Gość: melody IP: 10.0.4.* 15.01.02, 18:38 chciałabym sie dowiedziec o tabletkach antykoncepcyjnych, jak ddokładnie działają, jak trzeba brać i czy czymś sie różnią między sobą...i wogule jak najwięcej, z góry dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nastoletnia Re: wszystko o tabletkach 15.01.02, 20:50 Bardzo chętnie podzielę się z Tobą tym co wiem o tabletkach, ponieważ sama je biorę. Po pierwsze, dają prawie 100% zabezpieczenia, o ile bedziesz je brać regularnie to znaczy codziennie o tej samej porze. Ja biorę tabletki Cilest juz od ponad pół roku i jak dotąd mnie nie zawiodły. Oczywiście musisz iść do ginekologa by Ci przepisał odpowiednie tabletki. Dopasowane są one głownie do wieku, a Cilest są najlepsze dla młodych dziewczyn. Wszytskich szczegółów najdokładniej dowiesz się od lekarza i na obszernej ulotce w opakowaniu. Mogę poradzić Ci jedno: nie wahaj się iść do lekarza i poprosić o przepiasanie tabletek, bo są one niedrogie i naprawde skuteczne. Nie powodują tycia a w dodatku poprawiają cerę i sprawiają że piersi stają się większe ( mnie to bardzo ucieszyło). Naprawdę warto je brać i nie ryzykować niemiłych niespodzianek :-))))) Pozdrawiam !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: melody Re: wszystko o tabletkach IP: 10.0.4.* 16.01.02, 16:25 a ile tak mniej wiecej kosztuja? Odpowiedz Link Zgłoś
nastoletnia Re: wszystko o tabletkach 16.01.02, 19:22 Cilest kosztują 27 zł za opakowanie, które jest na jeden miesiąc. Inne tabletki są w podobnej cenie. W razie jeszcze jakiś pytań pisz, chętnie Ci odpowiem ! Pozdrawiam ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mona Re: wszystko o tabletkach IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 16.01.02, 19:27 daj sobie spokój póki masz jeszcze zdrową wątrobę:)))))))) to kompletne świnstwo, a lekarze zapisują je tak chętnie , bo dostają za to kasę od firm farmaceutycznych brałam je kilka lat , różne rodzaje- wiem o czym mówię- bilans jest b. negatywny Odpowiedz Link Zgłoś
nastoletnia Re: wszystko o tabletkach 16.01.02, 22:26 Ciekawa jestem mona, co proponujesz zamiast tabletek ?????? Pękające prezerwatywy, pianki od których ma sie uczulenie, spirale od których dostaje się zapalenia macicy czy może wręcz aborcje stosowane jako środek antykoncepcyjny ?????????????????? Juz chyba firmy farmaceutyczne nie są głupie. Tabletki są coraz doskonalsze a przy tym niedrogie, więc nie mąć dziewczynie w głowie , ze takie one niedobre !!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jimmy Re: wszystko o tabletkach IP: 10.129.130.* 16.01.02, 23:29 Jeśli mogę wtrącić... Jestem wprawdzie facetem, ale trudno się nie zgodzić - tabletki są jak dotąd najskuteczniejszym środkiem antykoncepcyjnym, zwłaszcza dla kobiet, które nie rodziły. Wszelkie pianki, globulki, prezerwatywy niszczą całą tę spontaniczność - ja jestem zwolennikiem pigułek i to bynajmniej nie dlatego, że to nie ja przujmuję ciężar antykoncepcji. Jeżeli pojawiłby się równie skuteczny środek dla facetów - nie wahałbym się go zażywać. Po prostu jest to jedyny (poza spiralą) środek, który pozwala bez skrępowania cieszyć się seksem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: melody Re: wszystko o tabletkach IP: 10.0.4.* 17.01.02, 13:52 czy jak bede brala np tabletki przez miesiac, a potem przestane na jakies 2 ms i bede chciala znow potem brac to czy beda one mialy takie same dzialanie czy powinno je sie brac okragly rok nawet jak sie niewspolzyje? Odpowiedz Link Zgłoś
nastoletnia Re: wszystko o tabletkach 18.01.02, 18:19 Nawet jak przerwiesz to potem możesz zacząc brać i bedzie wszystko OK, ale lepiej nie przerywać bo ogranizm się rozregulowuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jo Re: wszystko o tabletkach IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 18.01.02, 20:34 Musi zapisać Ci je ginekolog (w żadnym wypadku znajoma lekarka - internistka!!). Solidny ginekolog wypyta Cię o Twoje choroby, każe zrobić badania (ja akurat po raz pierwszy po tabletki wybrałam się do lekarza przypadkiem już z plikiem badań - krwi, moczu, wątroby etc - bardzo się ucieszył). Oczywiście przy tym Cię zbada (jeśli jeszcze tego nie przechodziłaś, spokojnie - mniej to nieprzyjemne niż dentysta tak naprawdę :-). Musisz się liczyć z tym, że na początku - pierwsze 1-2 opakowania możesz odczuć "bunt organizmu" - np. nastroje lekko depresyjne, kłopoty z koncentracją etc. To normalne i zarówno lekarz, jak i ulotka o tym uprzedzają. Jeśli nie mija to po trzecim opakowaniu, być może konieczna jest zmiana tabletek na inne. Nie radzę słuchać osób brzęczących o szkodliwości tabletek (oczywiście to się zdarza, ale po to właśnie jest lekarz i informacja "przed użyciem przeczytaj ulotkę" - a wąsy od tego nie rosną :-). Mam wrażenie, że jesteś młodą dziewczyną - gratuluję dojrzałości i rozsądku, skoro stawiasz na metodę tak bardzo bezpieczną (pod warunkiem regularnego stosowania). No i życzę wielu przyjemności z tego wyboru płynących :-)))) Pozdrawiam Jo - stara 30-tka :-))))) Odpowiedz Link Zgłoś