marxx Re: A moze by tak rozpoczac jakas dyskusje??? 16.06.04, 06:47 Pewno!!!!!! Ale Ty zapodajesz temat!!!!! tenzinn napisał: > Co wy ludzie na to?? Odpowiedz Link
korespondent_wojenny Re: A moze by tak rozpoczac jakas dyskusje??? 16.06.04, 15:12 ...a tematow moze byc mnostwo..albo i dwa mnostwa.Pogoda jest dobra ..wieje,swieci slonce i deszcz leje jak z cebra.Co porabiacie w Chicago? Czy chodzicie na koncerty Chicago Blues Festiwal? Nie? To moze chociaz do kosciola? Wybierzcie sie na Tasty of Chicago --chyba za dni kilka sie zaczyna?I wyslijcie mi cos emalia dobrego do sprobowania .A ja probuje przezyc kazdy dzien czujac sie jak zwierzyna na polowaniu.A to Pani ekspedientka chce mnie zabic koszem na zakupy,a to sasiad siatka pelna warzyw(czyt.ziemniakow) przylozy ,a to gdzie czlek nie wejdzie to jest intruzem i juz.A jeszcze jak cos potrzebujesz kupic lub zalatwic to masz przechlapane.Wszyscy chodza smutni i napieci jacys,dzien dobry dziwi jakby ktos kosmite zobaczyl,smrod i zaduch w sklepach ,brud wokol blokow jest norma ,kierowcy wyjezdzaja zabic kogos lub samych siebie.Agresja,agresja,agresja wszedzie. Ateraz pozytywy---las pieknie pachnie,piwo smakuje wysmienicie,potrawy rdzennie polskie smakuja doskonale,psy biegaja i maja prawdziwa wolnosc,koty takze,wilgotnosc powietrza jest w sam raz,....ot i tyle pozytwow wymyslilem w ciagu godziny.Dobra koniec zartow.Pozdrowionka wszystkim.Tylko nie pytajcie ile kosztuje benzyna ;)))) k_w. Odpowiedz Link
tradycja1 Re: A moze by tak rozpoczac jakas dyskusje??? 16.06.04, 22:14 Milo bylo Cie przeczytac, powodzenia zycze. Ponoc w PL jest jak jest po prostu i Ty dobrze o tym wiesz :-) Odpowiedz Link
marxx Witamy korespondenta!!! 17.06.04, 01:09 A ile kosztuje benzyna?????? za liter ile??? za galon ile??? Mam tylko nadzieje , ze w koncu ta Polska to sie zmieni! Tylko ciekawe za ile lat czy ew. za ile pokolen?? Jedno jest pewne ...sporo wody uplynie zanim sie to wszystko zeuropeizuje (oby tylko sie tylko bardziej nie zamerykanizowalo) KW JESZCZEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!! z pozdrowieniami! m Odpowiedz Link
tenzinn Re: Witamy korespondenta!!! 17.06.04, 02:45 Z tego co pisze KW w Polsce jest normalnie. Wszystko postaremu. Zaczyna mi sie podobac to co piszesz KW:)))). Powodzenia i do zobaczyska Odpowiedz Link
anyaw73 Bezyna 17.06.04, 16:12 juz prawie 5 zl za litr, a w galonie jest chyba 3.5 litra wiec juz chyba wszystko wiadomo :( jest co najmniej dwa razy drozsza. Korespondent nie dawaj sie a na zkwaszone miny pani ekspedjetki lub jakies biurwy proponuje wielki sloneczny usmiech :)u mnie dzialalo tylko ze nie wiem na jak dlugo ci starczy sily............... Czesc Odpowiedz Link
mika_1 Re: Bezyna 18.06.04, 01:21 KW - witaj:)) I zdawaj relacje na biezaco!! Bedziemy z Tenzinnem wiedzieli, co nas czeka!!! Odpowiedz Link
marxx Re: Bezyna 18.06.04, 01:25 Wy nigdzie nie wyjezdzacie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! zostajecie tutaj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! qrna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jaka samowolka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
korespondent_wojenny Re: Bezyna 18.06.04, 14:42 c.d ...niestety nie starcza mi sily na usmiech .. tu po prostu nic sie nie da zrobic.Dzisiaj mam za soba rajd po bankach,urzedach,biurach .Calutki dzionek i nic nie zalatwione.Malo tego ,ze ludzie sa niekompetentni,niezyczliwi,wprost wymyslaja nowe i coraz to wieksze przeszkody,nadal pija w pracy,czekaja na lewe pieniadze,flaszke,piwo i czort wie co jeszcze.Komisaryczne zarzady i ludzie przywiezieni w walizkach do okienek w bankach,urzedach,itd itp z Korei,Chin badz skadkolwiek to chyba jedyne rozwiazanie.Tenzinn ---mocno sie zastanow.To na powaznie Ci mowie.Mika rowniez.Bylem dobry gieroj tam po tamtej stronie lustra ,a po tej niestety az mi cierpnie skora na tylku.Cos jak Alicja w krainie czarow. ;))) Chyba nie przejdzie mi ta choroba,oby sie nie poglebiala.Pozdrawiam ,chociaz troche ze smutkiem i nostalgia.Jakby sie kon ogolil to chyba by wygladal teraz jak ja ;)) Chicaaaaaaaagooooo !!!!..... Odpowiedz Link
tenzinn Re: Bezyna 19.06.04, 02:15 Sory KW ale przrestan, ja wiem co mam robic i jesli bede zalowal to tylko ja. Odpowiedz Link
marxx Re: Bezyna 19.06.04, 02:52 T. spoko...jestem pewny ze przeprosiny zostaly przyjete przez KW! A tak dodatkowo... to wlasnie forum jest od tego zeby takie rzeczy od siebie wypisywac jak to robi KW i wcielenia! Generalnie jest to rewelacyjny temat na watek a moze nawet i na extra nowe forum :)) Napisz Tenzinn co Ciebie tak ciagnie do Polski ? A drugie pytanie powinno brzmiec co Ciebie tak odpycha od stanow? PS: zeby nie bylo watpliwosci , to tylko forum i jak chcesz nie musisz niczego pisac. A moze ktos jeszcze cos napisz na ten temat????? tenzinn napisał: > Sory KW ale przrestan, ja wiem co mam robic i jesli bede zalowal to tylko ja. > Odpowiedz Link
anyaw73 Re: Bezyna 19.06.04, 19:01 Jako osoba chyba naj dluzej zasiedziala w tym kraju pragnelabym podzielic sie z wami mojmi uwagami. No wiec jak wiecie i nie wiecie nie dawno wrocialam z kraju............. kraju mlekiem i miodem plynoncym............. :) coz to co KW napisal jest niestety smutna prawda, pomimo ze nastroje calkiem dobre EU i te sprawy, to ja osobiscie nie wyobrazam sobie zycia tam teraz , szukajac pracy, mieszkania, borykajac sie z brakiem pieniedzy. Dotego dochodzi mentalnosc naszych rodakow, ktora naprawde pozostawia wiele do zyczenia ( mowie tu o masie). Problemy z jakim borykaja sie moji znajomi np. wychowanie dzieci , so wrecz smieszne. Nadal sa nadmuchane i nie przyjemne panie przedszkolanki ktore nic nie robia tylko plotkuja i traktuja dzieciaki jak jedna szara mase. nie daj boze twoje dziecko odstaje od reszty, bo np. na dluzsze wlosy Ogolny brak kultury oraz masy agresywnych nastolatkow. Oczywiscie sa tez te fajne rzeczy lasy, jeziora, swieze slodkie truskawki oraz zapach swierzo zkoszonego siana i dla tego ja chyba do Polski na stale to sie wybiore na emeryturke, taka wczesniejsza oczywiscie. Acha wchodzi jeszcze w rachube jeszcze jedna opcja duza wygrana w totolotka i w tedy Polska oj, tak, tak. Odpowiedz Link
jerry0081 ?!!!.. 19.06.04, 04:30 ..wyjazd!....za pozno kochani...za pozno....juz zostaliscie zainfekowani....macie , moze nie zdajac z tego sobie nawet sprawy, wirusa ( ktorego dla wlasnych potrzeb nazwe homo americus )....te gaje , zboza etc. w Starym Kraju nie sa juz te same....i kumple tez.. ...niestety ...bedziecie za tym krajem marzyc bedac w Polsce .....marzycie o Polsce bedac tutaj...... Odpowiedz Link
tradycja1 Re: ?!!!.. 19.06.04, 22:00 Taka wlasnie rozdarta to jestem ja...ale poki co podobnie jak chyba Ania za biedna jestem by mieszkac w Polsce. Odpowiedz Link
marxx Re: ?!!!.. 19.06.04, 23:36 Jerry spopko na nic nie jest za pozno! no moze bedzie za pozno jak wpierdziele sie pod jakiegos kontraktorskiego wena! A wirusa to mam, wlasnie smarcze i kicham!!!:( Odpowiedz Link
korespondent_wojenny Re: ?!!!.. 20.06.04, 16:57 Na Tenzinka sie nie gniewam ,bo ja sie wcale nie gniewam i nigdy.Apisze co widze i czego doswiadczam ja i moi bliscy.Teraz mam kontrast i ostre widzenie wielu spraw,zachowan ,roznic w podejsciu do wykonywanej pracy,i generalnie roznic kulturowych.Jerry napisal cos bardzo waznego--te wszystkie gaje,lasy i laki --to smutne ale wlasnie nie sa juz takie same.Goryczy dolewa do kazdego dnia to co pisalem---bezinteresowna zawisc nas Polakow,nieuprzejmosc,plotkarstwo ,ulubione hobby--zajmowanie sie zyciem sasiadow,wpadanie o kazdej porze dnia i nocy po to tylko zeby zatruc swoimi problemami twoj spokoj,zawody sportowe na ktorych ciagle podstawa dobrej zabawy jest alkohol,jak rowerem --to tylko po chodniku.To na tyle ,widze ze marxx zalozyl watek blizszy moim wynurzeniom.Pzdr.kw Odpowiedz Link
marxx Rozpoczynamy dalsza czesc dyskusji!!!! :) 19.04.05, 04:27 Uwielbialem zawsze "W starym kinie" te wszystkie przedwojenne polskie filmy! Komedie z Bracmi Marx , Busterem Keatonem, Haroldem Lloydem.. teraz to nawet z usmiechem na ustach chcialbym ogladac ekranizacje Mniszkowny. A tera apropo teatru Ogladam serial "Daleko od szosy" i "Pan Samochodzik i Templariusze" klasyka!!!!! m Odpowiedz Link
mrozosia Re: Rozpoczynamy dalsza czesc dyskusji!!!! :) 19.04.05, 06:48 stuku pjku, ramolku mily, nie ma to jak "wakacje z duchami" lub "alternatywy 4" na poprawe nastroju:-)) Odpowiedz Link
irenkap Re: Rozpoczynamy dalsza czesc dyskusji!!!! :) 23.08.05, 23:40 teraz sentymentalnie: Jaki ogladaliscie najpiekniejszy film o milosci? dlaczego.. Odpowiedz Link
marxx Re: Rozpoczynamy dalsza czesc dyskusji!!!! :) 24.08.05, 00:51 O jakiej milosci, matczynej, do ojczyzny ...:) Odpowiedz Link
irenkap Re: Rozpoczynamy dalsza czesc dyskusji!!!! :) 24.08.05, 11:59 kazdej.. ale akurat myslalam o uczuciu miedzy dwojgiem osobnikow rasy ludzkiej plci odmiennej, acz to niekoniecznie:) Odpowiedz Link
marxx Re: Rozpoczynamy dalsza czesc dyskusji!!!! :) 24.08.05, 20:14 Troche moze to chore ale uwielbiam "True romance" scenariusz Tarantino, film z doborowa obsada. Historia bylej parki, mloda prostytutka zakochuje sie w chlopaku z wzajemnoscia......sa zakochani w sobie az do bolu . No ale jak to w zyciu sa problemy, byly alfons nie chce jej oddac, oni zabieraja przez pomylke narkotyki mafii ...wszystko jak w zyciu :) Film dobry www.imdb.com/title/tt0108399/ Odpowiedz Link
w5w7 Re: Rozpoczynamy dalsza czesc dyskusji!!!! :) 24.08.05, 20:18 A ja wciąz jestem pod wrażeniem filmu Dragonfly z Kevinem Costnerem. W Polsce nie wiedziec czemu tytuł tlumaczony jako....Ważka. Piekny film wciąz sie zastanawiam, czy to bardziej o milosci, czy moze o nadzieji, a moze o zyciu po zyciu?? Odpowiedz Link