Dodaj do ulubionych

Smutne refleksje okołoświateczne...

12.04.04, 15:54
Czy nie odnosicie wrażenia, że podczas gdy stary kraj wpada w jeszcze większa
biedę niż dotąd, nasz nowy kraj w pewnym stopniu zwariował?
Tysiące ludzi znajduje swoiste "oczyszczenie" za skromne $7 oglądając mega-
horror o ukzyżowaniu, półgłówek prezydent-marionetka wybrany wyrokiem
sądowym - ciagniony za szurki zza kotary przez swojego v-ce, biznes-mega-
złodzieja w zamian za obietnice pieniedzy NA SZKOŁĘ (!!) wysyła dzieciaki na
śmierć za benzynę www.msnbc.msn.com/id/4721940/ - czy to wszystko nie
jest CHORE już nawet pomijając śluby pedałów i lezbijek??

A wszystko kręcone jak w gigantycznym - kosmicznym teatrze przez czarnomaga
reżysera świecącego reflektorami na tych aktorów na których publiczność ma
patrzeć. Czy zauważyłyście może jak nieszczęścia ludzkie są ukrywane a
wiadomości cenzurowane? N.p. w żadnych mediach nie ma nic o rannych. 32
zabitych zołnierzy najpotężniejszej armii świata w ostatnich dniach a ilu
rannych z urwanymi kończynami a ilu z bliznami na duszy do końca życia? I po
co? Żeby tankowanie 4x4 Explorera kosztowało poniżej $50. Za (oficjalnie)
MILIARD USD/tydzień a realnie znacznie znacznie więcej?
Dzieciaki pod kule w zamian za mętną obietnicę pieniędzy na studia,
które "bracia Saudyjczycy" mają za darmo?

Obserwuj wątek
    • aniutek Re: Smutne refleksje okołoświateczne... 12.04.04, 17:44
      smutne to Cmoku.
      coraz mniej ogladam TV, newsy mnie wkurzaja setnie a twarz GWB wywoluje stek przeklenstw.
      wolny kraj... heheheheh jaja sobie robia.
      czy czytaliscie moze artykul w Forum - przedruk z jakiegos niemieckojezycznego pisma - o NYC
      miasto ktore niegdys nigdy nie spalo, bardzo ciekawy, 100% prawdziwy i napisany z perspektywy
      czlowieka odwiedzajacego NYC. Ciekawe, ze my przyzwyczailismy sie do setek zakazow, nakazow,
      ograniczen, ze nikogo juz nie dziwi, ze sie piwa z butelki ( ale jesli jest w torebce to OK bo nie widac ;)
      na ulicy napic nie mozna, ze pies zawsze musi byc na smyczy, ze dzieciak nie moze na hulajnodze w
      parku jezdzic, ze palic przy wodce w barze nie mozna bo nie zdrowo!!!!!! Toz to sa nonsensy,
      swiadczace ,ze traktuje sie nas jak kretynow, ktorzy sami nie potrafia wybrac co jest dobre dla nas a co
      szkodliwe ( jazda w kasku na rowerze!!!!te niszczesne papierosy) .Bloomberg wprowadzil zakaz palenia
      w barach, miasto stracilo z tego powodu 1 bilion $ ( z 4 bilionow $ czyli 25% !!!!!) ludzie nie zarobili,
      miasto nie dostalo podatkow od tego a wszyscy, ktorzy palili nadal kopca tyle ,ze na zewnatrz i w
      dodatku halasuja hehehehe
      Teraz powstal nowy problem- co zrobic z tymi ludzmi co to na papierosa przed bar wychodza i gadaja i
      sie smieja i maja dobry czas??? kurcze moze ich po prostu aresztowac????.
      Nonsens goni nosnsens, klamstwo w TV, prasie, mandaty za byle g....
      Amerykanska wolnosc????? heheheheheh miedzy bajki wlozyc i tylko przykro jest, ze ten najlepszy kraj
      na Swiecie popelnia takie bledy, zaslepl i brnie .........
    • alex113 Re: Smutne refleksje okołoświateczne... 12.04.04, 17:48
      Jak na filmie "Wag the dog" z Hoffmanem i DeNiro
      :(
      • cmok_wawelski Re: Smutne refleksje okołoświateczne... 12.04.04, 18:22
        alex113 napisała:

> Jak na filmie "Wag the dog" z Hoffmanem i DeNiro
        > :(

...z tą malutką różnicą że to nie jest film, wojna jest jak najbardziej
        prawdziwa i chyba dopiero stracenie Herculesa z 100-ką 20-letnich wojaków
        obniży popularność aktualnej bandy kłamców i oszustów przy korycie władzy od
        kilku lat mydlących ślepia telewizyjnemu społeczeństwu modlącemu się do
        pasiastego sztandaru. Wojna trwa już 14 miesięcy (Afganistanu nie licząc) i
        kosztowała w/g oficjalnych cyfr ~6000 walizek po milionie U$D każda. Na co
        innego można to było wydać?

Obowiązek kasku na rower i zakaz palenia mówicie?
        Rozumiem, że jeszcze nie kupiliście domu.
        Ten tutaj martwi się że przyjdzie mu płacić kilka tysięcy rocznie.
        www.usatoday.com/news/nation/2004-04-11-property-main_x.htm
        Ja za ponad 100-letni dom płacę $4500/rok i jest to dopiero początek. Sąsiad
        płaci $1000/miesiąc. Chcemy wstawić okno w garażu? Pozwolenie. Przebudować
        ganek? Pozwolenie.
        Ja nie narzekam - jest jak jest.
        W codziennych zmaganiach nie dostrzegamy jednak często oceanu absurdów i steku
        kłamstw tych, którym daliśmy sobą rządzić.
        • aniutek Re: Smutne refleksje okołoświateczne... 12.04.04, 19:46
          >W codziennych zmaganiach nie dostrzegamy jednak często oceanu absurdów i steku
          >kłamstw tych, którym daliśmy sobą rządzić.

DOSTRZEGAMY!!!!!!!!
          mnie czetso tak to wq.....wia, ze w nocy z psem na spacer ide puszczam go ze smyczy i sobie wolnosci
          uzywamy, patk mu rzucam :)
          serio Cmoku, mnie to wpienia czasem do bialosci, widze, kolekcjonuje perelki ale moje comments sa
          bardzo niepopularne, i tylko cos mi to przypomina jnuz kiedys musialam sie zawsze liczyc ze slowami
          bo jak sie nie liczylam to szkole zmieniac musialam.
          I taki bumper sticker " america love or leave it"...... to milosc wyklucza krytycyzm???? kurcze a ja
          myslalam ,ze to jest po prostu glupota.
          • chlopaczek1 Re: Smutne refleksje okołoświateczne... 12.04.04, 20:40
            woooow... ale fajne forum
            sami frustraci amerykanscy narzekajacy na wszystko,
            wracajcie do kraju jak wam nie dobrze,
            na dodatek kompletna tempota polityczna, cymbal wawelski to taki lepperman
            polityczny,
            a moze o rolnictwie cos wiecie co?

> I taki bumper sticker " america love or leave it"...... to milosc wyklucza
            krytycyzm???? kurcze a ja myslalam ,ze to jest po prostu glupota.

panienko z okienka to nie glupota to wiadomosc dla krytykantow glupkowatych
            ktorzy nigdy nie sa (tak jak to polacy) zadowoleni z niczego.
            krytykowac mozna ale konstruktywnie a nie plakac na wszystko

czy zna z was ktos jakies forum normalnych ludzi na emigracji czy to wszystko
            takie glupawe jak tutaj zaprezentowane?
            jacys madrzy ludzie z bostonu laczcie sie...
            pozdrowienia, zyczenia madrosci i wietrzenie glowki co jakis czas polecam a
            frustratom jakis prozac lub cos w tym stylu

• aniutek Re: Smutne refleksje okołoświateczne... 12.04.04, 20:46
              chlopaczek1 napisał:

> woooow... ale fajne forum
              > sami frustraci amerykanscy narzekajacy na wszystko,
              > wracajcie do kraju jak wam nie dobrze,
              > na dodatek kompletna tempota polityczna, cymbal wawelski to taki lepperman
              > polityczny,
              > a moze o rolnictwie cos wiecie co?
              >
              > > I taki bumper sticker " america love or leave it"...... to milosc wyklucza
              >
              > krytycyzm???? kurcze a ja myslalam ,ze to jest po prostu glupota.
              >
              > panienko z okienka to nie glupota to wiadomosc dla krytykantow glupkowatych
              > ktorzy nigdy nie sa (tak jak to polacy) zadowoleni z niczego.
              > krytykowac mozna ale konstruktywnie a nie plakac na wszystko
              >
              > czy zna z was ktos jakies forum normalnych ludzi na emigracji czy to wszystko
              > takie glupawe jak tutaj zaprezentowane?
              > jacys madrzy ludzie z bostonu laczcie sie...
              > pozdrowienia, zyczenia madrosci i wietrzenie glowki co jakis czas polecam a
              > frustratom jakis prozac lub cos w tym stylu
              >

hehehehehehe
              chlopaczek heheheheh co madrego masz do powiedzenia???????
              no CO?????
              poki co nie wniosles do rozmoway absolutnie NIC!!!!!!!
              • cmok_wawelski Re: Smutne refleksje okołoświateczne... 13.04.04, 02:05
                Zapatrzenie w świętość Ameryki jest w PL tak duże, że w pierszym momencie kiedy
                tylko ktoś powie FU$ofA, podnosi się lament jakby z kadzidła odkręciło się
                sitko i całe pół buteleczki wody poleciało na 3 kokoty z pierwszego rzędu
                prosto w głupie pyski.
                I de facto największe nabożeństwa historycznie były i są w 1.Częstochowie i 2.w
                stolicy na ulicy Pięknej, gdzie wszyscy do spowiedzi tłumnie ale w odróżnieniu
                od klasztoru mało kto dostaje rozgrzeszenie mimo sporego datku na tacę.

To może też być ten sam dupek, któremu "odmówiłem" zaproszenia.
                • cmok_wawelski Post Scriptum 13.04.04, 02:18
                  Amerykańska demokracja puka do arabskich drzwi.
                  story.news.yahoo.com/news?tmpl=story&u=/040412/481/jbm10704121629
                  Problem w tym, że od czasu do czasu słychać gromkie "PROSZĘ" a sól (ta od
                  powitalnego chleba) zajeżdża siarką.

Wyglądają te chłopaki jak hitlerowcy w Polsce niestety.
            • jot-23 Re: Smutne refleksje okołoświateczne... 13.04.04, 02:45
              chlopaczek1 napisał:

> woooow... ale fajne forum
              > sami frustraci amerykanscy narzekajacy na wszystko,
              > wracajcie do kraju jak wam nie dobrze,
              > na dodatek kompletna tempota polityczna, cymbal wawelski to taki lepperman
              > polityczny,
              > a moze o rolnictwie cos wiecie co?
              >

biedny facet, wasy, lysina no i ta rudera na bagnach co miala mu przyniesc
              miliony (byl z zybim na kursie "byznesmenskim" w konsulacie, wstep darmowy -
              paluszki i "oranzada wyborowa")... na Polonii przestal sie udzielac (dziekujemy
              choioczku!), na Polonia2 nie wchodzi (lepiej sie czuje wsrod pan przed 30-tka,
              choc nie mowi o tym zonie!).... nie badz dla niego taki uszczypliwy...
              • aniutek Re: Smutne refleksje okołoświateczne... 13.04.04, 04:26
                nie no kurka wodna jotek!!!! zapomnialam, w hameryce wszcko Panie jest lux, piekne, pachnace nawet
                gowno, wszystko jest malina a dulary rosna na drzewie !!!!
                tak, amen, jot powiedzial ::)))
                hehehehehehehe
                sciskam w pasie, a pania jestem daaawno po 30 :)
                i tak Cie lubie ;)
                ps jak ja kurka wodna zamordyzmu nie lubie, no nie lubie i tyle. dlatego tu zyje ale widze, ze tutaj
                zaczynaja lubic.... n o i co kurtka wodna, przyjdzie emigrowac heheheheh
                • cmok_wawelski Zastanawiające jest jedno... 13.04.04, 05:01
                  ...Dlaczego takie polskie dupki żołędne jak ten co się tu zaprezentował właśnie
                  tak kochają tę swoją bezinteresowną agresję?
                  Czyżby to było takie amerykańskie? Politycznie na czasie?
                  A może po prostu KMF*
                  .
                  .
                  .
                  .
                  .
                  .
                  .
                  .
                  .
                  .
                  .
                  .
                  .
                  .
                  .
                  .
                  .
                  .
                  .
                  .
                  .
                  .
                  .
                  .
                  .
                  .
                  .
                  .
                  *Kompleks Małego Fiutka?
                  • cmok_wawelski O co chodzi w tzw. "wojnie z terroryzmem"... 14.04.04, 01:31
                    Zwyczajnie i jak wszędzie, o kasę i nabijanie kabzy póki przy żłobie
                    story.news.yahoo.com/news?tmpl=story&u=/040413/photos_pl/mdf524110
                  • chlopaczek1 Re: Zastanawiające jest jedno... 14.04.04, 17:14
                    "cmok_wawelski napisała:"

co napisal to pewnie malo wazne i tak nie wiesz czlowiek co mowisz,
                    czlowiek kto jak kto ale KMF to ty masz od dawna dlatego udzielasz sie na forum
                    gdzie pare podstarzalych panienek nie widzac ciebie podnieca ilosc literek
                    naprodukowanych w ciagu paru minut przez ciebie.

dla aniutka no coz a co mozna powiedziec ludziom ktorzy potrzebuja kogos aby za
                    nich myslal?
                    moje opinie i wypowiedzi poparte nawet 1000000 faktow beda malo popularne bo
                    nie jestem zidiocialym patologicznie pacyfista i wiem ze trzeba czasami komus
                    walnac w glowa aby zrozumial ze nie mozna bezkarnie samolotami rozwalac
                    budynkow w innym panstwie, a poniewaz nie chce abyscie sie wysilali zbytnio
                    probujac zrozumiec to, podepre sie wypowiedzia fukuyamy (jak oczytane te
                    ludziska to beda wiedzieli kto to, innym nie mozna i tak pomoc, wiec polecam
                    polska kuchnie)

www.wprost.pl/ar/?O=58524&C=57
                    na dobicie poczytajcie sobie cos o sposobie myslenia i dlaczego wlasnie w
                    krajach arabskich jest kiepsko (bo jest tam nie tylko bezrobocie ale totalne
                    NIEposzanowanie czlowieka, kobiet i dzieci totalnie, brak edukacji itd)

www.wprost.pl/ar/?O=58525&C=57
                    dlaczego pismo polskie? no coz nie wiem czy wszyscy "kumate sa" w angielskim,
                    poza tym obawiam sie ze moze bylaby to dla niektorych "amerykanska propaganda"

aha na dodatek polityka to ciezka sprawa i niektorym to wogole nie idzie
                    zrozumienie tego co sie dzieje, wiec nie bijcie glowa o sciane jak nie
                    zrozumiecie do konca wszystkiego, oprocz tego co sie widzi trzeba poczytac to
                    co bylo zlozyc to do kupy i wymieszac, wtedy to wyglada zupelnie inaczej,

co pocieszajace w polsce mlodzi ludzie na studiach sa coraz bardziej nastawieni
                    do swiata jak swiatowi globalisci (wiem czasmai w polsce mam wyklady) i to jest
                    pocieszajace, smutne to jest to ze pewnie wielu z nich wyjedzie za granice i
                    tyle z nich polska bedzie miala

zycze spokojnego myslenia, moze sie cos z tego urodzi,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka