white10 20.12.03, 01:48 na napletku zaczela mi schodzic naksorek, małe białe kawałeczki skorki, po umyciu skóra w tym miejscu pozostaje czerwona.. czy to grzybica?? jesli tak w jaki sposób można ją wyleczyć? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasiulek10 Re: grzybica??? 20.12.03, 12:47 Smaruj to dwa razy dziennie maścią Clotrimazol, powinno pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
jeremy.white Re: grzybica??? 21.12.03, 12:53 a który lekarz zajmuje się tego typu przypadłościami?? Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulek10 Re: grzybica??? 21.12.03, 22:37 Facet może z tym iść do androloga, urologa, dermatologa. Jeśli ma dziewczynę, to może ją poprosić, żeby przy wizycie u ginekologa o tym wspomniała, wtedy lekarz na pewno przepisze maść (moja lekarka mi kiedyś nakazała, żebym faceta tam osobiście smarowała, spytałam dlaczego i w momecie kiedy zajarzyłam o co chodzi ona mówi: "no żeby miał z tego przyjemność!!!". I obie w śmiech:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
diament.i.aksamit Re: grzybica??? 22.12.03, 09:34 Takie leczenie powinno miec jakies uzupelnienie. Doustnie bierze sie np fluconazol - dawka pierwsza - nastepnie - po 2 tygodniach - powtorna. Clotrimazol lub Travocort wspomagajaco, do posmarowania, ale nie wystraczaja same jako takie - infekcja moze powrocic. DiA Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.depko Re: grzybica??? 29.12.03, 00:23 Z opisu wygląda to na grzybicę. Musisz zgłosić się do dermatologa. Odpowiedz Link Zgłoś