Dodaj do ulubionych

Manhattan,prosba

09.10.11, 15:44
Pod koniec miesiaca lecimy do NY na tydzien.Poza oczywistymi atrakcjami,poprosilabym
Was o doradzenie gdzie mozna zjesc, wypic i posluchac dobrego bluesa.
Bylam w NY bardzo dawno temu i jest to dla mnie zupelnie nieznane miasto.
Wlasciwie to wszystko nas interesuje,ale jesli chodzi o "zarcie" rekomendacje sa zawsze
dla mnie wazne.
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • aniutek Re: Manhattan,prosba 10.10.11, 17:46
      a jakie zarcie lubisz?

japonskie/sushi Yama, na Irwing Place kolo Union SQ
      pizza, Grimaldis 19 old Fulton street dokladnie pod Brooklyn Bridge, piekny widok zarcie super.
      • edytkus Re: Manhattan,prosba 10.10.11, 18:12
        aniutek napisała:

> Grimaldis 19 old Fulton street dokladnie pod Brooklyn Bridge, piekny wid
        > ok zarcie super.

Zapomnialas dodac ze swoje w kolejce trzeba odstac ale warto. W ogole warto zrobic sobie spacer po Brooklyn Bridge z Manhattanu do Grimaldi's, pochodzic po okolicy, zajsc do parku, kupic lody tuz przy moscie.
        • aniutek Re: Manhattan,prosba 10.10.11, 20:40
          zawsze mozna wspoamniec, ze sie jest kolezanka Ani i w kolejce stac nie trzeba ;0
          • zyta2003 Re: Manhattan,prosba 10.10.11, 21:47
            www.mary4music.com/ClubsNY.html
            Wklikalam takie ogolne haslo na restauracje z muzyka bluesowa w NYC, no i pokazala sie m.in. powyzsza strona. To jest z calego stanu, ale z Manhattanu tez kilka adresow.
            Chyba tak nie ma do kupy: dobra atmosfera klubowa z bluesem i "biale obrusy". Mysle, ze gdziekolwiek nie wyladujesz z tych lokali nie zawiedziesz sie jesli chodzi o atmosfere, z jedzenie tez nie musi byc zle.
            Aniutek, musze sie w koncu wybrac do tego Grimmaldiego, bo to wstyd , ze jeszcze nie bylam.
          • edytkus Re: Manhattan,prosba 10.10.11, 23:13
            aniutek napisała:

> zawsze mozna wspoamniec, ze sie jest kolezanka Ani i w kolejce stac nie trzeba
            > ;0

My tam bylismy zaraz po tym jak Cie odwiedzilam, szkoda ze mi nie podpowiedzialas gdy dalas ich wizytowke, ale bede pamietac na drugi raz ;) Moj maz koniecznie chcial z menedżerem pogadac, ale wisial na telefonie wiec go powstrzymalam zeby ludziom glowy w pracy nie zawracal. Moze zle zrobilam, moze dostalabym gratisowy slice LOL

I na drugi raz nie upomne sie o rachunek, moze kelner znowu krzywo popatrzy dlaczego wciaz siedzimy skoro juz wszystko zjedzone a przeciez juz zaplacilismy ;))

Z drugiej strony takie kolejki fajne sa, pogadac sobie mozna...

PS. To temu panu od prowadzenia kolejki mam mowic ze jestem za Twoja rekomendacja czy wolac menedżera (odpala Tobie cos chociaz za zbieranie klienteli?)? :)
            • foxie777 Re: Manhattan,prosba 12.10.11, 16:58
              Dzieki za rady,myslalam o wloskim,bo tu jakos nie moge trafic,mimo ze jest kupa.
              Tydzien w NYC to po prostu tylko sekunda.ale i tak sie ciesze.
              W sobote jedziemy do rodziny w Philadelphi,ale wracamy wieczorem.
              Nie wiem czy Was to interesuje,ale w niedziele mozna zrobic jakies krociotkie spotkanko
              np w Central Park,jakis na przyklad spacerek.
              Pomyslalam,ze z przyjemnoscia poznam Was osobiscie.
              pozdrawiam
              • edytkus Re: Manhattan,prosba 13.10.11, 17:39
                Tak mi sie cos przypomnialo. Jesli masz w planach odwiedzenie 9/11 memorial to musisz miec rezerwacje: www.911memorial.org/ Ewentualnie mozesz stanac w kolejke o siodmej rano, moze zalapiesz sie na wejsciowke na ten sam dzien.
                • foxie777 Re: Manhattan,prosba 13.10.11, 18:29
                  Edytkus,dzieki za link .Wiem ze nie moge tak od razu ,ale oczywiscie chcialabym zobaczyc.
                  Ciekawa jestem jaka bedzie pogoda,bo juz mam dosyc upalow,a tutaj dalej goroco.
                  Definitywnie wybiore sie na polecana pizze,i spacerek po moscie.
                  Tydzien to wlasciwie kropelka na NYC,ale dobrze ze sie mozemy wyrwac.
                  pozdr
                  • zyta2003 Re: Manhattan,prosba 13.10.11, 22:53
                    Ach, obudzilas we mnie foxie moja potrzebe doradzania co koniecznie "You must see" w NY.
                    Bylam na Memorial 9/11 Plaza przeszlo dwa tygodnie temu. Wejsciowke na czas Twojego pobytu mozesz zlapac internetowo, bo niby wszystkie wejsciowki porezerwowane, a jak przegladasz dnie i godziny, to, okazuje sie, ze sa wolne terminy. Tak bylo ze mna. Ja mialam wejscie na 1.30a.m. a zarezerwowalam na 1 tydzien naprzod. Bardzo latwo sie tam dostac bo oznakowania prowadza juz od subwayu i potem ulicami. Warto, jest wielce wzruszliwie, niesamowite wrazenie robi wybudowane na terenie muzeum pamieci, ktore bedzie oddane na przyszly rok. Moja kuzynka z Polski az sie poplakala. Potem warto isc do Winter Garden, jedyna odbudowana do konca czesc WTC, stamtad jest swietny widoki na plac budowana nowa wieze (juz bedzie z 90 pieter), przy okazji tez mozna obejrzec plansze co juz jest, co bedzie, albo nie bedzie, a zaplanowane, ale na razie nie ma inwestora.
                    A wogole ze dwa miesiace temu otworzylam watek o wakacjach w miescie NY, do ktorego link zalaczamforum.gazeta.pl/forum/w,11918,126714566,126714566,nowy_typ_wakacji.html Moze zajrzysz i do czegos Cie zainspiruje.
                    Acha, jesli tylko bedzie mozliwe to radze pojsc na jakis musical, ja wzielam ostatnio gosci na pewniaka: "Phanton w Operze" ( 20 lat w biznesie;-)) , a potem w nocy rozswietlony Times Sq. i oczywiscie straszliwy tlum turystow z calego swiata. W tym linku powyzej sa napisane adresy, gdzie mozna kupic bilety na ten sam dzien, lub nastepny po znizonych cenach.
                    A jesli juz chcialabys na cos wjezdzac, azeby zobaczyc panorame miatsa, to naprawde lepiej w Rockefeller Center niz Empire State Building - bo lepszy widok, a zaraz potem naprzeciwko, ciagle przy 5-tej Aleji katedra Sw. Patryka i troche wyzej (w numeracji ulic) Trump Tower, gdzie warto zajrzec do srodka.
                    O, rad mozna dawac duzo. Do mojego kuzynostwa z Polski corki, ktory byly wczesniej w NY, tylko slaly sms-y co powinni koniecznie zobaczyc. Np. popros Z. zeby zawiozla was tu i tu wieczorem. Odpisuje ja: zawiozla, ale w dzien.
                    • skibunny Re: Manhattan,prosba 14.10.11, 02:01
                      jestem zdziwiona jak malo restauracji mamy do polecenia:(
                      ja mam kilka ulubionych, ale niestety nie na Manhattanie; kluby tez raczej jazzowe nie bluesowe...
                      ale i tak na Manhattanie nie sposob sie nudzic; udanej wizyty!
                      • foxie777 Re: Manhattan,prosba 14.10.11, 03:19
                        Dzieki za wszystkie rady,juz rezerwacje zrobilam na 9/11 Memorial .Edytkus podala mi link.
                        Mamy juz rozne plany,oby tylko czasu starczylo.
                        pozdrawiam
                        • aniutek Re: Manhattan,prosba 14.10.11, 04:19
                          jak lubisz wloskie zarcie to polecam super low key w village
                          Franks na rogu 5 str i 2 ave www.frankrestaurant.com/

jesli lubisz francuskie + cool place in meat packing district to goraco polecam, romantyczna randka - super, bylam dzis na lunch i jak zawsze wyszlismy rozchchani, najedzeni, ( pyszny koktajl pt britanesse) a my knajpiane towarzystwo, amatorszczyzne wyniuchamy na odleglosc ;)
                          www.pastisny.com/
                          • foxie777 Re: Manhattan,prosba 15.10.11, 23:56
                            Dzieki Aniutek,bo wloskie lubie ale dobre.Brunch wyglada przyjemnie.Do Pastis tez zajrze.
                            Kurcze powinnam przyjechac na miesiac a nie na tydzien,ale i tak dobrze.
                            Ciekawa jestem jak bvedzie pogoda?.
                            pozdr
                            • edytkus Re: Manhattan,prosba 16.10.11, 01:31
                              foxie777 napisała:

> Ciekawa jestem jak bvedzie pogoda?.

na razie jest do niczego, do wczoraj byla niemozliwa wilgoc, a dzisiaj bez wilgoci za to wiatr taki ze rownowagi utrzymac nie mozna.
                              Jesli bedziecie w NYC w Halloween to koniecznie pojdzicie na parade.
                              • foxie777 Re: Manhattan,prosba 16.10.11, 20:47
                                Niestety bedziemy tylko tydzien,i na Halloween sie nie zalapiemy.
                                Co do pogody to wlasnie bym chciala zeby bylo zimno,wiatr tez mi nie przeszkadza,
                                no chyba ze huraganowy.
                                Juz mam zarezerwowane miejsca na Memorial.
                                pozdr
                                • edytkus Re: Manhattan,prosba 18.10.11, 04:55
                                  a jesli zamierzasz wybrac sie do teatru to hottest play jest "war horse" - musze przeczytac ksiazke! (Spielberg kreci film)
                                  • foxie777 Re: Manhattan,prosba 19.10.11, 00:03
                                    Prawde powiedziawszy to nie wiem jak sie wyrobie,mam duzo rzeczy w planie.
                                    Za wszystkie rady serdecznie dziekuje.
                                    pozdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka