Dodaj do ulubionych

pusty pęcherzyk ciązowy

26.03.14, 15:40
w niedziele pojechałam na IP z niewielkim plamienie, ale jednak, zostawili mnie na oddziale, sprawdzili bete, USG, i o dziwo wyszło ze pecherzyk jest pusty, jak na taka bete i wiek ciązy to juz powinno byc widac płod i serduszko a tu nic, we wtorek powtorzyli bete kotra wzrosła juz do 34tys a na usg dalej nic, wypuscili do domu, zero krwawienia, plamienia nic, dali luteine i no-spe, w piatek zgłosic sie na uSG , nadziei niedawaja, zasugerowali łyzeczkowanie, boje sie strasznie ze to juz w piatek sie wydarzy, tak bardzo mi smutno, mam jeszcze opcje (chyba ) poronienie farmakologiczne ale nie wiem czy psychicznie to zniose, przy zabiegu przynajmniej mnie uspia, nie bede tego widzie, pisze i rycze, nie wiem na co sie przygotowac sad
Obserwuj wątek
    • patricia90 Re: pusty pęcherzyk ciązowy 26.03.14, 20:30
      Ja w zeszłym tygodniu miałam wywoływane poronienie farmakologiczne w 15tc. Męczyłam się okrutnie przez kilka godzin. Lekarz powiedział, że nie zrobią mi od razu łyżeczkowania, ponieważ w moim wypadku jest to bardzo poważny zabieg. Również ze względu na to, że była to moja pierwsza ciąża, stwierdzili, że najlepiej byłoby, gdyby macica sama się oczyściła. Tak więc koło godziny 9 dostałam pierwszą porcje tabletek, po których brzuch był lekko wzdęty i bolał, jak przy dość mocnej miesiączce. Później o 17 dostałam drugą porcję, po której dostałam takie skurcze, że miałam ochotę umrzeć. Dosłownie. Nikt do mnie nie zajrzał i nawet nie zapytał, jak się czuję. Musiałam wyjść na korytarz, poszukać pielęgniarki i poprosić o coś przeciwbólowego, bo aż wymiotowałam. I tak do godziny 23.. wtedy tylko woda polała mi się po nogach.. i po prostu dzieciątko się urodziło. Zdążyłam tylko nacisnąć dzwonek i od razu brali mnie na stół. Ja.. zapłakana, roztrzęsiona tak, że nie mogli mnie uspokoić. Ostatnie, co pamiętam z tej nocy, to.. chłopiec, 60 gram. Potem już mnie uspali. Lekarze pewnie sami zdecydują, co będzie w Twoim wypadku najlepsze. Ja po tym wszystkim jeszcze nie doszłam do siebie.
      • grochalcia Re: pusty pęcherzyk ciązowy 26.03.14, 22:03
        przede wszystkim poczekaj na usg
        moj pusty pecherzyk ciążowy spi teraz w wózku obok...
        Kuba pojawil sie w pecherzyku dopiero w 8t0d, byl dwa tyg mlodszy niz termin z OM. juz bylam w szpitalu szykowana na zabieg, dobrze, ze zrobili jeszcze raz usg...
        wiec najpierw poczekaj a potem bedziemy myslały dalej...
        • buzka25 Re: pusty pęcherzyk ciązowy 27.03.14, 07:17
          mi juz w pon sugerowali łyzeczkowanie, ale chciałam jeszcze poczekac, i dali czas do piatku, tak bardzo sie boje sad w sobote zacznie sie 9 tydzien juz, wg moich obliczen, i obliczen mojego ginekokologa który jak na złosc jest na szkoleniu do niedzieli sad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka