybko pojawiaja sie ubytki.

Pozdrawiam, Alicja T
      • aneta_szczygielska Re: moja nowa peruka - fotki 18.04.16, 22:15
        kk
        • aneta_szczygielska Re: moja nowa peruka - fotki 18.04.16, 23:08
          Szanowni Państwo, zapraszam do zapoznania się z produktami firmy Tukka Hair House, gdzie klient traktowany jest indywidualnie. Produkty sprowadzane z USA oraz Indii to wysokiej jakości uzupełnienia robione na wymiar i do tego w przystępnej cenie. Firma oferuje również sprzedaż ratalną. Konsultacja przebiega u nas w miłej i dyskretnej atmosferze, na uzupełnienia czekamy do maks. 2 mcy. Zapraszamy www.tukkahouse.com
    • aglaja3 Re: moja nowa peruka - fotki 18.06.16, 19:39
      czesc dziewczyny
      update po 4 latach smile alez ten czas leci wink
      firma HD sie w pelni zrehabilitowala, i przeslany system (ten 'ostatniej szansy') okazal sie strzalem w dziesiatke; full lace, bardzo lekki, przewiewny, wlosy ukladaja sie bardzo ladnie; nosilam go ponad 6 miesiecy, od maja do prawie listopada, bez zadnego zamiennika na zmiane, i nadal wyglada bardzo przyzwocie, mimo, ze jest to full lace, a wiec super delikatna siateczka;
      moim zdaniem na lato tylko lace sie nadaje, w monofilamentach straszie goraco, wiec taka opcje moge polecic tylko na zime;
      wlosy na full lace tak mi podpasowaly, ze zamowilam kolejne 2 systemy , cale w full lace, i w przyszlosci bede zamiawiac tylko full lace;
      a tutaj pare fotek z tych nowych systemow;
      fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3971521,5,1,78602,WP-20160618-004.html
      fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3971522,5,3,78602,WP-20160618-005.html
      fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3971523,5,4,78602,WP-20160618-008.html
      fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3971524,5,4,78602,WP-20160618-009.html
      fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3971525,5,5,78602,WP-20160618-010.html

no, to by bylo na tyle, pozdrawiam
    • aglaja3 Re: moja nowa peruka - fotki 13.10.16, 00:39
      hej dziewczyny, poniewaz zamkneli mi maila gazetowego, jakby ktos potrzebowal sie skontaktowac to moze pisac na ten : smithan06@gmail.com pozdrawiam i trzymajcie sie
      • aglaja3 Re: moja nowa peruka - fotki 13.10.17, 13:59
        hej, ten tez zamkniety, wiec w razie czego smithan06@gazeta.pl pozdrawiam
        • aglaja33 Re: moja nowa peruka - fotki 12.12.20, 09:04
          hej tego tez mi zamkneli, nowy to aglaja33@gazeta.pl pozdrawiam
      • aglaja3333 Re: moja nowa peruka - fotki 10.04.22, 13:50
        uwaga dziewczyny! jesli moje fotki wyzej byly dla was przydatne to zgrajcie je sobie na komputer; od 3 maja 2022 nie beda juz dostepne; gazeta pl zamyka fotoforum; a jesli chodzi o kontakt ze mna to obecnie pod adresem aglaja3333@gazeta.pl (taki maly wyscic z gazeta, oni mi zamykaja, a ja otwieram kolejne, postaram sie ten utrzymac przy zyciu....); pozdrawiam serdecznie!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka