Dodaj do ulubionych

Praca w Chicago

07.03.11, 14:36
Witam mam na imię Adrian i mam 18 lat za rok kończę liceum będę miał 3 wolne miesiące zanim pójdę na studia i chciałbym wyjechać do Chicago pozwiedzać i zarobić troszkę, patrze na oferty prac w Chicago ale za wiele znaleźć nie mogę... został jeszcze rok i chciałbym sobie to jakoś zagospodarować...
Państwo którzy przeglądają to forum i mieszkają w Chicago może mają jakieś propozycje czy linki z ofertami lub cokolwiek mogą doradzić?
Obserwuj wątek
    • nekos Re: Praca w Chicago 10.03.11, 04:10
      moja rada jest taka. masz prawie cala europe przed soba wiec po cholere zawracasz sobie glowe wyjazdem do chicago. masz tutaj pozwolenie na prace? rodzine? znajomych?
      ofert pracy nie widzisz bo z praca jest ciezko, bardzo ciezko!
      tak sie sklada ze w weekend rozmawialem ze znajomymi w londynie ktorych 18 letni syn tez szuka pracy na wakacje. powiedzial ze za mniej niz 20 funtow na godzine ($32) nie bedzie pracowal. tyle zarabial w zeszlym roku.
      a tutaj ludzie pracuja za $8.25 i w ogole ciesza sie ze prace maja.
      ok, londyn jest drozszy od chicago to prawda ale tutaj ceny tez podskoczyly przez ostatni rok i wciaz ida do gory.
      powodzenia!
    • maverick_1980 Re: Praca w Chicago 07.08.11, 02:17
      Opisujesz, ze chcesz podjac prace nielegalnie :)... Zbombiles sprawe bo juz za pozno a ja za pozno odpisuje, ale to moze przyda sie innym. Najlepiej w PL zapisac sie na jakis program Work&Travel i wszystko jest podane jak na tacy i legalnie z dokumentami. Co roku mozesz kontynuowac przygode na tej samej zasadzie.
      Jesli chcesz tu przyleciec jako turysta i pracowac to bez znajomosci zapomnij.
      Zawsze mozesz tu przyleciec i poszukac pracy w agencjach pracy. Jest ich kilka. Czasami dadza ci robote za 100-150$ za dzien.
      Niech mi tu nikt nie pisze ze pracy w USA nie ma bo jest tylko trzeba sie wytezyc i jej poszukac...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka